ANDDROID ASYNCTASK Mobil Programlama. ANDDROID ASYNCTASK –ARKA PLAN UYGULAMALARI Neden arka plan i ş lemleri? Android uygulamalarında uzun sürecek i ş.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİLGİSAYARDA KULLANILAN FAYDALI PROGRAMLAR
Advertisements

Fonksiyonlar - Functions
Flash Player ©, sistemin sorunsuz çalışması için gerekli bir programdır. Sayfaları daha sağlıklı takip edebilmek için bilgisayarınızda bu programın 8.0.
Soru1: 1’den 4’e kadar olan tamsayıları ekrana tek satırda görülecek şekilde yazdıran bir programı aşağıdaki metotları kullanarak yazınız. Bir printf ifadesi.
Erkan BALABAN Yazılım Uzmanı NTV
Görüntü Özellikleri.
GÜMRÜKLER 2023 VİZYONU 1. ARAMA KONFERANSI/ Stratejisi
BİLGİ İŞLEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
Zeynep Çelik Sunar….
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
Programlama-II (Java ile Bilgisayar Programlama)
KONTROL ÖZELLİKLERİ.
BPR152 ALGORİTMA VE PROGRAMLAMA - II
Görsel Okur-Yazarlık *
P AKET E RIŞIMLERI SıNıFLARıN YENIDEN KULLANıMı. P AKET ( P ACKAGE ) Paketler kütüphaneleri oluşturan elemanlardır. import java.io.BufferedReader; BufferedReader.
Nesneye Yönelik Programlama Dr. Pelin GÖRGEL
NESNEYE YÖNELİK PROGRAMLAMA
BPR152 ALGORİTMA VE PROGRAMLAMA - II
SHU. Nuray TÜRKEN TEKNEKAYA Hasta Hakları İl Koordinatörü
METODLAR Canan Işıl. 1 İçindekiler Açıklamalar, Örnekler, Sorularınız? Kaynakça, Teşekkürler..
İSİM UZAYLARI (NAMESPACE)
Yıldırım BAHADIR Programcı-Proje Sorumlusu Karabük Valili ğ i Bilgi İş lem Ş ube Müdürlü ğ ü.
2015 VİZYON MARKET PROGRAMI
Paralel Programlamaya Giriş
Armand Vallin Feigenbaum
Görsel Programlama II Ders 4 Öğr.Gör. Mustafa KARABULUT.
METODLAR Esra SARI.
JAVA’DA DÖNGÜLER.
TOP SEKTİRME UYGULAMASI-2
Media Get ; Rus yapımı bittorrent indirme programı
ANDROID DATABASE. Oluşturulan layout dosyasında 2 tane Editview ve 2 tane buton bulunmaktadır. Editviewlardan alınan değerler ilk butona tıklandığında.
POWERPOİNT BERİL ŞENDOĞAN.
ÖĞRENCİ İŞLERİ ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ BİLGİ SUNUMU
Görsel Programlama III Ders 8 Öğr.Gör. Mustafa KARABULUT.
C++.
Bilgisayar programlarının en büyük avantajı, kullanıcının işini kolaylaştırmalarıdır. Her bilgisayar programı bunu değişik metotlar kullanarak sağlar.
Giresun Üniversitesi Katalog Tarama
METOTLAR.
ZAMANLANMIŞ GÖREVLER. Linux sistemde bazı işlerin istediğiniz zamanlarda ya da zaman aralıklarında otomatik olarak yapılmasını sağlayabilirsiniz. Yani.
WİNDOWS LİVE MOVİE MAKER
 Otopark görevlisi veya kontrolör yetkilendirme  PERSONEL.
İnternet Programlama-I
SHU. Seyit ULUPINAR Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Doç. Dr. Cemil Öz SAÜ Bilgisayar Mühendisliği Dr. Cemil Öz.
Nesne Yönelimli Programlama
BIL MOBiL PROGRAMLAMA TEKNiKLERi Yard. Doç. Dr. Oğuzhan Topsakal
Atık kağıtlardan dünya haritası !. Farklı ülkelerdeki insanların temiz suya eri ş im yüzdelerinin ne oldu ğ unu ara ş tırdık. Atık ka ğ ıtları kullanarak.
POWERPOINT 2010 KULLANIMI TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ
Sayfa Ayarlari Projelerimizde uzerinde yogunlasacagimiz dosyalar Java ve XML dosylari olacaktir.
KÜTÜPHAN-E TÜRKİYE PROJESİ. MODÜL 7 Sunular ve Etkili Sunum Hazırlama Kütüphan-e Türkiye Eğitim Çalışma Grubu, Göknur Kaplan Akıllı.
BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA Ders 5: Döngüler
ERp SOFTWARE Hasan HASANOV Slayt içerikleri  ERP Software nedir?  Türkiye’de ERP Uygulamaları  İ nternet ERP  ERP den Önce  ERP den Sonra.
Windows Live Movie Maker Nedir? Movie Maker ile, bilgisayarınızda yer alan fotoğraf ve videolarınızı kullanarak, bunlar üzerinde düzenlemeler, değişiklikler.
TC Windows Editörü DevC++. KURULUM PROGRAMIN KURULACAĞI YER BURADA BELİRLENİYOR.
DOSYA MENÜSÜ.
ARAYÜZLER(INTERFACE) Öğr.Gör. Murat ASLANYÜREK. ARAYÜZ KAVRAMINA GİRİŞ  Arayüzler, soyut sınıflara benzer. Ancak yapı olarak bazı yönleriyle farklılıklar.
POWERPOİNT SEVİM ŞEVVAL ERDOĞMUŞ 6/C 118. POWERPO İ NT NASIL KULLANILIR? Microsoft PowerPoint, sunu hazrlama,slayt yapma ve düzenleme yazılımıdır. Bir.
APP INVENTOR Emre ANLAR.
BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA DERSİ
YAZILIM DEĞERLENDİRME
BTEP222 Animasyonla Hikaye Anlatımı
SİGORTACILIK İÇİN FARKLI BİR GELECEK TASARIMI
3.hafta METODLAR.
Tikveşli Android Tablet Kurulum
BİLGİSAYAR programlama II
WEB İhbarı adresindeki Online İşlemler menüsüne tıklayarak hasar ihbarı sistemine giriş yapılır.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
DAHİLİ SINIFLAR(INNER CLASSES)
MTM216 GÖRSEL PROGRAMLAMA
Sunum transkripti:

ANDDROID ASYNCTASK Mobil Programlama

ANDDROID ASYNCTASK –ARKA PLAN UYGULAMALARI Neden arka plan i ş lemleri? Android uygulamalarında uzun sürecek i ş lemlerin arka planda yapılmasının sebebi ana akı ş ın (Main Thread ya da UI Thread) uzun süre engellenmemesidir. E ğ er ana akı ş ı uzun süre bloke ederseniz uygulamanızın ana ekranı donacak ve kullanıcı uygulamanızın bozuldu ğ unu dü ş ünecektir.

ANDDROID ASYNCTASK –ARKA PLAN UYGULAMALARI AsyncTask sınıfı ile arka plan i ş lemleri AsyncTask adında bir sınıf sunmaktadır. Bu sınıf içindeki metodlar yardımıyla arka planda farklı bir akı ş (Thread) üzerinde gerçekle ş tirilen i ş lemin kolayca ön yüzü etkileyen ana akı ş ı (Main Thread) entegre edilmesini sa ğ lar. NOT: Arka planda Java Thread sınıfıyla çalı ş tırılan i ş parçacıkları ön yüz elemanlarına müdahale edemez. Bunun için Handler adında bir sınıf kullanılmalıdır. AsyncTask sınıfı abstract bir sınıftır ve kullanılması için ba ş ka bir sınıf üzerinden extend edilmesi gerekir. AsyncTask sınıflarında doInBackground metodu bulunması zorunludur ve arka planda gerçekle ş tirilecek bütün i ş lemler bu metod içerisinde yazılır.

ANDDROID ASYNCTASK –ARKA PLAN UYGULAMALARI AsyncTask sınıfı ile arka plan i ş lemleri Metodları onPreExecute: Arka plan i ş lemi ba ş lamadan önce ön yüzde de ğ i ş tirilmesi istenen de ğ i ş kenlerin (ProgressBar gibi animasyonlar) ve AsyncTask içinde gerekli de ğ i ş kenlerin de ğ er ataması yapılır. doInBackground: Arka planda yapılması istenen i ş lem burada gerçekle ş ir. Bu metod içinde yapılan i ş lemler ön yüzde kullanıcının uygulamayı kullanmasını kesinlikle etkilemez. E ğ er buradaki i ş lemler sonucunda ana akı ş a bir de ğ i ş ken gönderilmesi gerekiyorsa return metodu ile bu de ğ i ş ken onPostExecute metoduna paslanabilir.

ANDDROID ASYNCTASK –ARKA PLAN UYGULAMALARI AsyncTask sınıfı ile arka plan i ş lemleri Metodları onPostExecute: doInBackground metodu tamamlandıktan sonra i ş lemlerin sonucu bu metoda result de ğ i ş keni ile gönderilir. Buradaki i ş lemler ana akı ş ı etkiler ve herhangi bir hataya sebep olmaz. Arka plandaki i ş lemden gelen bir veri ön yüzde gösterilmek isteniyorsa bu metod içinde gösterim i ş lemi yapılabilir. onProgressUpdate: E ğ er doInBackground metodu içerisinde yaptı ğ ınız i ş lemin ilerleme durumunu (örne ğ in dosya indirme yüzdesi) kullanıcıya bildirmek istiyorsanız bu metodu kullanabilirsiniz. doInBackground metodu içerisinde publishProgress metodunu kullanarak ilerleme durumunu onProgressUpdate metoduna iletip önyüz içerisinde buna göre bir animasyon yapabilirsiniz. onCancelled: E ğ er herhangi bir sebepten dolayı AsyncTask iptal edilirse bu metod uyarılır. Burada kullanıdı ğ ınız kaynakları temizleyebilirsiniz.

ANDDROID ASYNCTASK –ARKA PLAN UYGULAMALARI Kaynaklar