Copyright © 2013 BSI. All rights reserved. British Standards Online- BSOL.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Alptekin GÖKÇEYREK | Teknik Satış Danışmanı
Advertisements

Dört Bölüm 1.Tanıtım ve Mevcut Durum 2.Hedefler 4.Demo 3.Yeni Sürüm Planlaması.
Araştırma platformlarından yararlanmak için öncelikle ne aradığımıza karar vermemiz gerekiyor. Eğer aradığımız kaynak bir makale ise Elektronik Kaynaklar.
Diş Hekimliği Farmakolojik Bilgileri ve Klinik Referans Çözümleri
Geçmişten Geleceğe: Elit Yazılım
360Core Kütüphane Kullanıcıları için Kütüphaneciler için
Online Resources From Oxford University Press Bu sunum Oxford Reference hakkında kısa bir bilgi sunmaktadır. •Oxford Reference ‘in ne olduğunu •Size.
BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ Endüstri Mühendisliği Bölümü Tanıtımı
HİZMETLERİMİZ İthalat, İhracat, Transit Gümrük İşlemleri,
ULAKBIM UASL Mayıs İçerik Türleri: Bilgide Bir Servet Hukuk Dergileri Online Hukuk Kitapları Yasalar, İçtihatlar ve Mahkeme Kararları Gazete ve.
Standards Expert Online Veritabanı DRM Uygulaması Detaylı Bilgi için; İstanbul Tel: Ankara Tel:
E-Journal A.M.S. (EJAMS) Kütüphaneciler için e-dergi koleksiyonlarının yönetiminde, kullanıcılar için ise bu koleksiyonlardan yararlanmada kolaylık sağlar.
Copyright 2006 Thomson Corporation 1 Ulusal Akademik Site Lisansı (UASL) Projesi çerçevesinde THOMSON SCIENTIFIC – ISI WOK EĞITIM SEMİNERLERİ – 2007 TEKNİK.
Teknolojik Araştırmalarda Otorite Kaynak: IHS Standarts Expert ve ASTM Digital Library Erman Karabulut.
ÜNİVERSİTELERDE İŞ MÜKEMMELLİĞİ MODELİ 2 MART 2003.
III. KAMU SM E-İmza Platformu Firma Tanıtımı
ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİNİN MÜHENDİSLİK DÜNYASINDAKİ YERİ
InCites. National Citation Report for Turkey Kurumunuzun aboneliğini gerçekleştirdiği InCites (National Citation Report for Turkey) Web of Science kapsamındaki.
Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu
OHSAS NEDİR? FİRMA ADI.
Support.ebsco.com Arama Sonuçları Listesi Kullanıcı Kılavuzu.
KURUMSAL BANKACILIK TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. 3 MAYIS 2010.
WILEY InterScience WILEY InterScience. Erişim Adresi:
ERCİYES ÜNİ. TIP FAKÜLTESİ TIP EĞİTİMİ ANABİLİM DALI
HiperTech Ltd. Hiperbarik Sistem Teknolojilerinde Lider.
Mobil Teknolojiler ve Akıllı Şebekeler
TİTUBB Proje Çıktıları, Kazanımlar, Faydalar Ekim, Abant
Kurumsal İçerik Yönetimi Kapsamında Bilgi Güvenliği
Eskişehir Şubesi Cevdet ÜRENCİK CMF.
ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
MİKRO Bilgi Kayıt ve Dağıtım A.Ş. IHS “Information Handling Services” Specs & Standards Veritabanı Aysun ÇAKAN
Tanımı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu, yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm.
Tıbbi Cihaz Üreticileri Derneği
Metin DURAN Genel Müdür
DynEd Bilgisayar Destekli İngilizce Dil Eğitim Sistemi
Şahin BAYZAN Kocaeli Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi
İş Sağlığı ve Güvenliği
Malzeme Bilimi & Mühendisliği online veritabanı © Trans Tech Publications Inc.
Trans Tech Publications (TTP) 1967 yılında ünlü bir Avrupalı bilim adamı ve eğitimci tarafından kurulmuştur. Malzeme bilimi ve mühendisliği alanlarında.
HUKUKTA BİLGİ YÖNETİMİ BBY Veri Tabanları (Uluslararası) Nazan Özenç Uçak Güz.
Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı Birliğimiz ile KTÜ arasında yapılan protokolle Kamu Yönetimi ve İşletme dallarında yapılan “Uzaktan Öğretim.
İnsan Kaynakları Bilgi Sistemleri
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
International Quality Assurance, Technical Control & Certification
KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ. Kalite yönetim sistemi, amaçlanan kaliteye ulaşmak amacıyla ilerletilen tüm süreçleri, açıklanan prosedürleri, ve benimsenen.
EMRE DİNÇER.  SANAYİ SONRASI TOPLUMU AÇIKLAMAK İÇİN BU İFADE BİR GEÇİŞ DÖNEMİNİ ÖZETLER  GEÇİŞ DÖNEMLERİNİN KENDİNE ÖZGÜ ÇÖZÜMLERİ BULUNMAKTADIR.
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ MALİ YAPISI 26 Şubat 2016.
Ulusal Bilgi Sistemleri Güvenlik Programı Bilge KARABACAK 8 Haziran 2007, Ankara.
GAZ VE TESİSATI TEKNOLOJİSİ PROGRAMI BİLGİLERİ. Amaç ve Hedefler Amaç: Gelişen teknolojiye ve piyasaya uyumlu, temel bilgilerle donatılmış, karşılaştığı.
LOGMEIN İLK OLARAK, “REMOTE CONTROL” ILE BAŞKA BIR BILGISAYARA BAĞLANMAYı VE ERIŞILEN BILGISAYAR ÜZERINDEN KOLAYCA IŞLEM YAPMAYı ANLATACAĞıM. ”
OTOMOTİV TEKNOLOJİSİ PROGRAMI BİLGİLERİ. Edinilen Unvan: Otomotiv Teknikeri Edinilen Ünvanın Düzeyi: Önlisans.
TÜBİTAK 25 Ekim 2013 AKILLI SAYAÇLAR KORUMA PROFİLİ TÜBİTAK BİLGEM Ortak Kriterler Test Merkezi (OKTEM) Neslihan GÜLER 1.
EBSCOadmin Genel Bakış
Marka hikayesi ERDEM OKTAY
TATA MOTORS.
One Touch Video Kurumlar, İşletmeler ve Çağrı Merkezleri için internet tabanlı ve mobil etkileşimli video çözümü 2010 Avaya Inc. All rights reserved.
4. TSE.
TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA……
Hazırlayan: BÜŞRA BARDAK
Hazırlayan: GÖZDE BOZ.
EBSCO Discovery Service (EDS) Akademik Arama Motoru/Keşif Aracı
Kullanıcı Kılavuzu Gelişmiş Arama support.ebsco.com.
BSI Kimdir? Dünyanın ilk standart kuruluşudur BSI 150 ülkede yaklaşık 3000’e yakın çalışanı istihdam etmektedir Dünya çapında kullanıcısı bulunmaktadır.
KALİTE GÜVENCE VE STANDARTLAR
EBSCO Discovery Service (EDS) Daha İsabetli Sonuç Listeleri
“Gizlilik, Bireysel Haklar, Kişisel Verilerin Korunması”
BASEL – II ve KOBİLERE ETKİLERİ
İçerik Tarihçe Hizmetlerimiz ve Çözümlerimiz Organizasyon Yapısı
Turnitin ve iTenticate; öğrenciler ile eğitimcileri aynı platformda buluşturan, belgelerin orijinalite kontrollerinin yapılmasını, eğitimcilerin bu belgeleri.
Sunum transkripti:

Copyright © 2013 BSI. All rights reserved. British Standards Online- BSOL

Copyright © 2013 BSI. All rights reserved. British Standards Institution Nedir? BSI 150 ülkede yaklaşık 3000’e yakın çalışanı istihdam etmektedir Dünya çapında kullanıcısı bulunmaktadır BSI Standarts yılda 2,000’den fazla standart yayınlamaktadır 17 Avrupa direktifi karşısında CE (Conformité Européenne ) işareti ve Notified Body (onaylanmış kuruluş) statüsü bulunmaktadır BIS (Bank for International Settlements) kuruluşu; Standartların kullanımının İngiliz ekonomisine yıllık yaklaşık £2.5 milyar dolar katkı sağladığını tahmin etmektedir

Copyright © 2013 BSI. All rights reserved. BSOL Nedir? 53 konu başlığında ‘den fazla İngiliz Standartı, Avrupa Standartı ve kabul edilmiş Uluslararası standartlar ve kabul edilmemiş ISO standartlarına hızlı ve kolay erişim Tüm standarlara aynı yerden erişim British Standards’a ait bibliyografik geçmişe tam erişim Geçerli, taslak ve geri çekilmiş standartlar Haftalık güncellemeler Kişiselleştirilmiş alarm servisi

Copyright © 2013 BSI. All rights reserved. BSI Temel standartların kurucusudur BS EN ISO 9000 serisi – Kalite Yönetimi Dünyanın en popüler standartı (ISO 9001), 154 ülkede kuruluş BS EN ISO serisi – Çevre Yönetimi 127 ülkede kuruluş BS OHSAS İş sağlığı & güvenliği yönetimi BS ISO/IEC – Bilgi teknolojisi

Copyright © 2013 BSI. All rights reserved. British Standards Online (BSOL) veritabanı özellikleri Çıktı alma ve indirme (download) kısıtlaması yoktur. ISO veya IEC standartları hiçbir değişikliğe uğramadan BSI veritabanına eklenmektedir. Eklenen standardın içeriği tamamen aynıdır ve doküman kendi standart numarasını korumaktadır. Sadece başına ‘’BS’’ eki ve standardı Ingiliz perspektifinden açıklayan özet bir paragraf eklenmektedir. (Örnek olarak BS EN …. veya BS ISO … gibi) ISO standartlarına geriye dönük eski yıllarına da erişim bulunmaktadır.

Copyright © 2013 BSI. All rights reserved. BSOL Veritabanı içerik: Kapsam:Standart sayısı : BS standarts – Tamamı : 18,300+ ISO standarts (%88) : 21,800+ IEC ( %82) : (International Electrotechnical Commission) 4,800+ EN - (%100) : (European Standarts) 24,700+ PAS documents (Publicly Available Specification) 240+ (Sadece BSI’da.. ) BIP documents(Business Information Publication) 320+ (Sadece BSI’da.. ) EN /IEC/ISO draft standarts 5,700+

Copyright © 2013 BSI. All rights reserved. BSI – Sektörlerden Bazıları Sürdürelebilirlik & Enerji Yönetimi

Copyright © 2013 BSI. All rights reserved. BSI Sağlık Hizmetleri – Temel Klinik alanlar Ortopedik & dişçilik implant & aletleri Aktif implantlar Yara bakımı Genel Tıbbi cihazlar Göz implant & aletleri Damar ameliyatı & kardiyoloji Elektro-medikal gereçler Teşhis aletleri

Copyright © 2013 BSI. All rights reserved. Kullanıcı Profili – Dünyanın en büyük 500 şirketi (Fortune 500) Dünyanın en büyük 500 firmasının %42’si BSI hizmetlerini kullanmaktadır

Copyright © 2013 BSI. All rights reserved. Kullanıcı Profili – FTSE 100 (Londra borsasında piyasa değeri en büyük 100 şirket) FTSE 100 şirketlerinin %75’i BSI hizmetlerini kullanmaktadır

Copyright © 2013 BSI. All rights reserved. BSI Çözümlerinin Faydaları FirstGroup enerji tüketimini % 31 azaltmıştır (ISO 14001) Amba Research bilgi güvenliği giderlerini % 33 düşürmüştür (ISO/IEC 27001) LG Electronics India enerji tüketiminin %22 azaltıldığını tahmin etmektedir (EN 16001) Shree Cement Ltd (SCL) energy kullanımı ve tutarını yaklaşık %2 azaltmıştır (EN 16001) MERCEDES GP PETRONAS British Standards Online (BSOL) kullanarak F1 takımının güvenliğini arttırmıştır Ennstone Entropy ® ( Entropi) kullanarak işçi sigorta prim tutarlarını 6 puan düşürmüştür

Copyright © 2013 BSI. All rights reserved. Eğitim öğrenim alanındaki Standartlar Akademik dergi, kitap ve veritabanları öğrencilere genel çerçevede teorik bilgileri sunmaktadır. Standartlar bu teorik bilgilerin öğrenciler tarafından kulanımına yardımcı olmaktadır. Standart bilgileri; öğrencilerin pratik araştırma literatürü ve uygulamalarını daha iyi öğrenmelerine yardımcı olan tamamlayıcı bir kaynak oluşturmaktadır. BSOL ile öğrencilerinizin üniversite sonrası hayatlarına daha iyi hazırlanmalarına yardımcı olabilirsiniz. Standartlara erişim sunarak ve fakültenin standartları eğitim programına eklemelerine yardımcı olarak öğrencilerinizin global dünyaya daha iyi hazırlanmalarını sağlayacaksınız. Aynı zamanda mezun öğrencilerin, öğrendikleri bilgileri uygulama, formüle etme özellikleri ve problem çözme yetenekleri geliştikçe bu kurumunuzun sektör içindeki itibarını da arttıracaktır.

Copyright © 2013 BSI. All rights reserved. Eğitim öğrenim alanındaki Standartlar(devam) Pratik örnekler İnşaat Mühendisliği– Bir grup öğrenci temel bir köprü tasarımı üzerinde çalışmaktadır. BSOL kullanarak değişik tasarım problemlerinin çözümünü pratik bir biçimde keşfedebilirler. Örneğin çelik kullanımını belirleyen daha önce yayınlanmış standartları inceleyerek köprü inşaatına ait tarihsel yaklaşımları takip edebilirler; insan eliyle yapılmış beton, asfalt ve kompozit maddelerin modern köprü tasarımını nasıl geliştirdiğini görebilirler ve ışıklandırma ve elektrik gereksinimleri ile ilgili şebeke düzenlemelerini keşfedebilirler.

Copyright © 2013 BSI. All rights reserved. Eğitim öğrenim alanındaki Standartlar(devam) Pratik örnekler Finans Servisleri – İşletme öğrencileri finans sektörüne uygulanabilecek farklı standartlar ile ilgili bir araştırma üzerinde çalışmaktadır. Bu güvenlik sistemlerinden, elektronik işlemleri desteklemek için temel uygun yapının kurulması, müşteri bilgi güvenliği, çalışan ve müşteri ilişkileri için ortak bir sosyal sorumluluk sistemi kurulması gibi birçok konuda değişkenlik gösterebilir. Öğrenciler; BSOL kullanarak ilgili standartların belirlenmesi, öneminin kavranması ve global endüstri üzerindeki etkilerinin değerlendirilmesi ile bilgileri öğrenebilirler.

Copyright © 2013 BSI. All rights reserved. BSOL Akademik aboneleri İngiltere’de 80+ Üniversitede ve Aşağıdaki ülkelerde bulunan üniversitelerde BSOL aboneleri bulunmaktadır: Türkiye Lübnan Avustralya Kazakistan Yeni Zelanda Birleşik Arap Emirlikleri Kanada Ve diğerleri ………

Copyright © 2013 BSI. All rights reserved. Welcome – login ekranı – BSOL

Copyright © 2013 BSI. All rights reserved. Kayıt işlemi

Copyright © 2013 BSI. All rights reserved. Ana Sayfa – BSOL

Copyright © 2013 BSI. All rights reserved. Arama Ekranı – Otomatik tavsiyeler

Copyright © 2013 BSI. All rights reserved. Aramanızı Daraltınız

Copyright © 2013 BSI. All rights reserved. Quick View - Hızlı Görünüm seçeneği

Copyright © 2013 BSI. All rights reserved. My Notifications - Bildirimlerim

Copyright © 2013 BSI. All rights reserved. My Notifications - Bildirimlerim

Copyright © 2013 BSI. All rights reserved. My Notifications - Bildirim Değişiklikleri

Copyright © 2013 BSI. All rights reserved. My Notifications (Bildirimler) - Ekleme Yapma

Copyright © 2013 BSI. All rights reserved. Aranabilir Yardım sayfası

Copyright © 2013 BSI. All rights reserved. Bizimle İletişime Geçiniz

Copyright © 2013 BSI. All rights reserved. Teşekkür Ederiz.