BİR KAHRAMAN DOĞUYOR.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bu Sunu Aydın BOZAN tarafından hazırlanmıştır.
Advertisements

ATATÜRK’ÜN OKUDUGU OKULLAR
1881’de Selanik’te doğdu. Annesi Zübeyde Hanım, babası Ali Rıza Efendi’dir. Sırasıyla, Mahalle Mektebi, Şemsi Efendi Okulu, Selanik Mülkiye Rüştiyesi,
ATATÜRK HAFTASI (10 KASIM)
Özboyacı İlköğretim Okulu
Atatürk Atatürk Cumhuriyeti kurmuştur.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN HAYATI.
ATATÜRK'ün HAYATI
ATATÜRK’ÜN KİŞİLİĞİ.
KURTULUŞTAN KURULUŞA MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ ÜN GİTTİĞİ OKULLAR
Mustafa Kemal ATATÜRK.
BÜYÜK ASKERİ DEHA: MUSTAFA KEMAL.
RESİM Her gün, Enginlerden engin, Yücelerden yüce
ÇELTİKÇİ İLKÖĞRETİM OKULU ATATÜRK'ÜN HAYATI HAZIRLAYAN: SOSYALCİ.ORG.
VATANSEVERLİĞİ Vatan sevgisi Atatürk’ün en önemli özelliğidir. Vatanın savunulması için hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır. Vatan savunmasını her şeyden.
ŞEHİT POLİS İSMAİL ÖZBEK ORTAOKULU KESTEL / BURSA
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
Atatürk’ün Hayatı 1881’de Selanik’te doğdu.
SOSYAL BİLGİLER KONU TARAMA SORULARI
1905 yılında Harp Akademisin-den Kurmay Yüzbaşı olarak mezun oldu.
ÇELTİKÇİ İLKÖĞRETİM OKULU ATATÜRK'ÜN HAYATI.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
Atatürk’ün Hayatı Atatürk’e Bir Söz BİZDEN Atatürk’ün Okul Hayatı
ATATÜRK Burak Doğutaş B.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
ATATÜRK ( ).
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
1.ÜNİTE BİR KAHRAMAN DOĞUYOR ÖZET
ATATÜRK’Ü TANIYALIM Ayten IŞILDAĞ.
Cepheden Cepheye Mustafa Kemal
1.ÜNİTE 1881’DEN 1919’A MUSTAFA KEMAL
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
ATATÜRK'ÜN HAYATI.
TC İNKİLAP TARİH.
ATATÜRK'ÜN ÖĞRENİM HAYATI
MUSTAFA KEMAL LİDERLİK YOLUNDA
ATATÜRKÜN KİŞİSEL ÖZELLİKLERİ
HEPİMİZİN BİR AİLESİ VAR. AİLEMİZ BİZİM GEÇMİŞE TANIKLIK YAPMAMIZDA EN ÖNEMLİ ETKENDİR… AİLEMİZ BİZİM GEÇMİŞE TANIKLIK YAPMAMIZDA EN ÖNEMLİ ETKENDİR…
ATATÜRKÜN ÖĞRENİM HAYATI
ATATÜRK VE CUMHURİYET. BEN İLYAS ÖZTÜRK SİLKAR İLKÖĞRETİM OKULU 3.SINIF ÖĞRENCİSİYİM.
Makbule Hanım (Kız Kardeşi) Zübeyde Hanım (Annesi) Ali Rıza Efendi ( Babası)
ATATÜRK’ÜN HAYATI (1881 – 1938).
SELANİK Mustafa Kemal Osmanlı devletinin iç karışıklıklar içinde bulunduğu ve çöküşünün hızlandığı bir dönemde 1881 de Selanikte doğdu babası alirıza efendi.
1)31 Mart Ayaklanması’nı bastıran buna bu adı mustafa kemal vermiştir. HAREKET ORDUSU.
Atatürk’ün öğrenim hayatı ile ilgili olay ve olguları kavrar.
YASEMİN ŞİRAZ 2016 – 2017 EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI T.C İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ.
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR / Mustafa Kemal’in Şehirleri
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR / 19. Yüzyılın Sonlarında Osmanlı Devleti
DÖRT ŞEHİR VE MUSTAFA KEMAL
ATATÜRK'ÜN KİŞİSEL ÖZELLİKLERİ
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR / Mustafa Kemal Atatürk’ün Öğrenim Hayatı
ÇELTİKÇİ İLKÖĞRETİM OKULU ATATÜRK'ÜN HAYATI.
ATATÜRK’ÜN OKUDUĞU OKULLAR
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR.
Mustafa KEMAL’İN Çocukluğu Ve Eğİtİm HayatI
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
ATATÜRK’ÜN ÖĞRENİM HAYATI
Atatürk’ün Hayatı (Dinleme Metni)
10 KASIM 1938.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
Mustafa, 1881 yılında Selanik'te dünyaya geldi.
Atatürk, 19 Mayıs 1881 yılında o yıllarda Osmanlı Devleti’ne ba ğ lı olan, ş uanda Yunanistan’a ba ğ lı Selanik kentinde bu evde do ğ du.
Mustafa Kemal Atatürk 1881 yılında Koca Kasım Mahallesi, Islahhane Caddesi’ndeki pembe boyalı 2 katlı bir evde do ğ mu ş tur.Ve 10 Kasım 1938’de Dolmabahçe.
Cumhuriyetimizin Kurucusu… Mustafa Kemal ATATÜRK.
ataturkun hayatı slayt
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK  Mustafa Kemal Atatürk, 1881’de Selanik’te dünyaya geldi. Annesinin adı  Zübeyde Hanım, babasının adı ise  Ali Rıza Efendi’dir. İlkokulu,
RESİM Her gün, Enginlerden engin, Yücelerden yüce
Atatürk’ün Hayatı ∞  Rahmetle Anıyoruz..
KAZANIMLAR 6. Atatürk’ün 1919’a kadar bulunduğu görevler ve yaptığı hizmetleri üstlendiği Milli Mücadele liderliği açısından değerlendirir.
Sunum transkripti:

BİR KAHRAMAN DOĞUYOR

MUSTAFA KEMAL’İN ÖĞRENİM HAYATI Mahalle mektebi: Annesinin isteği üzerine gider. Kısa süre sonra bu okuldan ayrılır. Şemsi Efendi İlkokulu: Mahalle mektebinden sonra gittiği ve İlkokulu tamamladığı okuldur. Not: İlkokulun sonlarında babası vefat eder. Annesiyle dayısına taşınırlar. Mustafa asker olmak ister ancak Osmanlı sürekli savaşlarda yenildiği için hayatta tek oğlu olan annesi buna karşı çıkar. Bu yüzden onu Mülkiye Rüştiyesine gönderir. Selanik Mülkiye Rüştiyesi: Kısa bir süre bu okula devam eder. Annesinden gizli askeri okul sınavlarına girer kazanır ve bu okulu bırakarak askeri okula gider. Selanik Askeri Rüştiyesi: Bu okulda matematik derslerine çok ilgi duyar. Matematik öğretmeni tarafından KEMAL adının verildiği okuldur. Ortaokulu burada tamamlar. Manastır Askeri İdadisi: Lise yıllarında tarih derslerine büyük ilgi duyar Ziya GÖKALP, Namık KEMAL gibi kişilerin eserlerini okuyarak etkilendiği, milliyetçilik-vatanseverlik düşüncelerinin oluştuğu dönemdir. Liseyi bu okulda bitirir. İstanbul Harp Okulu: Teğmen rütbesiyle bu okulu bitirir. İstanbul Harp Akademisi: Kurmay yüzbaşı olarak bu okuldan mezun olarak göreve başlar. RÜŞTİYE: ORTAOKUL İDADİ:LİSE

MUSTAFA KEMAL’İN FİKİR HAYATININ OLUŞTUĞU ŞEHİRLER: SELANİK: Doğduğu ve çocukluğunun geçtiği şehirdir. MANASTIR: Lise yıllarının geçtiği Jön Türklerden etkilenerek milliyetçilik, vatanseverlik duygularının geliştiği şehirdir. İSTANBUL: Gençlik yıllarının geçtiği şehirdir. SOFYA: Şam’dan sonra Askeri Ateşe olarak gittiği şehirdir. Günümüzde Yunanistan’dadır. Günümüzde Makedonya’dadır. Günümüzde Türkiye’dedir. Günümüzde Bulgaristan’dadır.

MUSTAFA KEMAL’İN YER ALDIĞI OLAYLAR VE GÖREVLERİ: Kurmay yüzbaşı olarak İstanbul Harp Okulundan mezun olduktan sonra , Şam’dan sonra Sofya’ya Trablusgarp Savaşında Derne ve Tobruk Cephelerinde savaşır. NOT: İlk askeri başarısı ve sömürgeci bir devletle ilk mücadelesini Derne-Tobruk’ta yaşar. 31 Olayında Mahmut Şevket Paşa komutasındaki Harekat Ordusunda Çanakkale Cephesinde Kafkas Cephesinde Suriye-Filistin cephesinde Şam’a 5.Ordu Komutanı olarak atanır. Askeri Ateşe olarak atanır. Trablusgarp Savaşı’nda teğmen rütbesine yükselir. Kurmay başkanlığı görevinde bulunur. NOT: Harekat Ordusu ismini o verir. 19.Tümen komutanı olarak yer alır. Anafartalar Kahramanı olarak tüm dünyaca tanınır. Albay rütbesine yükselir. Muş ve Bitlis’i Ruslardan geri alır. Bu cephelerdeki başarılarından dolayı tuğgeneral rütbesi alır. Yıldırım Orduları Grup Komutanı olarak görev yapar.

MUSTAFA KEMAL’İN KİŞİSEL ÖZELLİKLERİ VATANSEVERLİĞİ: Vatanın savunulması için hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır. Vatan savunmasını her şeyden önemli ve her şeyden üstün tutmuştur. İDEALİSTLİĞİ :Atatürk’ün en büyük ideali ,Türk Milletinin ‘’ En medeni ve refah seviyesi yüksek bir millet olarak varlığını    yükseltmek’ ’ti. NOT: İdealist olan kişi gelişi güzel iş yapmaz her yaptığının bir hedefi bir amacı vardır. Sizin iyi bir liseye gitmek için çok çalışmanız gibi SABIR VE DİSİPLİN ANLAYIŞI: Atatürk önemli düşünceler karşısında önce düşünür , inceler , araştırır  ve tartışırdı. Sonra kesin kararını verirdi. Verdiği kararın uygulanma zamanını ise sabırla beklerdi.

MUSTAFA KEMAL’İN KİŞİSEL ÖZELLİKLERİ İLERİ GÖRÜŞLÜLÜĞÜ: Atatürk olayların gidişini değerlendirerek sonucunu tespit ederdi. Çanakkale Muharebeleri sırasında , düşman donanmasının nerden çıkarma yapabileceğini önceden sezerek gerekli tedbiri alması savaşın  sonucunu değiştirmiştir. ÇOK CEPHELİLİĞİ (YÖNLÜLÜĞÜ): İyi bir asker olmasının yanında siyasetçi, yazar, matematikçi … olması. Birden çok özelliğinin olmasıdır. YÖNETİCİLİĞİ: Mustafa Kemal iyi bir yönetici için gerekli bütün özelliklere sahipti. Kibar davranışları  , dürüstlüğü ,emir veriş tarzıyla örnek olmuştur. Gerek devlet yönetiminde gerekse askerlik hayatı boyunca hiçbir zaman maceraya yer vermemiştir. Atatürk ‘’Büyük kararlar vermek kâfi değildir. Bu kararları cesaret ve kesinlikle tatbik etmek lâzımdır.’’ diyerek verdiği kararlarda ısrarcı olmuş ve sonucun kendi istediği şekilde çözümlenmesi için uğraşmıştır.

MUSTAFA KEMAL’İN KİŞİSEL ÖZELLİKLERİ MANTIKLILIĞI: Keskin bir mantık ve zekâ gücüne sahip olan Atatürk ,hayatı boyunca akıl ve mantığa büyük önem vermiştir. Bu özellik onun evrensel devlet adamı olarak tanınmasında büyük bir rol oynamıştır. ’Bizim akıl ,mantık ve zekâ ile hareket etmek en belirgin özelliğimizdir.’’ diyerek ülke sorunlarında mantık ve şuurla hareket edildiğini göstermiştir. AÇIK SÖZLÜLÜĞÜ: Atatürk , doğruyu söylemekten asla çekinmezdi. ’Ben düşündüklerimi ,daima halkın huzurunda söylemeliyim. Yanlışım varsa halk beni tekzip eder. ’derdi.  EĞİTİMCİLİĞİ: Atatürk toplumu çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmayı amaçladığı için milli eğitim ile yakından ilgilenmiştir , ‘’ Eğitimdir ki bir milleti ya hür , bağımsız , şanlı , yüce bir toplum olarak yaşatır ; ya da bir milleti esaret ve sefalete terk eder.

SAMİME ÇEVRİN Sosyal Bilgiler Öğretmeni HAZIRLAYAN SAMİME ÇEVRİN Sosyal Bilgiler Öğretmeni