ALAN SEÇİMİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ANADOLU LİSELERİ TANITIM SUNUSU OKUL REHBERLİK SERVİSİ
Advertisements

BAFRA OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ
DERS SEÇİMİ NEVİM DEMİRCİ DANIŞIK.
ORTAK 9. SINIF DURUMU Tüm Ortaöğretim kurumları 9. sınıflarında okutulan dersler ortaktır. 9. sınıf öğrencileri Eğitim Öğretim yılı sonunda başarı durumuna.
Efor Dershanesi Rehberlik Birimi
LİSE 1. SINIF (9. SINIF) ORTAK ALAN.
GEMLİK TİCARET MESLEK LİSESİ YGS VE LYS SUNUSU.
MAMAK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ YGS BİLGİLENDİRME VE MOTİVASYON SEMİNERİ FARUK SÜZER PSİKOLOJİK DANIŞMAN.
ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı, özellikle okul öncesi eğitim kurumlarını kapsar.
ALAN SEÇİMİ.
İLİMİZDE BULUNAN ANADOLU-ANADOLU TEKNİK VE MESLEK LİSELERİ
ALANA GEÇİŞ SEÇKİN ŞENTÜRK.
HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİ VE SEÇMELİ DERSLER
YİYECEK –İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
Eğitim Öğretim Yılı 9. Sınıf Alan Seçimi Bilgilendirme Toplantısı
SALİHLİ KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
9. SINIFLARIN ALAN SEÇİMİNDE DİKKAT ETMESİ GEREKENLER
YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) ve LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) ile üniversiteye geçiş sistemi iki aşamalı hale getirildi. YGS Mart ayında LYS Haziran.
Ortak Dersler MADDE 7 – Ortak dersler, öğrencilerin okulu bitirinceye kadar almakla yükümlü olduğu derslerdir. Bu dersler, bütün öğrencilere asgarî.
ALAN SEÇİMİ HAZIRLAYAN ŞERİFE HUŞ
ORTAÖĞRETİMDE ALAN/DAL SEÇİMİ
ANADOLU TEKNİK PROGRAMI (ATP) / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA (AMP) ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU.
NEVVAR SALİH İŞGÖREN TEK. VE END. MESLEK LİSESİ
ATÇA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ. Daha iyi ölçme yapabilen, Öğrencilerin orta öğretim başarı puanını dikkate alan, Farklı puan türleriyle öğrencileri.
ALAN SEÇİMİ SÜRECİ VE AİLENİN ROLÜ
DERS-ALAN SEÇİMİ.
DERS SEÇİMİNİ DEĞERLENDİRİYORUM
YÜKSEL İLHAN ALANYALI MTAL
BALGAT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
2015 Doğru Tercih Hoşgeldiniz.
Ders seçimi veli, “öğrenci” tarafından yapılır.
MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ KATSAYI ENGELİ KALKTI
ALAN TERCİHLERİ VE MESLEK SEÇİMİ
YILDIZ SELAHATT İ N MISTIKO Ğ LU KIZ TEKN İ K VE MESLEK L İ SES İ YGS-LYS TANITIMI.
YILDIZ SELAHATT İ N MISTIKO Ğ LU KIZ MESLEK L İ SES İ YGS-LYS TANITIMI.
El Sanatları Bölümü  Halıcılık ve Kilimcilik Programı  Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı  Geleneksel El Sanatları Programı Mimarlık ve Şehir Planlama.
YİĞİTLER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA ALAN/DALA GEÇİŞ VE ÖĞRENCİ KAYITLARI Müdür Yardımcısı Erol DEMİR Rehber Öğretmen Gökhan ERDUL.
HAZIRLAYAN GÜNEŞ KARTEPER
HAZIRLAYAN MEHMET UĞUR BAHADIN KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ.
ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ YGS YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI LYS LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI.
9. sınıfı başarısı hangi meslek = uygun dersler istediği üniversite bölümünü puanı kırılmadan Ders seçimi sisteminde öğrenim gören bir öğrencinin alanı.
2015 YILI ÜNİVERSİTELERDE ÖZEL YETENEK PROGRAMLARI VE ŞARTLARI *Özel yetenek gerektiren programların sınavları ile seçme ve yerleştirme işlemleri yükseköğretim.
2012 YGS-LYS SINAV SİSTEMİ AKHİSAR ZEYNEP GÜLİN ÖNGÖR KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
Hayat Biçimini Seçmektir
REHBERLİK SERVİSİ Haftalık ders çizelgelerinde ortak dersler, alan/dal dersleri (mesleki ve teknik ortaöğretim okulları) ve seçmeli dersler bölümleri.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
HOŞGELDİNİZ FUNDA KÖROĞLU REHBERLİK SERVİSİ.
SINIF GEÇME VE SINAV YÖNETMELİĞİ. PUAN Ortaöğretimde Sınav, ödev, projeler ve uygulamalar, 100 tam puan üzerinden değerlendirilmektedir. Ortaöğretimde.
YGS – 1 PUANLI LİSANS PROGRAMLARI Puan Türü Aktüerya Bölümü YGS Taban PuanlarıYgs 1 Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü
YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) 1. BASAMAK SINAVI.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
. TERCİH. Öğrenci & Rehber Öğretmen  Hocam, Ankara mı? İstanbul mu? Aslında Eskişehir’de fena değil…  Çift anadal, yandal ne demek?...  Hocam mimarlık.
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ
Şubat 2016 İstanbul Üniversite Tercih Kursu MTOK Kontenjanları Sunumu Hazırlayanlar: Mesut Sabancı Adem Kalebaşı.
ALAN SEÇİMİ. ALANLARA TERCİH VE YERLEŞTİRME ANADALU TEKNİK/ANADOLU MESLEK PROGRAMINDA ALANA GEÇİŞ.
ORTAÖ Ğ RET İ M KURUMLARI BÜ Ş RA ATICI REHBER Ö Ğ RETMEN.
ANADOLU TEKNİK /ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME Ayşegül ENÖN Rehber Öğretmen.
TERCİH DÖNEMİ ORTAOKUL SONRASI TARSUS ORTAÖĞRETİM KURUMLARI.
ANADOLU TEKNİK / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME.
HAZIRLAYAN ŞERİFE HUŞ AYŞE AKPINAR KIZ TEKNİK ANADOLU MESLEK VE MESLEK LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
ULUDERBNET SABANCI ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ 2016
YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) ve LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) ile üniversiteye geçiş sistemi iki aşamalı hale getirildi. YGS Mart ayında LYS Haziran.
YENİ EK PUAN UYGULAMASI
YGS LYS VELİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİMİZE
(ÖĞRENCİ SEÇME ve YERLEŞTİRME SİSTEMİ)
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi
Hazırlayan: Beyşehir rehberlik ve araştırma merkezi müdürlüğü
YENİŞEHİR EVLİYA ÇELEBİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Sunum transkripti:

ALAN SEÇİMİ

Bu Süreçte Dikkat Etmemiz Gerekenler

Öğrencimizin ilgileri, yetenekleri: Sorularımız: Çocuğunuzun çizime ilgisi var mı? Çocuklarla vakit geçirmeyi seviyor mu? Yemek yapmayı hiç denedi mi? Saç yapmayı seviyor mu? Modaya, giysi tasarımına ilgisi var mı? Evde bozulmuş aletleri tamir etmeye hiç kalkıştı mı?

Öğrencimizin sağlık durumu: Sorularımız: Astımı var mı? El-kol kaslarında sorun var mı? Gözlerinde bir sorun var mı? Ağır şeyler kaldırabilir mi? Uzun saatler çalışabilir mi?

Öğrencimizin ders başarısı: Sorularımız: Matematik dersi nasıl? Geometri dersi nasıl? Kimya dersi nasıl? Fizik dersi ne durumda? Yabancı dili iyi mi?

Öğrencimizin genel başarısı: İlköğretimdeki diploma puanı? Sorularımız: İlköğretimdeki diploma puanı? İlk dönem karnesi? 2.dönemdeki sınavları? Sınıf içindeki tahmini sıralaması?

Ailenin maddi durumu:

Öğrencimizin kişilik özellikleri: Sorularımız: Çekingen? İkna gücü yüksek? Girişimci? Kurallara bağlı? Nesnelerle uğraşmayı seven? Hırslı? Başına buyruk?

Çocuğunuz okumak istiyor mu? Liseyi bitirecek mi? Aslında en önemli sorumuz belki de: Çocuğunuz okumak istiyor mu? Liseyi bitirecek mi?

Bütün bu unsurları dikkate alarak alan tercihlerimizi yapacağız Bütün bu unsurları dikkate alarak alan tercihlerimizi yapacağız. Unutulmaması gereken çocuğunuzun sadece bu okuldaki ya da Kartal’daki 9.sınıf öğrencileriyle değil, İstanbul’daki hatta belki diğer şehirlerdeki tüm 9.sınıf öğrencileriyle yarıştığı....

Kimlik ve Okul Bilgileri 9.Sınıf İlköğretim Bilgileri T.C Kimlik No ÖĞRENCİ BİLGİLERİ Kimlik ve Okul Bilgileri 9.Sınıf İlköğretim Bilgileri T.C Kimlik No   Mezun Olduğu Okul Adı Soyadı Okul No Kayıtlı Olduğu Okul İlköğretim Diploma Puanı 9.Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı TERCİH BİLDİRİM FORMU VE DEĞERLENDİRME TABLOSU Sıra No Tercih Edilen 9.Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı X 0.60 (A) İlköğretim Diploma Puanı X 0.40 (B) Alana Yerleştirme Puanı (C = A+B) Alan Adı Okul Adı 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Tercihler tarafımızdan yapılmıştır Görülmüştür Öğrencinin Velinin Müdür Yardımcısının İmza

Alanlarla ilgili ayrıntılı bilgi için: http://mtegm.meb.gov.tr/ http://megep.meb.gov.tr/ http://mbs.meb.gov.tr

Bizim Okulumuz İçin Alan Bilgileri Okulumuzda şu an için 3 alan vardır: Çocuk Gelişimi Grafik ve Fotoğrafçılık Yiyecek-İçecek Hizmetleri

ÇOCUK GELİŞİMİ Üniversitedeki 4 Yıllık Bölümler (Ek Puanlı) Çocuk Gelişimi (Yüksekokul) YGS-5 Görme Engelliler Öğretmenliği YGS-4 İşitme Engelliler Öğretmenliği YGS-4 Okul Öncesi Öğretmenliği YGS-5 Özel Eğitim Öğretmenliği YGS-4 Sosyal Hizmet (Yüksekokul) YGS-5 Üstün Zekalılar Öğretmenliği YGS-6 Zihin Engelliler Öğretmenliği YGS-4

ÇOCUK GELİŞİMİ Çocuk Gelişimi Sosyal Hizmetler Üniversitedeki 2 Yıllık Bölümler (Sınavsız Geçiş) Çocuk Gelişimi Sosyal Hizmetler

GRAFİK VE FOTOĞRAF Grafik Tasarımı (M.T.O.K.) YGS-5 Üniversitedeki 4 Yıllık Bölümler (MTOK Kontenjanı) Grafik Tasarımı (M.T.O.K.) YGS-5

GRAFİK VE FOTOĞRAF Üniversitedeki 2 Yıllık Bölümler (Sınavsız Geçiş) Basım ve Yayın Teknolojileri Basın ve Yayıncılık Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Grafik Tasarımı Halıcılık ve Kilimcilik Marka İletişimi Mimari Dekoratif Sanatlar Reklamcılık

YİYECEK-İÇECEK HİZMETLERİ Üniversitedeki 4 Yıllık Bölümler (Ek Puanlı) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Yüksekokul) YGS-4 Gastronomi (Yüksekokul) YGS-4 Konaklama İşletmeciliği (Yüksekokul) YGS-6 Konaklama ve Turizm İşletmeciliği(Yüksekokul) YGS-6 Seyahat İşletmeciliği (Yüksekokul) YGS-6 Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği (Yüksekokul) YGS-5 Turizm İşletmeciliği (Yüksekokul) YGS-6 Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik (Yüksekokul) YGS-6 Turizm Rehberliği (Yüksekokul) DİL-1 Turizm ve Otel İşletmeciliği (Yüksekokul) 4 YGS-6 Turizm ve Otelcilik (Yüksekokul) YGS-6 Yiyecek-İçecek İşletmeciliği (Yüksekokul) YGS-6

YİYECEK-İÇECEK HİZMETLERİ Üniversitedeki 4 Yıllık Bölümler (MTOK Kontenjanı) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (MTOK) YGS-4 Rekreasyon Yönetimi (M.T.O.K.) YGS-3 Turizm İşletmeciliği (M.T.O.K.) YGS-6 Turizm Rehberliği (M.T.O.K.) DİL-1

YİYECEK-İÇECEK HİZMETLERİ Üniversitedeki 2 Yıllık Bölümler (Sınavsız Geçiş) Aşçılık İkram Hizmetleri Turizm ve Otel İşletmeciliği Turizm ve Seyahat Hizmetleri Kültürel Miras ve Turizm Otobüs Kaptanlığı Turizm Animasyonu Turizm Rehberliği

Meslek Liseleri İçin Tarihler Öğrencilerimiz öğrenim görmek istedikleri meslek/endüstri meslek liselerine başvuruları, formları kendi okullarından Mayıs ayında alarak yapacaklardır.

Meslek Liseleri İçin Tarihler Alanlara kesin kayıtlar Ağustos sonunda yapılacaktır ( MEB sonuçları hemen açıkladığı takdirde ). Kesin kaydını son gün de yaptırmayan öğrenciler kayıt hakkını kaybederler.

Teknik Liseler Teknik liseler, Meslek Liselerinden daha farklı ve gelişmiş ders programları uygular. Teknik Liselere başvurular okuldan bir başka form alınarak e-okul sistemi üzerinden yapılacaktır.

Teknik Liseler İçin Başvuru Şartları 9.sınıfı doğrudan veya ortalama ile geçmiş olması gerekir, Dil ve Anlatım, matematik, fizik ve kimya derslerinden başarılı olması, Yılsonu başarı ortalamasının da en az 55.00 olması gerekir.

Teknik Liseler İçin Başvuru Şartları Bir öğrenci en fazla 3 teknik liseye başvurabilir, Öğrenciler söz konusu 4 dersin yıl sonu başarı puanlarının toplamına göre sıralanır.

ÖĞRENCİNİN ALAN ve MESLEK SEÇİMİNDE AİLELERE ÖNERİLER

Çocuğunuzun ders başarısını, ilgi ve yeteneklerini, serbest zamanlarında ne tür etkinliklerde bulunduğunu gözlemleyin.

Seçmeyi düşündüğü mesleklerle ilgili araştırmayı birlikte yapın (çalışma ortamı, koşulları, çalışanlarda aranan nitelikler, meslekte ilerleme, kazanç, mesleğin geleceği vb..)

Bazen anne-babalar çocuklarının ilgi, yetenek ve isteklerini dikkate almadan kendilerine ait kurulu bir düzeni devam ettirmeleri için (baba kuaför/berber ve çocuğunun dükkanı ileride devralması vb.) onlara telkinde bulunmakta, hatta zorlamaktadırlar. Bireysel farklılıkları dikkate almak gerekmektedir.

Dinlediğiniz için teşekkür ederiz..... Kartal Kız Teknik ve Meslek Lisesi Rehberlik Servisi