TORNA TEZGAHINDA ÇALIŞMA TALİMATI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
28.SINAV SİLAH SORULARI.
Advertisements

TAŞLAMA TEZGÂHINDA TEMEL BİLGİ VE BECERİ İŞLEMLERİ
İŞ KAZALARINI AZALTMAK İÇİN İŞ YERİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
MOPAK END.MES.LİSESİ MAKİNE TEKNOLOJİLERİ ALANI İMALAT İŞLEMLERİ DERSİ VİDA VE DELİK İŞLEMLERİ MODÜL SUNUSUDUR.
DÜZ KAPATICI STAPLER KULLANIM KILAVUZU
FORKLİFT KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
İyi İş Güvenliği Uygulamaları Araca Binerken
ABKANT İLE BÜKME Cnc Abkantın Çalışma Prensibi
Torna Tezgahında Yapılan İşlem Türleri
MAKİNE TEKNOLOJİLERİ ALANI
VİNÇ KULLANIM TALİMATI
MOPAK END.MES.LİSESİ MAKİNE TEKNOLOJİLERİ ALANI İMALAT İŞLEMLERİ DERSİ YATAKLARA ALARAK TORNALAMA MODÜLÜ SUNUSUDUR A.TURGAY SÜRMELİ.
SİLO TEMİZLEME SİSTEMLERİ
FORKLİFT KULLANIMINDA
MAKİNA İMALAT VE DONATIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI
WC Temizliği.
KALDIRMA ARAÇLARINDA GÜVENLİK.
MOPAK END.MES.LİSESİ MAKİNE TEKNOLOJİLERİ ALANI İMALAT İŞLEMLERİ DERSİ DÜZ VE KRAMEYER DİŞLİ AÇMA MODÜL SUNUSUDUR A.TURGAY SÜRMELİ.
İzlenecek yol kimyasalın sınıfı ve miktarına göre değişir
ve TORNALAMA İŞLEMLERİ
Freze tezgahları ve Frezecilik
TEMİZLİK TERTİP DÜZEN.
TEMEL TAŞLAMA İŞLEMLERİ
Sayfa 1 - Yükün Kontrol Edilmesi Ağırlık - askıların ve kaldırma gereçlerinin emniyetli çalışma yükü. Şekil ve Boyut - askıların bağlantı noktaları ve.
MOPAK END.MES.LİSESİ MAKİNE TEKNOLOJİLERİ ALANI İMALAT İŞLEMLERİ DERSİ PENSLERLE BAĞLAYARAK TORNALAMA VE YAYA SARMA MODÜLÜ SUNUSUDUR A.TURGAY SÜRMELİ.
YÜZEY PÜRÜZLÜLÜĞÜ :Ortalama yüzey pürüzlülüğü :İlerleme (mm)
DUVAR BAĞLANTILI PANOLU KATLANIR YEMEK MASASI
Düşmelerden korunma Ambulans ve İtfaiye Çalışanlarına Yönelik Özellikli Kurtarmalar Tekniği – RESFAS Leonardo da Vinci Eğitim Programı Projesi Rope rescue.
CNC tezgah ve sistemlerde; tezgah, parça ve takım olmak üzere üç ayrı koordinat sistemi vardır. Bu koordinat sistemlerinin  orijinlerine; tezgaha ait olanına 
Basit Bir Elektrik Devresi Kuralım
Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü
G94- Kodu (Alın Tornalama - Tek Paso)
Isıtma Sistemlerinin Otomasyonu ve İnternet Üzerinden Kontrolü 2 Şubat 2007 KÜTAHYA İrfan ATABA޹ Mevlüt ARSLAN¹ İbrahim UZUN² İrfan ATABA޹ Mevlüt ARSLAN¹.
BOYA İŞLERİ ÇALIŞMA TALİMATI
PRES TEZGAHINDA ÇALIŞMA TALİMATI
VOLKAN ALTUNAY İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI(B)
ELEKTRİKLİ MAKİNE KULLANIM TALİMATI
ELEKTRİK ARK KAYNAK MAKİNESİ ÇALIŞMA TALİMATI
FREZE TEZGAHINDA ÇALIŞMA TALİMATI
BASINÇLI TÜP İLE ÇALIŞMA TALİMATI
BİLGİSAYAR KULLANIMI VE SAĞLIK
BİLGİSAYAR DESTEKLİ İMALAT (CAM)
BAKIM ONARIM İŞLERİ ÇALIŞMA TALİMATI
SABİT MATKAP KULLANIM TALİMATI
LPG DOLUM TALİMATI.
Motor İhtiyacımızı Nasıl Belirlemeliyiz? Motor ihtiyaçlarımızı uygun belirlersek, hem enerji tasarrufu sağlar hem de arıza riskini azaltırız. Motor ihtiyacının.
7. CNC TAKIM TEZGAHI PERİYODİK BAKIMLARI
KESİT VE ÇAP ÖLÇMEK ÖLÇME TEKNİĞİ.
EL ALETLERİNDE GÜVENLİK
Planya makinesi Planya makinesi, iş parçalarının yüzeylerini rendeleyerek düzgün hale getirme, komşu iki yüzeyi birbirine dik veya istenen açıda rendeleyen.
TORNA TEZGAHLARINDA EMNİYETLİ ÇALIŞMA
KALINLIK MAKİNESİ Kalınlık makinesi, bir yüzü planya makinesinde rendelenerek düzeltilmiş iş parçalarının kalınlıklarını eşit ve düzgün olarak rendelemede.
MOTOR BİLGİSİ Kemal Nurkan NUR
TYRKISK EVDE YANGIN GÜVENLİĞİ brannvernforeningen.no.
Periyodik Kontroller-Ölçümler
Hızlı Can Kurtarma Botu Motorunun Çalıştırılması
İLK YARDIM EĞİTİM MERKEZİ’NE
YANIKLAR.
OTOMOTİV MAKİNE İŞLEMLERİ
T A Ş L A M A OTOMOTİV MAKİNE İŞLEMLERİ Yrd. Doç. Dr. Can ÇINAR
3- Yağlama Sistemi.
MATKAP KULLANIM TALİMATI
TEMEL ELEKTRONİK.
Abdülaziz Kaya, Yazar2 ve Yazar1,2
Üniversal freze tezgahı
EÜT 252 ÜRETİM YÖNTEMLERİ YÜZEY İŞLEMLERİ.
Sondaj Yöntemleri.
TEMEL İŞLEM TEKNOLOJİLERİ MALZEME TEKNOLOJİLERİ UYGULAMALARI I
AYIN YAPISI ve ÖZELLİKLERİ
Sunum transkripti:

TORNA TEZGAHINDA ÇALIŞMA TALİMATI

Çalışma Öncesi Yapılacak Olan İşlemler Tezgahın çalışmaya uygun olup olmadığını kontrol ediniz. Yapılacak işe uygun ayna seçerek bağlayınız. İş parçasını aynaya sıkıca bağlayınız. Yapılacak işleme uygun kalem seçerek güvenli bir şekilde bağlayınız.

Torna kaleminin iş parçasına değecek durumda bulunmamasına dikkat ediniz. Yapılacak iş ve işlem için uygun devir sayısını ayarlayınız. Tezgah üzerinde ve çalışma ortamında bulunan ve kullanılmayacak olan takım, araç ve gereci ortamdan uzaklaştırınız.

Sıkma ayaklarının ayna çapından fazla çıkmamasına dikkat ediniz. Ayna sıkma anahtarı ayna üzerinde bırakılmamalıdır. Uzun parçaların işlenebilmesi için gezer punta kulanınız. Uzun parçaların tornalama işleminde gezer yatak donanımı kullanılmalıdır.

Çalışma Sırasında Dikkat Edilecek Hususlar Talaş vermeden iş parçasının dönmesini kontrol ediniz. Torna kalemini manuel olarak iş parçasına yaklaştırınız. Talaş derinliği için gerekli ayarlamayı yaparak otomatiğe bağlayınız.

Çalışma sırasında iş parçasının veya parçadan kalkan talaşın üzerinize gelmesine karşı dikkatli olunuz. Çıkmakta olan talaşı eliniz ile almaya çalışmayınız. Gerekli durumlarda talaş kancasını dikkatli olarak kullanınız.

Çalışmanıza mani olacak talaşları iş parçası üzerinden uzaklaştırmak için gerekiyorsa tezgahı kapatarak temizlik yapınız. Küçük boydaki talaşları tezgah üzerinden uzaklaştırmak için hava tabancası kullanınız. Uzun talaşları toplama sırasında eldiven kullanınız.

Dönmekte olan iş parçası üzerine elinizi sürmeyiniz Dönmekte olan iş parçası üzerine elinizi sürmeyiniz. Bezle veya üstüpü ile silmeyiniz. İşlem sonunda kapatılan tezgahın aynasını kısa zamanda durdurmak için eliniz ile müdahalede bulunmayınız.

Çalışmanız sırasında tezgahın yanına yaklaşılmasına veya karşısında durulmasına izin vermeyiniz. Torna kaleminin aşırı ısınma durumunda uygun soğutma sıvısı kulanınız. Torna tezgahı çalışır durumda iken yanından ayrılmayınız. Makina topraklamalarının yapılması gerekmektedir.

Çalışma Sonrası Yapılacak Olan İşlemler Tezgahı durdurunuz. İş parçasını güvenli bir şekilde sökünüz. Ağır parçaların bağlama ve sökülmesi sırasında vinçlerden yararlanınız. Kullanmış olduğunuz ölçü aletleri ile el takımlarını tezgah üzerinden alarak temizleyerek yerlerine koyunuz.

Tezgahın ve çalışma ortamının temizliğini yapınız. Yağlanması gerekli olan kısımları yağlayınız. Çalışmanız sonuçlanmış ise atölyeyi terk etme durumunda ana şalteri kapatmayı unutmayınız. Tezgahın yağsız kalmaması için periyodik zamanlarda yağ seviye kontrolü yapınız.