fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamaları Önder GÜNGÖR

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
Advertisements

Sağlık Uygulama Tebliği Değişikliği 21 Ocak 2012
ULUTEK A.Ş TEKNOLOJİ GELİŞTİRME
Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü
T.C SAĞLIK BAKANLIĞI TEDAVİ HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
TEDAVİ İŞLEMLERİ.
EĞİTSEL DEĞERLENDİRME VE BEP
EVDE SAĞLIK HİZMETİNDEN FAYDALANMAK İÇİN KİM NEREYE BAŞVURUR?
SGK KURUMSAL HEKİM ŞİFRESİ NEDİR
SAĞLIK BAKANLIĞI EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ
TIBBİ SEKRETERLER İÇİN MEDULA
28 TEMMUZ 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan SUT değişikliğinin,yayım tarihinden itibaren 5 işgünü sonra yürürlüğe girecek 16’ncı maddesinde Lipid.
SGK SSKB Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü
SAĞLIĞIN TANIMI: KİŞİLERİN, SADECE HASTA OLMAMASI HALİ DEĞİL, BEDENEN, RUHEN VE SOSYAL YÖNDEN TAM BİR İYİLİK HALİDİR. Sağlık Otoriteleri tarafından kabul.
SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİ
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
17. DÖNEM AKUPUNKTUR EĞİTİM PROGRAMINDA TEDAVİYE ALINAN 130 HASTANIN DEMOGRAFİK, KLİNİK ÖZELLİKLERİ VE TEDAVİ SONUÇLARI Dr. Derya Özmen ALPTEKİN Fiziksel.
992 SAYILI SERİRİ TAHARRİYAT VE TAHLİLAT YAPILAN VE MASLİ TEAMÜLLER ARANILAN UMUMA MAHSUS BAKTERİYOLOJİ VE KİMYA LABORATUVARLARI KANUNU KABUL TARİHİ:
Emeklilik hizmetleri GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
TEDAVİ YARDIMINA İLİŞKİN UYGULAMA TEBLİĞİ SUNUMU
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİ
EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ NEDEN ? NASIL?
TÜRK CEZA YARGILAMASINDA TIBBİ BİLİRKİŞİLİK VE ALTERNATİF MÜTALAALAR
SEVK BİLGİ DÖNÜŞ FORMU VE
GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Pratisyen Hekimlerin Hukuksal Sorunları  Her ne kadar sağlık hizmeti denildiğinde ilk aklımıza gelen hasta ve hekim ilişkisi olsa da bu ilişkide;  Devlet.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI ( Tedavi Yardımları Şefliği) hacettepe.edu.tr 15 Ocak Ocak 2009.
Sağlık Bakanlığı Hastanelerinin Yönetim ve Organizasyonu
KÜTAHYA HALK SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Sosyal Güvenlik Hukuku
Sağlık ve Sosyal Güvenlik Kurumlarına Giriş
GEÇİCİ İŞ GÖRMEZLİK - ULUSAL BAYRAM VE GÜNLERİNDE ÇALIŞMA 1 Yrd. Doç. Dr. ALPTEKİN AKTALAY Y.Emre AKARSU.
SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
2829 SAYILI YASAYA GÖRE HİZMET BİRLEŞTİRİLMESİ
AĞIR ENGELLİ ÇOCUĞU BULUNAN KADIN SİGORTALILAR
PERFORMANS YÖNETİMİ İNCELEME HEYETİ
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MALATYA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI ARASINDA İMZALANAN
KAMU SAĞLIK HİZMETLERİ SATIŞ TARİFESİ
GENEL SAĞLIK SİGORTASI VE SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİ KURALLARI
FİNANSAL ANALİZ DAİRE BAŞKANLIĞI tarihli ve sayılı Makam Oluru ile Genel Sekreterlikler bünyesinde «Fatura İnceleme.
Fatura İncelemeleri Dr. Önder GÜNGÖR
AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLER YÖNETMELİĞİ
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Görevlileri Akademik Genel Kurulu
Ayaktan Tedavilerde Ödeme
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
GENEL SAĞLIK SİGORTASI
KAMU SAĞLIK HİZMETLERİ SATIŞ TARİFESİ
Destek Eğitim Odaları.
EFELER TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ EVDE SAĞLIK BİRİMİ
28.BÖLGE HATAY ECZACI ODASI İNFERTİLİTE KONULU ECZACI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI HAZIRLAYAN ECZ. İREM ÖZKAYA MERTAYAK.
A - OI ve/veya IUI İşlemi (1)Evli olmakla birlikte eşlerden herhangi birinin evlat edinilmiş çocukları hariç soybağı kurulmuş sağ çocuğunun olmaması.
Aile Hekimliği Zekeriya AKTÜRK Prof. Dr. 1.
Sosyal Güvenlik Hukuku Maluliyet Sigortası. UZUN VADELİ SİGORTA KOLLARI.
ANTİ TNF &BLOKÖR İLAÇLAR (1) Erişkin ve Juvenil Romatoid Artrit; a)- Romatoid artritli erişkin hastalarda; biri methotrexat olmak üzere en az 3 farklı.
Görev ve Sorumluluklar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1-Üniversitelere Akademik Kadro Tahsis Edilmesi YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
DEVLET MEMURLARI KANUNU DEVLET MEMURLARI KANUNU MALİ HÜKÜMLER.
ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ
SAĞLIK HAKKI Sağlık hakkı, birincisi tedavi hizmetlerini, ikincisi rehabilitasyon hizmetlerini, üçüncüsü ekonomik ve sosyal hayata katılımın ön koşulu.
Engellilere Yönelik Sağlık Hizmetlerinde Hukuki Sorunlara Kısa Bir Bakış Av. Güler POLAT Toplumsal Haklar Ve Araştırmalar Derneği Hukuk Danışmanı.
TÜRKİYE’DE GENEL SAĞLIK SİGORTASI
T.C. TEKİRDAĞ VALİLİĞİ Halk Sağlığı Müdürlüğü
ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 15 Mayıs 2013  ÇARŞAMBA RG Sayı :
GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Farmakovijilans Sorumlusu
İŞ MAHKEMELERİ.
Sunum transkripti:

fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamaları Önder GÜNGÖR www.ondergungor.com onder@ondergungor.com

kavramlar Öncelikle fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarındaki SUT kavramlarını anlamak gerekir.

kavramlar * İşaretli tanılar Rapor G-80 A,B,C,D Grubu Tanılar Bölge seans kontrolüne tabi olan tanılar A,B,C,D Grubu Tanılar G-80

Rapor Fizik tedavi ve rehabilitasyon sağlık raporlarının (uzman hekim /sağlık kurulu) düzenlenmesi 0-30 Seans Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzman hekimince 31-60 Seans Sağlık Kurulu raporu 61-90 Seans Sağlık Kurulu raporu

Uzman Hekim Raporu İlgili uzman tek hekim Sağlık Kurulu Raporu İlgili uzmanlık dalından 3 branş hekimi Sağlık Kurulu Raporu İlgili branş uzmanı ile en yakın diğer uzman yada diğer uzmanlardan toplam 3

Rapor Fizik tedavi ve rehabilitasyon sağlık raporlarının (uzman hekim /sağlık kurulu) düzenlenmesi 0-30 Seans Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzman hekimince SHS’deki hekim tarafından 31-60 Seans Sağlık Kurulu raporu Ayaktan tedavilerde resmi SHS’ler tarafından 61-90 Seans Sağlık Kurulu raporu 3.Basamak SHS

Düzenlenen raporlarda nelerin olması gerekir?

Ayıntılı hastalık hikayesi

değerlendirme sonuçları Ek-2/D-2 Listesindeki A ve B Grubu tanılar için “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon İşlemlerine Yönelik Değerlendirme Ölçekleri” Mevcut hastalığa Komplikasyonlara ayrıntılı muayene değerlendirme sonuçları

> 30 Seans Tedavinin devamının gerekliliğine dair gerekçeler

Raporun sonuç bölümünde, Tanı ve tanıya ilişkin ICD-10 kodları Seans sayısı Uygulanacak bölge yazılacaktır.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uygulamalarının faturalandırılması

Sağlık raporu düzenlenmemiş Fizik tedavi ve rehabilitasyon işlemleri Kuruma faturalandırılamaz.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uygulamaları Ayaktan Yatarak Özel sağlık hizmet sunucularınca yatarak tedavilerde sadece SUT eki EK-2/D-2 Listesinde G80 ve (*) işaretli tanılarda yapılan uygulamalar Kuruma fatura edilebilir. Bu tedaviler bir yıl içerisinde 60 seansı geçemez.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uygulamaları Ayaktan Yatarak Tedavi ayrıntıları Elektroterapi uygulamaları, Egzersiz çeşitleri, Masaj, Manipülasyon uygulamaları, Ortez-protez uygulamaları ve eğitimi, Konuşma terapisi uygulamaları, İş-uğraşı terapisi uygulamaları vb. gibi tedavi uygulamaları; Bu tedavilerin süreleri, dozları ve sayıları, uygulanan vücut bölgeleri Tedavi çizelgesine yazılarak fizik tedavi ve rehabilitasyon hekimince kaşelenip imzalanacaktır

Bölge seans kontrolüne tabi tanılar için 3713 sayılı Kanuna göre aylık bağlanmış maluller, 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununun 56 ncı maddesi 2330 sayılı Kanunun 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (e) ve (f) bentlerinde sayılanlardan 3713 sayılı Kanun kapsamına giren olaylar sebebiyle aylık bağlananlar ile 3713 sayılı Kanun kapsamına girmese dahi başkasının yardımı ve desteği olmaksızın yaşamak için gereken hareketleri yapamayacak derecede malul olan vazife ve harp malulü hastalarda Raporlara göre fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamaları Kurumca karşılanır. Bölge seans kontrolüne tabi tanılar için Türk Silahlı Kuvvetleri ve Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık hizmeti sunucularında görevli fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzman hekimince 30’ar seanslık rapor düzenlenmesi ve tedavinin raporun düzenlendiği sağlık hizmeti sunucularınca yapılması halinde Kurumca karşılanır. >30 Seans

Ayaktan Yatarak Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uygulamalarında Günde en fazla 1 seans Aynı bölge için 1 seans

uygulaması Kurumca karşılanır. Aynı bölgeden 30 seansa kadar Son 1 yıl içinde İki farklı vücut bölgesinden 60 seansa kadar Toplamda 60 seans Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uygulaması Kurumca karşılanır.

2 2 1 2 sağlık raporu düzenlenebilir. Aynı bölge için 1 yıl içinde Ekstremitelerdeki sağ ve sol bölgeler ayrı bölge olarak değerlendirilir.

Bölge ve seans kontrollerinde Birlikte değerlendirilir. Spor hekimliği ile tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji uygulamaları EK-2/D-2 Listesinde (*) işaretli tanılarda ve G80 kodlu tanılarda bölge kontrolü yapılmaz.

Tedavinin başladığı tarih itibarı ile EK-2/D-2 Listesinde (*) işaretli tanılarda Rapor şartları yerine getirilerek yıl Tedavinin başladığı tarih itibarı ile 1 yıl içerisindeki Fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamaları Özel veya Resmi SHS’lerde yapılan tedaviler Kurumca karşılanır.

Devam eden her yıl için; 0-30 Seans Özel veya Resmi SHS’ lerce yapılan tedaviler karşılanır 31-60 Seans 3.Basamak SHS’ lerce yapılması halinde tedaviler karşılanır. 61 + Seans Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık hizmeti Sunucularınca verilmesi halinde Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık hizmeti sunucusunca sağlık kurulu raporu düzenlenmesi halinde Kurumca karşılanır.

Fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamaları; Sağlık raporunun düzenlenme tarihinden itibaren 15 (on beş) gün içerisinde tedaviye başlanmış SUT eki EK-2/C Listesindeki puanlar üzerinden Kurumca karşılanır.

Nasıl hesaplanıyor? Raporun düzenlendiği gün 1.gün sayılarak hesaplanıyor.

15 gün içinde tedaviye başlanılamaması halinde; Yeni sağlık kurulu raporu düzenlenecektir. Ara verilmeden önce uygulanan tedavi, bölge ve seans kontrolünde dikkate alınır.

Ek 2/B Yatarak fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarında yatak bedeli, tetkik, ilaç, tıbbi malzeme Ek 2/B

Trafik kazası sonrası Süre, seans ve bölge kontrolü açısından trafik kazası ile ilişkili olmayan fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamaları dikkate alınmaz.

G80 Yıl içerisinde en fazla 90 seans fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamaları Kurumca karşılanır. 31-60 Seans >16 Y 61-90 Seans Resmi Sağlık Hizmeti Sunucularında SB ‘na bağlı sağlık hizmeti sunucularınca

Teşekkürler