Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

6-21 EKİM CODE WEEK Göktuğ Usta : Temayı nerden buldun.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "6-21 EKİM CODE WEEK Göktuğ Usta : Temayı nerden buldun."— Sunum transkripti:

1 6-21 EKİM CODE WEEK Göktuğ Usta : Temayı nerden buldun

2 CODE WEEK NEDİR? 50 den fazla ülke aktif olarak devam eden Kod Haftasının amacı kodlama ve dijital okuryazarlığı eğlenceli ve ilgi çekici bir hale getirmek, kodlama ve programlamaya dair farkındalığın arttırılması, birlikte çalışmanın teşvik edilmesi ve kodlama kültürünün yaygınlaştırılmasıdır.

3 KODLAMA NEDİR? Kodlama diğer adıyla “programlama” , kelime anlamıyla “belirli şartlara ve düzene göre yapılması öngörülen işlemlerin bütünü” anlamına gelir. Programlama bilgisayara ya da elektronik devre ve mekanik sistemlerden oluşan düzeneklere bir işlemi yaptırmak için yazılan komutlar dizisinin bütünü veya bir kısmı olarak tanımlanır. Artık yeni neslin temel kodlama eğitimi alması olmazsa olmaz olarak görülüyor.

4 Algoritma Algoritma; bir problemin ya da bir sorunun çözümü için ihtiyaç duyulan tüm işlemlerin mantıksal olarak, sıralı bir şekilde ifade edilmesidir. Algoritma kavramı programlama ya da yazılım geliştirmenin yanı sıra, günlük hayattaki aktiviteler, matematik vb. derslerde karşılaşılan sorunları daha kolaylıkla çözme olanağı sağlar. Algoritma sözcüğü Türkistanlı bir âlimden gelir. Türkistanlı âlim 9. yüzyılda Cebir adında bir kitap oluşturarak algoritmik çalışmalarını sergilemiştir. Kısaca algoritmayı bulan kişi kim diye sorulduğunda Ebu Abdullah Muhammed bin Musa el Harezmi diyebiliriz.

5 NEDEN KODLAMA ÖĞRENMELİYİZ ?
Kodlama öğrenmek insana; 1. Sistematik düşünmeyi 2. Problem çözebilmeyi 3. Olaylar arasındaki ilişkileri görmeyi 4. Takım çalışmasını 5. Yaratıcı düşünebilmeyi 6. Algoritmik ve tasarım odaklı düşünebilmeyi 7. Çevremizde hızlı değişen dünyayı anlamayı 8. Yeni fikirler keşfetmeyi 9. Becerilerimizi ve yeteneklerimizi geliştirmeyi öğretir...

6 Kodlama=Daha İyi Matematik+Eğlence
Soyut matematiksel kavramlar birçok çocuk için zorlayıcı olabilir ve onları konudan tamamen uzaklaştırabilir. Kodlama eğitimi, çocukların bu soyut kavramları görselleştirmelerini sağlar. Kodlamadaki düşünme tarzı; mantıksal yaklaşımı, verileri analiz ve organize etmeyi, sorunları küçük ve yönetilebilir parçalara bölerek çözmeyi gerektirir. Diğer bir deyişle kodlama, matematiksel düşüncenin gerçek hayatta öğretilme yoludur.

7 NE İŞİMİZE YARAR? Kendi web sitelerinizi hazırlamak, kariyer olarak iş sahibi olmak, kendi işinizi kurmak veya bir teknoloji girişimi başlatmakta kullanılabilir. Bunların yanı sıra birçok oyun yaratmada önemli rol oynar. En önemlisi, kodlama yapmak demek dünyayı şekillendiren teknolojileri oluşturmak demektir.

8 KODLAMA ÖĞRENME Kodlamayı öğrenmenin birçok yolu vardır. İlk olarak okullarda bu alanda verilen kurslardır. Code.org, Scratch, CodyRoby, Code of Code, CoseSpells, Code School, Codecademy, JavaScript, CodinGame, Tospaa, gibi siteler de de öğrenilebilir.

9 BLOCKLY Blockly Games, geleceğin programcılarını teşvik etmek için Google tarafından yürütülen bir projedir. Oyunlar, oyuncunun hızını kendi ayarlayabileceği ve kendi kendine öğrenebileceği şekilde tasarlanmıştır. Blockly Games deneyimini hem sınıfta hem de sınıf dışında yaşayın. Bütün kodlar açık kaynaklıdır.

10 SCRATCH Scratch, ABD’de bulunan MIT’nin geliştirdiği, 8-16 yaş arası çocukların kullanımına göre tasarlanmış oldukça basit bir arayüze sahip programlama ortamıdır. Geleneksel programlama dillerinin aksine kullanıcı, istediği fonksiyonları fare ile tıklayıp sürükleyerek animasyonlar, oyunlar, ve hikayeler yaratabilirsiniz.

11 CODE.ORG Çocuklara programlamayı keyifli bir şekilde öğretmek amacıyla hazırlanmış bir web sitesi veya portaldır. portalının destekçisi Microsoft, Google gibi pek çok büyük firmayla birlikte bu konuda söz sahibi şirketler bulunmaktadır.

12 AppInventor App Inventor, MIT tarafından geliştirilen ve Android programlama konusunda hiç bilgisi olmayan kullanıcıların bile, sürükle ve bırak yöntemiyle kolayca Android uygulamaları geliştirmesini mümkün kılan bir programdır. Bu program online olarak sunuluyor. Google hesabı ile giriş yapmak gerekiyor.

13 w3schools.com İnternetin en eski webmaster kaynaklarından biri olan w3 esnasında, internet tarayıcıların yorumladıkları kodların standardını belirleyen konsorsiyumun web sitesidir. w3Schools ise bu kurumun gayri resmi eğitim içeriklerini barındırdığı, sertifikasyon da sağlayan platformudur. HTML, CSS ya da JavaScript kodları online olarak yazılıp sonuçları tarayıcıda görülebilmektedir.

14 2018’in en popüler programlama dilleri
Java C C++ Python C# Visual Basic .NET PHP JavaScript Delphi/Object Pascal Ruby kodlama

15 ÇOCUKLARA KOD ÖĞRETELİM

16 Kaynakça: http://www.kodlamadersi.com

17 teşekkürler :)


"6-21 EKİM CODE WEEK Göktuğ Usta : Temayı nerden buldun." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları