LOGO YÜKSEK ÖĞRETİMDE SIRALAMA SİSTEMLERİ YÜKSEK ÖĞRETİMDE SIRALAMA SİSTEMLERİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TÜRKİYE’DE AÇIK ERİŞİM Açık Erişim Proje Grubu. KAPSAM Açık Erişim Nedir? Kurumsal Arşivler Açık Erişimli Dergiler Türkiye’de Kurumsal Arşivler (Institutional.
Advertisements

MATHSCINET KULLANIM KILAVUZU
FAKÜLTE/BÖLÜM/ YÜKSEKOKUL ADI STRATEJİK PLANLAMA SUNUMU Not:Süreçler değişebilir…
“IP Universities” Istanbul, May 16 to 18, 2012 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logo FM Ofisi – Üniversite İlişkisi Salih.
TÜRKİYE’DE AÇIK ERİŞİM
AKTS & DE Etiketi 1 Mart 2013 İstanbul Teknik Üniversitesi İlyas ÜLGÜR Erasmus Program Koordinatörü AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı.
Copyright 2006 Thomson Corporation 1 Ulusal Akademik Site Lisansı (UASL) Projesi çerçevesinde THOMSON SCIENTIFIC – ISI WOK EĞITIM SEMİNERLERİ – 2007 TEKNİK.
Journal Citation Reports - Dergi Atıf Raporları -
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI ARAŞTIRMA GELİŞTİRME TEMA GRUBU
Erciyes Üniversitesi Vakfınca 1 Ocak 2006 Tarihinden İtibaren Yurtiçi ve Yurtdışı Bilimsel Çalışmalara Verilecek Maddi Desteklerle İlgili İlkeler Doç.
WOS: Web of Science® Hasan Seçen.
WEB OF SCIENCE İLE ATIF TABANLI ARAŞTIRMA DEĞERLENDİRMESİ Eğitmen: Metin TUNÇ This presentation is an introduction to InCites - the new web-based.
Üniversite Tanıtım.
AKADEMİK YÜKSELTMELERDE BİLİMSEL ARAŞTIRMALARIN YERİ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ FAALİYET SUNUMU Merkez Müdürü / Prof. Dr. AYLİN GÖRGÜN BARAN.
Edirne Koleji Rehberlik Servisi Elektrik-Elektronik Mühendisliği MF-4 Edirne Koleji Rehberlik Servisi.
Prof. Dr. İlkay KUŞCU Doç. Dr. Tuğba UÇMA UYSAL
ANKOS FİYATLANDIRMA MODELLERİ
KOÇ ÜNİVERSİTESİ SUNA KIRAÇ KÜTÜPHANESİ
Zehra TAŞKIN BBY 307 Sosyal ve İnsan Bilimlerinde Bilgi Erişim
Türk Tıp Fakültesi yayınlarında kurallar ve dergiler Sağlık Bilimlerinde Süreli Yayıncılık Ulusal Sempozyumu Kasım 2008, Ankara Öğr. Gör.
Akademik & Bilimsel Performans Değerlendirmesi Çalıştayı InCites (Web of Science) Marmara Üniversitesi 27 Kasım, 2014 Dr. Metin TUNÇ.
Research Services Group. Copyright 2006 Thomson Corporation 2 Araştırmaların Ölçümü Her ne kadar Web of Science veritabanının ana amacı araştırmacılara.
Uzm. Fatma BAŞAR Cahit Arf Bilgi Merkezi Eğitim ve Tanıtım Sorumlusu 22 Eylül 2010 T.C. Sağlık Bakanlığı Eğitim Toplantısı TÜBİTAK.
Rektörler Toplantısı 28 Aralık 2005
MDK ALT YAPI KIYASLAMA ÇALIŞMA GRUBU
Akademik Değerlendirme Koordinatörlüğü BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTISI SENATO TOPLANTISI 15 ARALIK 2011.
Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi Toplantısı, 29 Nisan 2011, SAU Kültür ve Kongre Merkezi Öğretim ve Ölçme Değerlendirme Yöntemi Neden Belirlenmeli.
ULUSAL AKADEMİK LİSANS TOPLANTISI 6 Kasım 2006, İstanbul.
ULUSLARARASI BAKALORYA DİPLOMASI
Doç. Dr. Olcay Taner Yıldız
TM (EA) PUAN TÜRLERİ YGS – LYS Bİ LGİ
Edebiyat Fakültesi Bölümlerinin
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Prof. Dr. Erhan Erkut, MEF Üniversitesi
PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ
Ajanda 1. Neden MEF? 2. Üniversite Seçim Rehberi 3. Sorular.
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ
Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye’nin ilk LEED Sertifikası alan.
Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye’nin ilk LEED Sertifikası alan.
1. BAŞKENT ÜNİVERSİTESİNE AKADEMİK YILINDA YERLEŞEN ÖĞRENCİ ANALİZLERİ 2. BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞ YILLARA AİT ÖĞRENCİ ANALİZLERİ 3.KPSS/TUS/DUS.
Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu Abdullah Gül Üniversitesi Gelen Öğrenciler ve Uluslararasılaşma 23 Ekim 2015.
BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR PROJELER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
. TERCİH. En Çok Kontenjan Anadolu Üniversitesi İstanbul Üniversitesi Atatürk üniversitesi Selçuk Üniversitesi S. Demirel Üniversitesi
23 Haziran 2014 Gazi Gelecektir. Birimi Makale IF 0,1-0,5 Makale IF 0,51- 1,00 Makale IF 1,01- 2,00 Makale IF 2,01- 5,00 Makale IF 5,01- 10,00 Makale.
I. TEMD Üyesi olmak II. 38 yaşından gün almamış olmak (11 Mayıs 2016'da 38 yaşından gün almamış olmak) III. Başvuru formunu doldurmak BAŞVURU DOSYASINDA.
Haziran 2014, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, BİLKENT - ANKARA Ebru KAYA İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANELERİ.
TBMM’YE BİREYSEL BAŞVURU YOLLARININ TANITILMASI VE DESTEKLENMESİ PROJESİ 1 Mayıs Mayıs 2016.
2011 ÜNİVERSİTE YERLEŞME SONUÇLARIMIZ 2011 UNIVERSITY PLACEMENT RESULTS.
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ÇIKTILARI, PERFORMANS ANALİZİ, İŞ BİRLİĞİ FIRSATLARI (ÖN RAPORU)
"Açık Bilim, Araştırma Verisi ve Açık Erişim" Paneli Yaşar Tonta Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü yunus.hacettepe.edu.tr/~tonta/tonta.html.
TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU ÜNİLİG KURA ÇEKİMİ
TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU ÜNİLİG KURA ÇEKİMİ
BAŞVURU ESASLARI I. TEMD Üyesi olmak II. 38 yaşından gün almamış olmak
2016 YILINDA ULUSLARARASI ALANDA GAZİ ÜNİVERSİTESİ’NİN ADINI DUYURAN YAYIN, ATIF, KİTAP/KİTAP BÖLÜMÜ, EDİTÖRLÜKLERİ ve PATENT/ENDÜSTRİYEL TASARIM/PROJEYİ.
BAŞVURU ESASLARI I. TEMD Üyesi olmak II. ≤ 40 yaş olmak
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi
Bilimsel Çıktıları ve Performans Analizi
Akademik Değerlendirme Koordinatörlüğü
ÜNİVERSİTE SIRALAMA SİSTEMLERİ VE TÜRK ÜNİVERSİTELERİNİN DURUMU
Prof. Dr. Ali Yazıcı TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi
ANKOS ELEKTRONİK BİLGİ KAYNAKLARI ERİŞİMİNDE ULUSALLAŞMAYA DOĞRU
2019 AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BİRİM KOMİSYONLARI BİLGİLENDİRME VE EŞGÜDÜM TOPLANTISI 25 Aralık 2018.
Doç. Dr. Yalçın KIRDAR Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi.
Uluslararası Üniversite Sıralama Sistemleri Genel Bir Değerlendirme
Uluslararası Üniversite Sıralama Sistemlerindeki Tutarsızlıklar
Ankara Üniversitesi Akademik Performans Çalışması:
AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ 2018 Faaliyet Dönemi Yönetmelik ve Uygulama İlkeleri Aralık 2018.
TÜRKİYE’NİN SERAMİK SEKTÖRÜ İHRACAT DEĞERLENDİRMESİ
Bilişim Teknolojileri Meslek Seçimi ve Ücretler (2019)
Sunum transkripti:

LOGO YÜKSEK ÖĞRETİMDE SIRALAMA SİSTEMLERİ YÜKSEK ÖĞRETİMDE SIRALAMA SİSTEMLERİ

DÜNYA SIRALAMASI ( YILLARI KARŞILAŞTIRMASI)

URAP (UNIVERSITY RANKING BY ACADEMIC PERFORMANCE) BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SIRASIPUANISIRASIPUANISIRASIPUANI DÜNYA SIRALAMASI , , ,81 DÜNYA SIRALAMALARI KARŞILAŞTIRMALI TABLOSU

DÜNYA SIRALAMASI 2012

 2012 yılında Dünya sıralamasında; Harvard University İlk sıradaki yerini korumuştur. University of Toronto 2.sırada, Johns Hopkins University 3. sırada, yer almıştır.  2013 yılında Dünya sıralamasında; Harvard University İlk sıradaki yerini korumuştur. Johns Hopkins University 2.sırada, University of Toronto 3. sırada, yer almıştır.  2014 yılında Dünya sıralamasında; Harvard University İlk sıradaki yerini korumuştur. University of Toronto 2.sırada, University of Oxford 3. sırada, yer almıştır.

**Dünya Sıralamalarında 6 akademik üretkenlik kriteri kullanılmıştır, 2 akademik üretkenlik göstergelerinde düşüş gözlemlenmiştir. İlerleyen slaytlarda değerlendirmeye alınan göstergelerin açıklamaları verilmiştir.

TÜRKİYE SIRALAMASI ( YILLARI KARŞILAŞTIRMASI)

URAP (UNIVERSITY RANKING BY ACADEMIC PERFORMANCE) BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SIRASIPUANISIRASIPUANISIRASIPUANI TÜM ÜNİVERSİTELERİN GENEL SIRALAMASI 16637, , VAKIF ÜNİVERSİTELERİ GENEL SIRALAMASI TIP FAKÜLTESİ OLAN ÜNİVERSİTELER GENEL SIRALAMASI TÜRKİYE SIRALAMALARI KARŞILAŞTIRMALI TABLOSU

TÜRKİYE SIRALAMASI KRİTERLERİ

NoKriterAmaçKaynakAçıklama 1Makale SayısıAraştırmaWoS yılına ait SCI, SSCI ve AHCI taramalarına giren makale sayısı 2 Öğretim Üyesi Başına Düşen Makale SayısıAraştırma WoS2 ve ÖSYM yılına ait SCI, SSCI ve AHCI taramalarına giren makale sayısı / 2012 yılı Öğretim Üyesi Sayısı 3Atıf SayısıAraştırmaWoS yılları arasında alınan toplam atıf sayısı 4 Öğretim Üyesi Başına Düşen Atıf SayısıAraştırma WoS2 ve ÖSYM yılları arasında alınan toplam atıf sayısı / 2012 yılı Öğretim Üyesi Sayısı 5Toplam Bilimsel Doküman SayısıAraştırmaWoS yılları arasında yapılan toplam yayın, tebliğ vb. sayısı3 6 Öğretim Üyesi Başına Düşen Toplam Bilimsel Doküman SayısıAraştırmaWoS2 ve ÖSYM yılları arasında yapılan toplam yayın, tebliğ vb. sayısı3 / 2012 yılı Öğretim Üyesi Sayısı 7Doktora Öğrenci Sayısı Eğitim ve AraştırmaÖSYM Öğretim Yılı doktora öğrenci sayısı 8Doktora Öğrenci Oranı Eğitim ve AraştırmaÖSYM Öğretim Yılı doktora öğrenci sayısı / aynı dönemdeki toplam öğrenci sayısı 9 Öğretim Üyesi Başına Düşen Öğrenci SayısıEğitimÖSYM Öğretim Yılı toplam öğrenci sayısı / 2012 yılı Öğretim Üyesi Sayısı Öğretim Yılı Yükseköğretim İstatistikleri kitabından ( alınmıştır. URAP sıralaması için verilerin toplandığı tarihte, ÖSYM tarafından öğretim yılı verileri henüz güncellenmediği için verileri dikkate alınmıştır. 2. Thomson Reuters Scientific’in Web of Science veri tabanından alınmıştır. 3. Thomson Reuters Scientific’in Web of Science veri tabanından alınmıştır. Makale, kısa makale, yorum/tarama makalesi, konferans bildirisi, kitap özeti, editöryal mektup, şiir, edebiyat/sanat eleştirileri gibi basılmış çok sayıda yayın türünü içermektedir.

 1., 3. ve 5. kriterlerin büyük üniversitelerin lehine olduğu düşünülebilir, ancak bu kurumların dünya bilimine daha çok katkı yaptıkları da bir gerçektir. Bu katkıları nedeniyle yüksek puan almaları doğaldır.  Tablodaki 2., 4. ve 6. kriterler ise, üniversitelerin büyüklüğünden bağımsız olarak kişi başına üretkenliği ölçmektedir. Böylece büyük üniversiteler toplam çıktılarından, küçükler ise üretkenliklerinden dolayı yüksek puan alma şansına sahiptir.  Performansın sürekliliği; 3.,4., 5. ve 6. kriterler, güncelliği ise diğer kriterler ile ölçülmektedir. Ayrıca SCI, SSCI ve AHCI endekslerine giren dergilerdeki makale sayıları az olan ancak konferans, kitap vb. ağırlıklı bilimsel çalışması olan üniversitelerin bu çabası da 5. ve 6. kriterlerden aldıkları puanlarla değerlendirilmektedir. Sıralamada kullanılan dokuz kriter eşit ağırlık yüzdelerine sahiptir.

Tüm Üniversitelerin Genel Puan Tablosu 2012

Tüm Üniversitelerin Genel Puan Tablosu 2013 DEVAMI

SıralamaÜniversitePuan Aralığı 1İHSAN DOĞRAMACI BİLKENT ÜNİVERSİTESİ SABANCI ÜNİVERSİTESİ 3KOÇ ÜNİVERSİTESİ 4BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ FATİH ÜNİVERSİTESİ 7YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ 8DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ ATILIM ÜNİVERSİTESİ ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ 11İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ 13KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ 14ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ 16IŞIK ÜNİVERSİTESİ 17UFUK ÜNİVERSİTESİ 18İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ 19MALTEPE ÜNİVERSİTESİ 20İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ YAŞAR ÜNİVERSİTESİ BEYKENT ÜNİVERSİTESİ 23OKAN ÜNİVERSİTESİ 24İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ 25HALİÇ ÜNİVERSİTESİ İZMİR ÜNİVERSİTESİ 27ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ 28İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ 29İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ VAKIF ÜNİVERSİTELERİ ARASINDAKİ SIRALAMA 2012

TIP FAKÜLTESİ OLAN ÜNİVERSİTELER ARASI SIRALAMA 2012

TIP FAKÜLTESİ OLAN ÜNİVERSİTELER ARASI SIRALAMA 2013

TIP FAKÜLTESİ OLAN ÜNİVERSİTELER ARASI SIRALAMA 2014

TIP ALANI DÜNYA SIRALAMASI 2014

TIP ALANI DÜNYA SIRALAMASI 2015

ALANLARIN ÜNİVERSİTEMİZE GÖRE SIRALAMASI 2014

SCIMAGO 2014 VE 2015 YILLARI KARŞILAŞTIRMALI DÜNYA SIRALAMASI

WEBOMETRIC 2014 VE 2015 YILLARI KARŞILAŞTIRMALI DÜNYA SIRALAMASI