İMKB ŞEHİT UMUT SAMİ ŞENSOY ANADOLU LİSESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İZLEME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ
Advertisements

PROJE UYGULAMA SÜRECİ GÖRÜNÜRLÜK EĞİTİMİ
YARININ ENERJİSİ
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
Mesleki Eğitim Girişimleri Programı
E-TWINNING.
E-Twinning Avrupa Okul Ortaklıkları Eşleştirme Projesi
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
Erasmus+’ta Gençlik Destekleri Erasmus+ Gençlik Programı: Hedef Kitlesi:  Gençler  Kamu, sivil toplum ve özel sektör kuruluşları  En az dört.
Özürlü STK’larının Lobicilik ve Hak Temelli Yaklaşımlar Konusundaki Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi.
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü
“ Genç Düşün, Değişimi Yarat”. Biz Kimiz? e-gençlik Derneği, internet sayfası ve bölge temsilcilikleri yoluyla farklı yerlerdeki.
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
COMENIUS – LEONARDO DA VINCI - GRUNDTVIG PROJELERİ VE GENÇLİK PROGRAMLARI.
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI COMENİUS PROGRAMI. Comenius Programı Nedir?  Öğrencilere ve eğitim personeline, Avrupa’daki farklı kültürleri, dilleri.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
Görele Çok Programlı Lisesi LEONARDO DA VINCI (LdV) Ortaklık Projesi ( ) ÇPL İngilizce Öğretmeni-Proje Koordinatörü: Abdullah KORKMAZ.
Proje Adı: Colour My World (Dünyamı Renklendir) Proje türü: Çok taraflı okul ortaklığı Projenin Amaçları: 21.yüzyıl sınıflarını modern teknolojilerle,öğretim.
19-22 Aralık’ta Antalya’da yapıldı Yılı Ulusal Konferansı.
KEŞFET KENDİNİ PROJESİ
ERASMUS PLUS Şubat 2014 Ahmet BOYLU
Hayat boyu öğrenme programı
ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ
Avrupa okulları içi a ğ eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi.
ERASMUS+ ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ Yükseköğretimde Personel Hareketliliği Harran Üniversitesi AB Ofisi.
Comenius Okul Ortaklıkları Projesi
POLONYA OKUL ZİYARETİ İZLENİMLERİ
Eğitim Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı
Bocce Beden Egitimi Dersi.
Kendiniz İçin Küçük Çocuğunuz İçin Büyük Bir Adım Atın Projesi
KONUTKENT İLKOKULU. Comenius, Avrupa Birliği Bakanlığı bünyesindeki Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen ve finanse edilen bir programdır. Uluslararası.
BİLGİ VE DUYURU PANOSU. BİLGİ VE DUYURU PANOSU.
Mahkûm Kadınlar İçin Kariyer Planlama Merkezleri Projesi
(EBA) EĞİTİM BİLİŞİM AĞI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
AB HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI COMENIUS ÇOK ORTAKLI OKUL PROJELERİ WATERHOLİC – A DROP OF WATER, A DROP OF HOPE ( BİR DAMLA SU, BİR DAMLA UMUT)
YILMAZKÖY ORTAOKULU COMENIUS İÇERİK PROJEN İ N HEDEFLER İ COMENIUS NED İ R ? PROJEN İ N ÖZET İ YILMAZKÖY ORTAOKULU PROJEN İ N ÇIKI Ş NOKTASI.
ETwinning: Gelişim yol haritası Mehmet Muharremoğlu Koordinatör eTwinning Ulusal Destek Servisi Bilgilendirme toplantısı Türkiye Kalite Ödülü Töreni.
LdV Partnership Women Entrepreneurs and Mother União de Freguesias de Gondomar (São Cosme), Valbom e Jovim DIA-SPORT Association.
Neler Öğreneceğiz ? eTwinning projeleri nedir ?
12/03/ / 09 / 2009 HEDEF: HEDEF: Atık Elektrik ve Elektronik Ekipmanlar (AEEE) konusunda AB ile uyum standartlarını sağlamak AMAÇ: AMAÇ: Bu.
12/03/ / 09 / 2009 HEDEF: HEDEF: Atık Elektrik ve Elektronik Ekipmanlar (AEEE) konusunda AB ile uyum standartlarını sağlamak AMAÇ: AMAÇ: Bu.
GÖNEN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
YALVAÇ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GATHER TOGETHER FOR BETTER "Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmektedir. Ancak burada.
Pelin YILMAZ AYAN & Elif BÜYÜKUYSAL
HOŞGÖRÜ VE SAYGI.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
GÜNEŞİN ÇOCUKLARI AB’DE MESLEKİ EĞİTİM E HAYALLERİNE KAVUŞUYOR
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
KARŞIYAKA ANADOLU MESLEK LİSESİ, KARŞIYAKA ANADOLU MESLEK LİSESİ, TEKNİK LİSE, ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ TEKNİK LİSE, ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ COMENİUS OKUL.
İbrahim AYDIN Bilişim Teknolojileri İl Koordinatörü.
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
ERASMUS PROGRAMI Personel Ders Verme Hareketliliği Oryantasyonu
"Bu proje T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Ulusal Ajans, yürütülen Erasmus+
İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ. AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ EKİBİ Ofis Başkanı: Doç. Dr. Hazım Kemal Ekenel (Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi), Ofis Uzmanları:
İSTANBUL VALİLİĞİ İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü CULTOUR PROJE ÇALIŞTAYI.
COMENİUS PROGRAMI OKUL ORTAKLIĞI PROJE BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
«Living Together in Nature» AYHAN IŞIK İlçe Milli Eğitim Müdürü Beypazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinatör kurum olduğu KA201 AB Erasmus+ «Living.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ
BATMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
PROJE YAYGINLAŞTIRMA VE İLGİLENDİRME FAALİYETLERİ
ERASMUS
MOVING FORWARD WITH KEY COMPETENCES
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için
Sunum transkripti:

İMKB ŞEHİT UMUT SAMİ ŞENSOY ANADOLU LİSESİ KA219 Stratejik Okul Ortaklıkları Projesi 2015-2018

«Following the footprints of the emperors» (İmparatorların ayak izlerini takip ediyoruz) https://ffoeeu.wordpress.com

KOORDİNATÖR: TÜRKİYE PROJE ORTAKLARI ALMANYA- BULGARİSTAN –HIRVATİSTAN-İSPANYA- İTALYA –MAKEDONYA- PORTEKİZ- ROMANYA

AVRUPA’NIN HER YERİNDEYİZ

PROJENİN TANIMI Proje, Türkiye koordinatörlüğünde 9 ülkenin ortaklığıyla 2015-2018 yılları arasında AB Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı ERASMUS+ KA219 Stratejik Okul Ortaklıkları programı kapsamında yürütülecektir. Proje ortakları tarihsel süreçte Roma İmparatorluğu’nun iz bıraktığı ülkeler arasından seçilmiştir.

Çalışmalar kapsamında geniş topraklara yayılan Roma İmparatorluğunun günümüz dünyasında bıraktığı izlerden yola çıkılarak sınırların ötesinde ortak bir noktada buluşulması, günümüz Avrupa Birliği sürecine yansımalarının oraya çıkarılması hedeflenmektedir. Mimari yapıtlardan devlet sistemine, kültürel mirastan edebiyata, günlük yaşamdan bilim, siyaset ve spor faaliyetlerine bir çok açıdan çalışmalar yapılarak geçmiş ile bugün arasında bir köprü kurulması amaçlanmıştır.

ROMA İMPARATORLUĞU

Yapılacak işbirliği ve ziyaretlerle Roma İmparatorluğunun ortak ülkeler üzerinde mimari, kültürel, edebiyat, dil, sosyal yaşam ve inanç bakımından bıraktığı izleri keşfetme imkanı bulunacak, farklılık ve benzerlikler ortaya çıkarılacaktır.

Proje yürütülmesi aşamasında kurulacak iletişim sayesinde yabancı dil becerileri, bilgisayar kullanımı, iletişim becerileri ve vatandaşlık bilinci gibi bir çok unsur projenin temelini oluşturacaktır.

PROJENİN AMAÇLARI

PROJE KAPSAMINDA YAPILACAK FAALİYETLER Olimpik oyunlar Android uygulaması 3 boyutlu Roma şehri Mozaik ve kazı çalışmaları Roma dönemi efsaneleri Kısa filmler Tiyatral çalışmalar Roma dönemi kıyafet tasarımı

Latince-İngilizce sözlük Kelime kitapçığı Yazarlar kitapçığı Latince-İngilizce sözlük Broşür Takvim Anket çalışmaları Albüm Çömlek çalışmaları

FİKRİ ÇIKTILARIMIZ 1. KELİME KİTAPÇIĞI (Tarih, coğrafya, Bilişim Tek. Edebiyat, spor, mimari, İngilizce) 2. ANDROID UYGULAMASI (Roma dönemine dair harita, önemli yerler, oyun, quiz, vb) 3. MASKOTUN SEYAHATLERİ (Çizgi roman) 4. LATİNCE-İNGİLİZCE SÖZLÜK (50 sözcükten oluşan latince kelime resim ve hikayelerle bağlantılı öğretilecek, her dilden karşılığı yazılacak) 5. ÜNLÜ ROMALI DÜŞÜNÜRLER (Günümüzü aydınlatan yazar ve filozofların tanıtımı)

YAYGINLAŞTIRMA FAALİYETLRİ Dosyalar, broşür ve afişler, panolar, ppt sunumları, web sitesi, herkese açık faaliyetler, atölye çalışmaları, facebook, e-twinning, twinspace, EST veri tabanı, EBA, proje toplantıları, yerel medya, okul dergisi, sergiler, aile katılımları, logo, foto albümleri,seminerler

PROJE KÖŞEMİZ

Bulgaristan

İspanya

Romanya

PROJE AFİŞİMİZ