T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık 2010
Advertisements

Ulusal Afet Müdahale Yapılanması ve SAR Operasyon Yönetimi
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
TAŞINMAZ BİLGİ SİSTEMİ
GELECEĞİN ŞEHİRLERİ İÇİN AKILLI ÇÖZÜMLER
T.C. Bursa Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı
ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI
Fizibilite Etüdü Danışmanlık Projesi
Bahtiyar ÇETİN Endüstri Mühendisi Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi
Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürü
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
İSTAMP (İstanbul Afet Müdahale Planı)
 Doğal afetler gerçekleştiğinde kamu kurum ve kuruluşlar olarak çeşitli çalışmalar yürütülmektedir.  Bu çalışmalardan bir kısmı afet gerçekleştiği andan.
YEREL DÜZEY HİZMET GRUBU OPERASYON PLANLARININ HAZIRLANMASI
İL AFET MÜDAHALE PLANLARININ HAZIRLANMASI
TÜRKİYE AFET MÜDAHALE PLANI
HDH PROJE YÖNETİM SİSTEMİ
Çevre ve Orman Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık Aralık 2010.
TÜRKİYE’DE EĞİTİMİN FİNANSMANI VE EĞİTİM HARCAMALARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (TEFBİS) 12 NİSAN 2009 BU PROJE KAMU KURUMLARI ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME.
Şişecam S ayısal Yönetimle Verim VIII. "Türkiye'de İnternet" Konferansı 20 ARALIK 2002 Canan Özcan Türkiye Şişe ve Cam Fab. A.Ş.
Hedef A.1. : Deprem Bilgi Altyapısının Geliştirilmesi; Deprem bilgi altyapısının geliştirilmesi, güçlendirilmesi, sürdürülebilirliğinin sağlanması bu altyapıyı.
SANAL DEVLET.
ERP Projelendirme Süreci
İSTAMP Destek Çözüm Ortağı Planı (GÜN/AY/2014) Haberleşme HG DİKKAT: Her slayttın altında ki metin kutusunda ki açıklamalara uygun.
6360 Sayılı Kanun On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi Ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına.
YÖNETİM BİLGİ SİSTEMLERİ
TÜRKİYE AFET MÜDAHALE PLANI VE KBRN HİZMET GRUBU PLANI
Dokuz Eylül Üniversitesi Web Sitesi Projesi 2009.
BİYOSİDAL ÜRÜNLERDEN KAYNAKLANAN ATIKLARIN YÖNETİMİ
e-YAZIŞMA PROJESİ T.C. Kalkınma Bakanlığı Ekim 2014
AFET VE ACİL DURUM YÖNETİM MERKEZİ
SAĞLIK TURİZMİ HASTA TAKİP SİSTEMİ
OKULUMUZ ÇALIŞMALARI YEREL MEDYADA VE ARSİN BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NIN WEB SİTESİNDE GÜNDEMDE İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün.
PROJE GELİŞTİRME VE YÖNTEMİ II
EROZYONLA MÜCADELE EYLEM PLANI
1 Yönetim Bilgi Sistemleri 2015– ANKARA Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI.
Yazılım Geliştirmenin Robotik Hali NETIGMA 1.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
AFYONKARAHİSAR ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ Çevre Yönetimi ve Denetiminden Sorumlu Şube Müdürlüğü Çevre Bilgi Sistemine Kayıt Olma ve Kirlenmiş Sahalar.
Hüseyin YILDIRIM – Bilgisayar Mühendisi EYLÜL
T. C. DENİZLİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İşyeri Sağlığı ve Güvenliği İlçe Milli Eğitim Müdürleri Bilgilendirme/Değerlendirme Toplantısı 20/10/2015 DENİZLİ.
T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
2015/06 sayılı Atıksu Arıtma Tesisi Kimlik Belgesi Genelgesi
AFETLER ve AFET YÖNETİMİ (SAU-026) Ulusal Deprem Stratejisi Eylem Planı (UDSEP ) Prof. Dr. Levent Gülen Ofis: M-1 No:1303.
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
2016 YILI OKUL SÜTÜ PROGRAMI
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
MHRS nedir? Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS);
Nehir Havzaları Su Kaynakları Modelleme Çalışmaları
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
Ulusal Bilgi Sistemleri Güvenlik Programı Bilge KARABACAK 8 Haziran 2007, Ankara.
TÜRKİYE’DEKİ İÇME SUYU KAYNAKLARININ VE ARITMA TESİSLERİNİN
1. 2  Acil bir olayın bildirilmesinden kesin tedavi verilinceye kadar yerinde  En iyi acil bakımı en kısa zamanda  Güçlü acil servislerin kılavuzluğu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürü
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
OKUL SÜTÜ AKIL KÜPÜ PROGRAMI
Türkiye’de Afet Yönetim Sistemi
Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi
1. isgsis Nedir ? 2. isgsis Özellikleri 3. Kurumunuzda İSGSİS.
BOZOK ÜNİVERSİTESİ Merkezi Kimlik Doğrulama Sistemi
ELEMENT BİLGİSAYAR İNSAN KAYNAKLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ.
Eğitim-Öğretim İzleme, Değerlendirme Sistemi
OKULLARDA SAĞLIĞIN KORUNMASI ve GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Sunum transkripti:

T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı AYDES AFET YÖNETİM VE KARAR DESTEK SİSTEMİ - GENEL TANITIM - Çankırı İl Müdürlüğü

(Kokpit, rapor ve haritalar) GENEL MİMARİ Veri Toplama Veri Yorumlama Karar Destek Sistemi (Kokpit, rapor ve haritalar) Uydular Hava Araçları Kara Araçları Modelleme ve Tahmin CBS Tabanlı Veriler Raporlar Kaynaklar AFAD-RED Kurumlar (TAMP)

VERİ SÖZLÜĞÜ / BİRLİKTE İŞLERLİK/STANDARTLAR PROJE BİLEŞENLERİ İYİLEŞTİRME Gereksinim Tasarım Gerçekleştirme Test Faz Devre Alım Eğitimler YAZILIM GELİŞTİRME ALTYAPISI OLAY KOMUTA AYDES MBS VERİ SÖZLÜĞÜ / BİRLİKTE İŞLERLİK/STANDARTLAR HGK MTA TEDAŞ MİLLİ EMLAK TARIM BAK. KARAYOLLARI DSİ TEİAŞ . . . TAKBİS UAVT DTVT NVİ-KPS TCMB METEOR. AFKEN EYDAS DEPREM  ...

ENTEGRE OLUNACAK SİSTEMLER TAKBİS Erken Uyarı Sistemleri BingMaps UAVT Veri Sözlüğü Servisleri ….. DTVT AFAD web sitesi NVİ KPS Zaman Damgası Merkez Bankası Arama motorları, Facebook, Twitter SMS Entegrasyonu Devlet Meteoroloji Uydu, Hava veya Yer Araçları Yahoo, Google İl  Özel İdareleri Deprem  Bilgi Sistemi TÜİK TABB MUK AFKEN OGM EYDAS Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye Afet Yönetimi Karar Destek Sistemi (İZGE) Sağlık Bakanlığı (SAKOM ve 112 Acil servis Web Servisi) Maruz Bölge Veritabanı (TADUS) HGK MEGM Karayolları MEB Araç Takip Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Çağrı Merkezi SOYBİS Türksat EKDS Google Earth , Google Maps

OLAY KOMUTA PROJESİ Kritik Tesisler ve İletişim Bilgileri Kaynak Yönetimi (CBS Entegresyonu) Müdahale Sistemi Organizasyon Yapısı Mesaj Sistemi (SMS, Eposta, Dahili Mesajlaşma Sistemi) Olay Yönetim Sistemi TAMP Planları Hizmet Grupları Bilgi Formları Gösterge Paneli Ortak Harekat Resmi (Common Operational Picture – COP)

MEKANSAL BİLGİ SİSTEMİ PROJESİ Coğrafi veri temin hizmeti, verilerin analizi ve entegrasyonu Afet yönetimi amaçlı mekânsal veritabanın oluşturulması Coğrafi veri girişlerinin yapılabilmesi, görüntülenmesi, sorgulanması ve raporlanması AFAD Daire Başkanlıkları’nın ve İAADM’lerin analizi, Masaüstü CBS yazılımlarının teslimi ve eğitimleri MBS tasarımlarının gerçekleştirilmesi MBS 2B web tabanlı uygulama MBS mobil uygulama MBS 3B web tabanlı uygulama MBS'nin diğer sistemlerle entegrasyonu NVİ ,UAVT, KPS, TAKBİS, Karayolları vb. afet yönetiminde kritik verilerin MBS’ye entegrasyonu MBS uygulama eğitimlerinin verilmesi

YAPILACAK İŞ VE İŞLEMLER Afet ve Acil Durum Müdahale Yönetmeliğinin 14 maddesi ve 12. maddesinin 2. fıkrasına göre “Tüm kurum ve kuruluşlar, ilgili düzenli veri girişini ve güncellemelerini Yapar” hükmü geçmektedir. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının 08.09.2015 tarihli 2015/7 sayılı Genelgesine göre; Yerel düzey hizmet grupları ana çözüm ortağı olan tüm kurum ve kuruluşlardan Her bir hizmet grubu için en az iki personel görevlendirilecektir. Görevlendirilen personeller 20 Kasım 2015 tarihine kadar yapması gereken İşler; Yerel düzey hizmet grubu operasyon planları, Organizasyon yapılarında bulunan ekip ve alt ekip bilgileri, Ekip sorumlularına ait iletişim bilgileri ve görevleri, Hizmet gruplarının afet anında kullanacağı envanter ve depolara ait bilgiler, Hizmet grubu planlarında belirtilen, Toplanma alanı, konuşlanma alanı, geçici iskan alanı, dağıtım noktası vb. bilgilerin girilmesi.

UYGULAMA