EDREMİT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Yönetim Paneli Kullanımı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İstanbul ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI
Advertisements

Düzenleme: Bülent ALTINÇELİK
KELİME İŞLEMCİLER.
Yönetim Paneli Kullanımı
OKUL WEB SİTESİ YÖNETİM PANELİne kayit işlemi
BİLGİ GÜVENLİĞİ.
2007 / 30 SAYILI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE TANITIM VE YÖNELTME ÇALIŞMALARI GENELGESİ DOĞRULTUSUNDA İLÇEMİZ İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA YAPILMASI.
Okul Web Sitesi Yönetim Paneli
«İlçe Web Sitesi Paketi»
EĞİTİM KURUMU YÖNETİCİLERİ GÖREV SÜRESİ UZATMA İŞLEMLERİ
Bütünleşik Müfredat ve “Bilgisayar” Dersi
Benim Öğretmenim Benim Öğrencim Modülü Benim Öğretmenim Benim Öğrencim Modülüne ulaşmak için bu yolu izleyebilirsiniz.
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
VERİ GİRİŞLERİ.
Muhammed ALTINTAŞ Bilişim Teknolojileri Öğretmeni 2012
OKUL SPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ
WordPress ile iTEC Öğretmen Bloğu
TEFBİS Hanehalkı Eğitim Harcamaları Anketi Uygulama Örneği
Basılı anket formlarının velilerce 17 Haziran 2011 tarihine kadar doldurulması sağlanacak ve doldurulmuş anket formları tekrar Okul Yönetimince toplanacaktır.
1 KİŞİSEL BİLGİLERİN SİSTEME EKLENMESİ VE ŞİFRE ALINMASI EĞİTMENLERİN VE TAG KATILIMCILARININ KİŞİSEL BİLGİLERİNİ SİSTEME EKLEMELERİ VE KULLANICI ADI İLE.
Yönetim Paneli Kullanımı
D IJITAL V ATANDAŞLıK VE E- DEVLET U YGULAMALARı.
S UNULAR EN GEÇ 09/12/2014 TARIHINE KADAR GÖNDERILECEKTIR DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR Okul isimlerini kendi okulunuza göre uyarlayınız. Okulun ön cepheden.
D IJITAL V ATANDAŞLıK VE E- DEVLET U YGULAMALARı.
T.C. YENİCE KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
İlköğretim Kurumları Standartları 5N1K
MEB TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Güvenli Şifre Oluşturma
OKUL SÜTÜ PROGRAMI 1.
Değeri Olmayan İnsan Yoktur; Kötü Değerlerle Donanmış İnsan Olabilir…
İNTERNETTE ETİK KURALLAR VE GÜVENLİK
ACIGÖL ATATÜRK İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Necmi Murat GÜNGÖR İletişim Uzmanı
EK-1 a. İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince Kurum Standartları Sistemi Uygulama Öncesi Tamamlanması Gereken Çalışmalar 1. Kurum Standartları Sisteminin.
AMAÇ Muhtarlarımızın kamu hizmetlerini daha kaliteli ve etkin şekilde yürütmeleri amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarından yapacakları taleplerin takip edilip.
Kamu İdareleri için Stratejik Planlama Kılavuzu (Hazırlık Çalışmaları)
BİLGİ VE GÜVENLİK Hakan TÜZER B.T. Öğretmeni.
İzmir İl MEM ARGE Kamu İdareleri için Stratejik Planlama Kılavuzu (Hazırlık Çalışmaları)
DİNAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim-Öğretim Yılı İstatistik Toplantısı.
OKULUMUZ ÇALIŞMALARI YEREL MEDYADA VE ARSİN BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NIN WEB SİTESİNDE GÜNDEMDE İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün.
TABLET TESLİMİ ve AKTİVASYON İŞLEMİ
KURUM BİLGİLERİNDE YANLIŞLIK OLAN ÖĞRETMENLERİN EBA ÜZERİNDEN
Yönetim Paneli Kullanımı
Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Tasarım by Haksernilpoy 2015 ©
……………………………… İlkokulu / Ortaokulu / Lisesi Eğitim Performans Değerlendirme Projesi Sunumu.
Yönetim Paneli Kullanımı
Yönetici Modülü’ne tıklayın.. Kullanıcı adı ve şifrenizi yazıp sisteme giriş yapınız.
WEB YÖNETİM PANELİ.
İKS OKUL RAPORLARI NASIL ALINIR?
OKUL VE KURUMLARDA DEVİR TESLİM İŞLEMİ
İl Millî Eğitim Müdürlüğü
İŞYERİ SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ
TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ Kamu Bilişim Platformu - 17 E-Ticaret Güvenlik Sertifikasyonu ve Hukuksal Düzenlemeler 1 Çalışma Grubu ve Ötesi Kamu Hizmetlerinde.
EĞİTİM VE ÖĞRETİM DESTEĞİ
İLÇEFATİH EĞİTMENİBTR ÖĞRETMENİ Akseki 12 Aksu -3 Alanya 514 Demre 12 Döşemealtı 24 Elmalı -1 Finike 12 Gazipaşa 15 Gündoğmuş 11 İbradı 1- Kaş 17 Kemer.
TELEFONDA KRİTİK BİLGİ PAYLAŞMAYIN  Yöneticileriniz de dahil hiç kimse ile kurum ve personele ait kritik bilgiyi telefondan paylaşmayın.  Telefon ile.
CASPER NIRVANA N410.
ANA GİRİŞ SAYFASI. AŞAMA 1 Alan adı “burakreisilkokulu” olarak yazılacak.
2016 – MART Aşağıda bulunan ekran görüntülerinde, her tür ve dereceli resmi okullarımızda; İngilizce öğretmenlerimizin takibinde öğrencilerimizin ücretsiz.
EDİRNE VALİLİĞİ Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü Numan OKUMUŞ Trakya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği (İ.Ö.) Aralık
İbrahim AYDIN Bilişim Teknolojileri İl Koordinatörü.
ESER İSTEK KILAVUZU İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi
UZAKTAN EĞİTİM DERSLERİ
İçerik Yönetim Sistemi

Eğitim-Öğretim İzleme, Değerlendirme Sistemi
OKULLARDA SAĞLIĞIN KORUNMASI ve GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI
Ben Temizim Okulum Temiz Projesi
OKUL MÜDÜRLERİNİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI
Sunum transkripti:

EDREMİT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Yönetim Paneli Kullanımı T.C. EDREMİT KAYMAKAMLIĞI EDREMİT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı SORULAR CEVAPLAR

Başlamadan ÖNCE güç

BEN KİMİM? (Hakan KARS) 5 5 7 6 7 2 8 4 9 Bilişim Teknolojileri Öğretmeniyim. İlçe MEBBİS Yöneticisiyim. Kurumsal Web / E-Posta «İlçe Koordinatörü» Olarak Çalışmaktayım.

Tekrarın önemi

Tarihi gelişimi 2012 Yılında Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığı tarafından ortak web sitesi tasarım çalışması yapılmıştır. Çalışmanın amacı tüm kurumlarımızın standart bir web sayfasına sahip olmalarını sağlamaktı. «2015 itibari ile Türkiye'deki bütün MEB'e bağlı okul ve kurumlarımızın standart bir web sayfası mevcuttur. Bu sayede bir web sitesi sorumlusu Türkiye'deki hangi okula giderse gitsin hiç zorlanmadan yeni okulunun sitesinin güncelleyebilir ve kontrol edebilir.

BT Rehber Öğretmen(Bilişim Tek. Öğrt.)

Web yayın ekibi Okul Müdürü Müdür Yardımcısı BT Rehber Öğretmen (Bilişim Tek. Öğrt.) Türkçe(Edebiyat) Öğretmeni Rehber Öğretmen İlgili Kulüp Öğretmeni

SENARYO-1 SORU: Okulumuzun Kurumsal Web adresinin Yönetim paneline nasıl girebilirim?

90 günde bir şifreyi yenilememizi istiyor. Bunu engelleyebilir miyiz? SENARYO-1 DEVAM SORU: 90 günde bir şifreyi yenilememizi istiyor. Bunu engelleyebilir miyiz?

harf ve rakam kullanmalısınız.  HAYIR  1. Yeni şifre en az 8 en fazla 32 karakter olabilir.  2. Yeni şifrede en az 1'er adet küçük harf, büyük harf ve rakam kullanmalısınız.  3. Yeni şifrede özel karakterler kullanmayınız.  4. Yeni şifre belirlerken daha önce kullanılmış son 3 şifre kullanılamaz.  5. Yeni şifrenin geçerlilik süresi 90 gündür.

OKUL WEB SİTESİ YÖNETİM PANELİ İŞLEMLERİ

SENARYO-2 SORU: Okulumuzun İdari kadrosu değişti. İdari kadronun güncellenmesi ve menülerle bağlantısını nasıl yapabiliriz?

YÖNETİM PANELİ İŞLEMLERİ Kadromuz 1) Bilgi İşlem Grup Başkanlığının 07/02/2014 tarih ve 556908 sayılı yazısı gereği resimlerde artık kişisel verilere katılmıştır. Tavsiyemiz; İdarecilerin sisteme girilmesi zorunlu(Resimli veya Resimsiz), Öğretmenlerin resimlerinin yerine MEB Logosu ve altında da İsmi ve Görevinin olması yeterli Ayrıntı için Kişisel Verilerin Korunması ile ilgili yazı

YÖNETİM PANELİ İŞLEMLERİ I) Menü Oluşturma Menüde 9 ana bağlantı vardır. Bunlar mavi simgelerle gösterilmiştir. Bu ana bağlantılar silinemez. "Ana Sayfa”, “Okulumuz” ve “İletişim” bağlantılarının isimleri değiştirilemez. Okulumuz bağlantısının altına alt bağlantılar eklenebilir.

SENARYO-3 SORU: Okulumuzda Anasınıfı öğrencileri ile beraber yerli malı haftasını kutladık. Bu haberi nasıl yayınlayacağız?

YÖNETİM PANELİ İŞLEMLERİ İÇERİK EKLERKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ? İdareci, öğretmen, öğrenci, veli vb. kişilerin üçüncü taraflarca görülmemesi gereken kişisel verilerinin (T.C. kimlik numarası, anne-baba adı, iletişim bilgileri vb.) yayınlanmaması 2) Öğretmen-yönetici atama, yer değiştirme gibi sonuçların toplu listelerde yayımlanmaması; yayımlanması zorunluysa üçüncü taraflarca görülmemesi gereken kişisel verilere (T.C. kimlik numarası, anne-baba adı, iletişim bilgileri vb.) yer verilmemesi, 3) Gizlilik içeren ve üçüncü taraflarca görülmemesi gereken resmi yazıların ve içeriklerin yayımlanmaması Ayrıntı için Kişisel Verilerin Korunması ile ilgili yazı

YÖNETİM PANELİ İŞLEMLERİ 4) Kurum tarafından geliştirilen modüllerin, yetkisiz erişimi ve güvenlik açıklıklarını önlemeye yönelik gerekli tüm tedbirler alınmadan yayımlanmaması (sql injection, XSS vb.) 5) Kişisel verilerin korunmasına yönelik gösterilecek hassasiyetin basılı ortamlarda da dikkate alınması Ayrıntı için Kişisel Verilerin Korunması ile ilgili yazı

YÖNETİM PANELİ İŞLEMLERİ Öncelikle etkinlikte çektiğimiz fotoğrafları bilgisayarımıza yükleriz. Örneğin 30 tane resim var ve hepsi toplam 40 MB yer kaplıyor. Sitemize atmadan önce topluca boyutlarını küçültmeliyiz.

Yazının Word ortamında Düzenlenmesi İçeriğin web sitesine atılmadan önce hazırlanması imla ve yazım kurallarının düzeltilmesi işlemi Word’de yapılır.

Resimler ve yazı tamamlandıktan sonra siteye girilir ve… UYGULAMA AŞAMASI: Resimler ve yazı tamamlandıktan sonra siteye girilir ve…

SENARYO-4 SORU: Öğretmenlerin 2015 Yılı İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Duyurusunu Okulumuzun sitesinde yapmak istiyoruz?

SENARYO-5 SORU: Okulumuzun Fotoğraf galerisini oluşturmak ve bunu Menü bölümünde yayınlamak istiyoruz?

BİTİRMEDEN ÖNCE güç

HERHANGİ BİR SORUNUZ VAR MI? SON HAKAN KARS KURUMSAL WEB / E-POSTA İLÇE KOORDİNATÖRÜ HERHANGİ BİR SORUNUZ VAR MI?