ÖĞRENME AMAÇLARI Toplam hata ve örnekleme dışı hatanın bununla nasıl ilişkili olduğunu öğrenme Veri toplama hatalarının kaynaklarını ve bunların.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Program Geliştirme “uzmanlık eğitimi”
Advertisements

ARAŞTIRMA KONUSU VE SORUNUN SEÇİMİ
Model Geçerliliğinin Belirlenmesi
Sistem Analizi ve Planlama
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ
MODÜL 10 Müşteri Hizmetleri.
Çalışmada kullanılacak örneklemin seçimi
İşletmelerde Eğitim İhtiyacının Belirlenmesi
SAÜ' de KYS Çalışmaları
Maltepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi
PAZARLAMA ARAŞTIRMASI Ö ğ r. Grv. Semih AÇIKGÖZO Ğ LU
BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
Pazarlama Araştırması
ÜNİTE ÖZETİ Öğrenciler çevrelerinde gördükleri teknolojik araçlar hakkında bilgi edinecekler. Yeni teknolojik araçlar tanıyacaklar. Tanıdıkları araçların.
ULUSLAR ARASI PAZARLAMA ARAŞTIRMASI
Anket Hazırlama.
Pazar Araştırması Pazar Araştırması Yapı, İçerik ve Araçlar Potansiyel müşteri ve pazardaki akımlar konusunda bilgi analizi Bilgi edinme ve bilgi.
Orta nokta bitaraf cevap mıdır? Bihaber cevap mıdır?
SERVQUAL BEKLENTİ ANKETİNDE GEÇMİŞ DENEYİM SORGULANMALI MIDIR?
Verilerin Elde Edilmesi
ÖĞRENME AMAÇLARI Örneklem tasarımının terminolojisine aşina olmak Tesadüfi ve tesadüfi olmayan örnekleme yöntemleri arasındaki farkı anlamak Tesadüfi.
ÖĞRENME AMAÇLARI İki değişken arasındaki “ilişki” ile neyin kastedildiğini öğrenmek Farklı yapıdaki ilişkileri incelemek Ki-kare analizinin uygulandığı.
ÖĞRENME AMAÇLARI Kişi, yer ve nesnelerin ölçümüne ilişkin temellerin anlaşılmasın Pazarlama araştırmacıları tarafından kullanılan üç tür ölçeği.
ÖĞRENME AMAÇLARI Veri analizi kavramı ve sağladığı işlevleri hakkında bilgi edinmek Pazarlama araştırmalarında kullanılan istatistiksel analizlerin.
ÖĞRENME AMAÇLARI Çeşitli veri toplama yöntemlerinin avantaj ve dezavantajlarını anlamak. Kişisel görüşme, telefonla anket ve çevrim içi anketleri.
EĞİTİM BİLİMLERİNDE ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ
10.1 GİRİŞ Bu ünitede yerleşim çevrelerindeki insan-çevre etkileşimini (people-environment transactions) analiz ederek, şehir çevre kalitesiyle.
ÖĞRENME AMAÇLARI İkincil verileri nasıl kullanacağımızı ve içsel ve dışsal veri tabanlarından oluşan ikincil verileri nasıl sınırlandırabileceğimizi.
İstatistik Bilimine Giriş
Müşterilere Karar Vermelerinde Yardımcı Olmada Pazarlama Araştırması Kullanma Bu bölüme araştırma sürecini ele alarak başlanmaktadır. Daha sonra.
ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ.
Eğitim Psikolojisi -Eğitim Psikolojisinin Kapsamı-
ÖĞRENME AMAÇLARI Araştırma tasarımının ne olduğunu ve neden önemli olduğunu anlamak Araştırma tasarımındaki etik hassasiyet alanlarını kavramak.
Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve İstatistik
ÖĞRENME AMAÇLARI Nicel ve nitel araştırma teknikleri arasındaki temel farklılıkları anlamak Gözlem tekniği yoluyla veri toplamanın avantaj ve.
Nicel Analizlere Giriş
Bölüm 04 Veri Toplama ve Örnekleme
Danışmanlık Modelleri Alan Uzmanlığı Modeli Hasta-Doktor Modeli Süreç Yönelimli Danışmanlık Modelleri * Sistem Danışmanlığı *
ÖĞRENME AMAÇLARI Pazarlama araştırma raporunun değerini anlamak (takdir etmek) Rapor yazmayı daha etkili yapmak için pazarlama araştırmacılarının.
MÜŞTERİ İLİŞKİLERİNİN YENİ BOYUTLARI
ÖĞRENME AMAÇLARI Tahmin kavramını anlamak Pazarlama araştırmacılarının regresyon analizinden nasıl faydalandığını öğrenmek Pazarlama araştırmacılarının.
BÖLÜM 10 EBBINGHAUS’UN KATKISI—BELLEK HENÜZ GENÇKEN Ebbinghaus, öğrenme ve bellek üzerine sistematik bir şekilde çalışan ilk psikologdu. Hatırlanamayan.
“Günde defa karar anıyla karşı karşıya kalıyoruz.” Jan Carlzon, İskandinav Hava yolları Başkanı.
Proje Oluşturma ve Yönetimi
MODELLEME VE KİRLİLİK KONTROLÜ. Kirletici Yük Kaynakları Noktasal kaynaklar Deşarjlarla ilgili bilgi mevcudiyeti Bazıları büyük oranda sabit debili, diğerleri.
ÖĞRENME AMAÇLARI Pazar segmentasyon kararları için farkların nasıl kullanıldığını öğrenmek t testinin ve z testinin ne zaman kullanılması gerektiği.
ÖĞRENME AMAÇLARI Olasılıklı örneklem ile örnek büyüklüğüne karar vermenin altında yatan sekiz aksiyomun anlaşılması Güven aralığı yaklaşımını kullanarak.
BÖLÜM 11 DEĞERLENDİRME. BÖLÜM 11 DEĞERLENDİRME.
ANALİZE VERİ HAZIRLAMA SÜRECİ
Bilgisayar Mühendisliğindeki Yeri
Pazarlama Araştırmalarına Giriş ve Araştırma Süreci
PAZARLAMA ARAŞTIRMALARI
SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SU KAYIPLARI KONTROLÜ EĞİTİMİ 26 EYLÜL 2016 Hakan KÜTÜK Abone İşleri Daire Başkanı.
VERİ TOPLAMA ARAÇLARI ANKET FORMU DÜZENLENMESİ.  Anket: Bilgi toplamak için biçimlendirilmiş veri formları…  Bilginin doğruluğu soruların niteliğine.
Lineer Regresyon. Amaç: Bu konu sonunda Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencilerinin çeşitli bağımsız değişkenleri kullanarak bir nümerik değişkenin değerini.
Bilimsel Araştırma Yöntemleri Verilerin Toplanması ANKET
PAZARLAMA ARAŞTIRMALARI
Hatice Şimşek Keskin***
BYE900 Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Araştırma Yayın Etiği
Gözlem Gözlemin bilimde üçlü bir rolü vardır. a) Bilimin kalkış noktasıdır. Olgular arasındaki ilişkilerin kurulmasına yarayan ilk bilgilerin kaynağıdır.
ALAN ÇALIŞMALARI VE VERİ HAZIRLAMA
Temel İstatistik Terimler
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
PAZARLAMA ARAŞTIRMALARI
SATINALMA YÖNETİMİ ve TEKNİKLERİ Eğitimi
Problem Çözme Yaklaşımları
YER TEMİZLEME MAKİNASI
BİTİRME PROJESİ SUNUMU ANA BAŞLIK Danışman: Yapan Kişi(ler)in İsmi
Temel İstatistik Terimler
Nicel ve Nitel Araştırmalar
Sunum transkripti:

ÖĞRENME AMAÇLARI Toplam hata ve örnekleme dışı hatanın bununla nasıl ilişkili olduğunu öğrenme Veri toplama hatalarının kaynaklarını ve bunların nasıl en aza indirileceğini anlama Değişik cevap vermeme hatası türlerini ve cevap vermeme hatasını ölçmek için cevaplama oranının nasıl hesaplanacağını öğrenme Veri kalitesi hatalarını ve bunları nasıl ele almak gerektiğini öğrenme

« NEREDEYİZ » Aşama 9 » Verilerin toplanması

Araştırma Veri Kalitesini Ele Alma Bu bölüm, pazarlama araştırmacılarının her tür hatanın olumsuz etkisini nasıl en aza indirebileceklerine yönelik öneriler ile örnekleme dışı hata kaynaklarını ele almaktadır.

Veri Toplama ve Örnekleme Dışı Hata Örnekleme hatası dışındaki hata bir anketteki, örneklem planı ve örneklem büyüklüğü dolayısıyla ortaya çıkan hatalar dışındaki bütün hatalar, olarak tanımlanır.

Sahada Veri Toplama Sırasında Oluşabilecek Olası Hatalar Örnekleme hatası dışındaki hatalar, saha çalışanları ve cevaplayıcılar tarafından yapılır.

Alt Başlıklar KASITLI SAHA ÇALIŞANI HATALARI KASITSIZ SAHA ÇALIŞANI HATALARI KASITLI CEVAPLAYICI HATALARI KASITSIZ CEVAPLAYICI HATALAR

Saha Verisi Toplanmasında Kalite Kontrolleri Belirtilen hata çeşitlerinin etkilerini en aza indirmek için bazı önlemler ve yöntemler uygulanabilir. Önemli olan hatayı “ortadan kaldırmak” değil, “en aza indirmek” tir.

Alt Başlıklar KASITLI SAHA ÇALIŞANI HATASININ KONTROLÜ KASITSIZ SAHA ÇALIŞANI HATASININ KONTROLÜ KASITLI CEVAPLAYICI HATASININ KONTROLÜ KASITSIZ CEVAPLAYICI HATASININ KONTROLÜ VERİ TOPLAMA HATALARININ KONTROLÜYLE İLGİLİ SON YORUM

Cevapsızlık (Cevap Vermeme) Hatası Üç çeşit cevap vermeme hatası vardır: araştırmaya katılmayı reddetme, görüşmeyi yarıda kesme ve bazı soruları cevaplamayı reddetme (bazı kısımları atlama)

Alt Başlıklar ARAŞTIRMAYA KATILMAYI REDDETME GÖRÜŞMEYİ YARIDA KESME BELLİ SORULARI CEVAPLAMAYI İSTEMEME (SORU ATLAMA)

TAMAMLANMIŞ BİR GÖRÜŞME NEDİR? Alt Başlıklar ARAŞTIRMALARDA CEVAP VERMEME HATASININ ÖLÇÜMÜ

Veri Seti, Veriyi Kodlama ve Veri Kodu Kitabı Veri seti, veri kodlama adı verilen bir uygulama ile oluşturulur. Veri kodlama, anketteki her bir soruya verilebilecek olası cevaplarla ilişkilendirilen kod değerlerinin tanımlanmasıdır.

ŞEKİL 11.1 SPSS Değişken Görünümü ve Değişkenler Komutu Bir Veri Setinin Kod Kitabını Gösterir

Veri Kalitesi Konuları Veri seti, hatalara karşı gözden geçirilmelidir. HAM VERİ İNCELEMESİNDE ARANMASI GEREKENLER Ham veri incelemesinin amacı, “kötü” cevapları tespit etmek ve problemli olanları analiz dışı bırakmaktır

Alt Başlıklar i.Tamamlanmamış Cevap ii.Bazı Sorulara Cevap Vermeme (Bazı Kısımları Atlama) iii.Evet-ya da-Hayır diye Cevap Verme iv.İkisinin-Ortası [Ilımlı] Diziler v.Diğer Veri Kalitesi Problemleri vi.Veri Kalitesi Sorunlarıyla Başa Çıkma

ÖZET Bölüm özetini kitabınızda bölüm sonlarında bulabilirsiniz.