AİLE OLMAK DEĞERLER EĞİTİMİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
A TEMASI OKUL HEYECANIM
Advertisements

ÇOCUKLARIMIZA NE KADAR DEĞER VERİYORUZ ? HAZIRLAYAN : Birnur ŞENOCAK
İzler ve İnsanlar.
ÇOCUĞUNUZUN OKUL BAŞARISINDA ÖNEMLİSİNİZ!!!
BİR HAYAT REHBERİ! BİR HAYAT REHBERİ! ♫ Lütfen sesi açınız! ♫ Lütfen sesi açınız!
Değerler Eğitimi Özgüven.
GENÇLERDE ÖZGÜVEN GELİŞİMİ.
En güzel gün ? Bugün.
 Başarı denilince genellikle servet, şöhret, makam gibi konularda herkesin varmak istediği hedefler gösterilir. Ve bunlara sahip olunca mutlu olacağımız,
BENİM EŞŞİZ YUVAM Çevremizdeki canlıların yuvaları nelerdir?
İÇİMİZDEKİ ÇOCUK DOĞAN CÜCELOĞLU.
BİR HAYAT REHBERİ! ♫ Lütfen sesi açınız!.
İzler ve İnsanlar.
KİMLİK GELİŞİMİ VE KENDİNİ KABUL
ANNE-BABA TUTUMLARI.
İSTEK ÖZEL ACIBADEM OKULLARI
Hayatta, birinin eksikliğini hissettiğimiz
4. SINIF II. ÜNİTE: TEMİZ OLALIM
ANNE-BABA ÇOCUK İLİŞKİSİ
ANNE BABA TUTUMLARI.
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …. Çocuklarımızı çok severken kişisel isteklerimizin, beklentilerimizin onlar için belki de aşırı bir yük olacağını.
EĞİTİM AİLEDE BAŞLAR Davranışlarımızla çocuğumuza model olmalıyız.
AİLE NEDİR?.
ÇALMA / HIRSIZLIK.
AİLE bilgidagi.com.
ÇOCUKLARDA DİKKAT EKSİKLİĞİ VE VELİLERE ÖNERİLER
BİR HAYAT REHBERİ! ♫ Lütfen sesi açınız!.
Hayatta,birşeyin eksikliğini hissettiğimiz
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ
BİR HAYAT REHBERİ! BİR HAYAT REHBERİ! ♫ Lütfen sesi açınız! ♫ Lütfen sesi açınız!
AİLE İÇİ İLETİŞİM VE ANA-BABA TUTUMLARI
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …
AİLE NEDİR?.
Aile İçi İletişim.
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ AİLE EĞİTİM SEMİNERİ
AİLE İÇİ İLETİŞİM SEMİNERİ
ÇOCUĞUN OKULA UYUM BAŞARISINI ARTTIRMAK İÇİN VELİYE DÜŞEN GÖREVLER
EĞİTİMDE AİLENİN ÖNEMİ
AİLEDE SAYGI.
Aileye Karşı SEVGİ VE SAYGI
ERGENLİK DÖNEMİNDE RİSKLER ve SORUNLAR
AİLE İÇİ ETKİLİ İLETİŞİM
ERGENLİK DÖNEMİNDEKİ GENÇLERLE ANNE BABA İLİŞKİSİ
OLUMLU DİSİPLİN YÖNTEMLERİ
1. Anne Babanın Çocuklara Davranışı
MUTLU BİR AİLEyİz Hazırlayan: Bensu DEMİRYÜREK.
ERGENLİK DÖNEMİ VE GENÇLERLE İLİŞKİLER
GRUBUMUZUN WEB SAYFASI YAYINA GİRMİŞTİR: Bu sunuşu Çözüm Paylaşım Grubuna Üye olduğunuz için aldınız. Benzer sunuşları düzenli.
ÖZSAYGI VE ATILGANLIK.
Okul Aile Birliği Olağan Toplantısına Hoş Geldiniz 23/10/2012
VE ÇOCUGUN GELİŞİMİNE ETKİLERİ
AİLE İÇİ İLETİŞİM Öğr. Gör. Onur İŞBULAN.
ADNAN ÇAKMAN MATEMATİK ÖĞRETMENİ
HOŞ GELDİNİZ En mühim en esaslı nokta eğitim meselesidir. Eğitimdir ki bir milleti ya hür, müstakil, şanlı yüksek bir cemiyet hâlinde yaşatır, ya da bir.
AİLELERE ÖNERİLER Çocuklarımız Geleceğimizdir!!! Çocuklarımız Geleceğimizdir!!! Bizler anne babalar olarak kimi zaman bu değerli hazinenin farkında olamıyoruz.
OLUMLU DİSİPLİN YÖNTEMLERİ
KOLLARI SIVAYALIM ZÜLAL ŞENLİK 2D 1344.
AİLE İÇİ İLETİŞİM.
OLUMLU DÜŞÜNCE NEDİR? Hayatın her alanında, bizi her konuda etkileyen aslında bizim olaylara nasıl baktığımızdır. Şunu unutmamak gerekir ki; meydana.
Aile Katılımı Nedir? Çocuğun gelişimi hakkında anne babaları bilgilendirme. Anne babalara duygusal destek sağlama. Çocuklarına öğretmenlik ve rehberlik.
BİR HAYAT REHBERİ! ♫ Lütfen sesi açınız!.
En güzel gün ? Bugün.
BİR HAYAT REHBERİ! ♫ Lütfen sesi açınız!.
Hedefler ve Değerler Prof. Dr. Hasan Bacanlı.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
ETKİLİ AİLE İLETİŞİMİ.
En güzel gün ? Bugün.
AİLEDE İLETİŞİM.
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Sunum transkripti:

AİLE OLMAK DEĞERLER EĞİTİMİ

AİLE NEDİR?

AİLE Karşılıksız sevginin olduğu, içindeki kişilerin kendisini huzurlu ve mutlu hissettiği, bireylerin birbirlerinden emin olduğu, ne olursa olsun aile bireylerinin sığınabileceği yuvaya biz aile diyoruz

SAĞLIKLI AİLE OLMAK İÇİN… Sağlıklı aile olabilmek için gerçekleşmesi gereken gereksinimler vardır. Bu gereksinimler ailedeki bütün bireylerle ilgilidir.

Hayattan ne isteriz Hayattan ne isteriz”? Sorusuna çok çeşitli cevaplar verilebilir ancak “mutlu bir ailesinin olması” dileği belki de en iyi bilinenidir. Mutlu bir ailenin sağlanabilmesi için aile kurumunun da temel gereksinimleri bulunmaktadır.

AİLENİN TEMEL GEREKSİNİMLERİ NELERDİR? AİLENİN TEMEL GEREKSİNİMLERİNİ 8 ALT BAŞLIKTA TOPLAYABİLİRİZ.

DEĞERLİ OLMA DUYGUSU Aile içindeki etkileşim çocukları ya “ben değerliyim” ya da “değersizim” duygusuna götürür. Bu gereksinim aile içinde karşılanmalıdır. Tüm aile bu duygunun kazanılmasından sorumludur. Peki ne yapmalısınız? Ailenizin varlığından mutlu olduğunuzu ,onların sizin için değerli olduğunu sözlerinizle ve davranışlarınızla gösterin.

Güven ortamı Aile içindeki bireyler kendilerinin aile içinde emniyette olduğunu, dışarıdaki tehlikeli olayların aile içine girmeyeceği duygusunu sağlamak ister. Bu duygu da aile içinde kazanılması gereken bir duygudur.

Yakınlık- dayanışma ve duygu paylaşımı Aile içinde temel güven ve dayanışma varsa aile dışında bireyin karşılaştığı stres oluşturan olumsuz olaylar çok da yıkıcı olmaz. Güven duygusunun yaşandığı aile dış dünyanın yaratmış olduğu sıkıntı ve kaygılarından kendisini koruyabilir..

Sorumluluk duygusu Aile içinde sadece anne baba değil herkes sorumluluk almalı ve bu duyguyu yaşamalıdır. Tüm sorumluluğu üzerine alan, yaşına uygun sorumlulukları yerine getiremeyen çocuk kendi yaşamlarını biçimlendirmekten aciz, sürekli başkalarının yönetiminde olmaya muhtaç bireyler yetişirler. Bu tür bir ailede yetişen kişiler yaşamlarında olan olaylardan sürekli başkalarını sorumlu tutarlar.

Zorluklarla mücadele ederek üstesinden gelmeyi öğrenmek Çocuğa her şey hazır verilmemelidir. Sorumluluk duygusunun gelişimi ile ilgili anlatılanlar zorluklarla mücadele etme ile ilgilidir. Çocuğun içinde bulunduğu gelişimsel dönem göz önünde bulundurularak çocuk kendi sorunları ile baş başa bırakılabilmelidir.

Takdir ifadeleri İnsanların yaptıkları herhangi bir güzel iş için olumlu sözler duymaya ihtiyacı vardır. Yaptıklarının fark edilmesini isterler .Bu istek tüm aile bireylerin de vardır .Duydukları olumlu bir ifade onların aynı tür güzel davranışları tekrar yapmalarını ve daha güzel şeyler yapmaya çalışmalarını sağlar.

Sağlıklı manevi yaşam Sağlıklı manevi yaşam, ailenin çocuğuna verebileceği en önemli kazançtır.Bilerek, anlayarak, hissederek ve yaşayarak inanma.Sağlıklı manevi yaşamı olan bireyler çevreleriyle barışık, olumlu ve psikolojik açıdan güçlü insanlar olurlar.

Mutluluk ve kendini gerçekleştirme Aile ortamı bir mutluluk ortamıdır. Şimdiye kadar anlatılan gereksinimlerin karşılanması mutlu olmayı getirir. Evde değerli olduğu duygusunu tadan birey mutlu olur ve yaptığı şeylerden doyum alır, kendini gerçekleştirme olanağı bulur.

Aile içinde korunması gereken özgürlükler Şimdi ve burada olanı görme ve duyma özgürlüğü Kendi duygularını ve düşüncelerini olduğu gibi ifade edebilme özgürlüğü Kendi arzularına göre bir şeyi isteme ya da reddetme özgürlüğü Olmak istediği yönde gelişerek kendi özünü gerçekleştirme özgürlüğü

Anne babamıza karşı sorumluluklarımız 1- Anne ve babanın sözünü yerine getirmek 2- Büyüklere saygılı davranmak, küçüklere sevgi göstermek 3- Aile huzurunu bozacak kötü davranışlardan uzak durmak.( kavga etmek, küfür söylemek vs.) 4- Evin temiz tutulmasında büyüklerimize yardımcı olmak. 5- Verilen işi görevi zamanında yerine getirmek 6- Konuşma, yemek yeme, giyinme ve diğer davranışlarda kibar, nazik ve düşünceli olmak. 7- Aile içerisinde konuşulanları dışarıya çıkarmamak 8- Cimrilik ve bencillik gibi huylardan uzak durarak fedakarlık, cömertlik, sevecenlik ve hoş görülük huyları tercih etmek.

ANNE BABAYA SAYGI-SEVGİ

SEVGİ…

HER DİLDE AİLE SEVGİSİ

KARDEŞ SEVGİSİ

SEVGİYLE KALIN DEĞERLER EĞİTİMİ