Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İŞ EKİPMANLARININ GÜVENLİ KULLANIMI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İŞ EKİPMANLARININ GÜVENLİ KULLANIMI"— Sunum transkripti:

1 İŞ EKİPMANLARININ GÜVENLİ KULLANIMI

2 İŞ KAZASI GELİYORUM DER!
UNUTMAYALIM! İŞ KAZASI GELİYORUM DER!

3 İŞ EKİPMANLARININ GÜVENLİ KULLANIMI
Eller, saç ve giysiler makinelerin tüm hareketli bölümlerinden uzak tutulmalı, işe başlamadan önce tüm mücevherler, evlilik yüzüğü dahi çıkarılmalıdır. Yapılan işe göre uygun eldivenler ve koruyucu diğer teçhizat giyinilmelidir.

4 İş Ekipmanlarının Güvenli Kullanımı
El aletlerinin kullanımı sırasında sıkça yaralanmalar ortaya çıkmaktadır. El aletleri ile çalışırken bir iş kazasına neden olmamak için bazı kurallara uymak gerekir.

5 İş Ekipmanlarının Güvenli Kullanımı
İş için doğru el aleti kullanılmalıdır. Uygun bir şekilde çalışacağından emin olmak için kullanmadan önce bütün teçhizat kontrol edilmelidir.

6 İş Ekipmanlarının Güvenli Kullanımı
El aletlerini kullanmadan önce aşağıda yer alan sorulara olumlu cevap vermek üzere gerekli kontrollerin yapılması gerekir. 1. El aletleri yapılan iş için uygun mu? 2. El aletleri doğru olarak kullanılıyor mu? 3. El aletleri uygun güvenlik koşullarını taşıyor mu? 4. El aletleri güvenli bir yere konmuş mu?

7 İş Ekipmanlarının Güvenli Kullanımı
El aletleri seçilirken öncelikle iş için uygun el aletin seçilip seçilmediği kontrol edilmelidir. Doğru el aleti seçilmediği için bir çok iş kazası ortaya çıkmaktadır.

8 İş Ekipmanlarının Güvenli Kullanımı
Yapılacak iş için uygun el aleti kullanılsa bile, eğer el aleti doğru olarak kullanılmamışsa yaralanmaya neden olur.

9 İş Ekipmanlarının Güvenli Kullanımı
El aletlerini kullanmak için gerekli doğru bilgiye sahip olmanız gerekir. Belirli bir el aletinin nasıl kullanılacağından emin değilseniz, gerekli bilgi için ustanıza ya da teknisyeninize sormaktan kaçınmayın.

10 İş Ekipmanlarının Güvenli Kullanımı
El aleti kullanmadan önce güvenlik koşullarına uyulup uyulmadığına dikkat edilmesi gerekir. El aletini kullanırken tutuşunuzun, duruşunuzun uygun olup olmadığı kontrol edilmelidir.

11 İş Ekipmanlarının Güvenli Kullanımı
El aletlerinin güvenli bir yere konulmaması nedeniyle (örneğin keskin ve sivri el aletlerinin cepte taşınması, yüksek yerlerden aşağıya düşmesi, takım çantasına gelişigüzel bırakılması) yaralanmalar ve kazalar ortaya çıkmaktadır. Bu tür kazaların önlenebilmesi için iş yapılırken ve iş bitiminde el aletlerinin bırakılması gerektiğinde bunların güvenli bir yere konulması gerekir.

12 İş Ekipmanlarının Güvenli Kullanımı
Kordonu yıpranmış el aleti veya zedelenmiş uzatma kordonu kullanılmamalıdır. El aletleri ile şaka yapılmamalı, başkalarına dokunulmamalıdır.

13 İş Ekipmanlarının Güvenli Kullanımı
İş Ekipmanlarını kimsenin çarpmayacağı şekilde yerleştirin, geçiş yollarına, giriş-çıkış yollarına, merdiven, seyyar merdiven yanına, elektrik panelleri veya kumanda tablosunun önüne-arkasına, yangın savunma sisteminin yakınına koymayın.

14 İş Ekipmanlarının Güvenli Kullanımı
Hareketli makinelerde çalışırken, makinenin tehlike yaratma olasılığını ortadan kaldırmak için makinelerin tehlikeli bölümlerine koruyucular takılarak çalışılmalıdır. Makinelerin tehlikeli bölümlerine takılı koruyucular ASLA işe yaramaz duruma getirilmemelidir.

15 SABRINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER


"İŞ EKİPMANLARININ GÜVENLİ KULLANIMI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları