MUAMMER NİKSARLI TÜRKİYE MİLLİ KOOPERATİFLER BİRLİĞİ BAŞKANI Slayt 1 DÜNYA KOOPERATİFÇİLİK GÜNÜ KUTLU OLSUN.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AB Müktesebatı dahilinde Şirketler Kesimi Muhasebe ve Denetimi
Advertisements

Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü
AB HUKUKU DOÇ. DR. MUSTAFA ÇEKER.
KAMUDA İÇ KONTROL SİSTEMLERİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
1) İÇ DENETİM KAVRAMI İç denetim, kamu idaresinin çalışmalarına değer katmak ve geliştirmek için kaynakların ekonomiklik, etkililik ve verimlilik esaslarına.
Bağlam Avrupa Komisyonu, AB’nin Ekim 2011’de çıkardığı “ Kurumsal Sosyal Sorumluluk Alanında Yeni bir AB stratejisi” isimli KSS stratejisinde,
İleri Denetim ve Muhasebe Düzenleme Programı Modül 12 – Bir Finansal Düzenleyici Perspektifinden Yasal Denetimin Kalitesinin Geliştirilmesi Sunan: Geraldine.
Islahçı Kuruluş Olmanın Bedeli
ILO Çokuluslu Şirketler ve Sosyal Politikaya ilişkin İlkeler Üçlü Bildirgesi.
GÜVENLİK SEKTÖRÜNÜN PARLAMENTER GÖZETİMİ: BELÇİKA SİSTEMİ Yapısal ve Yasal Çerçeve.
Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu
Dünya Bankası KOBİ Finansal Raporlaması José Maria Bové FEE Başkan Yardımcısı, KOBİ ve KOBİ Uygulamaları Başkan, FEE KOBİ ve KOBİ Uygulamaları Çalışma.
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU Mevcut İhtilaf Direktifleri: Tarih ve Başlıca Hükümler Peter.
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ İÇ DENETİM BİRİMİ
İleri Muhasebe ve Denetim Düzenleme Programı
AVRUPA BİRLİĞİNDE ÜYELİK
Kooperatifler ve 2012 Birleşmiş Milletler Uluslararası Kooperatif Yılı Simel Eşim Uluslararası Çalışma Örgütü Kooperatif Bölüm Şefi.
SMMM Hasan Önder GÜVEN 1983 yılı İzmir doğumlu, İlk ve Orta Öğretimini Ankara’da tamamladıktan sonra 2005 Yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Ekonomi Bölümünden.
YOLSUZLUKLA MÜCADELEDE SON GELİŞMELER BAŞBAKANLIK TEFTİŞ KURULU 2009.
Kurumsal Yönetimde İç Denetimin Geleceği Esra Aydın
Uzmanlık derneklerinde seçim, yönetim, katılımcılık Prof.Dr.Eyüp Sabri Uçan Türk Toraks Derneği Başkanı.
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU Bilgilendirici Not: AB’de Kamu İhale Düzenlemeleri ve Uygulamaları.
Slide 1 AB Müktesebatı Muhasebe ve Denetime Giriş: Jurgen Tiedje Muhasebe ve Denetim Birimi Avrupa Komisyonu.
1 YASED BAROMETRE II 16 EYLÜL 2008 İSTANBUL ULUSLARARASI YATIRIMCILAR DERNEĞİ.
Avrupa Birliğinin Kurumları
1 20 EKİM 2004, ANKARA T. Uzm. Deniz YANIK Lisans ve Sözleşmeler Dairesi Başkanlığı TELEKOMÜNİKASYON KURUMU TÜRKİYE’DE TELEKOMÜNİKASYON POLİTİKASI ALANINDA.
Kambiyo Mevzuatı. Lojistik ve Dış Ticaret İstanbul Ticaret Üniversitesi Meslek Yüksekokulu VII. Bölüm.
Türkiye’de Ulusal İzleme Mekanizması Kurulması: Süreç ve Ana Unsurlar Kerem ALTIPARMAK AÜ SBF İnsan Hakları Merkezi.
ULUSAL VE ULUSLARARASI KURULUŞLAR
Slide 1 AVRUPA’YA GİDEN YOL – MUHASEBE RAPORLAMA VE KURUMSAL GÜÇLENDİRME PROGRAMI Avrupa Muhasipler Federasyonu (FEE) nasıl yardımcı olabilir? Henri Olivier.
TUNCAY ÖZOĞLU. AVRUPA BİRLİĞİ ORGANLARI  Avrupa Parlamentosu, AB kurumları içinde doğrudan halk tarafından seçilen organdır.  AB üyesi ülkelerin vatandaşları.
Eğitim Politikası HAKKıNDA. EĞİTİM POLİTİKASI GENEL GÖRÜNÜMÜ  Türkiye’nin eğitim politikası profili hakkındaki bu çalışma, OECD ülkeleri genelindeki.
Bilişim Suçlarıyla İlgili Mevzuat 3- BM Kararları.
Türk İşçilerin Serbest Dolaşım Hakkı Engellenebilir mi?
AB Avrupa’nın siyasi ve ekonomik bütünleşmesini insan hakları ile hukukun üstünlüğü ilkeleri çerçevesinde sağlamak amacındaki demokratik Avrupa ülkelerinden.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
AB KURUMLARI VE KARAR ALMA YÖNTEMLERİ Avrupa Birliği Maliyesi Sakarya Üniversitesi/SBF-Maliye Yrd. Doç. Dr. Harun KILIÇASLAN.
Standardizasyon.
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
Yolsuzluğun önlenmesİ ve etİğİn teşvİkİ İçİn teknİk destek projesİ
Yrd Doç Dr Turhan ŞALVA İş Sağlığı ve Güvenliği
IOSCO (International Organization of Securities Commissions)
Kooperatiflerin Finans Kaynakları
MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ
T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANI
TEŞKİLAT VE YÖNETİMİ GELİŞTİRME
İnceleme Dairesi Başkanlığı
YASALAR VE ÖZEL EĞİTİM.
Çıkar Çatışması ve Etİk
6.1. Sendikalar ve toplu sözleşme
MEVZUATLA İLGİLİ KAVRAMLAR
AB Birliği Kurumları Avrupa Parlamentosu (Yasamaya Yardım, Komisyon ve Konsey’in Denetimi, Bütçenin Görüşülmesi) Avrupa Komisyonu (Yürütme ve Yasamanın.
1.Uluslar Arası Kooperatifler birliği 2- Uluslar Arası Çalışma Örgütü
İŞLETMELERİN KURULUŞU
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK): 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 82. maddesi "Kamu tüzel kişiliğini haiz ve mali özerkliğe sahip Bankacılık.
“Gizlilik, Bireysel Haklar, Kişisel Verilerin Korunması”
TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ HAZIRLAMA ÇALIŞMALARI
OTP karar alma süreci Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
SİGORTA HUKUKU GENEL KAVRAMLAR Güliz Evren KIRBAŞ Hazine Uzmanı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Düzce Üniversitesi Gümüşova MYO
İnterofis tercümanlık merkezi İNTEROFİS’TE YAPTIRACAĞINIZ HER DİLDEKİ YAZILI VE SÖZLÜ ÇEVİRİ, «YEMİNLİ ÇEVİRİ BÜROSU TÜZEL KİŞİLİK MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI»
İnterofis tercümanlık merkezi İNTEROFİS’TE YAPTIRACAĞINIZ HER DİLDEKİ YAZILI VE SÖZLÜ ÇEVİRİ, «YEMİNLİ ÇEVİRİ BÜROSU TÜZEL KİŞİLİK MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI»
SİBER GÜVENLİK BÖLÜM 6.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

MUAMMER NİKSARLI TÜRKİYE MİLLİ KOOPERATİFLER BİRLİĞİ BAŞKANI Slayt 1 DÜNYA KOOPERATİFÇİLİK GÜNÜ KUTLU OLSUN

Avrupa Komisyonu’nun Kooperatifçilik Hareketine Yaklaşımı Avrupa’da kooperatifçilik modeli, her ülkede farklı farklı cereyan etmekle birlikte, Tüm Avrupa Birliği üyesi ülkelerin ortak amacı, ekonomik verimlilikle sosyal adaleti bir arada tutabilmektir. Avrupa Birliği’nin ekonomik, sosyal ve politik amaçlara ulaşılmasına yardımcı olması bakımından kooperatifler, son derece önemli bir role sahiptir. Bu model gayet sağlıklı bir şekilde yürümektedir ve kooperatiflerde sadece Avrupa Birliği içerisinde yaklaşık 2-3 milyon kişi çalışmaktadır. Slayt 2

Avrupa Komisyonu’nun Kooperatifçilik Hareketine Yaklaşımı Bir çok kırsal alanda kooperatifler hala sosyal hizmetlerin bireylere ulaşabilmesini sağlayan bir araçtır. Örneğin bir çok banka, küçük kasaba ve köylerdeki şubelerini kapatırken, kooperatif bankaları bankacılık hizmeti veren yegane kuruluş olarak kalmıştır. Kooperatifler, aday ülkelerin kendi ekonomilerini ve toplumlarını geliştirmeleri konusunda son derece önemli bir rol üstlenmelidirler. Kooperatiflerin asıl ihtiyaç duyduğu şey, kendilerine has özelliklere adapte edilerek hazırlanmış bir yasal çerçevedir. Slayt 3

Avrupa Komisyonu’nun Kooperatifçilik Hareketine Yaklaşımı Bu sene içinde kabul edilmesi beklenen Avrupa Kooeratifler Yasası, hem üye ülkelerin hem de aday ülkelerin idarecilerine kuvvetli bir sinyal gönderecektir. (Sözü edilen yasa; Avrupa Kooperatifleri Tip Ana Sözleşmesini düzenleyen Konsey Yönetmeliği (No:1435/2003), tarihinde kabul edilmiş ve tarihinde Avrupa Birliği Resmi Gazetesi’nde yayınlanmıştır tarihinde yürürlüğe girecektir.) Slayt 4 Bu Yasa, Topluluk Mevzuatı’nın bir parçası olacak ve aday ülkelerce kabul edilmesi gereken üyelik için bir ön şart sayılacaktır.

Kooperatiflerin kamu sektörü sorumluluğu ve sivil toplum değerleri ve verimlilik ile hür teşebbüs yaklaşımını birleştirme yetileri, onları Avrupa ekonomik ve sosyal modelinin en önemli parçası haline getirmektedir. Kooperatifler, bugün geçmişte olduklarından daha fazla geçerlidir. Bu noktada, sağlanan her türden katkı, Avrupa’nın kooperatifçilik kavramının sahip olduğu önemli potansiyele sıkı sıkıya sarılmasını garanti altına almaya yardımcı olacaktır. Sonuç olarak; Avrupa Komisyonu’nun Kooperatifçilik Hareketine Yaklaşımı Slayt 5 Yukarıdaki ifadeler, Avrupa Komisyonu Başkanı Romano PRODİ’nin tarihinde Brüksel’de yaptığı konuşmadan alınmıştır.

Slayt 6 Türkiye Koop, ICA ve ILO tarafından, Kasım 2004 Tarihinde Ankara’da Düzenlenen “ILO’nun 193 Sayılı Tavsiye Kararları Işığında Kooperatifçilik Politikaları ve Yasal Düzenlemeler” Konulu Uluslararası Konferansın Sonuç Bildirgesi Üye Hükümetlerin, yürütmeye ilişkin faaliyetlerini gözlemlemek üzere, 193 sayılı ILO Tavsiyesi, AB Tebliği ve BM İlkelerinin oluşturduğu çerçeveyi kullanmak üzere birlikte çalışmalarını diler. ILO, ICA Avrupa ve Gelişme Ortaklarından Dilekler: Konferansa katılanlar tarafından açıklanan hususların hükümetlere sunulmasını diler.

Türkiye Koop, ICA ve ILO tarafından, Kasım 2004 Tarihinde Ankara’da Düzenlenen “ILO’nun 193 Sayılı Tavsiye Kararları Işığında Kooperatifçilik Politikaları ve Yasal Düzenlemeler” Konulu Uluslararası Konferansın Sonuç Bildirgesi Kooperatif temsilci kuruluşlarıyla sıkı danışma ilişkileri içinde mevcut kooperatif hukuku, uluslararası enstrümanlar bağlamında ele alınmalı ve kooperatiflere diğer teşebbüs biçimleriyle aynı düzenleyici tutarlılık ve mantıkla davranılması garanti altına alınmalıdır. Kooperatiflerin bağımsızlık ve özerkliklerinin, uluslararası enstrümanlarla uygun olması sağlanmalıdır. Kooperatifler, devamlı hükümet müdahalesine maruz bırakılmamalıdır. Slayt 7 Hükümetlerden Beklentiler:

Belirlenmiş bir tescil makamınca yürütülecek basit bir prosedür sağlanması için, kooperatiflerin şirketleştirilmesine yönelik faaliyet prosedürleri gözden geçirilmelidir. Tescil yalnızca tüzel bir kişilik kazandırmakla kalmamalı, bunun yanında uygulamanın, bu kişiliğin kooperatif tüzüğüyle uygunluğunu da garanti altına almalıdır. Kooperatifler uygun olmadıkları sürece tescil edilmemelidirler. Kooperatiflerin, kooperatif üyelerine ve üçüncü şahıslara finansal tutarlılık, güvenirlik ve şeffaflık açısından güven sağlayacak bir dış denetime tabi olmalarını güvenceye almalıdır. ILO, ICA Avrupa ve Gelişim Ortakları tarafından belirtilen hususları göz önüne almalıdır. Slayt 8 Türkiye Koop, ICA ve ILO tarafından, Kasım 2004 Tarihinde Ankara’da Düzenlenen “ILO’nun 193 Sayılı Tavsiye Kararları Işığında Kooperatifçilik Politikaları ve Yasal Düzenlemeler” Konulu Uluslararası Konferansın Sonuç Bildirgesi Hükümetlerden Beklentiler:

Türkiye Koop, ICA ve ILO tarafından, Kasım 2004 Tarihinde Ankara’da Düzenlenen Uluslararası Konferansın Ardından Pauline GREEN’in Değerlendirme ve Önerileri Kooperatifler, daha çok sektör bazında olan çok çeşitli kanunlara tabidirler. Bu durum ekonominin birden fazla sektöründe faaliyet göstermek isteyen kooperatif kuruluşları için karmaşık, masraflı ve kısıtlayıcıdır. Bu durum aynı zamanda, esnekliği ve yenilikçiliği yok etmekte ve bu konuda Avrupa’nın diğer yerlerindeki tecrübeler, sektörlerin birlikte çalışmasını teşvik etmenin, kamu hizmeti sağlama, toplumun yeniden canlandırılması ve faal ve sorumlu vatandaşlık konularında yeni çözümler getirme açısından büyük başarı sağladığını göstermektedir. Birinci olarak; Dame Pauline GREEN ICA Avrupa Bölge Birliği Başkanı İngiltere Ulusal Kooperatifler Birliği Başkanı Avrupa Birliği Parlamento Üyesi ( ) Slayt 9

Türkiye Koop, ICA ve ILO tarafından, Kasım 2004 Tarihinde Ankara’da Düzenlenen Uluslararası Konferansın Ardından Pauline GREEN’in Değerlendirme ve Önerileri Avrupa Birliği, aktif bir kooperatif hareketinin, gelecekteki Avrupa ekonomisinde önemli ve çok yararlı bir rol oynayacağını düşündüğü için, Türkiye’nin, Avrupa Birliği’ne girmek için görüşmeler yapmadan önce, bu konuyu ciddi bir şekilde ele almasının, kendi çıkarları açısından çok yararlı olacağı görüşündeyim. Slayt 10

Türkiye’de kooperatif olarak tescil edilmek isteyen bir kuruluşun, Uluslararası Kooperatif Kimliği bildirisine uygun olup olmadığını tespit etmek için, kimin yasal sorumluluğu olduğu konusunda bir sorun olduğu görülmektedir. İkinci olarak; Kooperatif kuruluşları tescil eden makamın, sadece yasal kuruluş işlemlerini kontrol etmenin yanı sıra, yapılacak işin kooperatif etiğine uygun olup olmadığını kontrol etme sorumluluğunu taşıması son derece önemlidir. Bunun Türkiye’de nasıl ve nerede yapıldığını anlamış değilim. Türkiye Koop, ICA ve ILO tarafından, Kasım 2004 Tarihinde Ankara’da Düzenlenen Uluslararası Konferansın Ardından Pauline GREEN’in Değerlendirme ve Önerileri Slayt 11

Yasal olarak kooperatiflerin sosyal içerikleri nedeniyle, var olan herhangi bir vergi avantajından veya yasal muafiyetlerden yararlanmak isteyen herhangi bir şahıs grubu, yapacakları işin kooperatif esaslı olup olmadığına bakmaksızın kooperatif olarak kayıt olmak isteyebilirler. Hiç şüphesiz ki; bunun en büyük tehlikesi, vicdansız işletmecilerin ortaklarına yarar sağlamak yerine, onları dolandırmalarını sağlayacak işleri kurmalarının kolay olması ve bu nedenle tüm kooperatiflerin kötü şöhret sahibi olmalarına yol açılmasıdır. Mevcut tescil uygulaması, hem sizin açınızdan hem de uluslararası kooperatifçilik hareketi açısından kötü şöhret yaratma riski taşımaktadır. Bu sorunun hükümetiniz tarafından doğru olarak ele alındığına dair yinelenen şüphelerim var. Türkiye Koop, ICA ve ILO tarafından, Kasım 2004 Tarihinde Ankara’da Düzenlenen Uluslararası Konferansın Ardından Pauline GREEN’in Değerlendirme ve Önerileri Slayt 12

Türkiye’de kooperatifler için, devlete bağımlı olmayan, bağımsız bir denetim yaptırma zorunluluğunun olmaması konusunda da kaygılarım oluştu. Türk kooperatiflerinin tam olarak otonom ve bağımsız olma konusundaki taahhütlerini yerine getirebilmeleri için bu konunun acilen ele alınması gerekmektedir. Üçüncü olarak; Hükümetlerin denetim işine karışması, kumanda altındaki ekonomilerden gelen birkaç ülke dışında, Avrupa’da çok yadırganan bir durumdur. Güvenilir olma, şirketlerin olduğu kadar kooperatiflerin de yararına olan bir konudur. Bu konuyu hükümetinize götürebildiğiniz takdirde, bunu gerçekleştirmeniz konusunda iyi tavsiyeler alabileceğinizi düşünüyorum. Türkiye Koop, ICA ve ILO tarafından, Kasım 2004 Tarihinde Ankara’da Düzenlenen Uluslararası Konferansın Ardından Pauline GREEN’in Değerlendirme ve Önerileri Slayt 13

TEŞEKKÜR EDER, SAĞLIK VE İYİLİKLER DİLERİM. Slayt 14 MUAMMER NİKSARLI