İç Ticaret Genel Müdürlüğü

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DENETÇİ BELGESİ VİZE İŞLEMİ
Advertisements

Sözleşmelerde Damga Vergisi
KİŞİSEL VE KURUMSAL GELİŞİM OLARAK
 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Dernekler Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikler
INTERNET VE HUKUK Zeynep Derman Hukuk Müşaviri SUPERONLINE A.Ş.
SENDİKALAR MEVZUATININ İNCELENMESİ
MultiCELL SMS Client 3.2.
E-Posta Hesapları ve Anında Mesajlaşma Yazılımları
TÜRK TİCARET KANUNU DEĞİŞİKLİĞİ
Uygulama sözleşmesi hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar
19ESHS1 Mesut ORTA Hâkim Başkan Yrd. ADALET BAKANLIĞI Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ELEKTRONİK SERTİFİKA HİZMET SAĞLAYICISI (ESHS)
SAYILI KAMU İHALE KANUNU İLE KAMU İHALE SÖZLEŞMELERİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Şikayet Sistemine Etkileri Nisan 2009 ANTALYA.
MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS)
KBS MALİ İSTATİSTİK UYGULAMASI
ADRES BİLGİLERİNİN TUTULMASINA İLİŞKİN DÜZENLEMELER T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 18 AĞUSTOS 2006 Mustafa DÖNER Genel.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS) ÖRNEK ANONİM ŞİRKET KURULUŞU
Geçici Faaliyet Belgesi elektronik başvuru dosyasında
4703 SAYILI ÜRÜNLERE İLİŞKİN TEKNİK MEVZUATIN HAZIRLANMASI VE UYGULANMASINA DAİR KANUN Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı Çevre.
Kurulun İnceleme ve Araştırması
Ödeme Talep Formu hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar
8383 MEB MOBİL BİLGİ SERVİSİ
Muhtar Bilgi Sistemi.
AMAÇ Muhtarlarımızın kamu hizmetlerini daha kaliteli ve etkin şekilde yürütmeleri amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarından yapacakları taleplerin takip edilip.
YETKİLENDİRME DAİRE BAŞKANLIĞI OSGB İŞ VE İŞLEMLERİ
FOTOĞRAF & TCK.
Lojistik ve Dış Ticaret İstanbul Ticaret Üniversitesi Meslek Yüksekokulu VI. Bölüm.
TÜRK İ YE’DE TÜKET İ C İ N İ N B İ LG İ LEND İ R İ LMES İ VE ÖRGÜTLENMES İ KONUSUNDA İ ZLENMES İ GEREKEN ADIMLAR.
1 20 EKİM 2004, ANKARA T. Uzm. Deniz YANIK Lisans ve Sözleşmeler Dairesi Başkanlığı TELEKOMÜNİKASYON KURUMU TÜRKİYE’DE TELEKOMÜNİKASYON POLİTİKASI ALANINDA.
AVEA MOBİL PAZARLAMA Kurumsal SMS
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
6458 SAYILI KANUN KAPSAMINDA
E-Tebligat 1: E-Tebligat Ne Zaman Başlıyor? E-Tebligat uygulaması 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren başlayacaktır. Ancak, bu tarihten önce E-Tebligat sistemini.
E-Tebligat Nedir.
VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ
Ali AFACAN Merkez Döner Sermaye Saymanlığı KAYNAKLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE NEMALANDIRMA Kamu Haznedarlığı Uygulaması Kamu Haznedarlığı Uygulamasının.
ELEKTRONİK TEBLİGAT ve UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ TEBLİĞLERİ.
GAZİANTEP ECZACI ODASI. KEP Nedir-1 Kayıtlı elektronik posta, kısa adıyla KEP, en kısaltılmış tanımıyla tarafların, elekronik ortamda teknik ve hukuki.
Kasım 2015 VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR.
2015/06 sayılı Atıksu Arıtma Tesisi Kimlik Belgesi Genelgesi
Aralık 2015 VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR.
Gelir İdaresi Başkanlığı. ELEKTRONİK TEBLİGAT NEDİR? Elektronik Tebligat, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu ve 456 sıra no.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği.
Bilişim Suçlarına Yönelik Mevzuat. İNTERNET ORTAMINDA YAPILAN YAYINLARIN DÜZENLENMESİ VE BU YAYINLAR YOLUYLA İŞLENEN SUÇLARLA MÜCADELE EDİLMESİ HAKKINDA.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
2016 YILI OKUL SÜTÜ PROGRAMI
K AYıTLı E LEKTRONIK P OSTA E LEKTRONIK TEBLIGAT YÖNETMELIĞI ( TR SY. RG ) KEP YÖNETMELIĞI ( TR SY. RG ) SMMM Güney.
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
DEVRE TATİL SÖZLEŞMESİ Bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye bu süre zarfında birden fazla dönem için bir veya daha fazla sayıda Gecelik konaklama.
T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SEYAHAT ACENTALARINA SAĞLANACAK TURİZM DESTEĞİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME.
TAREKS VE TSE UYGULAMALARINDA GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ YÖNÜNDEN BAKIŞ AÇISI
Bilgi Teknolojileri ve Bilişim Hukuku Öğr. Gör Mehmet Akif BARIŞ.
MESAFELİ SÖZLEŞMELER.  Mesafeli sözleşmeler bilişim hukuku ve e-ticaret hukuku konusuna giren ve aynı zamanda tüketici mevzuatıyla alakalı olan bir kavramdır.
Ekim 2015 KİRALAMA DOSYALARININ KOMİSYONA SUNULMASI.
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DESTEK PROGRAMLARI İL MÜDÜRLÜKLERİ EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ
Av. Bilge Aydın Temiz BİLGE AYDIN TEMİZ
E-Posta Hesapları ve Anında Mesajlaşma Yazılımları
6740 SAYILI BİREYSEL EMEKLİLİK TASARRUF VE YATIRIM SİSTEMİ (BES) KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUNDA YER ALAN ÖNEMLİ DÜZENLEMELER.
Feride Erdoğan
MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ
İŞLETMELERİN KURULUŞU
İNTERNET ORTAMINDA YAPILAN YAYINLARIN DÜZENLENMESİ VE BU
Sadece ihale usulü ile yapılan alımlarda SGK borcu sorgulanır.
6736 Sayılı Bazı Alacakların Yapılandırılması Kanunu
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
V. Bireysel Başvuru Usulü
2018 Yılında Uygulamaya Konacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar 23 Şubat 2018.
TÜTÜN – ALKOL DAİRESİ BAŞKANLIĞI. VİZYON: * Türkiye’de üretilen tütünlerin yurt içi ve dünya tütün kullanımı içindeki payının artırılmasına ve ülkemizin.
Sunum transkripti:

İç Ticaret Genel Müdürlüğü 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve Uygulaması 5 Ocak 2016 İç Ticaret Genel Müdürlüğü

Kanunun Kapsamı 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun 1 Mayıs 2015 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Kanun temel olarak iki alanı düzenlemektedir: Bunlar, elektronik ortamda gerçekleştirilen; Mal veya hizmetlere ilişkin internet üzerinden gerçekleştirilen sözleşme ve siparişler. Ticari iletişime ve ticari elektronik iletilerde uyulması gereken kurallar. Ayrıca, bu işlemlerden elde edilen kişisel verilerin korunması ve elektronik pazaryeri olan aracı platformlara ilişkin hususlar düzenlenmiştir. 2

Yürürlüğe Giren Yönetmelikler Kanunun ayrıntılı uygulamasını sağlamak üzere iki yönetmelik yürürlüğe girmiştir. Bu kapsamda; Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik 15 Temmuz 2015 tarihinde, Elektronik Ticarette Hizmet Sağlayıcı ve Aracı Hizmet Sağlayıcılar Hakkında Yönetmelik ise 26 Ağustos 2015 tarihinde, Resmi Gazete’de yayımlanarak uygulamaya konulmuştur. 3

Elektronik Ticarette Hizmet Sağlayıcı ve Aracı Hizmet Sağlayıcılar Hakkında Yönetmelik Hizmet sağlayıcı sözleşme öncesinde; Kolayca ulaşabilecek şekilde güncel tanıtıcı bilgilerini, Sözleşmenin kurulabilmesi için izlenecek teknik adımlara ilişkin bilgileri, Sözleşme metninin hizmet sağlayıcı tarafından saklanıp saklanmayacağı ile bu sözleşmeye alıcının daha sonra erişiminin mümkün olup olmayacağı ve bu erişimin ne kadar süreyle sağlanacağına ilişkin bilgileri, Veri girişindeki hataların belirlenmesine ve düzeltilmesine ilişkin teknik araçlara ilişkin bilgileri, sunacak.

Elektronik Ticarette Hizmet Sağlayıcı ve Aracı Hizmet Sağlayıcılar Hakkında Yönetmelik Siparişin onay aşamasında ve ödeme bilgilerinin girilmesinden önce, alıcının ödeyeceği toplam bedel de dâhil olmak üzere, sözleşmenin şartlarının alıcı tarafından açıkça görülmesini sağlayacak, Siparişin alındığını gecikmeksizin elektronik iletişim araçlarıyla teyit edecek, Sipariş verilmeden önce alıcıya, veri giriş hatalarını belirleyebilmesi ve düzeltebilmesi için uygun, etkili ve erişilebilir teknik araçları sunacak.

Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik Kapsamı Yönetmelik, gerçek veya tüzel kişilerin; mal ve hizmetlerini tanıtmak, pazarlamak ya da işletmesini tanıtmak veya bunları başkaları adına yapmak amacıyla; SMS, e-posta, telefon araması gibi yöntemlerle, meslekî veya ticarî faaliyet kapsamında kazanç sağlamaya yönelik ve ticari amaçlı iletileri kapsamaktadır.

Yönetmelik Kapsamında Olmayan İletiler 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu kapsamındaki işletmecilerin abone ve kullanıcılarına; münhasıran kendi mal ve hizmetlerini tanıtmak, pazarlamak ya da işletmesini tanıtmak amacıyla gönderdiği ticari elektronik iletilere, Vakıf üniversitelerinin öğrencilerine ve bunların velilerine gönderdiği iletilere, Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile kamuya yararlı dernekler ve vergi muafiyeti sağlanan vakıfların, kendilerine ait ticari işletmelerin faaliyetleriyle ilgili olarak üyelerine gönderdiği iletilere uygulanmaz.

Yönetmelik Kapsamında Olmayan İletiler 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun hükümlerine göre radyo ve televizyon yayıncılığı yapan kuruluşlarca, kamuoyunu bilgilendirmek ve eğitmek amacıyla yapılan yayın hizmetlerine ilişkin bilgilendirme iletilerine, Devlet, mahalli idareler ve diğer kamu tüzel kişilerinin kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla gönderdikleri iletilere uygulanmaz.

Ticari Elektronik İleti Gönderme Koşulları 6563 sayılı Kanun ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılan Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik, ticari elektronik ileti gönderenler için uyulması gereken temel üç adet kural öngörmüştür: Ticari elektronik iletinin gönderileceği kişiden önceden onay alınması, Ticari elektronik iletiyi gönderenin tanıtıcı bilgileri ile iletişim bilgilerine her iletide yer verilmesi, Her ticari elektronik iletide alıcıya, iletiyi reddetme imkanı tanınması.

Onay Ticari elektronik iletiler, alıcılara ancak önceden onayları alınmak koşuluyla gönderilebilir. Ticari elektronik ileti içeriğinin alıcıdan alınan onaya uygun olması gerekir. Alınan onay, reddetme hakkı alıcı tarafından kullanılıncaya kadar geçerlidir.

Onay Gerektirmeyen Hususlar Temin edilen mal veya hizmetlere ilişkin değişiklik, kullanım ve bakıma yönelik ticari elektronik iletiler, Devam eden abonelik, üyelik veya ortaklık durumu ile tahsilat, borç hatırlatma, bilgi güncelleme, satın alma ve teslimat veya benzeri durumlara ilişkin bildirimleri içeren iletiler, Tacir veya esnaflara gönderilen iletiler,

Onayın Alınması Onay, yazılı olarak veya her türlü elektronik iletişim aracıyla alınabilir. Onayda, alıcının ticari elektronik ileti gönderilmesini kabul ettiğine dair olumlu irade beyanı, adı ve soyadı ile elektronik iletişim adresi yer alır. Alıcının sessiz kalması durumunda onay talebi reddedilmiş sayılır. Yazılı olarak alınan onayda, onayı verenin imzası aranır. Onayın elektronik ortamda alınması durumunda, onayın alındığı bilgisi, reddetme imkânı da tanınmak suretiyle, alıcının elektronik iletişim adresine aynı gün içinde iletilir. Alıcının elektronik iletişim adresine ileti gönderilerek onay talebinde bulunulamaz.

İleti İçeriğinde Bulunması Gereken Hususlar Kısa mesaj gibi sınırlı alanlar kullanılarak gönderilen ticari elektronik iletinin içeriğinde; tacirler için MERSİS numarasına, esnaflar için ise adı ve soyadı ile T.C. kimlik numarasına yer verilir. Diğer elektronik ortamlardan gönderilen iletilerde yukarıdakilere ek olarak tacirler için ticaret unvanına da yer verilir. İletide, elektronik iletişim aracının türüne bağlı olarak; hizmet sağlayıcının telefon, faks, kısa mesaj numarası ve elektronik posta adresinden birine de yer verilir.

İleti İçeriğinde Bulunması Gereken Hususlar İletinin niteliği içeriğinden açık bir biçimde anlaşılamıyorsa, bu iletide; tanıtım, kampanya, bilgilendirme gibi niteliği belirleyici bir ibareye yer verilir. İletide indirim ve hediye gibi promosyonlar ile promosyon amaçlı yarışma veya oyunlar olması halinde, bu husus ve faydalanma koşulları iletide açıkça belirtilir.

Reddetme Hakkı Alıcıya gönderilen her iletide reddetmeye ilişkin imkan sağlanır. Alıcının reddetme bildirimini göndereceği mekanizma iletinin türüne göre (SMS, e-posta) sağlanır. Alıcının göndereceği reddetme bildirimi kolay ve ücretsiz olmak zorundadır. Ret bildirimi talebinin ulaşmasını müteakip üç iş günü içinde gönderim durdurulur.

Aracı Hizmet Sağlayıcılara İlişkin Hususlar Hizmet sağlayıcı, önceden onayını aldığı alıcılara ticari elektronik iletileri kendisi gönderebileceği gibi aracı hizmet sağlayıcı vasıtasıyla da gönderebilir. Aracı hizmet sağlayıcı sadece, hizmet sağlayıcı tarafından hazırlanmış içerikleri gönderebilir. Aracı hizmet sağlayıcı, gönderilen ticari elektronik iletilerin içeriğinde kendisine ait marka adı, ticaret unvanı veya işletme adı bilgilerinden en az birine yer verir. Aracı hizmet sağlayıcı başkalarının adına, onların mal ve hizmetlerini tanıtmak, pazarlamak ya da işletmesini tanıtmak amacıyla ticari elektronik ileti göndermek için onay alamaz.

İspat Yükümlülüğü Kayıtları Saklama Süresi Şikâyet konusu işlemlerde ispat yükümlülüğü, hizmet sağlayıcıya ve/veya aracı hizmet sağlayıcıya aittir. Hizmet sağlayıcı ve/veya aracı hizmet sağlayıcı onay kayıtlarını, onayın geçerliliğinin sona erdiği tarihten; ticari elektronik iletilere ilişkin diğer kayıtları ise kayıt tarihinden itibaren bir yıl süreyle saklar.

Mevcut Veri Tabanlarının Kullanımı Yönetmeliğin yürürlük tarihinden önce, ticari elektronik ileti gönderilmesi amacıyla alınan onaylar geçerlidir. Bunun için: Fiziki ortamda, alıcının imzalı beyanın, Elektronik ortamda, alıcının ileti almaya yönelik olumlu irade beyanının, Sesli aramalarda ise onaya yönelik kayıtlı beyanının bulunması gerekir. Kanunun yürürlük tarihinden önce, doğrudan mal veya hizmet teminine yönelik işlemler sırasında alıcının elektronik iletişim adresini vermesi ile oluşturulan veri tabanlarının onaylı olduğu kabul edilir.

İdari Yaptırımlar İletilerde uyulması gereken kurallara aykırı hareket edenler hakkındaki şikayetlerin incelenmesi ve sonuçlandırılması Ticaret İl Müdürlüklerince tarafından yürütülecektir. Onaysız ileti gönderimine ilişkin uygulanacak idari para cezası 1.000 TL – 5.000 TL arasındadır. Bir defada birden fazla kimseye Kanuna aykırı olarak onaysız ileti gönderilmesi hâlinde, öngörülen bu idari para cezası on katına kadar artırılarak uygulanacağı hüküm altına alınmıştır. Yine reddetme hakkını düzenleyen hükümlere aykırı hareket edenlere 2.000 TL – 15.000 TL arasında idari para cezası uygulanabilecektir. İletide tanıtıcı bilgi ve iletişim adreslerinin bulunmaması halinde ise 1.000 TL – 10.000 TL arasında idari para cezası uygulanabilecektir. Bunun yanı sıra Kanun ve Yönetmelikte yer alan ilgili yükümlülüklere uyulmaması halinde uygulanması öngörülen idari para cezaları bulunmaktadır.

Teşekkür ederim.