TEDARİKÇİ DENETİMLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Kalite Koordinasyon Grubu, Genel Bilgilendirme Toplantıları
Advertisements

MSS® GRUP – Ölçülebilir Hijyen Copyright©MSS Grup Ltd Şti.
İZMİR HALK SAĞLIĞI LABORATUVARI
T.G.K. BUĞDAY UNU TEBLİĞİ VE T.G.K. EKMEK VE EKMEK ÇEŞİTLERİ TEBLİĞİ
MODÜL 3 Ekipman Yönetimi.
Sağlıklı ve Güvenli Tesisler
MODÜL 10 Müşteri Hizmetleri.
MODÜL 4 Organizasyon.
AKREDİTASYON SİSTEMİNDE BALIKESİR SANAYİ ODASININ KALİTE UYGULAMALARI Konya.
6. Kaynak Yönetimi 1-İnsan kaynakları (görevlendirme, yeterlilik, eğitim) 2-Enformasyon 3-Alt yapı (işyeri, ekipman, devamlılık, destek hizmetler) 4-Çalışma.
T.C. BURSA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Değerlendirme: Denetimler
METROPOL HABERLEŞME LTD ŞTİ
ÇALIŞMA RAPORU GİRİŞ KALİTE KONTROL FAALİYETLERİNİN DIŞ KAYNAK KULLANIMI İLE GERÇEKLEŞTİRİLMESİ HAZIRLAYAN : Hakan KORKMAZ.
KALİTE Hizmetin sunum standartlarının belirlenmesi, ve hizmete insanlar tarafından duyulan inanç, güven ve memnuniyetinartırılmasıdır.
ISO 9001:2008 Değişiklikleri Mart Madde No ve Değişiklikler Madde 1.2 “ürünün veya kuruluşun yapısı gereği bu standardın bir veya birkaç maddesinin.
OTO KAZA SİGORTALARI - HİZMET KALİTE İYİLEŞTİRME
7.1 GENEL Kuruluş, güvenli ürünler gerçekleştirmek için ihtiyaç duyulan süreçleri planlamalı ve geliştirmelidir.
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ
Tarım Arazilerinin Sürdürülebilir Kullanımı
WORLD HALAL UNION SUMMIT 2015/BURSA.
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ KURUM İÇİ BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ
ISO 9001 standardı Maddelerinin Tanıtımı ve Yorumlanması, Kalite Yönetim Sistemlerinde Dokümantasyon 4. Hafta.
T.C. OKAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SAĞLIK YÖNETİMİ YÜKSEKLİSANS 1.PROGRAM SAĞLIK HUKUKU ÖDEVİ-II HAZIRLAYAN Dr Beytullah ŞAHİN AKADEMİK DANIŞMAN.
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü
GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ
İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi
Modül 2: Su Bütçesi, Baskı ve Etkiler, Önemli Su Yönetimi Konuları, İzleme, Karakterizasyon Raporu KALİTE GÜVENCE PROSEDÜRLERİ & AKREDİTASYON ARACILIĞIYLA.
HASTANELERİMİZDE AKILCI STOK YÖNETİMİ
TÜRK ODA SİSTEMİ İÇİN KALİTE MODELİ ODA AKREDİTASYON SİSTEMİ Dr. Mustafa LALE Sanayi Daire Başkanı, TOBB , ANKARA.
Metin DURAN Genel Müdür
ISO/TS 16949:2009 (Hafta 10) ISO 9001:2008’E GÖRE FARKLAR.
ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ
GIDA GÜVENLİĞİ Esma KAYA
AYDIN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
PGD; Yapı malzemelerinin piyasaya arzı, dağıtımı veya piyasada iken Yapı Malzemeleri Yönetmeliğine veya Yönetmelikte atıfta bulunulan teknik şartnamelere.
SU MİKROBİYOLOJİSİ LABORATUVARLARINDA METOT VALİDASYONU
STOK YÖNETİMİ Mba Operasyon yönetimi
Kurumsal ve Gelişmiş Stratejik Planlama Çözümü.
LABORATUVAR YÖNETİMİ.
Toplam Kalite Yönetimi
KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ. Kalite yönetim sistemi, amaçlanan kaliteye ulaşmak amacıyla ilerletilen tüm süreçleri, açıklanan prosedürleri, ve benimsenen.
Mevcut Durum Proje Çıktıları Çevresel Kalite Standartlarının Uygulama Adımları Uygulamada Karşılaşılacak Olası Sorunlar ve Aksaklıklar Çözüme Yönelik.
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
TS EN ISO 13485: 2003TIBBI C İ HAZ ÜRET İ C İ LER İ İ Ç İ N KAL İ TES S İ STEMLER İ TS EN –ISO 13485: 2003 Standardı TS-EN ISO 9001 : 2008 standardı temel.
TS EN ISO/IEC Personel belgelendirme sertifikalandırma işi yapmak isteyen kurum ve kuruluşların akreditasyon şartlarını içeren uluslararası bir standarttır.
GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI TANITIMI ALANIN TANIMI: Gıda teknolojisi alanı, tarım ve hayvancılığa dayalı ham maddeleri modern teknolojileri uygulayarak işleyen.
TÜRKİYE’DEKİ İÇME SUYU KAYNAKLARININ VE ARITMA TESİSLERİNİN
KALİTE GÜVENCESİ VE STANDARTLARI
EKONOMİ BAKANLIĞI DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) 21/03/2013 H. Sibel KAPLAN Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdür Yardımcısı.
Standardizasyon.
ISO 9001:2015 standardı – Maddelerinin Tanıtımı
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
Entegre Yönetim Sistemi
Konu 3 Kalite kontrolünün amaçları
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ.
Gıda kalite sağlama sistemleri
İnceleme Dairesi Başkanlığı
ISO HACCP ve ISO22000.
ISO 9001:2015 standardı – 8. Maddenin Tanıtımı
TKY UYGULAMASI.
ISO 9001:2015 standardı – Maddelerinin Tanıtımı
YEMEK HİZMETLERİ.
Yeditepe Üniversitesi Hastanesi
6. HAFTA KALİTE MALİYETLERİ.
ISO9001:2015 STANDARD REVİZYONU
ISO9001:2015 STANDARD REVİZYONU
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ISO
Sunum transkripti:

TEDARİKÇİ DENETİMLERİ MANHAN GIDA KONTROL LABORATUVARI Kasım 2015

Tedarikçi denetimlerinde amaç: Tedarikçi Denetimleri- Amaç Gıda üreticisi firmalar gıda ve gıda dışı kategorileri başta olmak üzere çok farklı sektörde ve farklı kalite altyapısına sahip tedarikçilerle çalışmaktadır. Hammadde kalitesi, güvenliği ve standartları; üretim kalitesinin sağlanmasında büyük önem taşımaktadır. Tedarikçi denetimlerinde amaç: Kaliteli hammadde sağlanması ile müşteri şikayetlerinde azalma Üretim standartizasyonunun artırılması, Daha güvenli ve standart hammadde temini ile üretim kalitesinde yüksek standart sürekliliğinin sağlanmasıdır.

Tedarikçi Denetimleri- Kazanımlar Tedarikçi denetimlerinin üretici firma açısından kazancı birkaç başlıkta değerlendirilebilir: Üretim ve ürün standartlarının hammadde kaynaklı iyileştirilmesi, Üretim standardının belirlenmiş gereklilikler doğrultusunda sağlanması ve arttırılması Kaliteli ve doğru hammadde temini ile üretim planlama parametrelerinde aksaklıkların minimum seviyeye çekilerek, üretim zaman /kapasite oranında yüksek verim sağlanması. Kaliteli ve doğru hammadde ile daha kolay ve yüksek ticari değeri olan son ürünler elde etme imkanı sağlanması.

Buğday üreticisi için kaliteli hammadde

Doğru Tohum, Toprak, Su ve İklim Birlikteliği

Buğday üreticisi için son ürüne ulaşmak demektir.

Fırıncı İçin Hammadde

Ekmek Üreticisinin Son Ürünü

Tedarik ve Üretim zincirinde en güçlü halka, en zayıf olan kadardır. Bir basamakta meydana gelen aksaklık tüm gıda zincirinin bozulmasına neden olmaktadır.

Tedarikçi Denetimleri- Kazanımlar Bunlara ek olarak; en önemli konuların başında gelen gıda güvenliği , insan sağlığı ve istenilen ürün – hammadde standartlarının sağlanmasında zafiyet gösteren tedarikçilerin tespit edilerek düzeltilmesi için bilgi toplayabilmenin yanında, kalite ve standartların uygulanması konusunda tedarikçilere destek olunması da yine üretici firmaya kazanç sağlamaktadır. Bu sayede tedarikçi ile üretici arasındaki ticari bağın daha da güçlenerek, tedarikçi tarafından destek alınan ve gerektiğinde tedarikçinin elinden tutan bir kurum kimliğine dönüşmesi sağlanmaktadır.

Tedarikçi Denetimleri- Denetçi Firmanın Belirlenmesi Nitelikli hizmet alımının her sektör ve üründe mümkün olamadığı günümüzde, bağımsız bir denetim kuruluşu tarafından yapılan tedarikçi denetimleri, tedarik eden firmanın kurumsal kimliğini daha da güçlendirmektedir. Bunun yanında standartlarını belirlemiş işletmelerin ürün standartlarını da daha kolay sağladığı, müşterilerinden gelen tüm geri bildirimleri daha kolay ve etkin değerlendirerek, kök neden analizlerini yaptığı, tespitleri doğrultusunda tedarik zinciri kaynaklı uygunsuzluklara ulaşarak düzeltici faaliyet uygulamada daha başarılı olduğu görülmektedir.

Manhan Gıda Kontrol Laboratuvarı MANHAN Gıda Kontrol Laboratuvarı, 1988 yılında kurulmuş olan Manhan Gıda Kontrol, Denetim, Sınai Mülkiyet Hizmetleri, İthalat, İhracat, Tic. Ltd. Şti. bünyesinde faaliyet göstermekte olup, Ekim 2009 tarihinden beri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş özel gıda kontrol laboratuvarı olarak hizmet vermektedir. Sektörün iç ve dış pazarlardaki rekabet gücünün arttırmasının öneminin bilincinde olan muayene kuruluşumuz, analiz hizmetlerinin yanında işletmelerin ihtiyaçları doğrultusunda eğitim, teknik bilgilendirme, ürünlerin yasalarca belirlenmiş limitlere uygunluğunun kontrolü ve tedarikçi firma denetimleri konularında da destek vermektedir.

Manhan Gıda Kontrol Laboratuvarı Manhan Muayane Hizmetleri TÜRKAK tarafından TS EN ISO/IEC 17020 standardına göre “A Tipi” (Tarafsız) Muayene Kuruluşu olarak da akredite olmaya hak kazanmıştır. Bu kapsamda, vermekte olduğumuz Tedarikçi Denetim Hizmetleri ve Mikrobiyolojik analizler için gıda ürünlerinden, personel ve ekipman yüzeylerinden, ortam havasından, imalathane ve tesis kullanma sularından numune alma hizmetlerimiz akreditasyon kapsamındadır. Manhan Gıda Kontrol Laboratuvarı kalite sistemi TÜRKAK tarafından uluslararası geçerli olan TS EN ISO/IEC 17025:2010 Standartı’na göre akredite edilmiştir.

Tedarikçi Denetimleri- Planın Oluşturulması Tedarikçi denetimleri,firmaların onaylı tedarikçi listesinde yer alan tedarikçilerinin bulunduğu sektörlere göre (gıda üretimi/hammadde, gıdayla temas eden madde /malzemeler vb.) ve kullanılan standartın gereklilikleri temel alınarak yapılmaktadır. Denetimlerin hangi sıklıkta yenileneceği, risk analizi ve tedarik sıklığı/hacmi baz alınarak belirlenmektedir. Burada, firmanın denetim sonucu aldığı puana göre tedarikçi değerlendirme prosedürüne tanımlanan değerlendirme skalası dikkate alınarak denetim sıklığı belirlenir.

Tedarikçi Denetimleri- Planın Oluşturulması Denetimler, standartlarının gereklilikleri doğrultusunda oluşturulacak soru listesi ve tedarikçi değerlendirme prosedürü ile paralel olarak yapılacak ve yine standartın istediği konular üzerinde ayrıntılı sorgulamalar yapılmaktadır. Alerjen , izlenebilirlik, gıda savunma(işletme içi ve dışı tehlikelerin değerlendirilmesi) , yasal mevzuat kriterlerinin değerlendirilmesi (Kullanımı sınırlı katkılar, işletmelerin HACCP uygulamaları, ürün analizleri vs) konular ile birlikte gerekliliklerin zamanla ve işletmeye göre değişen modüllerinde farklılıklar değerlendirilerek tedarikçi denetimleri işletmelere ve tedarik edilen ürüne göre gerçekleştirilmektedir.

TEŞEKKÜR EDERİZ Serter YURDAKUL Nazlı AKINCI Muayene Teknik Müdürü Genel Müdür Manhan Gıda Kontrol Laboratuvarı ve Muayene Hizmetleri Tel: (212)2740301 pbx Faks: (212)2740305 www.manhan-lab.com