ISI YALITIMI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hazırlayan: Ozan Doruk YAVUZ
Advertisements

MADDE ve ISI MADDENİN TANECİKLİ YAPISI:
GÜNEŞSİSTEM VAKUM TÜPLÜ GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMİNİN
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Konutlarda Isınma -.
ISI YALITIMI.
MADDE VE ISI BÜŞRA KARACA 6-E 2097.
ISI YALITIMI.
MADDENİN ISI ETKİSİYLE DEĞİŞİMİ
MADDENİN HALLERİNİN TANECİKLİ YAPISI
Madde ve Isı.
MADDENİN TANECİKLİ YAPISI VE ISI
FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ (VI. SINIF VI. ÜNİTE)
Adaptasyon.
ISI YALITIMI Bütün maddelerin ısı iletkenlikleri farklıdır. Isının bir maddedeki yayılma hızı o maddenin iletken mi yoksa yalıtkan mı olduğunu belirtir.
Maddenin Tanecikli Yapısı VE Isı
Maddenin Tanecikli Yapısı ve Isı
6.SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ MADDE VE ISI ÜNİTESİ
MADDE VE ISI MADDE VE ISI 1. Maddenin Tanecikli Yapısı ve Isı
MADDENİN HALLERİ.
ADI:TUĞBA SOYADI:KÖKTEN SINIF:6/B NUMARA:1101
Türkiye’nin Sunu/Slayt Paylaşım Sitesi
İncitmeyecek Kadar Uzak, Üşümeyecek Kadar da Yakın Olabilmek... Sesli İzleyiniz.
Maddenin ısı ile yayılma yolu
ISI YALITIMI.
Maddenin Tanecikli yapısı ve Isı Maddenin tanecikli yapısı geçen derslerimizde işlenmişti. Atom ve molekül tanecikleri aralarındaki boşluklardan dolayı.
1- Basıncın değeri izobar denilen birimle belirtilir. Y 3- Aynı basınca sahip olan noktaların birleştirilmesiyle oluşturulan iç içe kapalı eğrilere.
MADDENİN TANECİKLİ YAPISI VE ISI
MADDE VE ISI ISININ YALITIMI.
MADDENİN HALLERİ VE ISI
ISININ YAYILMA YOLLARI
ISI VE SICAKLIK. YAZ MEVSİMİNDE GÜNDÜZ HAVA SICAK GECE İSE ILIKTIR.
MADDENİN ISI ETKİSİYLE HAL DEĞİŞİMİ
ISI MADDELERİ ETKİLER.
MADDENİN HALLERİ VE ISI
ISI ve SICAKLIK.
MADDE ve ISI.
Isı ve sıcaklık Sıcaklık duyularla algılanmakta ve genellikle “sıcak” ve “soğuk” kavramlarıyla ifade edilmektedir. Ekleyen: Netlen.weebly.com.
MADDE VE ISI.
ISI YALITIMI.
4. Sınıf Fen Ve Teknoloji Dersi
Bardaklara aynı sıcaklıkta çay koymamıza rağmen,bir süre sonra bardaklardaki çayların sıcaklıklarının aynı olmadığını fark ediyoruz. Çünkü bazı bardaklar.
MADDE VE ISI.
1- İletken : Isıyı iyi ileten maddelere ısı iletkeni denir. Isı iletkenlerini oluşturan tanecikler arasındaki boşluk çok azdır ve tanecikler düzenlidir.
MADDE VE ISI.
ISI YALITIMI.
MADDENİN TANECİKLİ YAPISI VE ISI
ÇOK ISI VERDİM BİRAZ ISI VERDİM ÇOK AZ ISI VERDİM SIVI GAZ KATI.
MADDENİN ISI ETKİSİYLE DEĞİŞİMİ. 1. Isınma ve soğuma Maddelerin hangisinin sıcak, hangisinin soğuk olduğunu anlayabiliriz. Fakat dokunma duygusu, sıcaklık.
B. ISI VE SICAKLIK Karların erimeye başladığı ilkbahar mevsiminde
Isının Yalıtımı.
Madde Ve Isı.
Isı Yalıtımı Bütün maddelerin ısı iletkenlikleri farklıdır. Isının bir maddedeki yayılma hızı o maddenin iletken mi yoksa yalıtkan mı olduğunu belirtir.
Maddenin Tanecikli yapısı ve Isı Maddenin tanecikli yapısı geçen derslerimizde işlenmişti. Atom ve molekül tanecikleri aralarındaki boşluklardan dolayı.
DERİ VE ALGILAMA İŞLEMİ
MADDELERİ TANIYALIM.
ÇEVRE FAKTÖRLERİNİN İŞ YAŞAMINA ETKİSİ 1-İklim 2-Gürültü 3-Mekanik Titreşimler 4-Aydınlatma 5-zararlı Maddeler 1.
E-MADDENİN ISI ETKİSİYLE DEĞİŞİMİ
SU HALDEN HALE GİRER Su 3 halde bulunur: Katı, sıvı ve gaz. Gaz halindeki bir maddenin sıvı hale ge ç mesine YOĞUŞMA denir.
HAVALANDIRMA  Havalandırma;çalışma ortamının ısısını düşürerek,çalışma ortam havasında bulunan ve çalışanların solumak durumunda kaldıkları hava kirletici.
SICAKLIK Bir cismin ne kadar sıcak olduğunun ölçüsüdür. Derideki duyu alıcılarının yardımıyla bir cismin sıcaklığı konusunda kabaca da olsa bir izlenim.
FARKLI YERLERDE FARKLI CANLILAR
Yeryüzü Suları Durgun sular Okyanus Deniz Göl BuzullarAkarsular Nehir Irmak Çay Dere.
ISI YALITIMI.
..
ISININ YAYILMA YOLLARI
B INALARDA ISI KAYBI. BİNALARDA ISI KAYBININ  Ilk olarak ısı yalıtımının ne demek olduğunu açıklayalım**ISI YALITIMI=günlük yaşantımızda ısı kayıplarını.
FEN BİLİMLERİ-6 4.ÜNİTE MADDE VE ISI 3.Madde ve Isı HALİM GÜNEŞ.
MADDE VE ISI.
Isı yalıtımı sıcak yada so ğ uk havanın ısı köprüleri vasıtasıyla konutların içine girmesini yada çıkmasını engellemek adına yapılan i ş lemdir.Sürekli.
Sunum transkripti:

ISI YALITIMI

Isı yalıtımının başlıca amacı maddenin ısı kaybetmesini önlemektir Isı yalıtımının başlıca amacı maddenin ısı kaybetmesini önlemektir. Sıcak olan maddenin sıcak, soğuk olan maddenin soğuk kalmasını sağlamaktır .

Evlerimiz kışın bir çok yönden ısı kaybeder Evlerimiz kışın bir çok yönden ısı kaybeder. Bu kayıp ısı yalıtımı ile önlenir.

Isı yalıtımı için kapı ve camlar çift cam olabilir Isı yalıtımı için kapı ve camlar çift cam olabilir. İki cam arasında durgun halde bulunan hava ısı kaybını önler.

Karlarla kaplı kutup bölgelerinde insanlar kardan yaptıkları ‘iglo’ adı verilen evlerde yaşamaktadırlar.

Dışarıda sıcaklık -70 derece iken insanlar igloların içinde sadece bir mum yakarak üşümeden kalabiliyorlar. Peki bu nasıl mümkün olur.

Bu evler buzdan yapılır. Bu evlerin yalıtımı çok önemlidir Bu evler buzdan yapılır. Bu evlerin yalıtımı çok önemlidir. Bloklarının arası karla sıvanarak tıkanır. kapı evin altındaki kar kazılarak yeraltından geçirilen kapıdır. Bu sayede buz evin yalıtımı tamamlanır.

Kar üzerinde duran kuş resminde görüldüğü gibi kuş vücut sıcaklığını koruma için tüylerini kabartıyor. Bunu yapmasının nedeni tüylerinin arasını hava ile doldurmak istemesi yani ısı yalıtımı yapmasıdır.

Kutup ayılarının kalın kürkleri sayesinde çok soğuk ortamlarda bile vücut ısılarını korurlar. Kürkleri ısı yatımı yaparlar.