REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ SEYDİŞEHİR. SAĞLIK RAPORU ALMA Anne-babalar sağlık raporu almaya çocuklarıyla birlikte gitmeliler. Anne-babalar sağlık raporu.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bireyselleştirilmiş Eğitim ve Öğretim Programı Geliştirme
Advertisements

OKUL REHBERLİK SERVİSLERİ DESİMAL SİSTEMİ
DEVAM - DEVAMSIZLIK ve ÖĞRENİM HAKKI
EĞİTSEL DEĞERLENDİRME VE BEP
SAĞLIK BAKANLIĞI EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ
Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu
TIBBİ TANILAMA EĞİTSEL TANILAMA
ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ
ÖZEL EĞİTİM VE KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI
SAĞLIK BAKANLIĞI T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ANTALYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ.
POLATLI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
BEP GELİŞTİRME BİRİMİ VE GÖREVLERİ
BİLİM Sanat Merkezine Öğrenci Seçimi
BİLİM Sanat Merkezine Öğrenci Seçimi
ÖZEL EĞİTİM NEDİR? Çoğunluktan farklı ve özel gereksinimli çocuklara sunulan, üstün özellikleri olanları yetenekleri doğrultusunda kapasitelerinin en üst.
DESTEK EĞİTİM ODASI VE ÖZEL EĞİTİM SINIFLARI AÇILMA SÜRECİ VE BU SINIFLARDA DERSE GİRECEK ÖĞRETMENLER Destek eğitim odası: Kaynaştırma uygulamaları yoluyla.
FIRINLI İLKÖĞRETİM OKULU Okullarda görev yapan Öğretmenlerimizin en büyük sıkıntılarından biri de bireysel eğitim gerektiren ve “Kaynaştırma” eğitimine.
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ Özel eğitim gerektiren bireylerin,yetersizliği olmayan akranlarıyla birlikte eğitim-öğretimlerini resmi okullarda sürdürmesi esasına.
OCAKLAR MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
DESTEK EĞİTİM ODASI Kaynaştırma eğitimine tabi olanlara sunulan bir hizmet Kaynaştırma uygulamalarının bir parçası ve tamamlayıcısı.
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ Hazırlayan: Kemal GÜLLÜ Çağlayan Ortaokulu.
KONU BAŞLIKLARI Özel eğitimin tanımı ve önemi
ÖZEL EĞİTİM DÜZENLEMELERİ
AYDIN ÇOCUK MAHKEMESİ İSMAİL ÇEKİN PEDAGOG
TEMEL EĞİTİMDEN SORUMLU ŞUBE MÜDÜRLERİNİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI 1.
REHBERLİK HAZIRLAYAN Uzm. Psk. Dan. Elif ÇORUHLU
2012/07 özel eğitim yönetmeliği değişiklikleri
Kaynaştırma ve bep bilgilendirme toplantısı
OKULDAN RAM’a ÖĞRENCİ YÖNLENDİRME SÜRECİ
KARESİ REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
Ş AH İ NBEY REHBERL İ K VE ARA Ş TIRMA MERKEZ İ. KAYNAŞTIRMA Kaynaştırma yoluyla eğitim nedir? Kaynaştırma yoluyla eğitim; özel eğitime ihtiyacı olan.
TEOG (TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ) TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ KAĞITHANE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Hazırlayan: Zehra AKÇA (Psikolojik Danışman)
Mentör Öğretmenlik.
6. ORTAK SINAVLARA GİRİŞ YERİ a. Olağanüstü haller ve özel durumlar dışında 8 inci sınıfta öğrenim gören her öğrenci kendi okulunda sınava.
KUMLUCA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
ÖZEL EĞİTİM SINIFI VE KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI
BÜTÜNLEŞTİRME EĞİTİCİ EĞİTMENİ İHSAN KESİK
1. Destek Eğitim Odası nedir? Okul ve kurumlarda, yetersizliği olmayan akranlarıyla birlikte aynı sınıfta eğitimlerine devam eden özel eğitime ihtiyacı.
BİTLİS REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ/Özel Eğitim Hizmetleri Bölümü, Adres: Taş.
Yöneltme/Yerleştirme
VAN TUŞBA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
ÖZÜRLÜLÜK(ENGELL İ )NED İ R? Bedensel, zihinsel ve ruhsal özelliklerinden belirli oranda fonksiyon kaybına neden olan organ yokluğu ve bozukluğu sonucu.
Eylül 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK.
Nazilli Rehberlik ve Araştırma Merkezi
ÇEKMEKÖY REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Özel Eğitime İhtiyacı Olan Çocukların Eğitim Sürecine Uyumu Kursu Çiğdem ÇAMUR Özel Eğitim Öğretmeni Ahmet KAHRAMAN.
ÖĞRENCİ DEĞERLENDİRME VE TANILAMA SÜRECİ
BURDUR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
DİĞER TUTUMLAR.
Destek Eğitim Odaları.
Özel eğitim hizmetleri kurulu, özel eğitim değerlendirme kurul raporu doğrultusunda özel eğitime ihtiyacı olan bireyi uygun resmî okul veya kuruma yerleştirir.
MERKEZİ SİSTEM ORTAK SINAVLARI 28 – 29 NİSAN 2014 ORTAK SINAVLAR İLE 10 – 11 MAYIS 2014 MAZERET SINAVI İÇİN 5 MART 2014 TARİHİNE KADAR YAPILMASI GEREKEN.
ÖZEL EĞİTİM VE KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI - 2
DANIŞMANLIK TEDBİRİ UYGULAMALARI
ÖZEL EĞİTİME GEREKSİNİM DUYAN ÇOCUKLAR VE ÖZEL EĞİTİM
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Nazilli Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ÖZEL EĞİTİM İHTİYACI OLAN ÖĞRENCİLERE SINAV UYGULAMA KLAVUZU 1.
TANILAMA.
DESTEK EĞİTİM ODASI UYGULAMA KILAVUZU
3. ÜNİTE TÜRKİYE’DE ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ İLE İLGİLİ ÖRGÜTLENME VE MEVZUAT.
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ Hazırlayan:.
KOCASİNAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
BİLECİK REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
TEMEL KAVRAMLAR, TARİHÇE VE İLKELER
BİLİM Sanat Merkezine Öğrenci Seçimi
ÖZEL EĞİTİM Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin eğitim ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak yetiştirilmiş personel, geliştirilmiş eğitim.
ÖZEL EĞİTİMDE TANILAMA
… Sınıf Öğretmeni.
DESTEK EĞİTİM ODALARI.
ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK
DESTEK EĞİTİM ODASI Nedİr?
Sunum transkripti:

REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ SEYDİŞEHİR

SAĞLIK RAPORU ALMA Anne-babalar sağlık raporu almaya çocuklarıyla birlikte gitmeliler. Anne-babalar sağlık raporu almaya çocuklarıyla birlikte gitmeliler. Doktordan,mutlaka zeka testi yapmasını istemeliler. Doktordan,mutlaka zeka testi yapmasını istemeliler. Çocuğun durumunu doktora detaylı bir şekilde anlatmalılar. Çocuğun durumunu doktora detaylı bir şekilde anlatmalılar.

SAĞLIK RAPORUNA İTİRAZ İtirazlar ’’ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’’ ne yapılır. İtirazlar ’’ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’’ ne yapılır.

EĞİTİM PLANINA İTİRAZ Veliler 60 gün içinde, Veliler 60 gün içinde, Okullar 70 gün içinde itiraz edebilirler. Okullar 70 gün içinde itiraz edebilirler.

DESTEK EĞİTİM RAM’ lar YÖNETMELİK’ ler çerçevesinde çalışmaktadır. RAM’ lar YÖNETMELİK’ ler çerçevesinde çalışmaktadır. RAM’lar ’’Randevu Sistemi’’ ile çalışmaktadır.Randevular VELİ, VASİ yada resmi okul müdürleri haricinde kimseye verilmez. RAM’lar ’’Randevu Sistemi’’ ile çalışmaktadır.Randevular VELİ, VASİ yada resmi okul müdürleri haricinde kimseye verilmez. Rehabilitasyondan kayıt sildirme süresi 1 aydır. Rehabilitasyondan kayıt sildirme süresi 1 aydır.

2.bir kurumdan kayıt sildirme süresi 6 ay. 2.bir kurumdan kayıt sildirme süresi 6 ay. Her sağlık raporu olana destek eğitim önerilmez.Yönetmeliğe göre;sağlık raporunda bedensel engele eşlik eden bir psikolojik rahatsızlık varsa destek eğitim önerilmez. Her sağlık raporu olana destek eğitim önerilmez.Yönetmeliğe göre;sağlık raporunda bedensel engele eşlik eden bir psikolojik rahatsızlık varsa destek eğitim önerilmez. Zihinsel engele eşlik eden bir psikolojik rahatsızlık varsa destek eğitim önerilmez. Zihinsel engele eşlik eden bir psikolojik rahatsızlık varsa destek eğitim önerilmez.

Çok ağır engelli bireylere destek eğitim önerilmez. Çok ağır engelli bireylere destek eğitim önerilmez. Orta düzey zihin engelli olup da hiç ilerleme gösteremeyen bireylere destek eğitim önerilmez. Orta düzey zihin engelli olup da hiç ilerleme gösteremeyen bireylere destek eğitim önerilmez. Hafif zihinsel engelli olup da akranlarından anlamlı bir farklılık göstermiyorsa destek eğitim önerilmez. Hafif zihinsel engelli olup da akranlarından anlamlı bir farklılık göstermiyorsa destek eğitim önerilmez. Bedensel engelli bireylere ’’Fizik Tedavi Bedensel engelli bireylere ’’Fizik Tedavi

Uzmanı’’ görüşü doğrultusunda destek eğitim önerilir veya önerilmez. Uzmanı’’ görüşü doğrultusunda destek eğitim önerilir veya önerilmez. Eğitim planını alan veli çocuğunu rehabilitasyona göndermek zorunda değildir.Göndermeme hakkına sahiptir. Eğitim planını alan veli çocuğunu rehabilitasyona göndermek zorunda değildir.Göndermeme hakkına sahiptir. Destek eğitimi aylık 8 saat bireysel + 4 saat grup eğitimi olarak verilir. Destek eğitimi aylık 8 saat bireysel + 4 saat grup eğitimi olarak verilir.

Rehabilitasyona giden her birey TELAFİ EĞİTİMİ hakkına sahiptir. Rehabilitasyona giden her birey TELAFİ EĞİTİMİ hakkına sahiptir.

ÖZÜRLÜ MAAŞI Zihin engellilerde birey 18 yaşına gelince özürlü maaşı kesilir.Maaşın tekrar verilmesi için velinin mahkemeye başvurup VASİLİK BELGESİ alması gerekir. Zihin engellilerde birey 18 yaşına gelince özürlü maaşı kesilir.Maaşın tekrar verilmesi için velinin mahkemeye başvurup VASİLİK BELGESİ alması gerekir.

DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER Hazırlayan: NEVRUZ KORKMAZ ( Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni) ( Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni)