1 NYSE Borsası: Mayıs 2010 (NYSE: JKS) Dikey integre toplamda 3GW kapasite, 2014 16 satış ofisi, 13,000 dünya çapında çalışan 1 milyar USD ihracat, Çin.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SolarWall Merkezi Kanada’da olan Conserval Mühendislik tarafından geliştirilmiş patentli güneş enerjisi teknolojisidir Dünyada 31 ülkede 1985 yılından.
Advertisements

MADDE ve ISI.
Ajanda 1. Kısaca Marsh 2. Enerji Projelerinin Dinamikleri
Üretici firma sayısı 30 Sektörde istihdam edilen kişi sayısı yılı üretim miktarı Ton İhracatın üretime oranı %45-50 Üretim kapasitesi.
LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ
EVAPORATİF KONDENSER ÖN SOĞUTMA
RÜZGARIN BASINCA ETKİSİ
Enerji Performans Uygulamaları,
FAALİYETLERİMİZ Yüzme & Süs Havuzu Ekipmanları ve Kimyasalları İmalatı ve İthalatı, Sauna ve Ekipmanları ithalatı, Buhar Odası ve Ekipmanları ithalatı,
IPEKLER ENERJi İpekler Enerji, İpekler Elektrik firması bünyesinde Enerji Tasarrufu ve Yenilenebilir Enerji alanında 2007 yılında çalışmalara başlamıştır.
Yüksek Voltaj Koruyucu
İKLİM VE ATMOSFER.
1 ELEJON KGK ARIZA TESPİTİ 1. GK ÇIKIŞ VERMİYOR 1.1. ŞEBEKE ELEKTRİĞİ VAR 1.2. ŞEBEKE ELEKTRİĞİ YOK 2. GK KISA SÜRELİ İDARE EDİYOR.
GES Yatırımlarında Finansman
TÜRKİYE’DE İKLİM.
Türkiye’nin Rekabet Gücü Üzerine Gözlemler
Şahin BAYRAM (M.D) PEM DANIŞMANLIK LTD.ŞTİ
Mustafa Salman Pazarlama Müdürü 16 Eylül 2014 İstanbul
HAZIRLAYAN GÜLCAN ÖZTEN Cemil Midilli İlköğretim Okulu-İzmir
1. Isı alır genleşir, ısı verir büzülür
Genleşme ve Büzülme Katı , sıvı ya da gaz halinde bulunan maddelerin hacimleri ısı aldığında artar, bu olaya genleşme denir. Aynı maddeler sıcaklığı düşük.
SOLAREX GENSED-GÜNDER OTURUMU Türkiye’de PV Sektörü ve Geleceği
TİCARET, YENİLİK VE TEKNOLOJİ BİR ADIM ÖTENİZDE. Ege İhracatçı Birliklerine üye 7000’in üzerinde ihracatçı firma 12 sektörde, 181 ülkeye 7 milyar $’ın.
GÜNEŞ VE GÜNEŞ ENERJİSİNDEN ELEKTRİK ELDE ETMEK
 Abradable hareketli halindeki çok aşınan bölgelerde kullanılan ve ana metali aşınmalardan korumak için kullanılan kompozit malzemedir.  Hareket halindeki.
Küresel Dalgalanma Karşısında Dünya Bankacılık Sistemi Uğur Gürses 04 Kasım 2008.
ISI MADDELERİ ETKİLER.
1)KARA MELTEMI Güneş battığı anda karadan denize doğru esen kuvvetli bir rüzgardır. Bir tarafta geceleri açık hava da hızla soğuyan kara diğer tarafta.
7. büyük tekstil ve hammaddeleri 6. büyük hazır giyim ve konfeksiyon
SU HALDEN HALE GİRER Su 3 halde bulunur: Katı, sıvı ve gaz.
Prof. Dr. F. Kemal SÖNMEZ 17 KASIM 2009
KÜRESEL ISINMA.
Tıbbi Cihaz Üreticileri Derneği
Ocakta Gerekli Hava Miktarı
ENERJİ KAYNAĞI GÜNEŞ Güneş, merkezinde meydana gelen patlamalar sonucunda büyük miktarlarda enerji üretir. Ürettiği enerjinin büyük bir kısmı uzayda kaybolur.
ATMOSFER VE ÖZELLİKLERİ
Prof. Dr. M. Ali TOKGÖZ 4. HAFTA
GES Yatırımlarında Finansman
Faktoring : Gelişen Finans Sektörü
PV Paneller Performans Testleri
Enerji Piyasalarını Anlamak
YERLİ ÜRETİM DERİNLİĞİNİN ÜLKE VE SANAYİMİZE KATKILARI
Kronos Sigorta ve Reasürans Brokerlik A.Ş
Yapı Kredi Leasing April 2015.
TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ İHRACATÇI EĞİLİM ANKETİ 3. DÖNEM ARAŞTIRMA SONUÇLARI (Temmuz- Eylül 2009 Gerçekleşmeleri Ekim-Aralık 2009 Beklentileri) Kasım,
GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMİ (GES) SUNUMU
Uzaktan İzleme ve Bakımın Önemi
Euler Hermes: Facilitating change in trade landscape of Turkey
1 MW Gücünde Lisansız Güneş Enerjisi Santral Fizibilitesi
Atık mı , değil mi? Yumurtacı Kümes Atıkları
Atmosfer ve özellikleri
Yrd. Doç. Dr. Şule Aydın Turan
İŞYERİM PAKET SİGORTALARI
ENERJİ KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ. Enerji kaynağımız güneş Güneş, merkezinde meydana gelen patlamalar sonucunda büyük miktarlarda enerji üretir. Ürettiği enerjinin.
OFİS MOBİLYALARI(39) VE AHŞAP MOBİLYA(40) SANAYİİ MESLEK KOMİTELERİ GENİŞLETİLMİŞ ORTAK SEKTÖR TOPLANTISI Prof.Dr K.Hüseyin KOÇ İ.Ü.Orman Fakültesi, Orman.
YATIRIMCILARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 10/04/09. AKSA STRATEJİK PLANININ ŞİRKET KARLILIĞINA ETKİSİ 1.
X TÜV AUSTRIA TÜV AUSTRIA GROUP Hakkımızda MarkalarReferanslar Uluslarası “The best way to predict the future is Willy Brandt ( ) Nobel.
7. CNC TAKIM TEZGAHI PERİYODİK BAKIMLARI
DESIGNED BYSUPPORTED BYIMPLEMENTED BY Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı.
İhracatçıların, ihracat bedeli alacaklarını ticari ve politik risklere karşı teminat altına alan bir sigorta türüdür. 2 RİSKLER TİCARİ RİSKLER * İFLAS.
2 farklı tipte cam kullanılır (normal pencere camı, emprime cam)
Hazırlayan: Celal BABAYİĞİT
Yüksek Sıcaklık Modülü
ELEKTRİK ARK SPREY KAPLAMA TEKNOLOJİSİ VE UYGULAMALARI
Meteorolojik Veri Toplamada Kullanılan Yöntemler
İŞLETMELERİN KURULUŞU
BİTKİSEL LİFLER.
Yenilenebilir Enerji Nedir?
SUNUM
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

1 NYSE Borsası: Mayıs 2010 (NYSE: JKS) Dikey integre toplamda 3GW kapasite, satış ofisi, 13,000 dünya çapında çalışan 1 milyar USD ihracat, Çin genelinde ilk 500, PV endüstrisinde dünya çapında ilk 3 sıradadır. 1.Sınıf (Tier 1) Bloomberg Finance tarafından, Dünya çapında 65 Banka ile proje finansmanı Jinkosolar Piyasa Değeri Silicone ModuleCellWaferIngot EPC Core Business Firma Geneli Sektör Lideri Arda Kristaporyan, Sales Manager

2 Panel Gücü = Hücre gücü*Hücre sayısı*0, : Ortalama 2% laminasyon kaybı η = P max / (E*A) Panellerin verimi Hücre teorik limit: 29%

Satış yapılan günden itibaren 10 yıl ürün garantisi. İşletmeye alındıktan sonra ilk yılın bitiminde %97,5 ve daha sonraki yıllarda %0,7 verim düşüşü ile 12 inci yılın sonunda nominal gücün %90’ını, 25 inci yılın sonra %80’ini verebilecektir yıl garanti ve sigorta poliçesi %/year

EVA (Ethylene Vinyl Acetate) 4 Saklama koşulları: 22°C, <50%RH Problemler: Delaminasyon, hava kabarcığı vs

Backsheet (Sırt folyosu)  Havaya ve neme dayanıklılık, sızdırmazlık, erimezlik, mekanik sağlamlık, buhar bariyeri, hidrofobik  Su, oksijen ve diğer aşındırıcı gaz ve sıvılardan korur.

6 Mikroçatlak EL görüntüsü (mikroçatlak) Paneller yüke dayanır fakat mikroçatlaklar oluşur XXX

7 Gölgelenme & Hot Spot

8 Junction Box Sıkı veya gevşek bağlantı JB içinde hot spotlara neden olabilir JB içinin korunması nem ve oksidasyonu engeller Yüksek voltaj bypass diodları yakabilir

9 Temizlik

PID. Potential Induced Degradation PID ANA SEBEPLER İklim koşulları SistemPanelHücre Voltaj farkı  Inverter (trafo) Topraklama Dizgi uzunluğu Panel dizaynı (EVA, çerçeve) Sıcaklık, Nem Anti Reflection kaplama Genelde sıcak ve denize yakın bölgeler AMA Almanya’da bile görüldüğü oldu!

11 PID. Potential Induced Degradation 5% PID geçme standartı Daha dirençli hammadde (hücre ve EVA) Negatif kutup (p-doped) topraklanmalı (trafolu inverter, offset box vs..)