KOCAELİ ANADOLU LİSESİ YETİŞTİRME KURSLARI (12

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TALEBE HİZMETLERİ  GAYE VE HEDEFLERİMİZ  EĞİTİM ALANLARI  PROGRAMLARIMIZ  KAYIT ŞARTLARI.
Advertisements

ÖSYS’Yİ NE KADAR TANIYORUZ?
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ETKİNLİKLERİ
ÇAĞDAŞKENT ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
YGS NEDİR? LYS NEDİR?.
3D DEFTER VE SES.
ÖZEL BÜYÜKKOYUNCU LİSELERİ. ÖSS ÇALIŞMA KURULUMUZ HANGİ BIRIM LERDEN OLUŞUYOR? EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÖSS KOORDİNATÖRLÜĞÜ SINIF-BRANŞ ÖĞRETMENLERİ PDR.
KARİYER SAYFASI 12. SINIF-MEZUN PROGRAMLARI 11. SINIF PROGRAMLARI 10. SINIF PROGRAMLARI 9. SINIF PROGRAMLARI.
MEHMET EMİN YURDAKUL ORTAOKULU
TÜRK TELEKOM ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİ VE SEÇMELİ DERSLER
Bu sunum 04 Eylül 2013 tarihinde MEB tarafından yapılan basın açıklaması temel alınarak hazırlanmıştır. Puan sistemi hakkında yeni açıklamalar olduğunda.
ADAPAZARI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIKTA VELİLERİN ROLÜ
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) TERCİH ve YERLEŞTİRME SİSTEMİ –
BAŞAKŞEHİR EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ İNGİLİZCE PROJE SINIFLARI İngilizce Proje sınıflarının temel hedefi; Öğrencilerimizin mezun olduklarında.
TEOG (TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ) TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 1.
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA
2013- ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS)
“Başarının zeka ile bir ilgisi yoktur.” Albert Einstein
SINAVSIZ GEÇİŞ ve OBP.
GKV ÖZEL OKULLARI.
ÖSYS YGS-LYS HAKKINDA BİLGİ & KURS PROGRAMI.
GELİŞİM İÇİN DEĞİŞİM PROJESİ”
BENER CORDAN İLKÖĞRETİM OKULU
8.YIL SONRASINDAKİ ALTERNATİFLER8.YIL SONRASINDAKİ ALTERNATİFLER.
ŞEHİTKAMİL AYSEL İBRAHİM AKINAL TİCARET MESLEK LİSESİ
Yeni YGS - LYS Sınav Sistemi. Özetle yeni sınav sistemi 1- Geçmiş yılların ÖSS'si ve ÖYS'si gibi bu sınav sistemi de temelde 2 aşamada gerçekleşiyor.
MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği RG Değişiklik Sayı Tarih
MESLEKLER.
MERKEZİ SINAV SİSTEMİ 2014 İsabey Atatürk Ortaokulu & İlkokulu.
BEYŞEHİR ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ
MODELİN AMAÇLARI ÖĞRENCİ ÖĞRETMEN VE OKUL İLİŞKİSİNİ GÜÇLENDİRMEK.
FINDIKLI MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ
SBS YBP SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİNİ TANIYALIM! YUNUS EMRE ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi.
OKULUN KISA TARİHÇESİ 1 Aralık 1949 tarihinde kız okulu olarak açılmıştır yılında İstasyon Caddesindeki şimdiki binasına taşınmıştır
ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ YGS YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI LYS LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI.
YGS YÜKSEKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI LYS LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI.
FEHMİ GÜR MÜDÜR YARDIMCISI (Öğrenci İşleri). MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİMİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1-
Hazırlayan: Ufuk ŞENSOY ZAİM Giresun Mimar Sinan Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni ÖSYS SINAV S İ STEM İ (YGS – LYS)
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YUNUS EMRE ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
GAZ İ PA Ş A ORTAOKULU.  Milli Eğitim Bakanlığının Tebliğler Dergisinde yayınladığı genelgeye göre Yeni SBS Sistemiyle sadece 8. sınıflar sınava girecek.
SINIF GEÇME VE SINAV YÖNETMELİĞİ. PUAN Ortaöğretimde Sınav, ödev, projeler ve uygulamalar, 100 tam puan üzerinden değerlendirilmektedir. Ortaöğretimde.
Rehber Öğretmenlerimiz Elif BAŞ BULUT Mustafa ŞENDEN Hoş geldiniz
YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) 1. BASAMAK SINAVI.
. TERCİH. Öğrenci & Rehber Öğretmen  Hocam, Ankara mı? İstanbul mu? Aslında Eskişehir’de fena değil…  Çift anadal, yandal ne demek?...  Hocam mimarlık.
1 YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI (LYS)
ATA ANADOLU LİSESİ. TEK KİTAPÇIKLI 160 SORULUK BİR SINAV SORU BAŞINA 1 DAKİKA SÜRE KONULAR AĞIRLIKLI OLARAK 9.SINIF KAZANIMLARI SORULAR ANLAMA VE YORUMLAMAYA.
12. SINIFLARDA UYGULANACAK ÇALI Ş MA EYLEM PLANI.
Bağcılar Rehberlik ve Araştırma Merkezi. Değerli Velimiz, Teog sürecinin en önemli aşamalarından biri olan Lise Tercih aşamasına gelmiş bulunmaktayız.
Sınav Tarihi: Nisan ayının ilk yarısında Testler ve Soru Sayları Türkçe testi: 40 soru Temel Matematik Testi : 40 Soru Sosyal Bilimler Testi : 40 Soru.
ATA ANADOLU LİSESİ. TEK KİTAPÇIKLI 160 SORULUK BİR SINAV SORU BAŞINA 1 DAKİKA SÜRE KONULAR AĞIRLIKLI OLARAK 9.SINIF KAZANIMLARI SORULAR ANLAMA VE YORUMLAMAYA.
Hazırlık Sınıfı Hazırlık Sınıfı 1. Kurs Olarak Uygulama
8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
2016/2017 ÖSYS TERCİH HAZIRLIK SUNUMU
YGS LYS VELİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİMİZE
ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ SINAV SİSTEMİ
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Cemal Artüz İmam Hatip Ortaokulu
Yükseköğretim Kurumları Sınavı
YEŞİLHİSAR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
ÇANAKKALE REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI(YKS)
SİMAV İBNİ SİNA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YGS-LYS SINAV SİSTEMLERİ SUNUSU
LİSELERE GEÇİŞTE YENİ UYGULAMA
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
Sunum transkripti:

KOCAELİ ANADOLU LİSESİ YETİŞTİRME KURSLARI (12 KOCAELİ ANADOLU LİSESİ YETİŞTİRME KURSLARI (12. SINIFLAR İÇİN ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK)

BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR. EĞİTİMDE KALİTEDE Kocaeli Anadolu Lisesi 35 yıllık tarihi ile ilimizin ilk ve en köklü anadolu Lisesidir. Tarihi boyunca kendi türünde liseler arasında daima birinciliği elinde tutmuştur. Günümüze kadar 3500’den fazla mezun vermiştir. BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR.

YILLARA GÖRE İSTATİSTİK

Öğrenci Türkiye Sıralaması Öğrenci Sayısı 2015 YGS Öğrenci Türkiye Sıralaması Öğrenci Sayısı İlk 1000 1 öğrenci İlk 5000 14 öğrenci İlk 10000 26 öğrenci İlk 20000 49 öğrenci 2015 YGS de öğrencilerimizin tamamı LYS girecek puanı elde etmiş ve % 30 u ilk 20.000 e girerek büyük bir başarı elde etmişlerdir.

2015 LYS 2015 LYS

12. SINIFLAR İÇİN AÇILACAK KURSLAR 12. sınıf öğrencilerimize özgü tüm derslerde YGS LYS müfredat uygulamaları, Not kaygılarından uzak sınav programı, YGS-LYS odaklı deneme sınavları ve sınıf ortamında çözümleri Stres ve motivasyon takibi (uzman kişiler ile veli öğrenci görüşmeleri) Etkin rehberlik servisi, Öğrenci koçluğu sistemi ile bireysel öğrenci takibi, Hafta sonu ve hafta içi takviye kursları ile YGS-LYS odaklı eğitim Üniversiteye hazırlığın her aşamasında veli öğrenci katılımı, Minimum puan şartı sayesinde sınıf ortamında ve eğitimde yüksek kalite garantisi,

KURSLAR NE ZAMAN YAPILACAK? Kurslar hafta içi her gün 2. şer saat Hafta sonu 1 gün 8 saat yapılacaktır. Ders saatleri dışında haftada 18 saat kurs programı uygulanılacaktır. İhtiyaç duyulması halinde hafta içi kurstan sonra etüt saatleri koyulacaktır.

KURS PROGRAMI KAÇ SAAT OLACAKTIR? 2015-2016 eğitim öğretim yılında 12. sınıflarda işlenen derslerin tamamında komisyon ve veliler tarafından seçilen kaynak dökümanlar kullanılacaktır. Yani ; 12. sınıflarda işlenen bütün dersler YGS LYS programı takip edilecektir. YGS sonrası bazı dersler programdan çıkarılıp LYS takviyesinde kullanılacaktır.

KURSLARA KİMLER KATILABİLİR? Kurslarımıza yönetmelik gereği 12. sınıf öğrencilerimiz, mezun öğrencilerimiz ve diğer okulların öğrencileri katılabilir. Ancak öncelik 12. sınıf öğrencilerimize verilecek olup kontenjan kalması durumunda mezun ve diğer okul öğrencileri kurslara kabul edilecektir. Sınıfların oluşturulmasında 12. sınıf öğrencileri ile diğer öğrenciler karılmayacaktır.

KURS PROGRAMI DERS SAATLERİ (TOPLAM) SAYISAL DEGERLER TOPLAM DERS SAYISI KURS (DERS SAATLERİ DIŞINDA ) Hafta içi hergün 2 saat 2x5= Haftada 10 saat Hafta sonu 1 gün 8 saat 1X8_ Haftada 8 saat Hafta içi toplam   18 saat Yıılık Toplam 40x18= 720 saat DERS SAATLERİNDE Hafta içi 36x29= 1044 SAAT YGS LYS GENEL TOPLAM : 1764

KURS PROGRAMI (DERSLERE DAĞILIM) 12. SINIFLAR YGS LYS PROGRAMI DERSLERİN AĞIRLIĞI   DERSLER HAFTALIK DERS SAATİ YILLIK DERS SAATİ KURS PROGRAMI (DERS SAATLERİ DIŞINDA) MATEMATİK 3 40x3= 120 GEOMETRİ 2 40x2= 80 FİZİK KİMYA BİYOLOJİ DİL ANLATIM 1 40x1= 40 TARİH (YGS sonrası diğer MF derslerine verilecek) COĞRAFYA (YGS sonrası diğer MF derslerine verilecek) FELSEFE (YGS sonrası diğer MF derslerine verilecek) KURS TOPLAMI 720 SAAT 720

AÇIKLAMALAR 1- 26 Ağustos 2015 tarihinde saat 14:00 de yapılacak olan toplantıya kurs kaydı düşünsün düşünmesin bütün öğrencilerimizin velileri ile katılmalarını tavsiye ederiz. 2-Toplantı kurslar öncesi son görüşme olacaktır. Velilerimizin ve öğrencilerimizin toplantıya gelmeden önce kurslara kayıt olup olmayacağı ile ilgili fikrini web sitemizde bulunan anketi doldurarak bizlere bildirmesini rica ederiz. 3-Toplantıda kurslarla ilgili detaylı teknik bilgiler verilecek ve ön kayıt işlemleri tamamlanacaktır.