HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ:

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Arşiv Kurumların gerçek veya tüzel kişilerin gördükleri hizmetler, yaptıkları haberleşme veya işlemler sonucu meydana gelen ve bir amaçla saklanan Dokümantasyon,
Advertisements

 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
Dernekler Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikler
İSTANBUL BAROSU AVUKATLARI MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI
Nevşehİr Ünİversİtesİ
HASTA HAKLARI BİRİM FAALİYETLERİ
T.C İÇİŞLERİ BAKANLIĞI HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ
UYGUN AVUKATLIK BÜROSU ŞUBAT 2011 BİLGİ NOTU I Temel Kanunlar Değişti; Henüz Yürürlüğe Girmedi.
UYGUN AVUKATLIK BÜROSU NİSAN 2011 BİLGİ NOTU I Anayasa Mahkemesi’ne Bireysel Başvuru.
PERSONEL GELISTIRME Butun ulkelerde personel gelistirme gorevi ulkelerin egitim sistemi ve sistemde gorev yapan insan kaynaklari bolumune baglidir. Insan.
TİCARİ İŞLETME HUKUKU Dr. Özlem Döğerlioğlu IŞIKSUNGUR
MARMARİS TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ
Kartal Belediyesi KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2010 YILI FAALİYETLERİ.
GENEL OLARAK MAHKEMELER
HUKUKİ AÇIDAN FAİZ.
İŞYERİNDE İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ ORGANİZASYONU
Valilikler koordinasyonunda illerde yapılan çalışmaların Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve AB İletişim Stratejisi’ne katkı sağlaması İçişleri Bakanlığı.
İhalelere Katılmaktan Yasaklama Kararı Verilirken Uyulacak Hususlar Alattin ÜŞENMEZ Mali Hizmetler Uzmanı Alattin ÜŞENMEZ.
KOBİ Komisyonu Abant Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı 22 Kasım 2014.
KAMUDA İÇ DENETİM (5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu)
Biyosidal Ürünlerin İmalat Yerleri Hakkında Taslak Yönetmelik
 Proje ve Kümelenmeyi esas alan, İşbirliği Kuruluşlarını ön plana çıkararak bürokrasiyi azaltan Yeni Nesil Destek Modelimizin, kurulacak ticaret merkezleri.
HUKUK BİRİMİ. GÖREVİ MARMARİS TİCARET ODASI ADINA YA DA ALEYHİNE AÇILAN İCRA TAKİPLERİNİ VE DAVALARI TAKİP ETMEK.
İCRA TEŞKİLATI Doç. Dr. Mustafa ÇEKER Çukurova Üniversitesi
AVUKAT 1.AVUKAT KİMDİR 2.AVUKATIN GÖREVLERİ NELERDİR
2014 GENEL DEĞERLENDİRME TOPLANTISI
1) İşveren veya vekili (okul/kurum müdürü)
ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Hukuk İşleri Müdürlüğü 2009 Sunumu.
RUHSAT DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ
KONULARIMIZ BEP Tanımı Amacı BEP nedir? \ ne değildir?
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
The Inventor & Investor Relationship: “Legal Aspects” G. Ayçin BALCIOĞLU, LL.M. Attorney at Law & Patent Attorney TÜBİTAK BİLGEM - Technology Transfer.
NÜFUS HİZMETLERİNİ GÜÇLENDİRME VAKFI
MALİ İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ. Dünyadaki hızlı değişim ve gelişim sürecinde kurumların başarılı olmaları ancak etkin bir muhasebe ve finansal yönetim ile olanaklıdır.
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlık Bürosu Müdürlüğü’nün başlıca görevleri arasında; Yönetim Kurulu ve Meclis toplantılarının gündemlerini.
ELEKTRONİK TEBLİGAT ve UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ TEBLİĞLERİ.
İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Zeynep Duran Yasama Uzmanı.
Eğitim ve Hukuk.
Türk Kamu Personel Rejiminin Özellikleri ve İstihdam Biçimleri
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETİCİ YETKİNLİKLERİNİ ARTIRMA EĞİTİMİNE
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
KAMU GÖREVLİLERİNİN UYMALARI GEREKEN ETİK DAVRANIŞ İLKELERİ.
2709 sayılı TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI Anayasanın bağlayıcılığı ve üstünlüğü MADDE 11 – Anayasa hükümleri;  Yasama,  Yürütme ve  Yargı organlarını,
BANKA 5.923,55 TL KAT MALİKLERİNDEN ALACAĞIMIZ ,51 TL BANKA ,69 TL KAT MALİKLERİNDEN ALACAĞIMIZ ,08 TL BORÇ DURUMU.
MALİ İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ. Dünyadaki hızlı değişim ve gelişim sürecinde kurumların başarılı olmaları ancak etkin bir muhasebe ve finansal yönetim ile olanaklıdır.
İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Kenan Altaş Yasama Uzmanı.
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
Hazırlayan Bölüm / Departman Adı Hazırlayan Kişi Ad Soyad Hazırlayan Kişi Ünvan KOSGEB REHBERLİK VE DENETİM KURULU YÖNETMELİĞİ RG : 05/06/2011/ /02/2011.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü 2010/6 SAYILI YURT DIŞI BİRİM, MARKA ve TANITIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ.
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI “Geleceğe… En İyiye…” Nisan 2016 İDARİ DEĞERLENDİRME.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği SİGORTA ACENTELERİ İCRA KOMİTESİ Hüseyin Kasap Şubat 2016.
Çankaya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı
İTÜ Personel Daire Başkanlığı
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
50.Yıl T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI
T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANI
Hayrullah DOĞAN Erdal MALKOÇ Mehmet APAN
TÜKETİCİ KONSEYİ HAKEM HEYETİ
Hukukun TEMEL kavamları
FAALİYET RAPORU.
MEDENİ HUKUK.
HUKUKUN KAYNAKLARI Hukukun kaynakları, asıl kaynaklar ve yardımcı kaynaklar olarak ikiye ayrılır. Asıl kaynaklar: Yazılı ve yazısız kaynaklar Yardımcı.
Takdim Planı * Derneğin Kuruluş Aşaması * Derneğin Yaptığı Yardımlar
TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ VE TÜKETİCİ MAHKEMESİ
İŞ MAHKEMELERİ.
HAKKIMIZDA Çalışma Alanları
DESTEK VE TEŞVİK PROGRAMLARI
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA CEZA SORUŞTURMASI USULÜ
Sunum transkripti:

HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ: Av. Ayşe KANIER-Müdür Av. Nuray KUTAR ÖZEK-Uzman Hukukçu-İcra Takip Sorumlusu Behram IŞIKSOY- Takip Memuru İsmet ARDA-Takip Memuru

HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ MÜDÜRLÜĞÜMÜZ; MÜDÜR, UZMAN HUKUKÇU-İCRA TAKİP SORUMLUSU VE İCRA TAKİP BİRİMİNDEN OLUŞMAKTADIR. MÜDÜRLÜK OLARAK, ODAMIZIN VE ÜYELERİMİZİN KARŞILAŞTIĞI HUKUKİ SORUNLARDA DANIŞMANLIK YAPMAKTA VE ODAMIZIN HER TÜRLÜ HUKUKİ İŞ VE İŞLEMLERİNİ TAKİP ETMEKTEYİZ. MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN GÖREV ALANI;

HUKUKİ GÖRÜŞ BİLDİRMEK, ŞİRKET ANA SÖZLEŞMELERİ, TİCARİ SÖZLEŞMELER, KİRA SÖZLEŞMELERİ GİBİ ÇEŞİTLİ SÖZLEŞMELER HAZIRLAMAK,

Odamız aleyhine açılan veya Odamız tarafından açılan davaları takip etmek, TALEP EDİLEN VE UYGUN GÖRÜLEN KONULARLA İLGİLİ OLARAK İLGİLİ MAKAMLARA SUNULMAK ÜZERE YENİ KANUN TEKLİFLERİ, YÖNETMELİKLER VE YÖNERGELER HAZIRLAMAK,

Üyelerimiz hakkında açılan disiplin soruşturmalarını yürütmek, ODAMIZ KİRACILARI İLE İLGİLİ İŞLEMLERİ YAPMAK VE TAKİP ETMEK,

Odamıza yapılan tahkim başvurularını değerlendirmek ve tahkim işlemlerini yürütmek, AİDAT BORCUNU ÖDEMEYEN ÜYELERİMİZE KARŞI İCRA TAKİBİ AÇMAK GİBİ GENİŞ BİR YELPAZEYİ KAPSAMAKTADIR.

2004 yılında kurulan İcra Takip Birimimiz ile, 2004 yılından bugüne kadar, borcunu süresinde ödemeyen 10.145 adet üyemize karşı icra takibi açılmıştır.

AÇILAN 10. 145 ADET İCRA TAKİBİ DOSYASINDAN, 5 AÇILAN 10.145 ADET İCRA TAKİBİ DOSYASINDAN, 5.880 ADEDİ İNFAZ EDİLMİŞ BULUNMAKTADIR. BU TAKİPLERDEN TOPLAM 4.354.152,72 TL. ODAMIZA GELİR KAYDEDİLMİŞTİR.    

HEDEFİMİZ :   2015 yılının ilk 6 ayı içerisinde Odamız Tahkim Yönetmeliği’nin değiştirilerek, tahkim müessesesinin avantajları, konusunda üyelerimize ve hukukçulara bilgilendirme toplantısı düzenlenmesi. İcra takibi, üyelerimiz açısından caydırıcı bir etki yaratmış olup, icra takibi açılmasına mahal bırakılmaksızın yapılan aramalarla da, aidat borçlarını ödemeleri sağlanan üyelerimizde önemli bir artış olmuştur. 2015 yılında da Müdürlük görev alanımıza giren faaliyetlerimiz sürdürülecektir.

SON 3 AYDA YAPTIĞIMIZ İŞLEMLER : YÜRÜRLÜĞE GEÇEN YIL GİREN TÜRK TİCARET KANUNU’NUN GETİRDİĞİ DÜZENLEMELER KONUSUNDA ÜYELERİMİZİN BİLGİLENDİRİLMESİ, MÜDÜRLÜĞÜMÜZDEN İSTENEN GÖRÜŞ VE KANUN TEKLİFLERİNİN TALEP EDİLDİĞİ TARİHTEN İTİBAREN 7 İŞGÜNÜ İÇERİSİNDE , SÖZLEŞMELERİN İSE 3 İŞGÜNÜ İÇERİSİNDE HAZIRLANMASI VE/VEYA ONAYLANMASI.

ODAMIZ İŞ MERKEZİ’NDE YER ALAN KİRACILARIMIZIN KİRA DÖNEMLERİNİN BİTMESİNDEN 1 AY ÖNCE ; YENİ DÖNEM KİRA ARTIŞLARININ BELİRLENMESİ İÇİN YÖNETİM KURULU’NA SUNULMASI VE BELİRLENEN KİRA ARTIŞ ORANLARININ YAZILI OLARAK KİRACILARA BİLDİRİLMESİ. ODAMIZIN TABİİ OLDUĞU KANUN, TÜZÜK, YÖNETMELİK VE KARARLARI; HER GÜN İZLEYEREK , YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER HAKKINDA AYNI GÜN İLGİLİ BİRİMLERE BİLGİ VERİLMESİ.

İCRA TAKİP DOSYALARININ HAFTADA 1 KEZ KONTROL EDİLMESİ, TEBLİGATLARI DÖNMÜŞ MÜZEKKERELERİN CEVAPLARINI VE YENİ MÜZEKKERELERİNİ, 3 İŞ GÜNÜ İÇERİSİNDE HAZIRLAYIP POSTA İLE GÖNDERİLMESİNİN SAĞLANMASI.