Mutfak Temizliği ve Hijyeni

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
T. C. ANKARA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Şube Müdürlüğü www
Advertisements

GRİP ve GRİPTEN KORUNMA YOLLARI
KANTİN ÇALIŞANLARINA YÖNELİK HİJYEN EĞİTİMİ
MİKROPLAR Mikroplar nasıl ve nerede yaşar ? Gülnur GÜR Sağlık Slayt
MSS® GRUP – Ölçülebilir Hijyen Copyright©MSS Grup Ltd Şti.
MUTFAKTA HİJYEN H o ş g e l d i n i z.
Restoran ve Lokantalarda Hijyen
İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü
MSS® GRUP – Mop Sil Sistemi Copyright©MSS Grup Ltd Şti.
Gıdalarımızı saklama kuralları
SAĞLIKLI YAŞAMA.
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ
Elazığ İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği
SU-BESİNLERLE BULAŞAN HASTALIKLARDAN KORUNMA
BİLİNÇLİ GIDA TÜKETİM REHBERİ
“HİJYEN VE SAĞLIKLI YAŞAM”
HİJYEN ve SAĞLIKLI YAŞAM
DİYETİSYEN GÖKNUR TUBA KILINÇ
EKMEK İŞLETMELERİNDE PERSONEL EĞİTİMİ
BAKTERİ BİLGİSİ EĞİTİMİ
MİKROSKOBİK CANLILAR DİYETİSYEN GÖKNUR TUBA KILINÇ.
TEKİRDAĞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi
HİJYEN
HİJYEN VE SANİTASYON TEMEL EĞİTİMİ
EĞİTİM 6 KİŞİSEL HİJYEN NİSAN
MUTFAK GÜVENLİĞİ ON ADIM GÜNEY MARMARA AŞÇILAR DERNEĞİ ON ADIMADA
Hastalıklar Nasıl Yayılırlar
DOMUZ GRİBİ Hazırlayan:İhsan BAŞARAN-İşyeri Doktoru
Gıda mikrobiyolojisi Gıdada bulunan parazitler
TEKİRDAĞ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi
SAĞLIK YÜKSEKOKULU.
EL YIKAMA.
DEĞERLER EĞİTİMİ HİJYEN VE SAĞLIKLI YAŞAM Hazırlayan : İrfan KARA
DEĞERLER EĞİTİMİ HİJYEN VE SAĞLIKLI YAŞAM.
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ ERGEN (ADOLESAN) Çocukluktan erişkinliğe geçiş olarak kabul edilen dönemdir Ergenlik çağı 10.
GIDA GÜVENLİĞİ ve ALO GIDA 174
SAĞLIK YÜKSEKOKULU.
HİJYEN TEKİRDAĞ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
TANIMLAR HİJYEN insan sağlığına zarar verebilecek tüm etkenlerden arındırılmış ortam. KONTAMİNASYON temiz olan bir ortama herhangi bir yolla kir veya mikroorganizmaların.
KİŞİSEL HİJYEN SAĞLIK YÜKSEKOKULU.
HİJYEN.
İŞ HİJYENİ Tanım Bulunduğumuz ortamda hastalık yapan mikroorganizmaların hastalık yapamayacak seviyede bulunma durumuna “HİJYEN” denir.
PESTİSİTLERİN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ
Sağlıklı beslenme dengeyle ilgilidir; ne kadar hareketli olduğunuza bağlı olarak belirli miktarda yemek yiyerek ve farklı yiyeceklerin tadını çıkararak,
GIDA ZEHİRLENMELERİ.
BESİN KİRLİLİĞİ Sağlığınız için sağlıklı ve dengeli beslenmeniz gereklidir. Sağlıklı beslenmek için vücuda alınan besinlerin güvenilir olması gerekir.
BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Gıda Mikrobiyolojisi Eğitimi Gıda Mühendisliği Bölümü
SERV İ S HAZIRLIKLARI DERS İ KİŞİSEL BAKIM. MODÜLÜN AMACI UYGUN ORTAM VE GEREKLİ ARAÇLAR BULUNDUĞUNDA KİŞİSEL BAKIMINA ÖZEN GÖSTEREN, KİŞİSEL BAKIM KURALLARINI.
DEPOLAMA KURALLARI Depolama Aşamasında Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar Ürünün, doğru ürün sıcaklık aralıklarında depolanması sağlanmalıdır.
KİŞİSEL HİJYEN EĞİTİMİ
MUTFAK ve HİJYEN.
TBS’DE HİJYEN.
MUTFAK İÇİN TEMİZLİK VE DEZENFEKSİYON PLANI
TBS’DE OLUŞAN ARTIK VE KAYIPLAR ÇÖPLERİN KALDIRILMASI
TBS’DE HİJYEN.
Personel Hijyeni İş Hijyeni
Su ve Gıda Hijyeni.
İ LKOKUL Ö Ğ RENC İ LER İ İ Ç İ N H İ JYEN E Ğİ T İ M İ.
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
SAĞLIKLI YAŞAM ve SAĞLIKLI BESLENME…
Çamaşır ve bulaşık makinenizi tam dolduğunda çalıştırın. Koyu renk çamaşırlarınızı düşük sıcaklıkta yıkayın. Temizlik malzemesi olarak, durularken daha.
Kişisel Hijyen Ne Demektir? Bireylerin yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürmek için yaptıkları uygulamalardır!!!
KONU: KAZA GELİYORUM DEMEZ HAZIRLAYAN:CUMA ARAYICI
 Kış aylarında artan hastalıkların nedeni çoğu zaman soğuyan havalar değil solunum yoluyla bulaşan virüs ve bakteriler… Özellikle alışveriş merkezi,
BESLENME RABİA CEBECİ. Besin Sağlığı ve Hijyen Çevremizde gözle göremeyeceğimiz kadar küçük canlılar bulunmaktadır. Mikroorganizma adı verilen bu canlılar.
HİJYEN EĞİTİMİ 2013 YILI TEMMUZ AYINDA ÇIKAN HİJYEN EĞİTİMİ YÖNETMELİĞİ KAPSAMINDA EĞİTİMLER VERİLMEKTEDİR.
GIDA MUHAFAZA YÖNTEMLERİ
GIDA VE PERSONEL HİJYENİ DERSİ
Sunum transkripti:

Mutfak Temizliği ve Hijyeni Mutfak Hijyeni BİLGİYİ PAYLAŞMAYA HOŞGELDİNİZ Copyright © MSS Grup

Mutfak Temizliği ve Hijyeni Gıda Zehirlenmeleri SÜRATLE ARTAR İSTENİRSE ÖNLENEBİLİR ZEHİRLENMELERİN MALİYETİ YAŞAM KAYBI İŞ KAYBI İMAJ KAYBI Copyright © MSS Grup

Mutfak Temizliği ve Hijyeni Genel Belirtiler İshal Karın Ağrısı Kusma Mide Bulantısı Copyright © MSS Grup

Gıda Zehirlenmelerinin Sebepleri Mutfak Temizliği ve Hijyeni Gıda Zehirlenmelerinin Sebepleri Bakteriler Tarım İlaçları Virüsler Zehirli Bitkiler Copyright © MSS Grup

Bakteriler Nereden Gelir ? Mutfak Temizliği ve Hijyeni Bakteriler Nereden Gelir ? İnsanlar Çiğ Gıda Çöp Hayvanlar Kemirgenler ve Böcekler Copyright © MSS Grup

Mutfak Temizliği ve Hijyeni Yüksek Riskli Gıdalar Pişmiş Et ve Et Ürünleri Günlük Ürünler Balık ve Deniz Ürünleri Pirinç Yumurta Bazlı Ürünler Copyright © MSS Grup

Mikroorganizmalar Ne Sever? Mutfak Temizliği ve Hijyeni Mikroorganizmalar Ne Sever? Gıda Zaman Sıcaklık Nem Copyright © MSS Grup

Mutfak Temizliği ve Hijyeni Zaman O DK. 20 DK. 40 DK. 4 SAAT Copyright © MSS Grup

Mutfak Temizliği ve Hijyeni Sıcaklık 30 C 630 C Gıdaları Tehlikeli Sıcaklık Aralığında Muhafaza Etmeyin Copyright © MSS Grup

Mutfak Temizliği ve Hijyeni Gıda Copyright © MSS Grup

Mutfak Temizliği ve Hijyeni Nem Copyright © MSS Grup

Bakteri Çoğalmasını Engellemek Mutfak Temizliği ve Hijyeni Bakteri Çoğalmasını Engellemek hoşgeldiniz Tehlikeli Isı Aralığında Gıda Bırakmayın Doğru Isıda Pişirin Gıdayı, Doğru Isıda Sıcak veya Soğuk Muhafaza Edin Copyright © MSS Grup

Mutfak Temizliği ve Hijyeni Temizlik Uygun Temizlik Kimyasalları Temizlik ve Hijyen Planı Dezenfektanlar Zor Alanları da Temizleyin Copyright © MSS Grup

Mutfak Temizliği ve Hijyeni Haşereleri Engelleme Girişleri Engelleyin Zararlıyı Tanıyın Raporlayın Temizliğe Önem Verin Copyright © MSS Grup

Mutfak Temizliği ve Hijyeni Kişisel Hijyen Kişisel Hijyen Sizin Sorumluluğunuzdur! Copyright © MSS Grup

Ellerinizi Düzenli Yıkayın ! Mutfak Temizliği ve Hijyeni Ellerinizi Düzenli Yıkayın ! Copyright © MSS Grup

Mutfak Temizliği ve Hijyeni Mutfak Hijyeni Tırnakları Kısa ve Temiz Tutun Takı Kullanmayın Hastalıkları Raporlayın Kesikleri Kapatın Sigara İçmeyin Copyright © MSS Grup

Koruyucu (İş) Kıyafetleri Mutfak Temizliği ve Hijyeni Koruyucu (İş) Kıyafetleri Kep Mutlaka Kullanılmalıdır. Gıdayı, Taşıyıcının Etkilerinden Korur. İş Kıyafetleri Günlük Kıyafetlerden Farklı Olmalıdır. İş Kıyafetleri Mutlaka Temiz Olmalıdır. Copyright © MSS Grup

Mutfak Temizliği ve Hijyeni Kanun Gıda üreticileri kanuni sorumluluğa sahiptirler ve kişisel cezalara çarptırılabilirler. Copyright © MSS Grup

Gıda Hijyeni Bir TAKIM Çalışmasıdır! Mutfak Temizliği ve Hijyeni Gıda Hijyeni Bir TAKIM Çalışmasıdır! hoşgeldiniz Copyright © MSS Grup

Gıda Hijyeni Bir TAKIM Çalışmasıdır! Mutfak Temizliği ve Hijyeni Gıda Hijyeni Bir TAKIM Çalışmasıdır! Copyright © MSS Grup