Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MSS® GRUP – Ölçülebilir Hijyen Copyright©MSS Grup Ltd Şti.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MSS® GRUP – Ölçülebilir Hijyen Copyright©MSS Grup Ltd Şti."— Sunum transkripti:

1 MSS® GRUP – Ölçülebilir Hijyen Copyright©MSS Grup Ltd Şti.
BİLGİYİ PAYLAŞMAYA HOŞGELDİNİZ Copyright©MSS Grup Ltd Şti.

2 MSS® Hedef Pazarımız Uluslararası Endüstriyel ve Kurumsal Pazarın
Temizleme ve Hijyen Sistemleri Alanında Kimyasal Üretimi, Malzeme Tedariki, Lojistik Destek Zincirini Kurmuş Pazarlama ve Satış Organizasyonuna Sahip Sanayici ve Ticari bir Kurumdur MSS Grup Kimya Temizlik Medikal Makine İnşaat Gıda Bilgisayar Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi Kuruluş: 2005 Copyright©MSS Grup Ltd Şti.

3 MSS® Temizlikte Kontrol (Ölçme) Kavramı Copyright©MSS Grup Ltd Şti.
Temizlik, her zaman sağlıklı (Hijyenik) Ortam oluşturmak için tek başına yeterli değildir. Çok temiz gibi görünen ellerin, yüzeylerin, objelerin, gıdaların, hatta havanın çıplak göz ile patojen mikroorganizmalardan (mikroplardan) arındığını tespit edemeyiz. Temizlik; gözle görülebilen kirlerin ortamdan uzaklaştırılmasıdır. Hijyen; gözle görülebilen ve görülemeyen kirlerin ortamdan uzaklaştırılmasıdır. Bazen temizlediğimizi zannettiğimiz birçok şeyi kontamine ederek kirletebiliriz. Copyright©MSS Grup Ltd Şti.

4 MSS® Mikroorganizma Nedir?
Gözle Görülemeyen Canlılar Copyright©MSS Grup Ltd Şti.

5 MSS® Mikroorganizmaların Tespiti Copyright©MSS Grup Ltd Şti.

6 MSS® Kontaminasyon (Bulaşma) Riski Copyright©MSS Grup Ltd Şti.
DOĞRU UYGULAMA Antiseptik Etkili Sıvı El Yıkama Maddesi ile temizlenmiş bir el HİJYENİK EL’ dir. Sağlıklı gıdalar ve sağlıklı ortamlar ancak hijyenik ellerle sağlanır. YANLIŞ UYGULAMA Sıvı El Yıkama Maddeleri ile temizlenmiş bir el, TEMİZ EL’ dir. Sağlıklı gıdalar ve sağlıklı ortamlar için yeterli olmayabilir. Temizlik adına bir bulaşma kaynağı olabilir. HİJYENİK sonuçlar sağlanamaz. Copyright©MSS Grup Ltd Şti.

7 MSS® Aynı Mop İle Her Yere Temas Ederiz Copyright©MSS Grup Ltd Şti.

8 Copyright©MSS Grup Ltd Şti.
MSS® Flora Nedir? Flora, her ortamda ve insan vücudunda yaşan, bazıları faydalı dahi olabilen, bağışıklık sistemi güçlü olduğu zaman hastalığa neden olmayan mikroorganizmalara verilen genel isimdir Flora, Latince çiçek yada bitki örtüsü anlamına da gelir. insan vücudunda ağız, bağırsak, deri vb. gibi farklı yerlerde, binalarda mutfak, banyo, tuvalet, ameliyathane vb. gibi farklı ünitelerde yaşayan bakteri, virüs ve mantarlardan oluşan mikroorganizmalardır. Normal sağlıklı insanlarda bu mikroorganizmalar herhangi bir hastalık oluşturmazken, bağışıklık sisteminin zayıfladığı durumlarda insanlar hastalanabilir ve hatta ölebilirler. Her binanın ve her insanın bir florası vardır. Önemli olan bu floradaki bakteri, virüs ve mantarlar çeşitlerini artırmamak ve bir yerden bir yere kontamine (bulaştırmak) etmemektir. Copyright©MSS Grup Ltd Şti.

9 MSS® Temizledik ama Sonuç? Copyright©MSS Grup Ltd Şti.
Temiz mi Hijyenik mi Copyright©MSS Grup Ltd Şti.

10 MSS® Hijyen Haritası (Flora) Kavramı
Doğru Kimyasal Ürün Kullanıyor muyum? Temizlikte Doğru Yöntem Uyguluyor muyum? Doğru Zaman ve Süreye Dikkat Ediyor muyum? Kimyasalları Doğru Miktarda Kullanıyor muyum? Ortamın Hijyen Haritasına Hakkim miyim? Ünitelerin, Florası ve Yoğunluğu Farklıdır Hijyen haritası bunu tespit eder/gösterir Copyright©MSS Grup Ltd Şti.

11 MSS® Temizlik ve Hijyen Ölçümü Copyright©MSS Grup Ltd Şti.
Temizleme Gerçekten Temiz mi? Kontrol Ölçülebilir Hijyen Sonuç: Temiz Değil Eğitim Copyright©MSS Grup Ltd Şti.

12 MSS® Ölçülebilir Hijyen Copyright©MSS Grup Ltd Şti.
Sisteminde Amaç Gıda üretimi ve hizmeti yapılan tüm alanlarda, ortam ve gıda güvenliğini etkin denetim planları ve analiz tabanlı uygulamalarla destekleyip, çözüm odaklı Gıda Güvenliği Sisteminin oluşturulmasını sağlamaktır. Olası sorunlu noktalara, hijyen desteği sağlayarak sorunların nasıl çözülebileceğini göstermek ve eğitim desteği vererek hijyen düzeyini belirli bir seviyeye getirmek temel amaçlardan biridir. İkinci aşama da ise, çıtanın yükseltilip güvenlik seviyesi yüksek bir gıda servis alanının oluşturulmasıdır. Gıda üretimi yapılan alanların yanısıra, diğer tüm yaşam alanlarında da hijyen düzeyini belirli bir seviyeye getirmek için Ölçülebilir Hijyen sistemi uygulanmalıdır. Copyright©MSS Grup Ltd Şti.

13 MSS® Ölçülebilir Hijyen Copyright©MSS Grup Ltd Şti.
Sisteminde Dayanak T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının “Gıda ve Gıda ile Temasta Bulunan Madde ve Malzemelerin Piyasa Gözetimi, Kontrolü ve Denetimi ile İşyeri Sorumluluklarına Dair Yönetmeliği” Yönetmeliğin ; İkinci Bölüm 5. Madde Üçüncü Bölüm 7. ve 8. Maddeleri gereği, Gıda Üretimi Yapan İşyerleri, gerekli denetim ve analizleri periyodik olarak yapmakla sorumlu tutulmuşlardır. Copyright©MSS Grup Ltd Şti.

14 MSS® Ölçülebilir Hijyen Copyright©MSS Grup Ltd Şti.
Sisteminde Uygulama Mevcut Hijyen Haritalarının tespiti için ilk denetimler yapılır. Yapılacak denetimlerde, GMP bazlı iyi üretim odaklı bir denetim planı uygulanır. Bu plan mevcut işletmelerin hem hijyen kalite seviyesini yükseltmeyi, hem de İl Tarım Müdürlüğü tarafından yapılacak denetimlere karşı hazırlıklı olmayı sağlar. Tespitler sonucunda, çok büyük yatırım gerektirmeyecek uygulamalara yönelik, eğitim planlamaları ve öneriler yapılır, ilk adımların atılması sağlanır. Hizmet noktalarına yönelik veriler, üçer aylık çizelgeler halinde Merkez Yönetime verilir. Yönetim hizmet noktalarının genel hijyeni ve gıda güvenliği hakkında bilgi sahibi olur. Gerekli planlamaları yapar. Denetimlerde, temel ihtiyaçlara yönelik tespit edilen diğer konular eğitim programları ile desteklenir. Düzeltici ve önleyici faaliyetler gerçekleştirilir. Copyright©MSS Grup Ltd Şti.

15 MSS® Ölçülebilir Hijyen Copyright©MSS Grup Ltd Şti.
Sisteminde Uygulama Uygulanan denetim programının ikinci aşamasına, işletmenin tedarik zincirinin denetimleri de eklenir. Böylelikle, HACCP uygulamalarının tarladan sofraya mantığındaki, tarla kısmının da denetlenmesi başlar. Denetim aşamasında analizler temel parametredir. Hem temel ürünlerin, hem de risk taşıyan ürünlerin düzenli analizleri yapılır, firma puanlarına eklenir. Gıda kadar, potansiyel bulaşma noktalarının da kontrolleri yapılır. Personel ve ekipmanların mikrobiyolojik üreme kontrolleri yapılır, muhtemel kaynaklara karşı önleyici çalışmaların başlaması sağlanır. MSS Grup ile anlaşmalı Agrolab Laboratuvarı, Bakanlık onaylı ve Türkak akreditasyonlu bir laboratuvardır. Gizlilik prensibi gereği, analiz sonuçları müşteri onayı olmadan hiçbir şekilde üçüncü şahıslar ile paylaşılamaz. Copyright©MSS Grup Ltd Şti.

16 MSS® Ölçülebilir Hijyen Copyright©MSS Grup Ltd Şti.
Sisteminde Raporlama Denetimlerde, alınan numuneler, rapora her türlü bilgiyi içerek şekilde yazılır. Analiz raporunun tüm işlemleri elektronik ortamda yürütüldüğünden daha sonra alınan numunelere ait tüm istatistiki veriler ayrı bir rapor haline getirilir. Copyright©MSS Grup Ltd Şti.

17 MSS® Ölçülebilir Hijyen Copyright©MSS Grup Ltd Şti.
Sisteminde Raporlama Numunelerin analiz raporlarının çıkması ile geniş tabanlı excell pivot tabloları hazırlanır. Hazırlanan bu tablolar ile merkezi yönetim yapılan çalışmaların tüm özetini tek bir tabloda görme ve değerlendirme imkanına sahip olur. Copyright©MSS Grup Ltd Şti.

18 MSS® Ölçülebilir Hijyen Copyright©MSS Grup Ltd Şti.
Sisteminin Faydası Ölçülebilir Hijyen Sistemi uygulaması ile tüm gıda hizmeti veren yerlerde ortak bir hijyen anlayışı ve gıda güvenliği zinciri oluşur. Ölçülebilir Hijyen Sistemi uygulamasının ilk aşamasında, firmaların olası İl Tarım Müdürlüğü denetimlerine de hazırlıklı olmasını sağlayan bir soru sistemi uygulanır. Bu uygulama ile firmalar resmi denetimlerde kontrol sonuçlarının uygunsuz olmaması için gerekli düzeltmeleri kolaylıkla yapar. Özellikle; Turizm ve Seyahat firmalarının, Dinlenme ve Konaklama tesisleri ile, Kurum ve kuruluşların, Profesyonel Yemek Üretim Firmaları ile, Kurum ve kuruluşların, Profesyonel Temizlik Firmaları ile, yapacakları sözleşmelere Ölçülebilir Hijyen Sistemi uygulama şartını talep etmesi, alınan hizmet kalitesinin artmasını sağlar. Hijyen ve gıda güvenliği kurallarına uyulmadığı tarafsız bir gözetim ve denetim firması tarafından bilimsel olarak kanıtlandığı ve raporlandığı için cezai işlemlerde ihtilaf ortadan kalkar. Copyright©MSS Grup Ltd Şti.

19 MSS® Ölçülebilir Hijyen Copyright©MSS Grup Ltd Şti.
Sisteminde Sonuç Hijyen ve gıda kapsamlı müşteri şikayetleri azalır, firmanın savunma kalkanı güçlenir. Ölçülebilir Hijyen Sistemi uygulamalarındaki sonuç raporlarının ana giriş arterlerinde görsel olarak müşterilerle paylaşılması güven ve imajı artırır. Olası maddi ve manevi kayıpları önlemeye yardımcı olur. Copyright©MSS Grup Ltd Şti.

20 MSS® Sistemin Fayda Maliyet Analizi Copyright©MSS Grup Ltd Şti.
Arayın, Birlikte Hesaplayalım Copyright©MSS Grup Ltd Şti.


"MSS® GRUP – Ölçülebilir Hijyen Copyright©MSS Grup Ltd Şti." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları