ORTAK SINAVLAR (YAZILILAR) TEOG Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MEB bu sene Orta Öğretim Kurumlarına geçişte yeni bir sistem uygulayacağını, yeni sistemde SBS’nin kaldırılacağı ve yerine yeni bir sınav konmayacağını.
Advertisements

TEOG 2 1. Ortak Sınavlar, ülke genelinde olağanüstü haller ve özel durumlar dışında öğrencilerin öğrenim gördükleri okullarla, yurt dışında; KKTC ve Bakanlığımıza.
MERKEZİ SINAV MODELİ VE UYGULANMASI.
HOŞGELDİNİZ GÜNYÜZÜ ORTAOKULU.
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG)
GazipaŞa ortaokulu Rehberlik servisi
ortaöğretİme geçİş sİstemİ
MEHMET EMİN YURDAKUL ORTAOKULU
TÜRK TELEKOM ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
MUHAMMED YILDIRIM Psikolojik Dan ış man YENİ SINAV SİSTEMİ.
MARDİN-ARTUKLU REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
8.Sınıf teog neden önemli?
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG) 2014
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. O eğitim öğretim yılında sadece 8. sınıf öğrencileri uygulanacak olan merkezi ortak sınavlara gireceklerdir. O 8.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. MODELİN AMAÇLARI Öğrenci öğretmen ve okul ilişkisini güçlendirmek Sınav kaygısını sürece yayarak azaltmak.
MEB tarafından açıklanan YENİ SINAV SİSTEMİ Eğitim-öğretim yılında,  8.Sınıf öğrencilerine Kasım ve Nisan ayının sonunda, 6 dersten Merkezi.
Özgül DEMİRTAŞ.
ORTAK SINAVLAR.
SBS 2013 Erenler Rehberlik Araştırma Merkezi. Ortaöğretime Geçiş Sisteminde Tek Sınavlı Yeni Sistem  Milli Eğitim Bakanlığı 3 yıla yayılan SBS uygulamasını.
GKV ÖZEL OKULLARI.
İ MKB SARIÇ İ ÇEK ORTAOKULU Mehmet ÖZAN Mehmet ÖZAN (Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen)
SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ (TEOG)
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
MERKEZİ SINAV SİSTEMİ 2014 İsabey Atatürk Ortaokulu & İlkokulu.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) SİSTEMİ IĞDIR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
2014 ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI, yeni sınav sistemi modeli adının 'Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli'(TEOG) olduğunu.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİNİ TANIYALIM! YUNUS EMRE ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
SBS SİSTEMİ NASIL OLACAK?????. HANGİ DERSLERDEN SINAVA GİRİLECEK Türkçe Matematik Fen Bilgisi ve Teknoloji Yabancı Dil Din Kültürü ve Ahlak.
MERKEZİ SINAV SİSTEMİ 2014 TEOG
TEOG AMACI NEDİR ? Öğrenci,öğretmen okul ilişkisini güçlendirmek
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Aykut Yiğit Ortaokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi KASIM 2014 ? ? ?
REHBER ÖĞRETMEN. FAYDALI MI ? ZARARLI MI ? Yeni sistem amaçları HANGİ OKULDA GİRİLECEK PUANLAMA VE YAZILILAR NASIL OLACAK ? UYGULAMASI ÜCRET VERİLECEK.
Fen ve Teknoloji Yazılısı Matematik Yazılısı Türkçe Yazılısı Yabancı Dil Yazılısı Din Kültürü ve Ahlak.
ÇAKIR ORTAOKULU Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
TEOG SINAVI VELİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ
MEHMET HİKMET KAŞERCİ ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YUNUS EMRE ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG)
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
KİRAZLI ORHAN SEYFİ ORHON
e ğ itim - ö ğ retim yılından ba ş layarak 6 temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ 8.SINIF VELİ BİLGİLENDİRME SUNUSU
GAZ İ PA Ş A ORTAOKULU.  Milli Eğitim Bakanlığının Tebliğler Dergisinde yayınladığı genelgeye göre Yeni SBS Sistemiyle sadece 8. sınıflar sınava girecek.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile yerleştirileceklerdir.
FEVZİ KUTLU KALKANCI ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
 eğitim öğretim yılında 8. sınıf olan öğrenciler uygulanacak olan merkezi ortak sınavlara gireceklerdir.  8. Sınıf öğrencileri merkezi ortak.
Temel eğİtİmden ortaöğretİme geçİş sInavI
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ TEOG 10 YIL NASIL GEÇTİ ? LİSEYE GEÇİŞ SİSTEMİ TAM 4 KEZ DEĞİŞTİ … 2004’ E KADAR LGS 2005’ E KADAR OKS 2007’ DE SBS.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
TEOG Sınav sistemi nedir?
TEMEL ÖGRETIMDEN ORTA ÖGRETIME GEÇIS SINAVI Eğitim ve Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi.
eğitim - öğretim yılından başlayarak 6 temel ders için 8. sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi ortak.
SBS 2014 "Bir hayal inşa edin, daha sonra o hayal de sizi inşa eder.”Robert Schuller.
2014 ORTA ÖĞRETİME YERLEŞTİRME SİSTEMİ – 2015 E ğ itim- ö ğ retim yılında altı temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (TEOG) 2016.
Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sistemi.
TAH İ R MERZE İ ORTAOKULU ESRA TEPELİ ESRA TEPELİ (Rehberlik Servisi) TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
1 SULTANGAZİ CUMHURİYET ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ TEOG SEMİNERİ (VELİ)
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)
YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SUNUMU
GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU
8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile yerleştirileceklerdir.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)
Sunum transkripti:

T.C Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Araştırma Merkezi TEOG Tanıtım Sunusu Kasım 2015 Malatya

ORTAK SINAVLAR (YAZILILAR) TEOG Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş

Önce sınavın ne olduğunu konuşalım.. Sınav nedir? - Sınavlardan aldığınız puanlar sadece ilgi, yetenek ve çalışma alışkanlıklarınızla kazandığınız bilgilerin değerlendirilmesidir.  - Eksik olduğunuz konuları fark edip etkili öğrenmenin sağlanmasında size yardımcı olur.  - Sınavlara planlı ve aralıklı çalışarak zamanınızı etkili kullanabilirsiniz.

Sınav ne değildir? - İnsan olarak değerinizi ölçmez. Genelde başarılı ya da başarısız olduğunuzun veya zekânızın bir göstergesi değil. - Geleceğinizin tek belirleyicisi değil, zamanınızı tamamen elinizden almaz. - Tercihlerinize yerleşememek, her şeyin sonu anlamına gelmez. Aksine bu durum, yeni seçenekler üretmek için size hız verir. - Uykusuz kalıp bedeninizi ve ruhunuzu zayıf düşürüp sizi korkutan bir süreç değil.

TEOG Sınav sistemi 2015-2016 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.

TEOG Sınav sistemi nedir? Bu sisteme göre altı temel ders için (Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, TC İnkılap Tarihi, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) 8'inci sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan yazılı sınavlardan bir tanesi ortak olarak gerçekleştirilir. 

(TEOG Ortak yazılı sınav) Eğer dersin iki yazılısı olacaksa, birinci yazılı ortak yazılı sınav olarak yapılır. Yani Türkiye genelindeki 8.sınıfların hepsi birinci yazılı için aynı gün, aynı saatte, aynı sorularla yazılı olurlar. 1.YAZILI (TEOG Ortak yazılı sınav) 2.YAZILI (Öğretmeniniz yapar)

(TEOG ortak yazılı sınav) Eğer dersin üç yazılısı olacaksa, ikinci yazılı ortak yazılı sınav olarak yapılır. Yani Türkiye genelindeki tüm 8.sınıflar ikinci yazılı için aynı gün, aynı saatte, aynı sorularla yazılı olurlar. 1.YAZILI (Öğretmeniniz yapar) 2.YAZILI (TEOG ortak yazılı sınav) 3.YAZILI (Öğretmeniniz yapar)

1.YAZILI 2.YAZILI 1.YAZILI 2.YAZILI 3.YAZILI (TEOG Ortak yazılı sınav) 25-26 KASIM 2.YAZILI (Öğretmeniniz yapar) 1.YAZILI (Öğretmeniniz yapar) 2.YAZILI (TEOG Ortak yazılı sınav) 25-26 KASIM 3.YAZILI (Öğretmeniniz yapar)

Birinci Dönem Sınav Günleri SINAV GÜNÜ SAATİ DERS SINAV SÜRESİ 25 KASIM ÇARŞAMBA 09.00 TÜRKÇE 40 DAKİKA 10.10 MATEMATİK 11.20 DİN KÜLTÜRÜ   26 KASIM PERŞEMBE FEN VE TEKNOLOJİ İNKILAP TARİHİ YABANCI DİL

İkinci Dönem Sınav Günleri SINAV GÜNÜ SAATİ DERS SINAV SÜRESİ 27 NİSAN ÇARŞAMBA 09.00 TÜRKÇE 40 DAKİKA 10.10 MATEMATİK 11.20 DİN KÜLTÜRÜ   28 NİSAN PERŞEMBE FEN VE TEKNOLOJİ İNKILAP TARİHİ YABANCI DİL

Sınav şekil ve içeriği Her öğrenci kendi okulunda sınava girecek. A,B,C,D şeklinde 4 farklı kitapçık türü olacak. 20 Soru sorulacak, 40 dakika cevaplama süresi verilecek. Her soru 4 seçenekli olacak. Yanlış yaptığınız sorular doğruları etkilemeyecek. Yani 3 yanlış 1 doğrunuza etki etmeyecek. İkinci yazılıya geçmeden önce 30 dakika ara/mola verilecek. TÜRKÇE 30 DK MOLA MATEMATİK 30 DK MOLA DİN KÜLTÜRÜ

Sınava girdik, peki puanlar nasıl hesaplanacak? 1. TEOG ve 2. TEOG sınavlarından aldığın notun ortalaması %70 ve okul başarı puanının ortalaması % 30 etki ediyor. Bu ortalamalar alındıktan sonra öğrencinin yerleştirme puanı ortaya çıkıyor. Örneğin; Max 300 PUAN 6.SINIF BAŞARI PUANI Max 100 7.SINIF BAŞARI PUANI Max 100 8.SINIF BAŞARI PUANI Max 100 Max 700 PUAN 1. TEOG SINAV PUANI 2. TEOG SINAV PUANI 700 üzerinden hesaplanan TEOG ortak sınav puanın üzerine 6. 7. ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanları eklenip 2’ye bölünerek TEOG Yerleştirme puanı elde edilir. 2

Sınava girdik, peki puanlar nasıl hesaplanacak? - Her sorunun puanı aynı, katsayıları farklı olacak. Türkçe, matematik, fen ve teknoloji için katsayı 4, inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi için katsayı 2 kullanılacak. Bu nedenle Türkçe, matematik ile fen ve teknoloji sınavlarında doğru sayısının diğer derslerden fazla olması daha yüksek bir yerleştirme puanı getirecek.

TEOG puanı nasıl hesaplanır? Katsayılar ile ortak yazılılardan aldığın puanları çarp ve puanların hepsini topla TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLGİSİ SOSYAL BİLGİLER YABANCI DİL DİN KÜLTÜRÜ 4 90 360 4 95 380 4 100 400 2 85 170 Katsayıların toplamı 2 90 180 95 190 2 Toplam = (1.680 / 18 / 100 )X 700 FORMÜL (Toplam Puan / 18 / 100 ) X 700 1.DÖNEM TEOG PUANI = 653,33

Sınava girdik, peki puanlar nasıl hesaplanacak? 6.SINIF BAŞARI PUANI 80 7.SINIF BAŞARI PUANI 75 8.SINIF BAŞARI PUANI 95 1. DÖNEM TEOG 653,00 2. DÖNEM TEOG 650,00 651,50 PUAN 2 250 PUAN 651,50 PUAN 450,75 2