Bölgesel Yatırım Ortamı Değerlendirme Projesi 14 Temmuz, 2015 İstanbul.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
Advertisements

Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
EKONOMİ BAKANLIĞI HİBE DESTEK PROGRAMLARI
HİZMETLERİMİZ İthalat, İhracat, Transit Gümrük İşlemleri,
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
Eylem Planı Sonraki Adımlar
Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın
ULUSAL İSG AĞI TOPLANTISI AJANS’IN 2007 YILI ETKİNLİKLERİ SAKİNE OVACILLI 17 NİSAN 2007 ANKARA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
ETCF is funded by the European Union EU–TURKEY ODALAR FORMU TİCARET ODALARININ HİZMET KALİTELERİNİN GELİŞTİRİLMESİYLE GÜNEY MARMARA BÖLGESİNDEKİ KOBİ’LERİN.
HİBE DESTEĞİ VEREN KURUMLAR
TRABZON KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ SEMİNERİ.
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir. IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı 3.cü.
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar.
YERELDE AB SÜRECİ.
THE LINKING EASTERN ANATOLIA TO PROGRESS PROGRAMME(TUR/98/002) (DOĞU ANADOLU KALKINMA PROGRAMI) Erol Çakmak Programme Manager Ankara/ Eylül 2006 BİRLEŞMİŞ.
1 KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ EYLEM PLANI (Yapılan Çalışmalar, Mevcut Durum ve Planlanan Çalışmalar) Ender ÇOLAK Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı.
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı Birinci Yönlendirme Komitesi Toplantısı Iain Maclean 20 Haziran 2012 Çevre ve Şehircilik.
1 Finans Konulu Tematik Çalışma Grubu Raporu Koordinatörler Toplantısı 5-6 Kasım 2007 T. Woudeneh & J. Labre.
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
Üniversiteler için Buluş Yönetim Ofisi Modeli Özgür KULAK, Namık Kemal Üniversitesi
IPA II Dönemi Hazırlıkları
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticiler için DEA Oturum 2: DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
BODRUM YAT İMALATI İŞ KÜMESİ ROTASINI ÇİZİYOR PROJE AÇILIŞ TOPLANTISI Bodrum, 30 Nisan 2012.
PROJE AÇILIŞ TOPLANTISI 5-6 MART 2009 SAMSUN/TÜRKİYE.
MESLEK ANALİZİ ÇALIŞTAYI III 21 – 25 Ocak 2013 Ankara
Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi Paul Weide Ekip Lideri.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
Türkiye’de Meslekî Eğitim ve Öğretimdeki Yeni Yaklaşımlar
PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
INOVASYON VE TEKNOLOJI YONETİMİ
ÖZEL EĞİTİMİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ
AB MALİ İŞBİRLİĞİ ULAŞTIRMA OPERASYONEL PROGRAMI
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKİM TAMAMLANAN PROJELER NoProjenin AdıBütçesiSüresiAçıklama 1 Türkiye’de Hayvansal Atıkların Biyogaz Yolu.
Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti
Bölgesel Yatırım Ortamı Değerlendirmesi 21 Ocak 2015 Ankara, Türkiye Finansman ve Küresel Bilgi: Türkiye’ye En İyiyi Getirmek ve Türkiye’nin En İyilerini.
AMAÇLAR, ANKET FORMU VE ANKET TASARIMI
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
Gümrük Birliği’nin Güncellenmesi Süreci
EVDE ÇOCUK BAKIMI PROJESİ YÖNLENDİRME KOMİTESİ TOPLANTISI ANKARA
FAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİFAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
TÜRKİYE’DEKİ İÇME SUYU KAYNAKLARININ VE ARITMA TESİSLERİNİN
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA). AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu IV.
TÜRK ODA GELİŞTİRME PROGRAMI II SUNUM İÇERİĞİ :  PROJE FAALİYETLERİ  PROJEDEN ELDE EDİLEN KAZANIMLAR  PROJENİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ  YENİ EŞLEŞTİRME.
T.C DİCLE KALKINMA AJANSI KALKINMA AJANSLARI, DESTEKLERİ ve DİCLE KALKINMA AJANSI.
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti VERİMLİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN.
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
- 1 - ESKI Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Proje Türü Tarımda Modernizasyonun ve Kırsal Kalkınmanın Sağlanması ile Sanayide Rekabetçiliğin Arttırılması Proje İle İlgili Olduğu Faaliyet Alanı 72.
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
PROJE SOSYAL DİYALOG KOMİTESİ TOPLANTISI GÜNDEMİ (1)
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
Yükseköğretim Kurulu Kalite Çalışmaları
2019 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI Bilgilendirme Sunumu
TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ HAZIRLAMA ÇALIŞMALARI
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için
Sunum transkripti:

Bölgesel Yatırım Ortamı Değerlendirme Projesi 14 Temmuz, 2015 İstanbul

Program Proje hakkında Yapılanlar Sonraki adımlar Soru ve cevap

Projenin amacı Proje Hakkında Sürdürülebilir bölgesel kalkınmayı desteklemek amacıyla bölgesel ve merkezi kurumlarda kapasite geliştirilmesine katkıda bulunmak Yatırım ortamında iyileştirmelerin kesintisiz olarak yapılabilmesi için gerekli araçları geliştirmek

Projenin spesifik amaçları Proje Hakkında Merkezi ve yerel kurumlarda veriye dayalı politika üretimi, uygulaması ve değerlendirmesi için kapasite geliştirilmesi Merkezi ve yerel kurumlarda yatırım destek ve tanıtım alanında kapasite geliştirilmesi, Türkiye’de bölgesel ve ulusal seviyelerde yatırım ortamı kalitesini ölçen ilk veritabanının oluşturulması, Bu veritabanı sayesinde Türkiye’de bölgesel ve ulusal seviyede yatırım yeri kalitesini değerlendiren raporların hazırlanması.

Projenin fonlanması Proje Hakkında BYOD projesi Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) ve Kalkınma Bakanlığı bütçesi ile gerçekleştirilmektedir IPA katkısı 2.7 milyon Avro ve Kalkınma Bakanlığı katksı 300 bin Avro olmak üzere toplam bütçe 3 milyon Avro olarak belirlenmiştir Proje Dünya Bankası ve Merkezi Finans ve İhale Biri arasında 19 Eylül 2014 tarihinde imzalanan anlaşma ile başlamıştır Projenin tamamlanma süresi 24 aydır

Projenin paydaşları Proje Hakkında Kalkınma Bakanlığı Dünya Bankası Merkezi İhale ve Finans Kurumu Avrupa Birliğ Delegasyonu Kalkınma Ajansları Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Ekonomi Bakanlığı (YOİKK) TÜİK Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AB Bakanlığı

Proje Hakkında İnternet Portalı Veri toplanması: İşletme Anketi (İA) işletme -26 NUTS II Bölgesi 26 BYOD Raporu 1 UYOD Raporu Kurumsal Kapasite Geliştirme Dünya Bankası Vaşington Ofisine Ziyaret İA Sonuçlarının Analizi Eğitmi KB ve KA Çalışanlarına 5 Günlük Eğitim Yatırım Destek ve Tanıtım Eğtimi YDO çalışanlarına 5 Günlük Eğitim YDT Alannın İyi Örneklerin İncelenmesi 2 Öğrenme Ziyareti Yatırım Destek ve Tanıtım Çerçevsinin Analizi Yatırım Destek ve Tanıtım Raporu 5 Bölgesel Paydaş Çalıştayı Başlangıç Toplantısı Ankara, Sheraton Otel Sonuçların Bölgelerde Sunulması 6 Bölgesel Tantıım Toplantısı Sonuçların Uluslararası Platformda Anlatılması Uluslararası Kapanış Konferansı Politika Oluşturma Kapasite Geliştirme Bilgilendirme ve Paylaşım

İşletme Anketi- Amaçlar Proje Hakkında Türkiye’de tarım ve doğal kaynak alanı haricinde faaliyet gösteren 6 bin kayıtlı işletmenin bulunduğu bir örneklem yaratmak Türkiye’nin yatırım ortamı kalitesi ilgili NUTS II ve ulusal seviyede değerlendirmeler yapabilmek ve değerlendirmeleri çalışmanın yapıldığı diğer ülkelerle kıyaslayabilmek Yatırım ortamının, belirlenen indikatörler üzerindeki etkisini ölçmek için temel bilgileri toplamak (örn. Üretkenlik, performans)

İşletme Anketi- Örneklem Proje Hakkında 8 Sektörde firma (TÜİK): – Gıda, – Tekstil, – Metal, makina ve motorlu taşıtlar – İnşaat, – Toptan ve Perakende; – Ulaşım. – Diğer (İmalat); – Diğer (Hizmetler) Üç seviyede analiz (NUTS II Bölgeleri, Sektörler, İşletme Büyüklüğü): – Tüm NUTS II bölgelerinde özel sektör hakkında analiz, – Belirlenen sektörler için üst bölgeler seiviyesinde analiz, – İşletme büyüklüklerine göre (mikro, küçük, orta, ve büyük) üst bölgeler seviyesinde analiz Her seviye için %90 güven aralığında %7.5 hassasiyette hesaplama

İşletme Anketi- Coğrafi Gruplama Proje Hakkında Bölgesel Teşvik Sistemi bölgelerine göre tanımlanmış üst bölgeler Teşvik Bölgesi Üst Bölge İşletme Sayısı Harita Rengi Toplam İşletme Sayısı 1 Bölge Bölge Bölge Bölge Bölge 5960 TOPLAM 6000 Her ilde işletme anketi (En az 25 örnek)

İşletme Anketi- Uygulama Proje Hakkında 3 Anket firması Temmuz: İstanbul’da anketör firma çalışanları ve KA çalışanları için eğitim Ağustos 2015: Pilot anket Anlaşılan FirmaBölgeAnket Sayısı IPSOS KMG Bölge1 - TR21, TR22, TR32,TR33, TR52, TR62, TR72, TR81, TR Yöntem Research Bölge 2 (TR10, TR31, TR41, TR42, TR51, TR61) 1920 BAREMBölge 3 (TRC1, TRB1, TRA1, TR90, TR82, TR71, TR63, TRC3, TRC2, TRB2, TRA2) 2560

Yatırım Ortamı Değerlendirme Raporları Proje Hakkında YOD Raporları aşağıdaki amaçlar için geliştirimiş bir araçtır: – Yatırım ortamının firma üretkenliği ve ekonomik büyüme üzerine etkilerinin sayısal yöntemlerle ölçülmesi, – Bir bölge ve/veya ülkede yatırım ortamının zaman içindeki değişimini takip edilmesi, – Bölgeler ve ülkeler arasında kıyaslama yapılabilmesi Bölgesel Yatırım Ortamı Değerlendirme Raporları (İçeriği belirlenme aşamasında) Ulusal Yatırım Ortamı Değerlendirme Raporu – Bölgelerdeki işletmekerin performans değerlendirmesi: bögeler arası farkılılıkların belirlenmesi ve ulusal seviyede üretkenliğin kaynaklarının analizi – Yatırım yeri değerlendirmesi – Bölgesel pazarların entegrasyonu ve performansının yatırımların belirlenmesindeki rolü

Yatırım Destek ve Tanıtım Raporu – İçerik (Karar aşamasında) Proje Hakkında 3 temel analiz: – Yatırım Destek ve Tanıtım ortamının değerlendirilmesi Yatırım çeşitleri ve trendlerinin incelenmesi Yatırımcı anketi yapılması (Karar aşamasında) Yatırım destek ve tanıtım aktivitelerinin tanımının yapılması Mevcut aktivitelerin envanterinin çıkartılması – Hukiki ve yasal çerçevenin değerlendirilmesi Kanun ve yönetmeliklerin analizi Ulusal ve yerel seviyedeki tüm strateji belgeleri ile yatırım ve destek aktiviteleri arasındaki bağlantının analizi GAP Analiz: Yatırım Destek Ofislerinin görevleri ve uluslararası iyi örnekler arasındaki farkların analizi – Kurumsal Ortamın değerlendirilmesi Türkiye’de yatırım ile ilgili kurumların görevlerinin envanterinin çıkartılması GAP Analiz: YDO’ların tanımlanan görevleri ile yaptıkları aktiviteler arasındaki farkların belirlenmesi YDO’lar için performans kriterleri belirlenmesi

İnternet Portalı Proje Hakkında Oluşturulan veritabanının saklanması ve politika üretiminde kullanılması için gerekli bir platform sitesi örnek alınarak geliştirilecek Yapılan çalışmanın sürdürülebilirliğinin sağlanması amaçlanacak Gelecekte yapılacak benzer çalışmalarla uyumlu olması sağlanacak

Sonraki adımlar İşletme anketi – Anketör eğitimlerinin yapılması – Pilot anketlerin yapılması – Sahaya çıkış Yatırım Destek ve Tanıtım Raporu – İş tanımının son halini alması – Merkezde ve sahada görüşmelere başlanılması İnternet Portalı – Kalkınma Bakanlığı ve Dünya Bankası ekipleri ile taslak çalışmaları devam ediyor Yatırım Ortamı Değerlendirme Raporları – TÜİK’ten ulusal rapor için istenilen verilerin ulaşması ile analizin başlaması Mutfaktan Sahaya

Açılış Toplantısı – 20 Ocak 2015 Yapılanlar

İşletme Anketi Çalıştayı– Ocak 2015 Yapılanlar

İşletme Anketi Eğitimi– Nisan, 2015 Yapılanlar

Teşekkürler