OKULUMUZ HAKKINDA. OKULUMUZ HAKKINDA Okulumuz.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TEOG Tercih ve Yerleştirme Sistemi
Advertisements

OGES.
ÇAĞDAŞKENT ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
ORTAK 9. SINIF DURUMU Tüm Ortaöğretim kurumları 9. sınıflarında okutulan dersler ortaktır. 9. sınıf öğrencileri Eğitim Öğretim yılı sonunda başarı durumuna.
ASKERİ OKULLAR VE POLİS KOLEJİ SINAVLARI
LİSE 1. SINIF (9. SINIF) ORTAK ALAN.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)-2014 Eylül ayında duyurulan ve kısaca TEOG olarak adlandırılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi bu.
MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü
İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 – 2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİN TANILAMA SÜRECİ ŞUBAT 2014.
2013 SBS SİSTEMİ SEMİNERİMİZE HOŞ GELDİNİZ. SINIF BAŞVURU VE ÜCRET YATIRMA TARİHİ SINAV GİRİŞ BELGELERİNİN İNTERNETTE YAYIM TARİHİ SINAV TARİHİ SINAV.
KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 28 – 29 KASIM 2013 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİM GEÇİŞ VE KONTENJANLAR
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM VE YÖNELTME SEMİNERİNE
ANADOLU OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSELERİ
ADAPAZARI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Tercih İşlemlerinin Yapılacağı Yerler:
9. SINIFLARIN ALAN SEÇİMİNDE DİKKAT ETMESİ GEREKENLER
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) TERCİH ve YERLEŞTİRME SİSTEMİ –
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ
TEOG (TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ) TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 1.
ANADOLU TEKNİK PROGRAMI (ATP) / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA (AMP) ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU.
ŞANLIURFA SPOR LİSESİ.
2015 TEOG TERCİH KILAVUZUBİLGİLENDİRME SEMİNERİ
TEOG tercih ve yerleştirme işlemleri Lise türleri
MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü
2014/2015 ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME e-KILAVUZU 1 MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü.
ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞTE TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ
MEHMET ŞEREF EĞİNLİOĞLU ORTAOKULU
TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ
TEOG Merkezi Ortak Sınavlarının Değerlendirilmesi;
ALTINDAĞ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
YİĞİTLER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
TEOG SINAVI VE TERCİH İŞLEMLERİ
TOPLANTI GÜNDEMİ Açılış Sunum Soru-Cevap Kapanış.
YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
OKULUN KISA TARİHÇESİ 1 Aralık 1949 tarihinde kız okulu olarak açılmıştır yılında İstasyon Caddesindeki şimdiki binasına taşınmıştır
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ PROGRAMI
TEOG (TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ) TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ KAĞITHANE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Hazırlayan: Zehra AKÇA (Psikolojik Danışman)
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES) YEŞİLGİRESUN İLKÖĞRETİM OKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ Psikolojik Danışman FİDAN YILDIZ.
KOMUTANLIĞINA BAĞLI ORTA DERECELİ ASKERÎ OKULLARA BAŞVURU KOŞULLARI
GÖLCÜK REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DERS YILI TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) SİSTEMİ TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 1.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıf öğrencileri, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
ÇAKIR ORTAOKULU Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Temel eğitimden orta öğretime geçiş sınavının adıdır.
BİLSEM TANILAMA SÜRECİ
BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ TANILAMA İŞ VE İŞLEMLERİ
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ TANILAMA SÜRECİ
BESYO.
VAN SPOR LİSESİ.
Bandırma Rehberlik ve Araştırma Merkezi
. TERCİH. Öğrenci & Rehber Öğretmen  Hocam, Ankara mı? İstanbul mu? Aslında Eskişehir’de fena değil…  Çift anadal, yandal ne demek?...  Hocam mimarlık.
SBS Artık Tek Sınav! Yeni SBS Neler Getiriyor? TOK İ MEHMET AK İ F ERSOY OKULU.
NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM.
Bağcılar Rehberlik ve Araştırma Merkezi. Değerli Velimiz, Teog sürecinin en önemli aşamalarından biri olan Lise Tercih aşamasına gelmiş bulunmaktayız.
SBS. 8. SINIFTAN SONRA SBS FEN LİSESİ ÖZEL FEN LİSESİ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ ÖZEL OKULLAR ANADOLU LİSESİ ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ ANADOLU MESLEK.
 (TEOG1 + TEOG2) / 2 = SINAV PUANI (700)  SINIF = YILSONU BAŞARI PUANI (300 )  (SINAV+YILSONU PUANLARI)/2= YEP(500)
2016 ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME
Merkezi Sistemle Öğrenci Yerleştirilebilecek Liseler.
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SUNUMU
BİLİM Sanat Merkezine Öğrenci Seçimi
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü
SINAVA GİRMEK ZORUNLU MU?
Ortaöğretime Geçiş Sistemi
LGS 2018 TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
Sunum transkripti:

OKULUMUZ HAKKINDA

Okulumuz

TARİHÇEMİZ Eskişehir ili, Odunpazarı İlçesi, Çankaya Mahallesinde 8 derslikli Plevne Ticaret Meslek Lisesi ve Hızırbey Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesinin yerine, 2005-2006 eğitim öğretim yılında geçici olarak açılan okulumuz eğitime 48 öğrenci ile 2 şube olarak başlamıştır.2007-2008 Eğitim öğretim yılı Şubat ayında da şu andaki binasına taşınarak eğitim öğretime devam etmektedir. Okulumuz Spor Alanında Eğitim Öğretim vermekte olup, 2005-2006 eğitim öğretim yılında 48 öğrenciyle 2 şube olarak açılan okulumuz, her yıl Bakanlığımızın vermiş olduğu kontenjanla eğitim öğretime devam etmektedir.

TARİHÇEMİZ Okulumuz ilk mezunlarını 2008-2009 eğitim öğretim yılında vermiş olup, 32 mezun öğrenciden 25 öğrenci lisans programlarına bir öğrenci ön lisans programına yerleşerek kendi türünde Türkiye 1. Si olmuştur. 2015 - 2016 Eğitim - Öğretim yılı için 90 öğrenci alınacaktır.

PANSİYONUMUZ HAKKINDA

PANSİYONUMUZ

PANSİYONUMUZ HAKKINDA Pansiyonumuza alınacak öğrenciler yetenek sınavı doğrultusunda yapılacak sıralamaya göre istekliler içinden en üstten başlanarak il ayrımı yapılmaksızın alınacaktır. 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı İçin: Erkeklerde 32 Kızlarda 8 Boş Kontenjanımız Bulunmaktadır.

BAŞARILARIMIZ

VOLEYBOL Erkekler İl 1.si, Grup 1.si, Türkiye Yarı Finalleri Grup 3.sü

ATLETİZM - KROS Atletizm Kız ve Erkek Takımlarımız İl 1.si Türkiye Grup Elemelerinde 1. (Erkek), 4. (Kız) Türkiye Finallerinde Türkiye 6. (Erkek) Kros Kız ve Erkek Takımlarımız İl 2.si

ORYANTİRİNG Erkeklerde 3 yıl üst üste İl 1.si Genç A ve Genç B Kızlarda İl 4.sü

BOCCE - DART HER İKİ ALANDA İL 1.Sİ

FUTSAL Kızlar İl 2.si Erkekler İl 3.sü Türkiye Şampiyonası Grup 1.si Türkiye Yarı Finaller Grup 2.si (2013-2014)

KANO K2 TÜRKİYE ŞAMPİYONU

FUTBOL Erkeklerde İl 2.si

BİREYSEL SPORLAR Judo Türkiye 3.lüğü Disk Türkiye 4. lüğü Güreşte kilolarında İl birincilikleri, Ayrıca karate, taekwondo ’da öğrencilerimizin çeşitli dereceleri bulunmaktadır.

SINAV UYGULAMA ESASLARI

YETENEK SINAV TAKVİMİ Başvurular 15 Haziran 2015-24 Haziran 2015 Sınava Girecek Öğrenci Listesinin İlanı 25-26 Haziran 2015 Öğrenci Seçimi İçin Yetenek Sınavı 29.Haziran 2015-03 Temmuz 2015 Asil ve Yedek Listelerin İlanı 3 Temmuz 2015 Asil Kazananların Kesin Kayıtları 06-07- Temmuz 2015 Boş Kontenjan Kalması Halinde Yedek Liste İlanı 8 Temmuz 2015 Yedek Listeden Öğrenci Kayıtları 09-10 Temmuz 2015 Açık kontenjan kalması durumunda 2. Yetenek sınavı 13-15 Temmuz 2015

YETENEK SINAV KOMİSYONU Okul müdürünün başkanlığında; 2 (iki) ilgili okulun alan öğretmeni, 1 (bir) il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünce görevlendirilecek diğer okullardan alan öğretmeni 1 (bir) de alan uzmanı akademisyen yer alacaktır. Alan uzmanı akademisyen bulunamadığı durumlarda il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünce 1 (bir) alan öğretmeni görevlendirmesi yapılacaktır. Spor liseleri için oluşturulacak komisyonlarda gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüğü veya federasyonlardan ayrıca 1 (bir) temsilci de görevlendirilebilecektir.

BECERİ KOORDİNASYON PARKURU

UYULMASI GEREKEN KURALLAR PARKURDAKİ TÜM ARAÇLAR HERHANGİ BİR NEDENLE DEVRİLDİĞİ VEYA DÜŞÜRÜLDÜĞÜ TAKDİRDE HATA SAYILACAKTIR BÜTÜN TOPLAR SEPETTEN ALINIP SEPETE BIRAKILACAKTIR DENGE ALETİNE GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR İŞERİTLİ ALANA BASILARAK YAPILACAKTIR SIÇRAMA TAHTASINDA ÇİFT AYAKLA SIÇRAMA YAPILACAKTIR BASKETBOL TOPU İLE TEK ELLE TOP SÜRÜLECEK AKSİ TAKDİRDE HATA SAYILACAKTIR BECERİ KOORDİNASYON SINAVINDA ÖĞRENCİLERE 2 HAK VERİLECEK OLUP BUNLARDAN EN İYİ DERECE DEĞERLENDİRMEYE ALINACAKTIR. ADAYLARIN SIRALAMALARI ELEKTRONİK ORTAMDA ( FOTOSEL) YAPILACAKTIR.

YETENEK SINAVI PUANLAMA Öğrenci seçimi, yetenek sınavının % 70'i ile yüzlük sisteme dönüştürülen ortaöğretime yerleştirme puanının % 30'u alınarak 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacaktır. Yetenek sınavında 50 (elli) puan barajının altında kalan öğrenciler başarısız sayılarak değerlendirmeye alınmayacaktır.

SINAV PUAN TABLOSU YETENEK SINAVININ BELİRLEYİCİLERİ YERLEŞTİRME PUANININ BELİRLEYİCİLERİ 1-Fiziksel uygunluk Yapılacak olan testler 75 Puan Yetenek sınav puanının % 70’i Ortaöğretime yerleştirme puanının 100 puana dönüştürülmesinden elde edilen puanın % 30’u * -Koordinasyon Farklı motor özelliklerini test eden istasyonlardan oluşur 45 -Çabukluk ve Hız 60 Metre Sürat Koşusu 20 -Kuvvet Durarak uzun atlama testi 10 2-Ritim 10 Puan 3- Sporcu Geçmişi 15 Puan a-Takım sporları Millî sporcu Türkiye şampiyonası 1-4 Türkiye şampiyonası 1-4 13 Puan Türkiye şampiyonası 5-8 11 Puan Grup 1-4 9 Puan İl 1-4 7 Puan b- Bireysel sporlar Türkiye şampiyonası 5-10 Grup 5-10

SINAV PUAN TABLOSU 2 Ortaöğretime yerleştirme puanının 1/5 i alınarak 100 lük sisteme dönüştürülür. Bölme işlemi virgülden sonra iki basamak yürütülür. Fiziksel uygunluk testlerinden koordinasyon testi bütün sınavlarda uygulanmak zorundadır. Bu testle birlikte toplam üç testin uygulanması gerekmektedir. Komisyon bu testlerden hem dayanıklılık-çabukluk ve hız testlerinden birisini hem de esneklik ve kuvvet testlerinden birisini seçmek zorundadır. Sporcu özgeçmişi değerlendirilirken birden fazla kategoride derecesi bulunan adayların en yüksek puanı aldığı kategori değerlendirilecektir. Sporcu özgeçmişinde adayların durumunu belgelendirmesi gerekmektedir. Ortaöğretime Yerleştirme Puanı (TEOG) puanları açıklandıktan sonra puanların hesaplanabilmesi için sonuçların komisyona teslim edilmesinden veli sorumludur.

Açık kontenjan kalması durumunda 2. Yetenek sınavı Açık kontenjanı bulunan ancak yedek listesinde yeterli sayıda öğrencisi bulunmayan okullar ile yedek listesi olmayan okullar; 13-15 Temmuz 2015 tarihleri arasında aynı usulle sınav yaparak açık kontenjan kadar başarılı öğrencinin kayıt işlemlerini yaparak öğrenci alım sürecini tamamlayacaklardır.

Okulumuza kayıt yaptıranlardan; tercihleri doğrultusunda farklı tür bir okula yerleşen öğrenciler, spor lisesindeki kayıt hakkından vazgeçmiş sayılacaktır.

EĞİTİMCİLER SPOR LİSESİ YETENEK SINAVI İLE İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİYE OKULUMUZ WEB SİTESİNDEN ULAŞABİLİRSİNİZ. www.sporlisesi.meb.k12.tr

DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ…