Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ALGORİTMA VE AKIŞ ŞEMASI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ALGORİTMA VE AKIŞ ŞEMASI"— Sunum transkripti:

1 ALGORİTMA VE AKIŞ ŞEMASI
Erdi Eser

2 Bu dersimizde neler öğreneceğiz?
Algoritma Nedir? Algoritmanın Hazırlanması Akış Şemaları(Diyagramları) Nedir? Akış Şemalarının Çizilmesi

3 Hava çok sıcak ve bunalıyorsunuz.

4 Sıcaktan bunalmanız bir problemdir.
Bu problemin bir çok çözüm yolu olabilir.

5

6 Problem: Hava çok sıcak ve bunalıyorsunuz
ADIM 1: Başla. ADIM 2: Sıcaktan bunalıyor musun? ADIM 3: Evet ise ADIM 5’ e git. ADIM 4: Hayır ise ADIM 6’ ya git. ADIM 5: Bol su iç. ADIM 6: İşine devam et. ADIM 7: Dur.

7 Algoritma Problemin bu şekilde adım adım ifade edilmesi bir algoritmadır. Algoritma, herhangi bir sorunun çözümü için izlenecek yol anlamına gelmektedir. Çözüm için yapılması gereken işlemler hiçbir alternatif yoruma izin vermeksizin sözel olarak ifade edilir. Diğer bir şekilde algoritma bilgilerin nasıl girileceğinin, problemin nasıl çözüleceğinin, hangi basamaklardan geçilerek sonuç alınacağının, sonucun nasıl ve nereye yazılacağının sözel olarak ifade edilmesidir.

8

9 ADIM 1: Başla. ADIM 2: Yoğurdu kaba koy. ADIM 3: Tuz koy. ADIM 4: Su koy. ADIM 5: Çırp. ADIM 6: Bardağa doldur. ADIM 7: Bitir.

10 ADIM 1: Başla. ADIM 2: Birinci sayıyı giriniz ADIM 3: İkinci sayıyı giriniz. ADIM 4: İki sayıyı topla. ADIM 5: Bitir.

11 ADIM 1: ADIM 2: ADIM 3: ADIM 4: ADIM 5:

12 AKIŞ ŞEMASI

13 Akış Şeması Akış şeması belirli bir işin yapılabilmesi için, basit işlemlerle şema halinde gösterilmesidir. Kısaca algoritmanın şemalarla gösterilmesidir. Algoritma geliştirildikten sonra, daha iyi anlaşılabilir olması ve programlama dillerine aktarımı daha kolay olması nedeniyle, akış şeması haline getirilir. Böylece sorunun çözüm basamakları, birbirleri ile ilişkileri ve bilgi akışı daha kolay görülebilir ve yanlışlıklar düzeltilebilir.

14 Elips : Akış şemasının başlangıç ve bitiş yerlerini gösterir.
Akış şemasında kullanılışı: Başla Bitir

15 Paralel Kenar: Araç belirtilmeden giriş ya da çıkış yapılacağını gösterir. (Oku, Yaz)
Akış şemasında kullanılışı:

16 Dikdörtgen Hesaplama ya da değerin değişkene aktarımını gösterir
Dikdörtgen Hesaplama ya da değerin değişkene aktarımını gösterir. (A=A+1, Final=100 vb..)

17 Eşkenar Dörtgen Aritmetik ve mantıksal ifadeler için karar verme ya da karşılaştırma durumunu gösterir. (Eğer sayi<0 ise Yaz “Sayı negatif” vb…) Oklar Diyagramın akış yönünü ,yani her hangi bir adımdaki işlem tamamlandıktan sonra hangi adıma gidileceğini gösterir.

18 Problem: Hava çok sıcak ve bunalıyorsunuz
ADIM 1: Başla. ADIM 2: Sıcaktan bunalıyor musun? ADIM 3: Evet ise ADIM 5’ e git. ADIM 4: Hayır ise ADIM 6’ ya git. ADIM 5: Bol su iç. ADIM 6: İşine devam et. ADIM 7: Dur.

19 Sıcaktan bunalıyor musun?
Başla Başla İşine devam et. Sıcaktan bunalıyor musun? Bol su iç Evet Hayır Bitir Bitir

20 Problem: İki sayıyı toplayan, sonucu ekrana yazdıran akış şeması.
ADIM 1: Başla. ADIM 2: Birinci sayıyı giriniz ADIM 3: Sayıyı değişkene aktar ADIM 4: İkinci sayıyı giriniz. ADIM 5: Sayıyı değişkene aktar. ADIM 6: İki sayıyı topla. ADIM 7: Sayıyı ekrana yaz. ADIM 8: Bitir.

21 Başla Bitir Birinci sayıyı giriniz Sayıyı değişkene aktar. (Sayı=a)
İkinci sayıyı giriniz Sayıyı değişkene aktar. (Sayı=b) İki sayıyı topla (Topla=a+b) Toplamı ekrana yaz Bitir

22 Kitaptaki “Tek mi Çift Mi”
BAŞLA Öğretmen Algoritma ve Akış şemasını anlattı Öğretmen Algoritma ve Akış şemasını anlattı Algoritma Ve Akış Şeması anlaşıldı mı ? hayır evet Kitaptaki “Tek mi Çift Mi” etkinliğini yapınız BİTİR

23 Sıra Sizde Sabah kalkıp da okula gelene kadar yaptığınız işlerin algoritma ve akış şeması nasıl olmalı? Algoritma Akış şeması ? ?

24 Okul kıyafetlerini giy
Başla Adım 1: Başla Adım 2: Uyan Adım 3: Yüzünü yıka Adım 4: Kahvaltını yap Adım 5: Okul Kıyafetlerini giy Adım 5: Servisine bin Adım 6: Okula gel Adım 7: Bitir Uyan Yüzünü yıka Kahvaltını yap Okul kıyafetlerini giy Servisine bin Okula gel Bitir


"ALGORİTMA VE AKIŞ ŞEMASI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları