TÜBİTAK DESTEKLERİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ
Advertisements

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
T.C SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI
TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM PROJE DESTEKLERİ PROGRAMI
TÜBİTAK Yurt İçi Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
İlköğretim Fen Bilimleri Dersi Öğretim Programı
LOGO TÜBİTAK Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
ULAKBİM Veri Tabanlarında Dizinleme Uzm. A. Nuray DEMİRKOL TÜBİTAK-ULAKBİM 10 Kasım 2007 İnet-Tr Ankara.
. Hülya SUFRACI PSi. Dan ve Reh. Öğr YGS- LYS 2015 Fahrettin Arar Çok Programlı Anadolu Lisesi.
SINAV ADITARİHSAAT LYS LYS LYS LYS LYS
İlgiler ve Meslekler MURAT FİDAN MÜDÜR YARDIMCISI
TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI
MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANATOMİ ANABİLİM DALI
YGS LYS BAŞVURULARI. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Başvuru Tarihleri : 2-15 Ocak 2013 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Tarihi, Saati ve Süresi :
ALAN DEĞİŞİKLİĞİ VE DERS SEÇİMİ
YGS - LYS Üniversite Girişte İki Aşamalı Sınav Sistemi.
İstanbul Teknik Üniversitesi, teknik öğretimde 239 yılı aşan parlak geçmişi, çağdaş eğitim ortamı, güçlü akademik kadrosuyla Türkiye'de mühendislik,
TES-İŞ ADAPAZARI ANADOLU LİSESİ
Bilimler Formal Bilimler (Matematik, Mantık, İstatistik, Bilgi Teorisi, Bilgisayar Bilimi) Fiziksel Bilimler (Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Yerbilim)
TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları.
SANAYİ TEZLERİ PROGRAMI (SAN-TEZ) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü
DERS SEÇİMİ GALATASARAY LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
YGS-LYS SUNUMU.
2014 – 2015 PROGRAMI. BAŞVURU TARİHLERİ Başvuru Başlangıç Tarihi: 17 Kasım 2014 Başvuru Bitiş Tarihi: 30 Ocak 2015 * Türkiye geneli ayrılan kontenjan.
T.C ADANA VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TÜBİTAK PROJELERİ
TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI
4006 B İ L İ M FUARLARI DESTEKLEME PROGRAMI. TÜB İ TAK Bilim Fuarı TÜB İ TAK Bilim ve Toplum Dairesi Tarafından Yürütülen Bilim Fuarları Destekleme Programı.
LYS ADAY BİLGİLERİ SINAV ADITARİHSAAT LYS LYS LYS LYS LYS
TÜBİTAK BİLİM FUARI.
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU Metaveri ve Standartlar Daire Başkanlığı Sınıflamalar Grubu ISCED 2011 (Uluslararası Standart E ğ itim Sınıflaması)
BİLİM VE TOPLUM PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI
47. TÜBİTAK ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMA SÜRECİ
TÜBİTAK 47. ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ PROJE YARIŞMASI
BESYO.
BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR PROJELER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
eTwinning Projeleri Nedir?
LYS ADAY BİLGİLERİ SINAV ADITARİHSAAT LYS-1 ( MATEMATİK ) LYS-2 ( FEN BİLİMLERİ ) LYS-3 ( EDEBİYAT-COĞ. )
EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER.
2015 UYGULAMASINDA ÖNCE ( ARASI TEŞVİK DEĞERLENDİRME İÇİN) A.GEÇİCİ AKADEMİK TEŞVİK KOMİSYONU (ÜNİVERSİTE DÜZEYİNDE) B.GEÇİCİ ÖN.
MESLEK SEÇİMİ ve MESLEKLERİ TANITMA
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) 1.
EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE YENİLİKÇİLİK ÖDÜLLERİ Hatay İ l MEM Proje Ekibi.
Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) GÖLCÜK RAM REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA BÖLÜMÜ 2016.
Deniz Lisesi Komutanlığı. -Yarışmaya 43 proje ile iştirak edilmiş, -İstanbul Asya Bölgesi çapında 7 proje sergilenmeye değer görülmüş, 3 dalda (Biyoloji,
TÜRKİYE’DE YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ VE SON DEĞİŞİKLİKLER
İÇ SINAVI.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ.
FAKÜLTEMİZ HAKKINDA Fakültemiz tarihinde kabul edilen ve tarihinde Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı.
KÜRESEL YÖNTEM VE TEKNİKLERE ISINMAYA EVET!
ARAŞTIRMA YÖNTEM ve TEKNİKLERİ
T.C KARŞIYAKA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KARŞIYAKA ÖZEL BÜRO 4006 TÜBİTAK BİLİM FUARLARI BAŞVURU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 26 Aralık 2016 Saat:
ALAN – DERS SEÇİMİ.
TÜBİTAK BİLİMSEL DESTEKLEME PROGRAMLARI
Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı
TERCİH.
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI(YKS)
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
Değerli Kastamonu Üniversitesi Öğretim Elemanları HOŞGELDİNİZ
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
Y ÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI AKSARAY REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ
Misyon-Vizyon Misyon Türkiye’nin ihtiyacı olan alanlarda bilim insanı yetişmesini yarışma, burs ve eğitim programları aracılığı ile yönlendirmek ve teşvik.
Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
Sunum transkripti:

TÜBİTAK DESTEKLERİ

Destek Türleri-1 Bilim ve Toplum 4007 - Bilim Şenliği Destekleme Programı 4003 - Bilim Merkezi Kurulması Destek Programı 4004 - Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları 4005 - Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları 4006 - TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı 5000 - Dijital İçerikli Açık Ders Kaynakları Destekleme Programı

Destek Türleri-2 Bilimsel Etkinlik 2229 - Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı 2223-C - Çok Katılımlı Uluslararası Etkinlik Düzenleme Desteği 2223-D - İşbirliği ve Öncelikli Alanlarla İlgili Etkinlik Düzenleme Desteği 2237 - Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı 2223-B - Yurt İçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteği

4006 - TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında 08/09/2015 tarihinde imzalanan ve "TÜBİTAK Tarafından Desteklenen Bilim Fuarlarına Dair İşbirliği Protokolü" kapsamında yer alan "MEB'e bağlı okulların değişik kademelerinde eğitim ve öğretimlerine devam eden öğrencilerde bilim kültürünün gelişmesi" amacıyla 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı 2015-2016 dönemi çağrısı açılmıştır.  Başvurular 12 Ekim 2015 – 4 Aralık 2015  tarihleri arasında http://bilimiz.tubitak.gov.tr adresi üzerinden alınacaktır. 5-12. sınıflar arasında eğitim öğretim hizmeti veren okulların ve BİLSEM’lerin başvurusu kabul edilmektedir. TÜBİTAK Bilim Fuarları, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı için 7 Mart– 3 Haziran 2016  tarihleri arasında minimum 15-25 proje ile fuar sergisi gerçekleştirilecektir. 2015-2016 eğitim öğretim yılı 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları çağrısında desteklenecek okullar ve BİLSEMler, proje yürütücüsünün çağrıya başvuru sırası ve il kotası göz önüne alınarak, 4006 çağrısının bütçesine göre daha sonra belirlenecektir. Başvuru sırası, sistemdeki başvuru gün/saat/dakika/saniye bilgisi verilerinden belirlenecek olup, öncelik ilk başvuru sahiplerine verilecektir. Destek tutarı 5000 TL dir. Ayrıca öğretmenlerimiz çalışmaları kapsamında egzersiz ücreti alabileceklerdir.

4004 - Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları 4004 Bilim ve Toplum Projeleri, bilginin toplum ile buluşturulmasını ve yaygınlaştırılmasını, bunu yaparken de bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek, etkileşimli uygulamalarla anlaşılır bir biçimde aktarılmasını amaçlar. Bu projelerde; katılımcılara olabildiğince fazla bilgi aktarılması değil, katılımcıların basit bilimsel olguları fark etmeleri sağlanarak, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesi amaçlanır. Doğa, bilim ve teknoloji konularında farkındalık yaratmak amacıyla hedef kitlenin bilimsel konu, kavram ve süreçleri gözlem ve uygulamalarla anlamasına ve anlamlandırmasına imkan sağlayan ve belirli bir program dahilinde gerçekleştirilen etkinlikler, konaklamalı veya konaklamasız eğitim programlarıdır. Doğa Bilimleri: Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, Ekoloji ve Çevre, Havacılık, Astronomi ve Uzay Bilimleri, Fizik, Kimya, Jeoloji, Jeofizik, Meteoroloji, Deniz Bilimleri, Biyoloji, Genetik vb. Mühendislik ve Teknoloji Alanları Tıbbi Bilimler Tarımsal Bilimler: Ziraat, Ormancılık, Bahçecilik, Veterinerlik vb. Sosyal Bilimler: Psikoloji, Ekonomi, Eğitim Bilimleri, Spor Bilimleri, Antropoloji, Coğrafya, Şehir Planlaması ve Kırsal Planlama, Yönetim, Hukuk, Dilbilim, Sosyoloji vb. Beşeri Bilimler: Tarih, Arkeoloji, Felsefe, Sanat Tarihi, Müzik vb. Yürütücü olmanın koşulu; En az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak ve bir üniversitede veya kamu kurum/kuruluşunda tam zamanlı personel kadrosunda olmaktır. Bilim ve Toplum Projeleri destek üst limiti, Proje Teşvik İkramiyesi ve Kurum Hissesi hariç 120.000 TL (KDV dahil) olarak belirlenmiştir.

4005 - Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları 4005 kodlu çağrı programı öğretmenlere/akademisyenlere; öğrencilerde ve toplumda bilime ve bilimsel konulara ilişkin olumlu tutum geliştirilmesi amacıyla, kendi branşlarına ve genel olarak öğretmenlik mesleğine özgü yenilikçi yaklaşım, strateji, yöntem ve tekniklerin etkileşimli olarak kazandırılmasını amaçlar. Doğa Bilimleri: Ekoloji ve Çevre, Havacılık, Astronomi ve Uzay Bilimleri, Fizik, Kimya, Jeoloji, Jeofizik, Meteoroloji, Deniz Bilimleri, Biyoloji, Genetik vb. Mühendislik ve Teknoloji Alanları, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, Tıbbi Bilimler Tarımsal Bilimler: Ziraat, Ormancılık, Bahçecilik, Veterinerlik vb. Sosyal Bilimler: Psikoloji, Ekonomi, Eğitim Bilimleri, Spor Bilimleri, Antropoloji, Coğrafya, Şehir Planlaması ve Kırsal Planlama, Yönetim, Hukuk, Dilbilim, Sosyoloji vb. Beşeri Bilimler: Tarih, Arkeoloji, Felsefe, Sanat Tarihi, Müzik vb Bilim ve Toplum Projeleri destek üst limiti, Proje Teşvik İkramiyesi ve Kurum Hissesi hariç 120.000 TL (KDV dâhil) olarak belirlenmiştir.

4007 - Bilim Şenliği Destekleme Programı 4007 Bilim Şenliği Destekleme Programı, bilim iletişiminin sağlanması, bilimsel bilginin geniş toplum kitlelerine ulaştırılması ve bilim-teknoloji arasındaki etkileşimin kavratılması için sergi, sahne şovları, gösteri, atölye/laboratuvar çalışmaları, tematik bilim oyunları, yarışmalar, söyleşiler vb. etkinlikler yoluyla katılımcıların temel bilimsel olguları fark etmelerinin sağlanması, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesini amaçlar. Doğa Bilimleri Mühendislik ve Teknoloji Alanları Tıbbi Bilimler Tarımsal Bilimler Sosyal ve Beşeri Bilimler Bilim Şenlikleri toplumun geneline hitap edebilen organizasyonlardır. Bilim Şenlikleri Destekleme Programı destek üst limiti 100.000 TL (KDV dahil) olarak belirlenmiştir

2223-B - Yurt İçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteği Üst düzeyde özgün bilimsel yeniliklerin ilk kez açıklandığı, katılımcıların karşılıklı olarak bilgi alışverişinde bulunduğu tartışmalı etkinlikler. (Kongre, sempozyum, kolokyum, çalıştay vb.) Programa başvurunun, etkinliğin Düzenleme Kurulu’nda yer alan, yurtiçinde ikamet eden ve çalışan en az doktora eğitimini tamamlamış etkinlik yürütücüsü tarafından yapılması, Düzenlenen etkinliğin alanında güncel ve ileri bilgileri kapsaması, Etkinliğin en az 100 katılımcı ile gerçekleştirilecek olması, (Etkinlik tamamlandıktan sonra gerçekleşen katılımcı sayısının 100'ün altında kalması durumunda TÜBİTAK tarafından verilmiş olan desteğin tamamı iptal edilecektir.) Destek üst limitleri aşağıda belirtilen tüm destek kalemleri için toplam:  20.000 TL

İletişim Çağatay ÖZKAN : 0505 728 69 10 Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi Projeler Ekibi Camili mah. Resmi Daireler Kampüsü B Blok Adapazarı / SAKARYA Web : sakaryaarge.meb.gov.tr E-Posta: projelerekibi54@meb.gov.tr projelerekibi54@gmail.com Tel :0.264.2513614 – 1219 – 1228 Çağatay ÖZKAN : 0505 728 69 10 Şafak ÇAM : 0534 290 96 04 Seher YUMRUTEPE : 0533 326 87 85