KISIM 3 Bilişsel Gelişimi Arttırma

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÖĞRETİM TASARIMI VE TEKNOLOJİLERİNİN TEMELLERİ
Advertisements

Program Geliştirme “uzmanlık eğitimi”
Derslere Etkin Teknoloji Entegrasyonu
Beden Hareketleriyle Kontrol Edilen Kinect Teknolojisinin Zihinsel Engelli Öğrenciler Açısından Eğitimde Kullanım Potansiyeli Figen DEMİREL UZUN Şeyma.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Öğretim Materyallerinin Tasarlanması, Hazırlanması ve Seçimi Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi,
Beyin Temelli ve Basamaklı Öğrenme S
Doç.Dr. Bülent ÇAVAŞ Fen Bilgisi Eğitimi ABD.
İLKÖĞRETİMDE ÖĞRETMENLERİN TEKNOLOJİYE YÖNLENDİRMEDEKİ BAKIŞ AÇILARI
Proje Tabanlı Öğrenme Modeli ve Bilgisayar Destekli Eğitim
PROGRAM TASARIMI YAKLAŞIM VE MODELLERİ
HAZIRLAYAN EMEL DOKUR MERMERDAŞ
ÖĞRENCİ MERKEZLİ EĞİTİM
Öğretim Araç Gereç ve Materyalleri
Başlıca Öğrenme Stratejileri
PROJE TABANLI ÖĞRENME.
Company name UZAKTAN E Ğİ T İ M. İ Ç İ NDEK İ LER Uzaktan Eğitimde Öğretmen Rolleri Uzaktan Eğitimin Kullanım Alanları? Uzaktan Eğitim Nasıl Yapılır?
Açık ve Uzaktan Öğretimde Öğrenme Kuramları ve Nasıl Öğretmeliyiz?
AÇIK UÇLU ÖĞRENME ORTAMLARI
MERHABA.
BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİMDE EĞİTİCİNİN ROLÜ BİLGİSAYAR NEDİR? Bilgisayar, verileri belirli bir program mantığı içinde okuyarak, onları kendi anlayabileceği.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı 2
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı 3
MEB HİZMET İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ
ÖĞRETİM TASARIMI VE TEKNOLOJİLERİNİN TEMELLERİ
EĞİTİMDE MATERYALİN YERİ VE ÖNEMİ
Öğrenme Kuramları ve Nasıl Öğretmeliyiz?
ZİHİNSEL YETERSİZLİĞİ OLAN VE İLKÖĞRETİM OKULLARINDA ÖZEL EĞİTİM ALAN ÖĞRENCİLERE BASİT DÜZEYDE ÖZ BAKIM VE GÜNLÜK YAŞAM BECERİLERİ KAZANDIRMAK İÇİN ÇOKLU.
KLASİK DÖNEM BESTECİLERİ
PROJE TABANLI ÖĞRENME.
Durumlu Öğrenme (Situated Learning)
Öğretim Tasarımı (Instructional Design)
Hazırlayanlar : Elmas SOFU Müjde BALBAROS
Eğitimde Hedefler Hedeflerin İşlevleri ve Analizi
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL GELİŞTİRME
Melek YILMAZ.   Bilgi ve teknoloji çağını yaşadığımız günümüzde öğrencilerin bilgiye ulaşma ve problem çözme becerilerini kazanmaları önemlidir.  Bunun.
MATEMATİK YAZILIMLARI.
Öğretim Materyallerinin Değerlendirilmesi
Çoklu Ortamda Öğrenme Modeli
Öğrenme Düzeyi Araştırması 3:
RUTH CLARK’IN E-ÖĞRENME İLKELERİNİ ÖĞRENMEYE NE DERSİN ?
HAZIRLAYANLAR: Nida GÖNÜLAL Seda BENLİ
GÜNÜMÜZDE ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME
KISIM I Matematik Öğretme: Temeller ve Perspektifler
GİRİŞ Hayat bilgisi dersinde eğitim-öğretim sürecinin başarılı bir biçimde gerçekleşmesi ve kazanımların öğrencilere kazandırılması için önemli.
KISIM 1 Bilgi İşleme Teorisi
ARCS Modeli.
KISIM 4 Sınıfta Biliş. KISIM 4 Sınıfta Biliş BÖLÜM 11 Okumayı Öğrenme.
KISIM 4 Sınıfta Biliş BÖLÜM 15 Fen Bilimlerinde Bilişsel Yaklaşımlar.
Yapılandırmacı kuramın özelliklerini tanıyabilme, Hayat bilgisi dersinde öğretme-öğrenme sürecinin özelliklerini kavrayabilme, Yapılandırmacı kuramın.
YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ
Bilişşsel Yük Kuramı Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık.
KISIM 3 Bilişsel Gelişimi Arttırma BÖLÜM 9 Yapılandırmacılık: Öğrenenin Bilginin Yapılandırılmasında.
KISIM 2 İnançlar ve Biliş
SERCAN ERTÜRK GÜNÜMÜZDE ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME. Ölçme ve Değerlendirmenin İlkeleri Amaçlar ilkesi Devamlılık ilkesi Genişlik – kapsamlılık ilkesi Kendi.
4 .BÖLÜM Öğretim Teknolojileri Ve Materyal Geliştirmede Öğretmen Nitelikleri Ve Öğretmen Yetiştirme Ahmet ATAÇ- Cihan ÇAKMAK – Gülenaz SELÇUK – İhsan.
Eğitimde Hedefler Hedef Alanları
Materyal Geliştirme Aracı Olarak Bilgisayarlar
Teknoloji Nedir?.
BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÖĞRETİM
Eğitimde Teknoloji Kullanımı
YAPILANDIRMACI YAKLAŞIM
Öğrenme ve Öğretme Stratejilerini Tasarlama
AÇIK UÇLU ÖĞRENME ORTAMLARI
EĞİTİMDE BİLGİSAYAR KULLANIMI
3 .BÖLÜM ÖĞRETİM TASARIMI VE TEKNOLOJİSİ SİSTEMİ ASSURE MODELİ
Öğretim Teknolojisi ve Öğretim Tasarımı
Başşliyoouu... Başlıyor....
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Eğitimde Hedefler Hedef Alanları
Çağdaş Gelişmeler Işığında Ana Dili Öğretimi
Sunum transkripti:

KISIM 3 Bilişsel Gelişimi Arttırma

BÖLÜM 10 Bilişsel Gelişim İçin Teknolojik Kaynaklar

Öğrenciler Teknolojiyi Nasıl Kullanabilirler? Devam ediyor

Devam ediyor

Bilişsel Yük Kuramı ve Çoklu Ortam Tasarımı bilişsel yük kuramı, öğretim tasarımında işleyen belleğin rolü üzerinde durmaktadır. Sweller’a göre, içsel bilişsel yük, öğrenenin bilgi birikimi ile bağlantılı olan materyallerin bir özelliğidir. Dışsal bilişsel yük diğer taraftan, bir çoklu ortam sunumunun nasıl hazırlandığı ve ne tur bilgiler içerdiği (ör. clip art, canlandırma ve metin) gibi öğretim tasarımından etkilenir.

Dört Bileşenli Öğretim Tasarım Modeli (4C/ID) ve Karmaşık Bilgi Geliştirme van Merriёnboer‘in Dört Bileşenli Öğretim Tasarım Modeli (Four-Component Instructional Design Model) (4C/ID), bilişsel bilim ve bilişsel felsefedeki çalışmaya dayanan karmaşık öğretim tasarımı türüne onculuk etmesi için formüle edilmiştir.

4C/ID Modelinin Özeti Eğitimin temel amacı çeşitli gerçekçi etkinliklerle çalışarak geliştirilen şemaları oluşturma ve düzeltmedir. Aynı zamanda, eğitim sistemlerinin herhangi bir karmaşık bilişsel faaliyet için gerekli otomatikleşmiş becerileri geliştirmesi gerekmektedir. Öğrenene verilen bilgi gerçekleşen öğrenme türüne Gore uygun bir hale getirilmelidir. Online yardım ve yardımla acılan menüler gibi tam zamanlı bilgi otomatikliği artırmaktayken, kolcuk ve modelleme gibi destekleyici bilgi, şema gelişimini hedeflemektedir. Bilgi sunumunu zamanlaması, sunum kanalları ve aşama boyunu en iyi hale getirme ve en iyi şekilde kullanma gibi 4C/ID modeliyle ilgili mevzular ustune araştırma devam etmektedir

Üst Bilişsel Gelişim İçin Teknolojik Destekler Sınıf öğretiminde önemli artıları olan uzman insan eğitimi gibi modelleme değerlendirme, öğrenme stratejilerinde geri dönütü kapsayan bireyselleştirilmiş öğretimi sunmaktadır.

Bilgisayar Destekli İş Birlikçi Öğrenme İyi tasarım, etken sureci destekleyen ancak işleyen belleğe aşırı yükleme yapmayan bilişsel sistemlerimizi kullanır.

Jasper Woodbury Dizisi Maceraları CSILE/Bilgi Formu: Bilgi İnşasına İş Birliği Yaklaşımı Bilgi Formu, teknolojinin iş birlikçi kullanımları için etkili eş etkileşiminin karmaşık bilgilerde araştırmayı geliştirebilmesi ilkesiyle başlayan bir takım tasarım ilkelerini bünyesinde barındırmaktadır.

Teknoloji ve Değerlendirme Değerlendirme ve öğrenciye yazılı geri bildirim vermek için bir teknoloji aracı oluşturma; örneğin, sadece cok ileri bilgisayar teknolojilerini değil hem de dilbilim ve bilişsel teorilerinin altında yatan anlamlı öğrenmeyi gerektirmektedir.

Öğretim İçin Öneriler Bilişsel ilkeleri, teknoloji temelli öğretimi değerlendirmek için ölçüt olarak kullanma Teknolojinin anlamlandırma kullanımlarını vurgulama Güvenilirliği, teknoloji konulu ilgi çekici görevleri destekleme Teknolojiyi iş birlikçi öğrenme topluluklarını yaratmak ve desteklemek için kullanma Teknolojiyi uygulama ve geri dönüt için uygun bir şekilde kullanma Engelli öğrencilerin erişimine ve yardımcı teknolojiden faydalanmasına katkıda bulunma

Özet Bu bolum yeni teknolojiler, bilişsel felsefenin onlarla ilişkisi ve öğrenme ve öğretme için kullanılabilirlikleri hakkındadır. Bu bölüm, öğrencilerin, teknolojiyi kullanabilme şekillerini keşfetmeyle başlamakta ve teknolojiden faydalanmaları için gerekli olan temel fiziksel becerileri ana hatlarıyla belirlemektedir.