BALYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

Özürlüler Destek Programı Hibe Programının Konusu:
GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
TOPLUM DESTEK MERKEZİ (TODOMER)
OKULUMA GÜVENLİ GİDİYORUM PROJESİ
T.C. DEREBUCAK KAYMAKAMLIĞI İlçe Özel İdare Müdürlüğü 2010 YILI FAALİYET RAPORU.
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI
2007 / 30 SAYILI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE TANITIM VE YÖNELTME ÇALIŞMALARI GENELGESİ DOĞRULTUSUNDA İLÇEMİZ İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA YAPILMASI.
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
GÖNÜL KÖPRÜSÜ PROJESİ.
Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın
BASIN VE TANITIM TOPLANTISI
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
Yerel Yönetim Reform Programına Destek Projesi Bratislava Regional Center 1 MİB’nin temsil (lobi) rolü: Üyelerinin çıkarlarını korumak ve temsil etmek;
GENEL HEDEF İzmir ilinde üretilen taze sebze ve meyveye zarar veren hastalık zararlı ve yabancı otlara karşı kullanılan Bitki Koruma Ürünlerinin ‘’Zirai.
Mathieu Zagrodzki UNDP. Güvenlik Stratejileri ve İç Güvenlik Kuvvetleri’nin Örgütlenmesi Fransa Örneği.
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
Müdürlüğümüz AR-GE Birimi bünyesinde bulunan Proje Koordinasyon Ekibi koordinesinde Ulusal Ajans, Merkezi Finans ve İhale Birimi, Toplum Yararına Çalışma.
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI.
ERASMUS+ SPOR Muhammet DEMİR Ocak Erasmus+ Spor: Hedefler Doping, şike, şiddet, hoşgörüsüzlük ve ayrımcılıkla mücadele Sporda iyi yönetişimi ve.
OKULLARIMIZIN BAŞVURABİLECEĞİ HİBE PROGRAMLARI VE KAZANDIRACAKLARI
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Özel Politika Gerektiren Grupların İstihdamının Artırılması 24 Aralık 2014.
 *İlçemizin nüfusu 20 bin 772 kişi olup, 9 bin kişi yeşil karttan faydalanmaktadır.Mahallemiz 1300 nüfusa sahiptir. Mahallemizde ortalama bir ailenin.
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENL İ K BAKANLI Ğ I–AVRUPA B İ RL İĞİ KOORD İ NASYON DA İ RES İ BAŞKANLI Ğ I TÜRK İ YE’DE MESLEK İ VE TEKN İ K E Ğİ T İ M İ N KAL.
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi. AMAÇ 1.Kadınların mesleki açık öğretim ortaokul ve liselerine kayıt yapmalarını sağlamak. 2.Kadınları kayıt.
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
Avrupa Konseyi Destekli Hibe Projesi KAMUDA ETİK KÜLTÜRÜN GÜÇLENDİRİLMESİ.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
Gençlik Danışma Birimi Psk. Nuriye Genç
Okulumun dünü, bugünü, yarını…
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
HATAY İL MÜFTÜLÜĞÜ AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU
MOTİVASYONU VE BAŞARIYI ARTTIRMA PROJESİ
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ AİLE İÇİ ŞİDDET.
HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
İLKÖĞRETİM TAŞINILAN MERKEZ OKUL SAYISI TAŞINILAN OKUL /YERLEŞİM BİRİMİ SAYISI ÖĞRENCİ SAYISI TAŞINILAN MERKEZ OKUL SAYISI.
Çocuk İzlem Merkezinin tanıtımı ve işleyişi
Mahkûm Kadınlar İçin Kariyer Planlama Merkezleri Projesi
Çocuk Koruma ve İzlem Merkezinin
AİLE İÇİ ŞİDDET.
İLKÖĞRETİM TAŞINILAN MERKEZ OKUL SAYISI TAŞINILAN OKUL /YERLEŞİM BİRİMİ SAYISI ÖĞRENCİ SAYISI TAŞINILAN MERKEZ OKUL SAYISI.
YAŞAMA EN İYİ BAŞLANGIÇ PROJESİ
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Barışçıl Okuldan Toplumsal Barışa - Demokratik Yurttaş Eğitimi Avrupa Birliği.
Zekai EFEOĞLU Program Yönetim Birimi Başkanı
Takdirname ve Ödüllendirme
1. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında eğitim
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI.
Proje Adı Proje Yürütücüsü Proje Ortağı
1 BRİFİNG “” Mustafa Kemal Atatürk “En büyük sava ş, cahilli ğ e kar ş ı yapılan sava ş tır.” Mustafa Kemal Atatürk Dursunbey İlçe Milli Eğitim.
Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN UYGULAMAYA YÖNELİK İLERLEMELERİ Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN.
1 CONSUMER ACADEMY ‘CONSUMER ACADEMY’ TÜKETİCİ AKADEMİSİ Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
GENEL ÖNERİLER. ŞİDDETİN ÖNLENMESİNDE NE TÜR PROGRAMLAR/ MÜDAHALELER ETKİLİ? BİREYSEL DÜZEYDE MÜDAHALELER: Bu kategorideki programlardan/müdahalelerden.
Diyanet İşleri Başkanlığının
PROJESİ AÇILIŞ TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir. Üçkuyu Mesleki ve Teknik Anadolu.
SABUNCUOĞLU ŞEREFEDDİN SAĞLIK HİZMETLERİ
HAYVANSAL ÜRÜNLER SEKTÖRÜNDE GENÇ GİRİŞİMCİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
BALIKESİR EĞİTİMDE NİTELİĞİ GELİŞTİRME VE İZLEME PROJESİ
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI
YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ.
Bilgilendirme Toplantısı
Sunum transkripti:

BALYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÜÇLÜ KADINLAR GÜÇLÜ YARINLAR BALYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Genel Bilgiler Destek Programı: Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı Projenin Öncelik Alanı: Başta Kadınlar ve Engelliler Olmak Üzere Dezavantajlı Gruplara Yönelik Sosyal İçerme Uygulamalarının Yaygınlaştırılması, Bu Kesimlerin İstihdamının ve Girişimciliğinin Artırılması

Proje Süresi : 6 ay Proje Toplam Bütçesi: 71.924,09 TL

Proje Ortakları Balya Kaymakamlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Balıkesir İl Müdürlüğü, Balıkesir Barosu, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü

Projenin Amaçları Genel Amaç: Güney Marmara Bölgesi’nde kadınlara yönelik şiddetin azaltılarak sosyal hayata adaptasyonun geliştirilmesi Özel Amaç: Balya ilçesindeki kadına yönelik şiddetin azaltılması için bilinç düzeyinin ve farkındalığın yükseltilmesi

Hedef Gruplar Balya ilçesine bağlı 16 köyde ikamet eden 18-55 yaş arası fiziksel, cinsel, ekonomik veya duygusal anlamda şiddet gören ve şiddet görme ihtimali olan, düzenli ekonomik geliri olmayan, okuma yazma bilen 1000 kadın ile Balya ilçesine bağlı 16 köyde ikamet eden şiddet gösterme ihtimali olan, okuma yazma bilen 1000 erkek

Nihai Yararlanıcılar Eğitim seminerlerine katılan 1000 kadın ve 1000 erkeğe ait ortalama 800 çocuk, 15085 kişiden oluşan bölge halkı, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Balıkesir İl Müdürlüğü, Balıkesir Barosu, Balya Kaymakamlığı, Balya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

Beklenen Sonuçlar Balya ilçesinde şiddetin azaltılmasına yönelik bilinç düzeyinin ve farkındalığın artması, Kadın Danışma Merkezine yapılacak olan başvuruların artması

Temel Faaliyetler Proje Ekibinin Oluşturulması, Projenin Tanıtımı, Eğitim Semineri, Kadın Danışma Merkezinin Oluşturulması, Raporlama ve Görünürlük

Faaliyet 1.1: Proje Ekibinin Oluşturulması İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli 1 idareci, 1 öğretmen, Halk Eğitim Merkezinde görevli 1 idareci ve Kaymakamlıkta görevli 1 personelden oluşacaktır.

Faaliyet 1.2: Projenin Tanıtımı Balya Öğretmenevinde proje ortakları, yerel basın, Güney Marmara Kalkınma Ajansı ile Balya, Balıkesir ve çevre ilçelerdeki kamu kurum ve kuruluşların temsilcilerinin davet edileceği 200 kişilik bir tanıtım toplantısı düzenlenecektir. Proje dahilinde projeye özel bir internet sitesi hazırlatılacaktır.

Faaliyet 1.3: Eğitim Semineri Danışment, Değirmendere, Koyuneri, Göloba, Yenikavak, Akbaş, Çakallar, Bengiler, Havutbaşı, Göktepe, Kaşıkçı, Müstecap, Yaylacık, Doğanlar, Çalova ve Kadıköy olmak üzere 16 köyde ikamet eden 18-55 yaş arası 1000 kadın ve 1000 erkeğe Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Tedavi ve Rehabilitasyon Hizmetleri, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yasal Düzenlemeler ve Koruyucu Hizmetler başlıkları altında eğitim seminerleri verilecektir.

Eğitim seminerleri haftada 1 gün olacak şekilde her hafta Çarşamba günü, sabah ve öğlen olmak üzere iki oturum şeklinde planlanacaktır. Sabah oturumlarına saat 10.00-12.00 arası kadınlar, öğlen oturumlarına saat 13.00-15.00 arası erkekler katılacaktır.

Eğitim seminerleri proje ortakları olan Balıkesir Barosu tarafından görevlendirilen 2 avukat,Balıkesir Emniyet Müdürlüğü tarafından görevlendirilen 2 polis memuru ve Aile ve Sosyal Politikalar Balıkesir İl Müdürlüğü tarafından görevlendirilen 2 sosyal hizmetler personeli tarafından verilecektir.

Faaliyet 1.4: Kadın Danışma Merkezinin Oluşturulması “Kadın Danışma Merkezi”nde Balya Kaymakamlığı tarafından görevlendirilen bir personel, kadınlardan gelecek şiddet olaylarına ilişkin başvuruların istatistiklerini tutacak, Şiddetle mücadele kapsamında gerçekleştirilen etkinlikleri ve kadına yönelik şiddet konusundaki güncel araştırmaları takip edecek ve konu ile ilgili gelişmelerden Balya ilçesi ve köylerindeki kadınları haberdar edecektir.

Kadın Danışma Merkezi, ilçe merkezi ve köylerinde kadına yönelik şiddet konusunda etkinlikler, toplantılar ve seminerler düzenlenmesinde öncü bir rol üstlenecektir. Kadın Danışma Merkezi, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Karakol Komutanlığı ve Balya Kaymakamlığı yanı sıra diğer kurumlar arası veri paylaşımında da etkin bir rol üstlenecektir.

Faaliyet 1.5: Raporlama ve Görünürlük Proje ekibi gerçekleştireceği aylık değerlendirme toplantılarına ilişkin raporlar ı dosyalayacak ve her bir proje ortağına aylık raporlar sunarak proje faaliyetleri konusunda ortaklara bilgi verecektir. Projenin aşamalarını, faaliyetlerini, sonuçlarını içeren 500 adet kitapçık hazırlanarak Balıkesir’deki kamu kurum ve kuruluşlarına dağıtılacaktır.

Teşekkür ederiz…