HAKAN GÜNER 14-275-067. 1833 yılında, Stokholm'de sehrinde dogdu. Nobel, San Remo'da 1896 yılında beyin kanaması sonucu öldü. İsveçli bilim adamıdır.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Gürültü ve patırtının ortasında sükunetle dolaş
Advertisements

A) Zilin çalmasıyla yarışma başladı.
“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ NİSAN MUSTAFA AKGÜN.
Çanakkale geçilmez Bomba şimşekleri beyninden inip her siperin Sönüyor göğsünün üstünde o arslan neferin. Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer, O.
HOŞ GELDİNİZ.
Bilim Adamı Albert Einstein.
Kendimizi evlenince, bir bebek sahibi olunca, sonra bir tane daha olunca yaşamın daha güzel olacağına inandırmışızdır. Sonra çocuklarımızın yeterince yetişkin.
BAŞLAMA MESAJI SEVGİLİ AFYONKARAHİSARLI HEMŞERİLERİM, KIYMETLİ BASIN MENSUPLARI, Bakanlar Kurulu’nun 23/5/2014tarih ve 2014/6366 karar sayısı uyarınca.
TBMM’NİN AÇILIŞI ve SAKARYA SAVAŞI
KOŞULSUZ KABUL Kazanım: İnsanları olduğu gibi kabul eder.
Bir zamanlar bir ağaç varmış
10. Sınıf 9 nolu kazanım etkinliği
Hazırlayan: Hediye ÖZER AYDIN MYO SEVİMLİ DOSTLAR.
“Feomidyum” Gerçeği ve TÜRKİYE Türkiye Bilimsel Aydınlanma Platformu Ekim-2005.
Trablusgarp Savaşı veya diğer kullanımıyla  Türk-İtalyan Savaşı, yılları arasında Osmanlı İmparatorluğu ve İtalya Krallığı arasında.
T.C İNKILAP TARİHİ ve ATATÜRKÇÜLÜK
ÇAĞDAŞ TÜRK VE DÜNYA TARİHİ
HS_IVSS_CSZE 04 IVSS-Elektrik Bölümü Ankara, Şubat 2005.
ANADOLU MEDENİYETLERİ
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER Buluş: Bir şeyin ilk kez ortaya koyulması, icat edilmesidir. Mucit: Yeni bir buluş ortaya koyan, icat eden kimsedir.
… İlköğretim Yılları... …. ??? İLK SEÇİM ??? Önünde 4 Seçenek Var. Fakat, Sadece Bir Tanesini Seçebilirsin !!!
ATOMUN YAPISI.
Cumhuriyet Yeni Türk devletinin önder inkılapçılık bilime lider komutan devlet adamıdır. askeri siyasibağımsızlık.
TÜMLEŞİK DEVRELER VE SAYISAL SİSTEMLER
ÇİN MEDENİYETİ.
ATOMUN YAPISI.
OSMANLIDA DEVLETİNDE BİLİM VE BİLİM ADAMLARI
Türkiyede nanoteknoloji
Üzülme çocuk ! ümidini asla yitirme Biliyorum yüzün hiç gülmedi ki
Patlayıcılar ve Roket Yakıtları
“BENİMLE OKURMUSUN?” 3. SINIF MART AYI KİTAPLARI KİTAPLARIN OKUNMA TARİHİ: 1MART-25 MART ARASI SINAV: 26 MART.
Mevlana Celaleddin-i Rumi
ATATÜRKÇÜLÜK VE İNKILAP TARİHİ PRFORMANS ÖDEVİ A.KADİR CİBA 8/B 631.
GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
ANADOLU MEDENİYETLERİ
XII. TEKNOLOJİ ÖDÜLLERİ TANITIM TOPLANTISI Deniz Bayhan Teknoloji Ödülleri Yürütme Kurulu Üyesi Üyesi.
Eğitim Fakültesi 2. sınıf
Paydası bir basamaklı olan kesirler basit kesirler
Tekirda ğ - Kapaklı Anadolu Lisesi. Kişilerin belli bir e ğ itimle edindikleri ve hayatlarını kazanmak için sürdürdükleri düzenli ve kurallı faaliyetler.
VERİLEN KELİMEYLE EŞLEŞEN KAVRAMlARIN ÜZERİNE DOKUNUNUZ.
BÜYÜK SELÇUKLU DEVLETİ
İLK TÜRK DEVLETLERİNDE DİN
Maddenin bölünmesi zor, en küçük yapı taşına atom adı verilir
LOZAN ANT. SINIRLAR Suriye sınırı:20 Ekim 1921 tarihli Ankara antlaşmasıyla belirlenen sınırlar kabul edildi. Irak sınırı:Musul –Kerkük sorunundaki anlaşmazlıktan.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
NASIL VERGİ MÜFETTİŞİ OLUNUR ? VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
 Lozan Barış Antlaşması’nda çözüme kavuşmayan sorunlardan birisi de Musul sorunu ve Irak sınırıydı.Misakımilli sınırları içinde yer alan ve halkının.
ESKİLERİ HATIRLATMA Belki de en başından belliydi kaderimiz.
TÜRKLERİN MÜSLÜMAN OLUŞU
T.C.İNKİLAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK
ATATÜRK VE MİLLİ MÜCADELE CEPHELER
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE SAATLER
Nuran BOYRAZ Tarih Öğretmeni HAÇLI SEFERLER İ (1096–1270) XI. yy.'ın sonlarından XIII. yy.'ın sonlarına kadar Hıristiyanların güçlenen Müslüman dünyasına.
İtalyan yönetmen Roberto Benigni‘in yönettiği 1997 yapımı İtalyan drama filmidir. II. Dünya Savaşı zamanında karısı ve oğlu ile birlikte Yahudi kamplarına.
Kendimizi evlenince, bir bebek sahibi olunca, sonra bir tane daha olunca yaşamın daha güzel olacağına inandırmışızdır. Sonra çocuklarımızın yeterince yetişkin.
ANADOLU (TÜRKİYE) SELÇUKLU DEVLETİ.
1501 TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı.
Topluma Hizmet Edenler
BARIŞ MANÇO’NUN HAYATI
KONGRELER NASIL YAPILMALI?
1-31 AĞUSTOS 2017 ETKİNLİK RAPORU
Kendimizi evlenince, bir bebek sahibi olunca, sonra bir tane daha olunca yaşamın daha güzel olacağına inandırmışızdır. Sonra çocuklarımızın yeterince yetişkin.
İSLAMİYET ÖNCESİ EĞİTİM
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
Osmanlı devleti ordu teşkilatında kendinden önce kurulmuş olan Türk-islam devletlerini örnek almıştır. osmanlı devleti fetih politikası üzerine kurulmuş.
ARŞIMET. ARŞIMET KIMDIR ? Arşimet MÖ 287 yılında Sicilya’da dünyaya gelmiştir. Antik dünyanın ilk ve en büyük bilim adamı olarak bilinir. Arşimet dedi.
BİLİM ADAMLARI.
COĞRAFİ KEŞİFLER.
Sunum transkripti:

HAKAN GÜNER

1833 yılında, Stokholm'de sehrinde dogdu. Nobel, San Remo'da 1896 yılında beyin kanaması sonucu öldü. İsveçli bilim adamıdır.

Büyük bir İsveçli mucit ve sanayici olan Alfred Nobel, birçok zıt yönleri olan bir insandı. İflas etmiş bir kişinin oğluydu; fakat kendisi bir milyoner oldu. Edebiyat aşığı bir fenciydi, ardından bir ideal bırakan sanayici oldu. Bir servet sahibi oldu; fakat son derece basit yaşadı. Toplum içinde neşeli olmasına rağmen, yalnız olduğu zaman yüzünde tasa ve elem vardı. Bir insanlık aşığı idi; fakat hiç eşi ya da O’nu sevecek bir ailesi olmadı. Vatanına aşık bir kişi idi; fakat yabancı topraklarda yapayalnız öldü. Barış zamanında maden sanayinde ve yol inşaatında kullanılsın diye yeni bir patlayıcı madde olan dinamiti keşfetti; fakat dinamiti bir silah olarak savaşta vatandaşlarını yaralamak ve öldürmek için kullanıldığını gördü.mucit Alfred Nobel

Alfred Nobel’in gerçekten askeri önem taşıyan tek buluşu dumansız baruttu (Balistit) ve mirasın tümü içindeki payı % 10’ dur. Bilimsel keşiflerini endüstri alanında uygulama konusunda başarı kazandı ve 20’den fazla ülkede 80’den fazla şirket kurdu. Gerçekte onun büyüklüğü, ileri görüşlü, yaratıcılık gücü olan insanları etrafına toplayabilmek yeteneğidir. Fakat, Nobel’in asıl amacı para kazanmak, hatta keşif yapmak da değildi.

Ödüller diploma, altın madalya ve çek olarak her yıl 10 Aralık’da ( Alfred Nobeli’in ölüm gününde) ödül kazananlara Stockholm’un meşhur Konser Salonunda İsveç Kralı tarafından büyük bir törenle verilir. İlk ödül, 1901 yılında verilmiştir

KAYNAKLAR m=alfrednobel