TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencileri İçin Akış Şeması Tuşları Kullanarak akışı takip.
Advertisements

Web Bilgi Girişi Kullanım Rehberi
SBMYO Bahar Dönemi – Tarihleri Arasında Yapılacaktır. Süresinde Okulunu Bitiremeyen (2 Yıl içerisinde) Öğrenci Katkı Payı(harç)
Flash Player ©, sistemin sorunsuz çalışması için gerekli bir programdır. Sayfaları daha sağlıklı takip edebilmek için bilgisayarınızda bu programın 8.0.
BLOG KULLANIM REHBERİ.  Giriş yapmadan blog üzerine bilgi ekleyemeyeceğinizi unutmayın. Açılan sayfada ilk önce kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin.
OPTİMİZASYON VE AKTARMA İŞLEMİ
AKM WEB SAYFASI ONLINE KİŞİ İŞLEMLERİ YARDIM MENÜSÜ
2. AŞAMA BELGE KAYDI.
Çankaya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü
Halk Sağlığı Müdürlüğü
Proxy nedir ? Nasıl kullanılır ?
Görsel Okur-Yazarlık *
EasyChair KULLANIM KILAVUZU Ulusal Meslek Yüksekokulları Çalıştayı ve Öğrenci Sempozyumu Haziran 2012.
HTML (HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE) TEMEL ETİKETLERİ
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
SHU. Nuray TÜRKEN TEKNEKAYA Hasta Hakları İl Koordinatörü
WILEY InterScience WILEY InterScience. Erişim Adresi:
Microsoft Power Point Dersi
 Sık kullandığınız raporları Reports menüsünün altındaki User Report seçeneğinde açılan listeye ekleyerek raporlarınıza daha kolay ulaşabilirsiniz.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi (Microsoft Powerpoint)
ALİ KÜÇÜKER WinOS Görüntü ile İlgili Kişiselleştirme Seçenekleri.
Yrd. Doç. Dr. Emre SÜMER Aralık-2011
ALİ KÜÇÜKER WinOS Görüntü ile İlgili Kişiselleştirme Seçenekleri.
BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI Microsoft Outlook 2010 Kurulumu
DERS AÇMA İŞLEMLERİ Akademik birimlere; yıl, dönem ve eğitim türü seçilerek ders açma ve açılan dersleri düzenleme ekranıdır. Bu ekran içerinde 3 bölüm.
Öğrencinin aldığı tüm derslerin dönem bazında görülebildiği ve dersler üzerinde tüm değişikliklerin yapılabildiği ekrandır. İlk yapılması gereken Hızlı.
Meryem FISTIKÇI. Kendi arşivini oluşturarak kendi “bilgi veritabanına” kolayca erişebilme, tarayabilme, ve erişilen yeni sonuçları kaydedebilme, İşbirliğini.
Halk Sağlığı Müdürlüğü
Amir Esmaeilzadeh Ali Khanjarkhani End Note Web.
Sevgi Şurgun ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ KİMYA BÖLÜMÜ
MICROSOFT WORD ŞEYMA ŞAFAK
SODES BİS SİSTEMİ.
ATAKUM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
TABLETLERİN OKULLARA TESLİMATI
Muhtar Bilgi Sistemi.
Dersin Öğretim Üyesi: Prof.Dr. Canan ÇETİN
Microsoft EXCEL (1).
Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
WORD WORD UYGULAMA.
MİCROSOFT OFFİCE OUTLOOK 2003 PROGRAMININ KURULUM VE KULLANIMI
Bilgisayar Entegre Ofis Programları-I Öğr.Gör. Türkan ÖZBAY.
TABLETLERİN OKULLARA TESLİMATI. Okullara Tablet Teslimatı Nasıl Yapılacak? Tabletler Dağıtım Planına göre Üretici Firma tarafından kargoya verilir. Tablet.
Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı Birliğimiz ile KTÜ arasında yapılan protokolle Kamu Yönetimi ve İşletme dallarında yapılan “Uzaktan Öğretim.
SHU. Seyit ULUPINAR Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi
DATASOFT MUHASEBE PROGRAMI
BSM447 – MOBİL UYGULAMA GELİŞTİRME Öğr. Gör. Nevzat TAŞBAŞI 3. Hafta.
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Çalışması Orijinallik Raporu Alınması ve Kullanılması Uygulama Esasları.
Iğdır Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
SPSS’e Giriş SPSS Uygulamaları Doç. Dr. Aykut Hamit Turan
EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE YENİLİKÇİLİK ÖDÜLLERİ. RAPOR YAZIM ESASLARI Raporun Biçimsel Düzeni  Times New Roman, 11 punto, 1,15 satır aralığı kullanılacaktır.
DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR
BAP OTOMASYON SİSTEMİNDE PROJE BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
WhoNet Dosyasının Sisteme Kopyalanması 1) WHONET.FLT dosyası C:\Pegasus\filters\Custom kalsörü altına kopyalanır (Epicenter programinin çalışır durumda.
TURNİTİN KULLANMA KILAVUZU
Globalpiyasa.com’da Firma Web Sitesi Nasıl Oluşturulur?
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
   .         «Sisteme Giriş» alanı «Dil Seçeneği» alanı.
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
İntihali Engelleme Programı
Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü
TURNİTİN KULLANMA KILAVUZU
TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
www. mersis. gumrukticaret. gov
Bitirme tezi nasıl yazılır
HİTİT ÜNİVERSİTESİ Akademİk açIk erİşİm sİstemİ
FIZ 171 GRAFİK ÇİZİM PROGRAMI ORIGIN. Temel bilimlerde yapılan bilimsel çalışmalarda yaygın olarak kullanılan grafik programlarından biri ORIGIN’dır.
Evet (60 AKTS GAB NO 2,50 tamamlandı mı ?) Evet Evet
Bu poster 70X110 cm olarak hazırlanmıştır.
ÜRÜN TAKİP SİSTEMİ’NE (ÜTS)
Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ UYGULAMALARI PROJE, POSTER VE SUNUM HAZIRLAMA.
Sunum transkripti:

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TURNITIN İNTİHAL TESPİT PROGRAMI KULLANMA KLAVUZU

TEZ ÇALIŞMASI ORİJİNALLİK RAPORU Fen Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı anabilim dallarında yürütülen tüm tezli lisansüstü programlarda yazılan tezlerin (1) tez savunma sınavı öncesinde jüri üyelerine dağıtılması ve (2) başarılı bulunan tezlerin mezuniyet aşamasında “Tez Çalışması Orijinallik Raporu”nun alınması gerekmektedir. Üniversitemizde intihal kontrolü sağlamak amacıyla Turnitin programı kullanılmaktadır. Turnitin İntihal Tespit Programını kullanabilmek için, halen kayıtlı olmayan ve lisansüstü ders veren Dr. ve üzeri unvan sahibi akademisyenlerimiz kütüphaneden kendileri için hesap oluşturulmasını isteyebilirler. Turnitin programı kullanımı üzerine örnek bir uygulama bu sunuda verilmiştir. Bununla birlikte, aşağıdaki bağlantılardan da yararlanılabilir: http://turnitin.com/en_us/training/instructor-training/instructor-quickstart- guide http://turnitin.com/en_us/training/instructor-training/instructor-user-manual https://guides.turnitin.com/Translated_Manuals/T%C3%BCrk%C3%A7e

ÖRNEK UYGULAMA Turnitin İntihal Tespit Programı’nın kullanımı, Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Cihan TEKOĞLU tarafından yönetilen ve Fen Bilimleri Enstitüsü Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı yüksek lisans öğrencisi Mustafa İNANÇ tarafından yazılan “Çift Fazlı Çeliklerde Mikroyapının İyileştirilmesi” başlıklı yüksek lisans tezi üzerinde uygulanmış ve izlenen adımlar (toplam 18 adım) aşağıda verilmiştir.

ADIM 1: Turnitin programı kullanımı için www.turnitin.com adresinden giriş yapılır.

ADIM 2: Açılan ekranda “Add Class” bağlantısı kullanılarak danışman öğretim üyesi hesabına bir sınıf eklenir.

ADIM 3: Ders bilgileri aşağıdaki örnekte olduğu gibi programa girilir.

ADIM 4: “Submit” bağlantısı tıklandığında, Turnitin programı aşağıdaki örnekte görüldüğü üzere bir ders oluşturur. “Continue” bağlantısı tıklanır.

ADIM 5: Açılan sayfada, oluşturulan yeni dersin (Yüksek lisans tezi) bağlantısına tıklanır.

ADIM 6: Açılan sayfada, “Add Assignment” bağlantısına tıklanır.

ADIM 7: Açılan sayfada, aşağıdaki örnekte gösterildiği üzere, kırmızı kutucuklarla gösterilen kısımlardaki bilgiler girilir. “Optional settings” bağlantısına tıklanarak programdaki filtreleme seçenekleri ayarlanır.

ADIM 8: TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Çalışması Orijinallik Raporu Alınması ve Kullanılması Uygulama Esasları Madde 5(c)’ye uygun olacak şekilde, filtreleme seçenekleri aşağıdaki şekilde ayarlanır: Kaynakça hariç (Bibliography excluded) Alıntılar hariç/dâhil (Quotes excluded/included) 5 kelimeden daha az örtüşme içeren metin kısımları hariç (Limit match size to 5 words)

ADIM 9: Filtreleme seçenekleri ayarlandıktan ve onaylandıktan sonra açılan sayfada, “View” bağlantısına tıklanır.

ADIM 10: Açılan sayfada, “Submit File” bağlantısına tıklanır.

ADIM 11: Açılan sayfada programa bilgiler girilirken, Dosya Başlığı (Document Title) olarak tez başlığının tamamı, Yazar Adı (Author's First Name) olarak öğrencinin adı, yazar soyadı (Author's Last Name) olarak öğrencinin soyadı bilgisi yazılır. Yüklenecek dosyanın içeriği ve özellikleri bir sonraki slaytta sunulmuştur.

ADIM 11 (devam): Dosya içeriği ve özellikleri İçerik: Lisansüstü tezin Kapak Sayfası, Özet, Abstract, Giriş, Ana Bölümler ve Sonuç bölümlerinden oluşan kısımları tek bir dosya olarak programa yüklenir. Büyüklük: Turnitin programına yüklenen dosyanın büyüklüğünün 40 MB’tan düşük olması, dosyada en az 20 kelime bulunması, sayfa sayısının 400’den az olması gerekmektedir. Kullanılabilecek dosya tipleri: Microsoft Word, Excel, PowerPoint, WordPerfect, PostScript, PDF, HTML, RTF, OpenOffice (ODT), Hangul (HWP), Google Docs ve düz metindir.

ADIM 12: Dosyanın programa yüklemesi genellikle 2 dakikadan az zaman almaktadır.

ADIM 13: Dosya başarıyla yüklendiğinde, bilgiler kontrol edilir ve “Confirm” bağlantısına tıklanarak onaylanır.

ADIM 14: Onaylama işleminin ardından, sistem tebrik mesajı verir. “Go to assignment inbox” bağlantısına tıklanır.

ADIM 15: Turnitin programının benzerlik oranını tespit süresi dosyanın büyüklüğüne, sayfa ve karakter sayısı gibi etmenlere bağlı olarak değişebilmektedir. Benzerlik oranı tespit edildiğinde, bu bilgi aşağıda gösterildiği gibi ekrana aktarılmaktadır.  Ekranda benzerlik (similarity) oranının verildiği yeşil kutucuğa tıklandığında, yeni bir pencere açılacaktır.

ADIM 16: Açılan pencerede benzerlik saptanan belgelerin bilgileri verilmektedir. Ekranın sağ alt köşesindeki “Text-Only Report” bağlantısına tıklanır ve benzerlik oranı bilgileri metin formatında elde edilir.

ADIM 17: Ekranın sağ üst köşesindeki “mode” menüsünde “quickview (classical) report” seçimi yapılır.

ADIM 18: Aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi, “Turnitin Originality Report” elde edilir. Bu ekranın en üst kısmını (“similarity index” ve tez bilgilerini içeren kısım) kapsayacak şekilde tek sayfa görüntü çıktısı alınır ve elde edilen bilgiler “Yüksek Lisans/Doktora Tez Çalışması Orijinallik Raporu” formuna eklenir.

KABUL KRİTERLERİ: Yüksek Lisans/Doktora Tez Çalışması’nın orijinal olarak kabul edilebilmesi için, seçilen bu kriterler dahilinde (alıntılar hariç), benzerlik oranının (“similarity index”) %15’ten küçük çıkması gerekmektedir. Alıntılar dâhil filtrelemesi uygulandığında ise, benzerlik oranının %30’dan küçük çıkması gerekmektedir. Benzerlik oranı hesaplanırken, öğrencinin tezi ile ilgili yapmış olduğu yayınlar kapsam dışında bırakılabilir.