BIL MOBiL PROGRAMLAMA TEKNiKLERi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SLIDEPLAYER.COM.TR Size sunuyoruz
Advertisements

SLIDEPLAYER.COM.TR Size sunuyoruz
SLIDEPLAYER.BIZ.TR Size sunuyoruz
Web uygulamalarında yeni bir yaklaşım AJAX
SGB.NET’İN TEKNİK ALTYAPISI
Bilgi ve İletişim Teknolojileri Dersi

Halit Yıldırım
.NET FRAMEWORK.
Web 2.0 AraçlarI OĞUZ TEKE
HAZIRLAYAN HÜLYA ZOBU TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ İ.Ö
MIT504 İnternet ve Web Programlama: Javascript programlama devam Yrd. Doç. Dr. Yuriy Mishchenko.
 Web-Log kelimesinden türetilen bloglar, yazarların herhangi bir konu hakkında hızlı ve kolay ş ekilde yorumlarını, ba ğ lantılarını yazılarını, resimlerini,
Kişisel Web Sayfaları Kullanım Bilgileri
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
BAĞLANTI VERME VE ANİMASYON
Çevre ve Orman Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
HR-WEB Web Tabanlı İnsan Kaynakları Uygulamaları
ALIŞTIRMALAR - 1 Sunu 1 ve Sunu 2 İçeriği
Koşul İfadeleri ve Akış Kontrolü Yazdığımız uygulamanın hangi koşulda nasıl davranacağını belirterek bir akış kontrolü oluşturabilmek için koşul ifadelerini.
App Inventor Mehmet Can KARABAĞ.
ALGORİTMA VE AKIŞ ŞEMASI
Internet, birçok bilgisayar sisteminin birbirine ba ğ lı oldu ğ u, dünya çapında yaygın olan ve sürekli büyüyen bir ileti ş im a ğ ıdır. Internet, insanların.
GİRİŞ Yard.Doç.Dr. Cihad Demirli Sunu içeriği kaynağı: ALGAN, S. (2010). Her Yönüyle C# 4.0. (12.Baskı). Pusula Yay. İstanbul.
Profesyonel Sunum Programları Mustafa Kemal YALINKILIÇ
NESNEYE-YÖNELİK PROGRAMLAMA
NOTEPAD++.
Scratch programı eğlenceli bir ortamda resim, ses, müzik gibi çeşitli medya araçlarını bir araya getirebileceğimiz, kendi animasyonlarımızı, bilgisayar.
Programlama Dili nedir? Programlama Dili nedir?. Programlama Dili: Programcının bir bilgisayara ne yapmasını istedi ğ ini anlatmasının standartlaştırılmış.
Rıdvan Gezici  Web 2.0 nedir ?  Web 2.0 araçları  Eğitimde web 2.0 ‘nin kullanımı  Web 2.0 Araçlarının Tanıtımı.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
CANSU ALTIN TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2. SINIF 1. ÖĞRETİM
PROGLAMLAMA NEDİR Genel olarak programlama ; Kullanıcıların istekleri karşılayacak Muhasebe stok, oyun İşletim Sistemi gibi programlama oluşturacak alt.
WEB  PREZİ PREZİ  FACEBOOK  GOOGLE DRİVE  WEBSPARATİON  SKYPE SKYPE.
PHP Programlama Dili GİRİŞ.
ÜCRETSİZ WEB SİTESİ YAYINLAMA ONUR AĞIRMAN
MOZİLLA FİREFOX.
Web Tasarımı ve Adobe Muse
Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
BIL MOBiL PROGRAMLAMA TEKNiKLERi
Arama Motoru Nedir?.
EĞİTİMDE WEB 2.0 ARAÇLARI ENİS TOPALOĞLU TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ.
BIL MOBiL PROGRAMLAMA TEKNiKLERi
PROGRAMLAMA NEDİR?. Genel olarak programlama : Kulanıcıların isteklerinin karşılayacak muhasebe, stok, oyun işletim sistemi gibi programlamaya oluşturacak.
Mobil Uygulama Geliştirme
PROGRAMLAMA NEDİR? GENEL OLARAK PROGRAMLAMA ;. Kullanıcıların isteklerini karşılayacak muhasebe, Stok, oyun, işletim sistemi gibi programları oluşturacak.
PROGRAMLAMA NEDİR ? GENEL PROGRAMLAMA. PROGRAMLAMA NEDİR?  Kullanıcıların isteklerini karşılayacak muhasebe stok,oyun, işletim sistemi gibi programları.
BULUTBUDUR UYGULAMA GELİŞTİRME PLATFORMU.
Bilgisayar Programcılığına ve Algoritmaya Giriş
BIL MOBiL PROGRAMLAMA TEKNiKLERi
BIL MOBiL PROGRAMLAMA TEKNiKLERi Yard. Doç. Dr. Oğuzhan Topsakal
ANLIK HABERLEŞME PROGRAMLARI. Anlık Haberleşme Nedir? Bir bilgisayar programı sayesinde, üye olarak, listenize eklediğiniz kişilerle gerçek zamanlı görüşme.
Bilgisayar Yazılımları ? ? ? ?
Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi
Akdeniz Ü., Teknik Bilimler MYO, Bilgisayar.
Mobil Uygulama Geliştirme Teknikleri
CIT Eğitim Gündemi CIT Kimdir? Nasıl Ulaşabilirim? Kampüste Internet Erişimi Kullanıcı Adı ve Parola Nedir? My.KU Nedir, Nasıl Kullanabilirim? KUAIS Nedir?
Kodlamaya ilk Adım Organizasyonu Düzenlemek
İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ Öğr. Gör. Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu.
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri Çağlar Gülcek.
Arama BBY256 Bilgi Mimarisi. Bulmak için Tasarım Farklı bilgi arama modelleri İnsanların bilgi arama davranışları Bu davranışların öğrenilmesi.
APP INVENTOR Emre ANLAR.
Algoritma ve Programlama
haZIRLAYAN: ELİF KARAOĞLU
THE WEB 2. 0 TOOLS CIRCLE GOOGLE DRIVE TRAINING OF GROUPS Clouds Tech
Mobil uygulama geliştirme pelin yıldırım Fatma bozyiğit
MBLOCK ile Arduino ve Robotik Kodlama
6-21 EKİM CODE WEEK Göktuğ Usta : Temayı nerden buldun.
YAZILIM KOD ÜRETEÇLERİ
Bilgehan Arslan, Süreyya Gülnar
Sunum transkripti:

BIL4106 - MOBiL PROGRAMLAMA TEKNiKLERi Yard. Doç. Dr. Oğuzhan Topsakal oguzhantopsakal@uludag.edu.tr 21.05.2015

Bu Derste App Inventor Nedir? Güçlü-zayıf yönleri Projelerinizdeki kodlama sorunlarinin birlikte çözümü 2

App Inventor Nedir? App Inventor, Google ve MIT Üniversitesinin ortak geliştirdiği ve halende geliştirmeye devam ettiği Google Android işletim sistemi için program geliştirme aracıdır. Herhangi bir kodlama bilgisine ihtiyaç duymadan program yazmayı sağlar. Arayüzü Scratch programına benzemektedir. Yani sürükle bırak yöntemi ile kodları yerleştirilerek uygulama geliştirilir. App Inventor Java tabanlı bir sistemdir. Yani bilgisayarda Java’ nın kurulu olması gereklidir. App Inventor projesinin amacı, değişkenlerle, algoritmalarla, döngülerle uğraşmadan kısaca kodlama bile yapmadan uygulama geliştiricisi olmaya olanak sağlamaktadır. 3

App Inventor Nedir? App Inventor, Google ve MIT Üniversitesinin ortak geliştirdiği ve halende geliştirmeye devam ettiği Google Android işletim sistemi için program geliştirme aracıdır. Herhangi bir kodlama bilgisine ihtiyaç duymadan program yazmayı sağlar. Arayüzü Scratch programına benzemektedir. Yani sürükle bırak yöntemi ile kodları yerleştirilerek uygulama geliştirilir. App Inventor Java tabanlı bir sistemdir. Yani bilgisayarda Java’ nın kurulu olması gereklidir. App Inventor projesinin amacı, değişkenlerle, algoritmalarla, döngülerle uğraşmadan kısaca kodlama bile yapmadan uygulama geliştiricisi olmaya olanak sağlamaktadır. Hedeflediği kullanıcı kitlesi ise ortaokul ve lise çağındaki öğrenciler. 4

App Güçlü Yönleri Hiçbir programlama dili bilmeden bile uygulama geliştirilebilir. Kullanımı basitdir. Herkes kullanabilir, öğrencileriniz de! Ücretsiz bir uygulamadır. İnternet olan her yerde yapılan uygulamalar görülebilir. Scratch’ a benzer bir kod arayüzü vardır. Kodlar sürükle bırak yöntemi ile yerleştirilir. Yanlış kodlama olduğu zaman kullanıcı bunu anlayabilir. 5

App Zayıf Yönleri App Inventor’ a tarayıcı üzerinden bağlanılır. İnternet bağlantısı olması gereklidir. Karmaşık uygulamalar geliştirmek için daha gelişmiş algoritmalar hazırlamak gerekebilir. Kısıtlı seçenekler vardır (zamanla çoğalabilir) Bileşenler sınırlıdır (zamanla artabilir) İleri seviye uygulamalar yapmak çok zor olabilir. Sistem İngilizcedir. Türkçe dil desteği şu anda yoktur. App Inventor hakkında Türkçe kaynak fazla yoktur. 6

Projeleriniz üzerinde birlikte çalışma 29 Mayıs haftaya cuma gününe kodu en geç saat 12de gönderin Sunum hazırlayın Sunumunuzda şunlardan ikisini appde nerede kullandığınız belirtin veritabanı, lokasyon yada harita, web servis 7

Teşekkürler Derse ilginiz, katkınız ve özverili çalışmalarınız için teşekkür ederim. 8