VİNÇ İŞARETÇİLERİ (ARMADOR) ÇALIŞMA TALİMATI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ELLE YÜK KALDIRMA VE TAŞIMA İŞLERİNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
Advertisements

DETAM İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
İŞ BAŞI EĞİTİMİ (TOOLBOX TALK)
SAPANCI EĞİTİMİ.  1) Tanımlamalar  a) Kaldırma  i) Tanım: Bir malzemeyi, parçayı yada ekipmanı kaldırma ekipmanı ve kaldırma takımlarını kullanarak.
Gece Yürüyüşlerinde Önlem Alıyorum
Ankrajlar Ankraj Nedir?
Örnek Sorular Kapalı Alanlarda Çalışmalarda İş Sağlığı ve Güvenliği Basınçlı Kaplarla Çalışmalarda İş Sağlığı ve Güvenliği.
Pasif Sistemler Uyarı Hattı Sistemleri
İŞ KAZALARINI AZALTMAK İÇİN İŞ YERİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
SORU 1 Kayış kasnak koruyucuları,hangi tip koruyucudur?
İskeleler İskele Nedir?
Aerobus Güvenliği ve Emniyeti Aerobus yolcularının ve sisteminin Güvenliği ve Emniyeti için alınması gereken Proaktif Önlemler.
FORKLİFT KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
İş Ekipmanlarının Güvenli Kullanımı
Işveren, işyerinde yapılan risk değerlendirmesi sonuçlarına göre; çalışma yöntemleri, iş organizasyonu toplu korunma önlemleriyle işyerindeki risklerin.
GÜVENLİK VE SAĞLIK İŞARETLERİ
Kaldırma Makinalarında İş Güvenliği
VİNÇ KULLANIM TALİMATI
FORKLİFT KULLANMA EĞİTİMİ
KALDIRMA VE TAŞIMA ARAÇLARINDA İŞ GÜVENLİĞİ VE PERİYODİK KONTROLLER
FORKLİFT KULLANMA TALİMATI VE KRİTERLERİ
Yüksekte Çalışmalarda Güvenlik Ekipmanları
KALDIRMA MAKİNELERİ KULLANIM TALİMATI
ERK İSG&İK ERK –
BASINÇLI TÜP DEPOLAMA VE KULLANIM TALİMATI
İŞ EKİPMANLARININ GÜVENLİ KULLANIMI
ELLE TAŞIMA İŞLERİ TALİMATI
ELLE TAŞIMA İŞLERİ YÖNETMELİĞİ UYGULAMALARI
SAĞLIK VE GÜVENLİK İŞARETLERİ
FORKLİFT KULLANIMINDA
İSKELE KURULMASI TALİMATI
KALDIRMA ARAÇLARINDA GÜVENLİK.
TRAFİK DERSİ TRAFİK DERSİ.
Sayfa 1 - Yükün Kontrol Edilmesi Ağırlık - askıların ve kaldırma gereçlerinin emniyetli çalışma yükü. Şekil ve Boyut - askıların bağlantı noktaları ve.
İSKELEDE ÇALIŞMA TALİMATI
İpli temel kurtarma operasyonları – Kaza yerine pasif iniş
YÜKSEKTE ÇALIŞMA TALİMATI
Kaldırma Makinalarında İş Güvenliği İSMAİL FIRAT YAVUZDEMİR
İş Güvenliği Sınavına Hazırlık Soruları Bölüm 1
TAN I M LAR  “Yapı işleri" deyimi, maden ocakları hariç olmak
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI(B)
BOYA İŞLERİ ÇALIŞMA TALİMATI
PRES TEZGAHINDA ÇALIŞMA TALİMATI
ELEKTRİKLİ MAKİNE KULLANIM TALİMATI
İŞ MAKİNELERİ İLE ÇALIŞMADA
ELEKTRİK ARK KAYNAK MAKİNESİ ÇALIŞMA TALİMATI
BASINÇLI TÜP İLE ÇALIŞMA TALİMATI
KAYNAK İŞLERİ ÇALIŞMA TALİMATI
BAKIM ONARIM İŞLERİ ÇALIŞMA TALİMATI
Prof.Dr.Mak.Yük.Müh. Vahdet UÇAR
KALDIRMA ARAÇLARINDA GÜVENLİK
İŞ EKİPMANLARININ TASARIM, İMALAT VE KULLANIMINDA GÜVENLİK
MOTORLU ARAÇLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 1. Motorlu Araçlar 1.Yolcu Taşıma (Otobüs, minbüs vb..) 2.Yük Taşıma (Kamyon, tır, tanker vb…) 3.İş Makineleri.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
8. SINIF MERKEZİ ORTAK SINAVI Okul Müdürleri sınav başlamadan önce olumsuz bir durum olursa mutlaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne haber verilecek. Özelikle.
YÜKSEKTE ÇALIŞMALARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
İş Kazalarının Oluş Nedenleri Nelerdir?
* Amaç * Madde 1 — Bu Yönetmeliğin amacı, işyerinde iş araç ve gereçlerinin kullanımı ile ilgili sağlık ve güvenlik yönünden uyulması gerekli asgari şartları.
EKRANLI ARAÇLARIN KULLANIMI
İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği
GEMİCLİK.
YÜK TUTMA ELEMANLARI Taşınacak yükün ; cinsi, büyüklüğü,
TRAFİK DERSİ TRAFİK DERSİ.
KALDIRMA ARAÇLARINDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ
Bu Yönetmeliğin amacı, ekranlı araçlarla çalışmalarda alınacak asgari sağlık ve güvenlik önlemlerine ilişkin usul ve esasları belirlemektir sayılı.
YÜKLEME İSTİF VE BOŞALTMA İŞLERİ ÇALIŞMA TALİMATI
ELLE TAŞIMA İŞLERİ Melike NAS İSG UZMANI.
ELLE KALDIRMA VE TAŞIMA
AKDENİZ UNİVERSİTESİ FİNİKE MESLEK YÜKSEK OKULU DERS : TEHLİKELİ MADDE TAŞIMACILIĞI AD : ABDURRAHMAN SOYAD : KAYAN NO :
Sunum transkripti:

VİNÇ İŞARETÇİLERİ (ARMADOR) ÇALIŞMA TALİMATI

Vinçle yapılacak olan çalışmaya başlamadan önce işaretçi de vincin rutin (gözle görülen) kontrollerini yapacaktır. Operatörle sağlıklı ve güvenli bir iletişim kuracaktır. Çalışmaya başlamadan önce ve çalışma bittikten sonra halatlar, sapanlar ve mapalar kontrol edilecektir.

Mapalarda güvensizlik ve halat sarımlarında açılmalar tespit edildiği durumlarda bu ekipmanlarla çalışmaya başlamadan sorumlulara haber verilecektir. Vincin hareket güzergâhı kontrol edilecektir. Kaldırılacak parça olabildiğince fazla bağlantı noktasından vince tespit edilecektir.

Parçanın kaldırılması, indirilmesi, çevrilmesi veya transportu esnasında operasyon bölgesinde kimsenin olmamasına özen gösterilecek ve kaldırılan yükün altına insan girmemesi sağlanacaktır. Operatöre net ve anlaşılır komutlar verilecektir.

Parçanın kaldırılıp götürüleceği güzergâhta insan ve korunaksız çalışma yeri olmadığına dikkat edilecek, ilgili istikamet parça geçişinden önce boşaltılacak ve insan olmadığından emin olunacaktır.

Diğer işaretçi ve operatörlerle aynı anda düzenli, dikkatli ve bağlantılı haberleşip çalışılacaktır.

Parçanın çevrilmesi işleminde zıt kenarlardan iki halat bağlanıp kullanılarak çevirme işlemi yapılacak, parçanın çevrilmesi esnasında altına girilmesi önlenecektir. Operatöre komut verirken mümkün olduğunca parçadan uzak durularak komut verilecektir.

Parça askıdayken, mapa çıkartılması, takılması veya değiştirilmesi esnasında yük altına giren işçilerin güvenliği için, parçanın altta kalan kısmı yere oturtulup yerle teması sağlanacak ve ağırlığının bir kısmının yere verildiğinden emin olunduktan sonra (parçanın yerden destek alması şartı ile) yük altına girilip mapa değişimi yapılacaktır.

İşaretçiler (armador) malzeme transportu ve diğer işlemler sırasında çevre ve insan güvenliğini alacaktır. İşaretçiler vinçle ilgili iş bitiminde vinci güvenli bir şekilde park durumuna aldıracaktır.

Portal vinçler geçiş yollarına bırakılmayacak, halatlar sarkık ve uzun bırakılmadan, rüzgârın etkisi de hesaba katılarak vinç ve donanımları sabitlenerek park haline alınacaktır. Kaldırma makinelerinde yüklerin kaldırılmaları, indirilmeleri veya taşınmaları, yetiştirilmiş manevracılar tarafından verilecek el ve kol işaretlerine göre yapılacaktır.

İşaretçi, ceket, baret, kolluk veya kol bandı gibi ayırt edici eşyalardan bir veya daha fazlasını giyecek ya da uygun bir işaret aracı taşıyacaktır. Ayırt edici eşyalar; parlak renkli, tercihen hepsi aynı renkte ve sadece işaretçilere özel olacaktır.

Operatöre net ve anlaşılır komutlar verilecektir. Diğer işaretçi ve operatörlerle aynı anda düzenli, dikkatli ve bağlantılı haberleşip çalışılacaktır. Operatöre komut verirken mümkün olduğunca parçadan uzak durularak komut verilecektir.

Armadorlar havaleli yüklerin kaldırılmasına izin vermeyecek,güvensiz olan yüklerin kaldırılmasına izin vermeyecektir.

Armadorlar malzeme kaldırılması sırasında en fazla 4 sapan kullanacak sepetler ve kazanlarla kaldırılan yükler havaleli olmayacak sepet veya kazanın yüksekliğini geçmeyecektir. Sepet ve kazanların içerisinde yük varken kesinlikle 4 noktadan sapan ile bağlanıp taşınacak, sepet veya kazan boş ise çapraz iki noktadan bağlanabilir.