EGİAD PARLAK FİKİRLER ATÖLYESİ / EGİAD-BIZ (Bright Ideas Zone) 30 KASIM 2015.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

MİSYONUMUZ Bölgemizin stratejik ili olan Batman’ı modern ve huzurlu bir şehir haline getirmek ve Batmanlıların yaşam kalitesini yükseltmektir.
Prof.Dr.Erdal BEŞER ADÜ Tıp Fakültesi ADÜ SEM Müdürü
YENİ KOOPERATİFÇİLİK HAREKETİ
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
Kent Konseyi.
1 Etik Değerler ve İş Ahlakı Bülent Şenver
Eğitim Bilimleri Bölümü
Siirt Valiliği Siirt Üniversitesi Siirt Sanayi ve Ticaret Odası Siirt İl Özel İdaresi Dicle Kalkınma Ajansı Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği.

MUĞLA ÜNİVERSİTESİ VE BOSAV İŞBİRLİĞİ OLANAKLARI.
Bölgesel Konferans n°1 25 Haziran 2014 İzmir
Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Stratejik Planı.
UZUNKÖPRÜ - HASKOVA TARIMSAL SANAYİ GELİŞTİRME PROJESİ DOÇ. DR. SEFER GÜMÜŞ PROJE BAŞ KOORDİNATÖRÜ BEYKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRÜ.
Kurum misyon ve vizyonunu, net bir biçimde paydaşlara odaklanmış bir strateji ve bunu destekleyen uygun politikalar, planlar, amaçlar, hedefler ve süreçler.
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
GLOBAL GİRİŞİMCİLİK HAFTASI Etkinlik El Kitabı 2014
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
‘’Yasamak ve Yasatmak için Bilim ’’
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Sivil Toplum ve Özel Sektör ‘Ortaklıkları’. Sivil Toplum Sektörü Kamu SektörüÖzel Sektör Ortaklık Alanları... 3.
STRATEJİK ARAŞTIRMA MERKEZLERİ:
THE LINKING EASTERN ANATOLIA TO PROGRESS PROGRAMME(TUR/98/002) (DOĞU ANADOLU KALKINMA PROGRAMI) Erol Çakmak Programme Manager Ankara/ Eylül 2006 BİRLEŞMİŞ.
Kocaeli Üniversitesi Deneysel ve Klinik Araştırmalar Merkezi (DEKART)
30 Nisan 2014 İSTANBUL SANAYİ ODASI 12. SANAYİ KONGRESİ 15 MAYıS 2014.
BÖLGE ROTARY.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 1945 SONRASI İNSAN HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
GELECEĞİN ODTÜ’SÜ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ 21 Mayıs
TÜBİTAK Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışmaları Programı
18 Mart Yalova.  22 Mayıs 2008 tarih ve 5765 sayılı kanun ile kurulmuş olan Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Öğretim.
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
NASIL BİR ODTÜ ? 7 Mayıs NASIL BİR ODTÜ ?  Öncü ve farklılık yaratan bir ODTÜ  Demokratik ve laik cumhuriyetin değerlerini koruyan ve savunan.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
HOŞGELDİNİZ… ODTÜ TOplum Gönüllüleri Grubu ARJANTİN İLKÖĞRETİM OKULU
 KONU VE AMAÇ: Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasının hızlandırılması amacıyla 2012 yılında TR83 Bölgesi İnovasyon.
STRATEJİK PLANLAMA.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYET TOPLULUĞU
EĞİTİMDE KALİTE ÖDÜLÜ EKİP RAPORU
DEN İ ZL İ İ HRACATÇILAR B İ RL İĞİ GENÇ MUC İ TLER ARANIYOR İ NOVAT İ F F İ K İ RLER YARI Ş MASI inovatiffikirleryarismas iwww.denib.gov.tr.
7-19 YAŞ AİLE EĞİTİMİ PROGRAMI
KASTAMONU HALK EĞİTİMİ MERKEZİ VE AKŞAM SANAT OKULU.
BEŞİKTAŞ HALK EĞİTİM MERKEZİ
BİLGİ VE DUYURU PANOSU. BİLGİ VE DUYURU PANOSU.
PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ
İNOVASYONDA KADIN TÜBİTAK MARMARA TEKNOKENT VE KADEM İŞBİRLİĞİNDE KADIN GİRİŞİMCİLİK KAMPI 31 Ağustos – 4 Eylül 2015.
ARAŞTIRMA, GİRİŞİMCİLİK VE MESLEKLERİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ EKİM – KASIM – ARALIK 2015 DÖNEMI FAALIYETLERI.
Topluluk İnovasyon Girişimi Süreç Açıklaması ve Yol Haritası Dokümanı 26 Mayıs
G ÖNÜLLÜLÜK “İsteyerek, bilerek, severek ona buna zıplama, atlamak.” “Yaşamaya devam etme sebeplerini çoğaltma ve varlığını toplumsal olarak gerçekleme.
Toplam Kalite Yönetimi
AMAÇ, İÇERİK VE AKADEMİK YAKLAŞIM UYGULAMA SÜRECİ BEKLENEN SONUÇLAR.
YAŞAMA DAİR VAKIF. Yaşama Dair Vakıf Yaşama Dair Vakıf (YADA), 'bilgi' ile 'toplum' arasında köprü olma vizyonu ile 2005 yılında kuruldu. YADA, toplumsal.
Misyon Coca-Cola Hayata Artı Vakfı'nın misyonu çevresel ve toplumsal sorunlara sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve kamu kuruluşları ile birlikte.
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Uygunluk ve Ortaklık Şartları - - Uygunluk ve Ortaklık Şartları -
Çocuk Hakları Konusunda Türkiye'de Yapılan Çalışmalar.
DÖNEMİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI HAZIRLIK SÜRECİ
SABUNCUOĞLU ŞEREFEDDİN SAĞLIK HİZMETLERİ
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ
Sosyal Girişimcilik Sertifika Programı
YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLERE İLİŞKİN ULUSLARARASI YASAL DÜZENLEMELER
Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı ( ):
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti
TÜRK HEMŞİRELER DERNEĞİ ÖĞRENCİ KOMİSYONU Hemşire Kimdir?  Hemşire melektir.  Hemşire çiçektir.  Şevkattir.  İğne yapan kişidir.  Klinikte iş yapmayan.
2 NİSAN 2015 SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA GÜNLERİNİN 93. GÜNÜ
Ege Uzlaştırmacılar Derneği (EGE-UZ-DER) 2. Tanışma Toplantısı
ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI Fakülte, Yüksekokul, Enstitü, MYO Açılması Uygulama ve Araştırma Merkezi Açılması Bölüm, Anabilim Dalı, Bilim Dalı.
Sunum transkripti:

EGİAD PARLAK FİKİRLER ATÖLYESİ / EGİAD-BIZ (Bright Ideas Zone) 30 KASIM 2015

 Misyonumuz Sosyal sorumluluk bilinci ve paydaşların katkıları ile Türkiye’nin toplumsal rekabet gücünü arttırmak EGİAD

 Vizyonumuz Ekonomik ve sosyal yaşamın tüm alanlarında sürdürülebilir ve üstün değer yaratan lider sivil toplum kuruluşu olmak. EGİAD

DEĞERLERİMİZ Türkiye Cumhuriyeti’nin Temel Değerleri Bireyin Üstünlüğü Katılımcı Yönetim Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi EGİAD

Demokrasi ve insan hakları evrensel ilkelerine bağlı, Atatürkçü ve çağdaş bir anlayışla Türkiye’de öncelikle Ege bölgesindeki genç işadamlarını bir çatı altında toplayarak tanışma ve kaynaşmalarını sağlamak, Mesleki konularda bilgi alışverişini gerçekleştirmek, Üyelerin ilgili olduğu özel ve resmi kuruluşlarla ilişkilerini geliştirmek, derneğin faaliyet alanına giren konularda kamuoyunu aydınlatıcı çalışmalar yapmak, Ege Bölgesini ve Türkiye’yi ilgilendiren ekonomik, kültürel ve sosyal konularda fikirler ve projeler üretmek, Mevcut yasalar çerçevesinde yurtiçi ve yurtdışındaki benzer kuruluşlarla işbirliklerini geliştirmek Amacımız

 EGİAD Bright Ideas Zone veya Parlak Fikirler Atölyesi sınırsız özgürlük ve yaratıcılık temeline dayalı olarak bireylerin yeni fikir, öneri ve projelerini paylaştıkları bir platformdur.  Ege Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu tarafından geliştirilen proje kesintisiz bir fikir geliştirme ve sunum döngüsüne dayanmaktadır. EGİAD BIZ Nedir?

 Amacımız öncelikle sürdürülebilir ve gönüllülük easına dayalı bir fikir üretim ve öneri sistemini hayata geçirmektir.  İzmir’deki 9 Üniversite ile işbirliği protokolü yapan EGİAD bu proje ile İzmir ve bölge üniversitelerinden lisans ve lisansüstü öğrencileri başta olmak üzere parlak bir fikri olan herkesin öneri ve projelerine kucak açmayı hedeflemektedir. Projenin Amacı:

 Bir diğer amacımız toplumla bütünleşmiş daha katılımcı bir EGİAD’ı birlikte yaratmak, faaliyetlerin planlanmasında paydaş önerilerine daha çok yer vermek ve hedef kitlelerimizin içinde yer alan kişi ve kuruluşlardan oluşan paydaşlarımız ile daha interaktif bir yönetişim sürecini oluşturmaktır.

 Katılımcı yaklaşım,  Sivil toplum faaliyetlerine katkı,  Çevreye ve topluma karşı duyarlılık,  EGİAD misyon ve vizyonuna uyumluluk,  Toplumsal değer yaratma,  Kapsayıcılık Proje seçiminde öncelikli kriterler

1. Aşama: Fikir ve proje sahipleri EGİAD tarafından oluşturulan formata uygun şekilde EGİAD BIZ web sayfası üzerinden başvurularını yaparlar. 2. Aşama Gelen öneri ve projeler bir Değerlendirme Kurulu tarafından periyodik olarak incelenerek öneri sahibine geri bildirimde bulunulur. Projenin İşleyişi:

3. Aşama Önerilen proje veya yeni fikir uygulamaya geçirilebilecek nitelikte ise fikir veya projeyi öneren kişi davet edilerek yüz yüze yapılacak bir görüşme ile ayrıntılar üzerinde durulur. Projenin İşleyişi:

 Seçilen projeler EGİAD dönem faaliyetlerine uyumlu bir şekilde öncelik sırasına konularak uygulanmaya çalışılacaktır.  EGİAD, gerektiğinde proje sahiplerini diledikleri takdirde projenin uygulanması aşamasında proje ekibinde yer almak üzere davet edebilir. Projenin İşleyişi:

 Bu önerilerden varsa girişimcilik projesi niteliğinde olanlar EGİAD’ın bir başka projesi olan İş Melekleri Ağı Proje ekibiyle paylaşılır.  Bu proje önerilerinin de EGİAD İş Melekleri Ağı proje önerisi kurallarına uygun şekilde revize edilerek iş planı hazırlanmış olarak sunulması gerekmektedir. Girişimcilik Projeleri

Değerlendirilen ve önceliklendirilen projelerden EGİAD tarafından yürütülecek olanlar aktivite planlarına eklenerek uygulama takvimine alınır. Uygulama Süreci

 Değerlendirmeye alınan projeler içinden farklı kurumları ilgilendirenler ilgili kurumlarla paylaşılır ve gerçekleştirilmesi için EGİAD olarak izlemeye alınır. Uygulama Süreci

 Mayıs ayı içinde bu süreçte değerlendirilen ve hayata geçirilen projelerin tanıtıldığı bir toplantı düzenlenerek proje ve fikir sahiplerine teşekkür belgeleri, çeşitli ödüller verilecektir. Uygulama Süreci

 EGİAD olarak zaman zaman özel çağrılarla temalı fikir ve proje yarışmaları düzenlenmesi planlanmıştır.  Bu yarışmalar proje sahiplerine önceden duyurularak çeşitli ödüller sunulacaktır. Proje Yarışmaları

 Bize gençlerin yol göstermesini bekliyoruz. Çünkü sizler bugünün dünyasını ve yönelimleri bizden çok daha iyi okuyorsunuz.  Ortak akılla ve katılımcı bir anlayışla ortaya konulan çözümler, sahiplenilir ve sonuca götürür. Güzel olan bu çorbada benim de tuzum var diyebilmektir.  If thousands of flowers bloom, garden looks beautiful ! Projeden Ne Bekliyoruz?

Fikirlerinizi adresinden bizlere ulaştırabilirsiniz.