İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı 16 Mart 2006 “İstanbul Tıp Fakültesi’nde Eğitim Merkezi’nden Anabilim Dalına”

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Program Geliştirme “uzmanlık eğitimi”
Advertisements

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
Yataklı Tedavi Kurumları Enfeksiyon Kontrol Yönetmeliği
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ KLİNİK ARAŞTIRMALAR BİRİMİ (KABİ)
Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ
ADÜ TIP FAKÜLTESİ TEB MÜFREDAT VE ENTEGRASYON ALT BİRİMİ Başkan Doç.Dr. Mustafa ALTINIŞIK.
ADLİ TIP ANABİLİM DALI’na
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL BARIŞ ÇALIŞMALARI ve UYGULAMALI ETİK ENSTİTÜSÜ KURULUŞ ÖNERİSİ Doç. Dr. Havva Kök Arslan.
TÜSİAD – Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu Ar-Ge’de İşbirlikleri Doç. Dr. Cemil Arıkan Sabancı Üniversitesi Ulusal İnovasyon Girişimi 6 Ocak 2009 İstanbul.
İLAÇLA AKILCI TEDAVİ EĞİTİMİNDE TFD’nin ROLÜ
Tanı ve tedavi için gerekli olan laboratuvar hizmetlerini yapmak.
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Müfredatı Yeniden Yapılandırma Çalışmaları Berna Musal, Cahit Taşkıran, Sevgi Tımbıl, Serpil Velipaşaoğlu, Yücel.
ERCİYES ÜNİ. TIP FAKÜLTESİ TIP EĞİTİMİ ANABİLİM DALI
İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Etkinlikleri   Darendeliler.
İntörn Doktor Eğitimi Doç. Dr. Metin AYDOĞAN.
AİLE HEKİMLİĞİ ANABİLİM DALLARININ AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASI VE EĞİTİMLERİNİN BUGÜNÜ VE GELECEĞİ İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRMELERİ, GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİ.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ 9 Ocak 2013.
NEDEN Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ? .
.. HASTANEMİZE HOŞ GELDİNİZ. .. EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİNİN TARİHÇESİ 20 Mayıs 1955 günü Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen.
MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI
Kilis 7 Aralık Üniversitesi
KURUM ÖZELLİKLERİ Hastane yatak sayısı: 750 Personel Sayısı: 1229
Dönem VI
2009 Eğitim Yılı Çalıştayı Dönem 4 ve 5 Raporu. Başlıklar  Stajlar  Teorik dersler  Pratik eğitimi  Sınavlar  Yardımcı eğitim alanları  Öğretim.
Tıp Fakültesi Prof. Dr. Elif N. Özmert. Dekanlık Seçimi ( ) Dört Aday Fakülte Akademik Kurulu ( ) Öğretim elemanları, tüm asistanlar.
VI. ULUSAL TIP EĞİTİMİ KONGRESİ Gizem Tomaşan, UTEK 2010 VI. Ulusal Tıp Eğitimi Kongresi 2-5 Haziran 2010, Adnan Menderes Üniversitesi, AYDIN Akreditasyonda.
2014 Tıp Eğitimi Çalıştayı Program Değerlendirme ve Geliştirme Kurulu sunumu.
Cerrahpaşa’da kayboldum İntörn Dr.Aslı Tıp Eğitiminde Etik Paneli
2. GRUP Prof. Dr. Selma ÇİVİ Prof. Dr. Dilek GÜLDAL Doç. Dr. Yeşim UNCU Yrd. Doç. Dr. Nazlı ŞENSOY Yrd. Doç. Dr. Muharrem.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ 4 Ocak 2013 Tarihindeki Fakülte Kurulu’nda kabul edilen ilkeler ve çalışmalar.
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI AMBULANS ACİL BAKIM TEKNİKERLİĞİ PROGRAMI STRATEJİK.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Anabilim Dalları Stratejik Plan Formatı
1) İşveren veya vekili (okul/kurum müdürü)
Doç. Dr. F. Kemal Sönmez Dr. Halit Apaydın Dr. Orgun Deveci
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
Uzmanlık Eğitiminin Akreditasyonu süreci neden gerekli ?
HEMŞİRE NE YAPAR?.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
Yüksek kalite standartlarında tanı ve tedavi hizmeti sunmak
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ’NDE ÖLÇME DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI
PANEL KONUSU: TÜRKİYE’DE AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEMEL POLİTİKASI Modelleri – Kurumları – Mevzuatı KATILIMCILAR Prof. Dr. Üstün ÖZEN-Atatürk Üniversitesi.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Stratejik Plan Formatı
1 Kocaeli Tıp Fakültesi Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitiminde Kilit Sorunlar Tıp Eğitimi Çalıştayı 14 Mayıs 2010.
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNİN AMAÇLARI YAPISI VE SORUNLARI
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ASİSTAN AKADEMİK KURULU
1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ESNAF VE SANATKÂRLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14 Ocak 2016.
Özürlü Öğrenci Birimleri Engelsiz Üniversite Birimleri 17.MAYIS.2010 Prof. Dr. Bülbin Sucuoğlu
BEP GELİŞTİRME BİRİMİ Aralık 2005-Ankara. BEP Geliştirme Birimi Başkan Aile Sınıf Öğretmeni Gezerek Özel Eğitim Görevi Verilen Öğretmen Özel Eğitim.
Çankaya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı
DÖNEM 6 ÇALIŞTAY SUNUMU MAYIS, 2017 Doç. Dr. Nurettin Özgür DOĞAN Yrd
MİMARLIK BÖLÜMÜNE HOŞGELDİNİZ
MİMARLIK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
***PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI
MİMARLIK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
KTÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
Dönem III Tıp Eğitiminde Mevcut Durum ve Öneriler
ORGANİZASYON (TEŞKİLAT) ŞEMASI
Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı
MİSYON Histoloji ve Embriyoloji alanında mezuniyet öncesi ve mezuniyet sonrası düzeyinde eğitim ve öğretim kapsamında bilimsel düzeyde eğitim vermek, Araştırma.
Dönem VI
MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI
Dönem III Tıp Eğitiminde Mevcut Durum ve Öneriler
ÜNİVERSİTE ORGANLARI Öğr. Gör
9. MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI TIP EĞİTİMİ ÖĞRENCİ KOMİSYONU DÖNEM 2 ÖMER TAYYİP ÖZEN.
ÖĞRETİM YILI “SAĞLIKLI YAŞAM VE HEMŞİRELİK” DERSİ DEĞERLENDİRME SONUÇLARI EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ
ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ DERSİ
2018 YILI DRAGOS HASTANESİ FAALİYET SUNUMU
TIBBi LABORATUVAR TEKNiKLERi PROGRAMI
Sunum transkripti:

İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı 16 Mart 2006 “İstanbul Tıp Fakültesi’nde Eğitim Merkezi’nden Anabilim Dalına”

İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı 16 Mart 2006 Amaç İTF’de Tıp Eğitimi Anabilim Dalı’nın işlevini belirlemek için otuz yıllık geçmişte Fakülte’de eğitim yönetimini paylaşmak otuz yıllık geçmişte Fakülte’de eğitim yönetimini paylaşmak gelecek için öneriler sunmak gelecek için öneriler sunmak

İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı 16 Mart 2006 Konuşmacılar Prof. Dr. Olcay NEYZİ Prof. Dr. Kurtuluş TÖRECİ Prof. Dr. Feyza ERKAN Prof. Dr. Ayşen BULUT

İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı 16 Mart 2006 Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Fakülte kurulunun önerisi Fakülte kurulunun önerisi Aralık 2004 YÖK onayı Aralık 2004 YÖK onayı Dekanlıktan öğretim üyelerine çağrı Dekanlıktan öğretim üyelerine çağrı Mayıs 2005 Başkan atanması Mayıs 2005 Başkan atanması Merkezin görevini üstlenme Merkezin görevini üstlenme Ocak 2006 sekreter ve eğitim hemşirelerinin görevlendirilmesi Ocak 2006 sekreter ve eğitim hemşirelerinin görevlendirilmesi

İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı 16 Mart 2006 Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Etkinlikleri 1.yıl öğrencilerinin eğitim hakkında görüşleri 1.yıl öğrencilerinin eğitim hakkında görüşleri Dönem 2 Beceri Laboratuvarı Uygulaması Dönem 2 Beceri Laboratuvarı Uygulaması Dönem 2 Tıbbi Derleme Yazma Dönem 2 Tıbbi Derleme Yazma İntörnlük dönemi ile ilgili rapor İntörnlük dönemi ile ilgili rapor Öğrenci değerlendirme sistemi raporu Öğrenci değerlendirme sistemi raporu

İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı 16 Mart 2006 “Mezuniyet Öncesi Üreme Sağlığı ve Cinsel Sağlık Eğitiminin Geliştirilmesi” “Mezuniyet Öncesi Üreme Sağlığı ve Cinsel Sağlık Eğitiminin Geliştirilmesi” Sağlık Bakanlığı ve Avrupa Birliği işbirliği Erasmus Programı sorumluluğu Erasmus Programı sorumluluğu Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Etkinlikleri

İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı 16 Mart 2006 Eğitim yönetiminde yer alması Eğitim yönetiminde yer alması Eğitim Öğretim Yönetmeliği içinde Eğitim Öğretim Yönetmeliği içinde Anabilim Dallarının katılımı ve kadrolu yapılanma Anabilim Dallarının katılımı ve kadrolu yapılanma Temsilciler, tam zamanlı uzmanlar, sekreterler Temsilciler, tam zamanlı uzmanlar, sekreterler Yerleşim düzeni Yerleşim düzeni Behçet Kitaplığı üst katında, toplantı salonu, çok amaçlı ofisler, beceri ve iletişim laboratuvarları Behçet Kitaplığı üst katında, toplantı salonu, çok amaçlı ofisler, beceri ve iletişim laboratuvarları Donanım Donanım Maketler, bilişim sistemi ve kütüphane Tıp Eğitimi Anabilim Dalı için ÖNERİLER

İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı 16 Mart 2006 Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Yapılanması Anabilim Dalları temsilcileri ve uzmanlardan oluşan yönetim kurulu Anabilim Dalları temsilcileri ve uzmanlardan oluşan yönetim kurulu * Başkan ve İki Başkan Yardımcısı * Dönem Koordinatörleri * Değerlendirme Birimi Sorumlusu * Araştırma Birimi Sorumlusu * Öğrenci Hakları Sorumlusu

İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı 16 Mart 2006 Eğitim Öğretim Yönetmeliği için Öneriler Eğitim ve öğretimin amacını zenginleştirmek Eğitim ve öğretimin amacını zenginleştirmek Anabilim Dalına program oluşturma ve değerlendirmede görev Anabilim Dalına program oluşturma ve değerlendirmede görev Öğretim birimlerinin ortak programlar yapabilmesi Öğretim birimlerinin ortak programlar yapabilmesi Her yılda hedeflere uyumlu ders ve katılımlı etkinlikler Her yılda hedeflere uyumlu ders ve katılımlı etkinlikler Değerlendirme sisteminde çeşitlilik ve nitelik Değerlendirme sisteminde çeşitlilik ve nitelik

İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı 16 Mart Öğrencilerin doğal ve toplumsal bilimlerin birikimlerini kullanarak, 2. İçinde yetiştikleri toplumda bireylerin sağlığını geliştirme ve koruma 3. Sağlık sorunlarının çözümü için geçerli bilgi, beceri, duyarlık ve sorumluluk kazanmalarıdır. İstanbul Tıp Fakültesinde Eğitim ve Öğretimin Amacı

İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı 16 Mart 2006 Öğrencileri Atatürk ilkeleri doğrultusunda, birlikte çalışacakları ekiple eşgüdüm içinde verimli bir işbirliği kurabilmeleri için etkili iletişim, yönetim ve liderlik özelliklerine sahip hekimler olarak yetiştirmek bu amaca ulaşmayı sağlamada temel araçlardır. Öğrencileri Atatürk ilkeleri doğrultusunda, birlikte çalışacakları ekiple eşgüdüm içinde verimli bir işbirliği kurabilmeleri için etkili iletişim, yönetim ve liderlik özelliklerine sahip hekimler olarak yetiştirmek bu amaca ulaşmayı sağlamada temel araçlardır. İstanbul Tıp Fakültesinde Eğitim ve Öğretimin Amacı

İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı 16 Mart 2006 I. Dönem Tıp uygulamalarına giriş I Tıp uygulamalarına giriş I Yaşamın moleküler temeli-Hücre Yaşamın moleküler temeli-Hücre Zorunlu dersler (Türkçe, İngilizce, Tarih) Zorunlu dersler (Türkçe, İngilizce, Tarih) II. Dönem Tıp uygulamalarına giriş II Tıp uygulamalarına giriş II Yaşamın moleküler temeli- Genetik Yaşamın moleküler temeli- Genetik Hareket sistemi Hareket sistemi Zorunlu dersler Zorunlu dersler İTF-İlk Yılda Ders ve Etkinlikler

İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı 16 Mart 2006 İTF-İkinci Yılda Ders ve Etkinlikler I. Dönem Dolaşım ve Solunum Sistemi yapı ve işlevi Dolaşım ve Solunum Sistemi yapı ve işlevi Sinir ve Endokrin Sistemi yapı ve işlevi Sinir ve Endokrin Sistemi yapı ve işlevi İnfeksiyon etkenleri ve etkileri I İnfeksiyon etkenleri ve etkileri I II. Dönem Sindirim ve Metabolizma Sis.yapı ve işlevi Sindirim ve Metabolizma Sis.yapı ve işlevi Ürogenital Sistem yapı ve işlevi Ürogenital Sistem yapı ve işlevi İnfeksiyon etkenleri ve etkileri II İnfeksiyon etkenleri ve etkileri II

İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı 16 Mart 2006 İTF-Üçüncü Yılda Ders ve Etkinlikler I. Dönem Yaşam evrelerinde sağlığı koruma- geliştirme Yaşam evrelerinde sağlığı koruma- geliştirme Dolaşım-Solunum-Hemopoetik sistem Dolaşım-Solunum-Hemopoetik sistem sorunlar ve tanılama sorunlar ve tanılama II. Dönem Sindirim-Metabolizma sistemi, Sindirim-Metabolizma sistemi, Üreme-boşaltım sistemi, Üreme-boşaltım sistemi, Hareket-sinir-endokrin ve duyu sistemi Hareket-sinir-endokrin ve duyu sistemi sorunlar ve tanılama sorunlar ve tanılama

İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı 16 Mart 2006 İTF-Dördüncü ve Beşinci Yılda Ders ve Etkinlikler Dönüşümlü klinik eğitim Dönüşümlü klinik eğitim Temel tanı ve tedavi uygulamaları Temel tanı ve tedavi uygulamaları Temel dalları tekrarlamama, içerik açısından uyumlu birliktelik Temel dalları tekrarlamama, içerik açısından uyumlu birliktelik Klinik dallarda farmakoloji, araştırma yönetimi, etik-adli tıp sorumlulukları ile uyumlu birikim Klinik dallarda farmakoloji, araştırma yönetimi, etik-adli tıp sorumlulukları ile uyumlu birikim

İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı 16 Mart 2006 İTF-Altıncı Yılda Etkinlikler Yönergeye dayalı uygulama ve değerlendirmeler Yönergeye dayalı uygulama ve değerlendirmeler Asistan konumunda iş sorumluluğu ve nöbet Asistan konumunda iş sorumluluğu ve nöbet Oda, dolap ve yemek olanakları ile duyarlı ve saygılı ortam Oda, dolap ve yemek olanakları ile duyarlı ve saygılı ortam

İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı 16 Mart 2006 İstanbul Tıp Fakültesi Okul Okul Bilim yuvası Bilim yuvası Sağlık yuvası Sağlık yuvası

İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı 16 Mart başvuru başvuru yatış yatış ameliyat ameliyat 2300 öğrenci 2300 öğrenci İstanbul Tıp Fakültesi