Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KELİME İŞLEMCİLER.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KELİME İŞLEMCİLER."— Sunum transkripti:

1 KELİME İŞLEMCİLER

2 KELİME İŞLEMCİLER; Bilgisayar ortamında metin yaratma, düzeltme, biçimlendirme, saklama ve kağıt üzerine yazdırma işlemlerini kolaylaştıran yazılımlardır.

3 Kelime İşlemcilere İlişkin Temel Kavramlar
Sayfa: Metinleri yazdığımız ve düzenlediğimiz alandır. Kelime işlemcilerin hemen hemen hepsi sayfa boyutlarını değiştirmemize izin verir. Paragraf: Bir kelime işlemciyi kullanırken klavyeden ENTER düğmesini tuşladığımızda bir paragraf tamamlamış ve yeni bir paragrafa başlamış oluruz.

4 Belgeleri saklama: Kelime işlemcilerin daktiloya karşı en önemli üstünlüklerinden biri, oluşturulan belgeleri yardımcı bellek birimlerinde saklayarak daha sonraki kullanımlara olanak sağlamasıdır. Metin ekleme ve silme: Daktilo ile yazılmış bir metin üzerinde bir şeyler silmek ve eklemek oldukça zor hatta olanaksızdır. Kelime işlemciler ile yaratılan belgeye ise metin şekil ve fotoğraf eklenebilir.

5 Microsoft Word niçin kullanılır?
Arama ve değiştirme: Bazen belge boyunca yapılan bazı yazım hataları olabilir. Çoğu kelime işlemci bu hataları tarayarak yerine doğru kelimeyi yerleştirmede yardımcı olur. Metin Kopyalama ve başka yere aktarma: Kelime kaydırma: Karakter (metni oluşturan harf, rakam ve semboller) ve görünüm değiştirme: Öncelikle Powerpoint’ i nasıl çalıştıracağımızı inceleyelim. Görev çubuğundan “Başlat” >Microsoft Office>Microsoft Office Powerpoint çalıştırılır (kliklenir) ve PP ekranına ulaşılır.

6 Kelime İşlemcilerin Genel Özellikleri
Otomatik altbilgi, üstbilgi ve sayfalandırma başka bir kelime işlemcide hazırlanan metni eklemek Kelimelerin yazılışını denetleme ve düzeltme grafik eklemeye izin verme Posta ekleme İçindekiler sayfası oluşturma Metni kağıda dökmeden önce izleme Stil oluşturma SUNU PENCERESİ: Üzerine Metin yazdığımız, şekil çizdiğimiz, grafik oluşturduğumuz , renk eklediğimiz ve nesneler yerleştirdiğimiz bir tuval gibidir. BİÇİMLENDİRME ARAÇ ÇUBUĞU :Slaytta yer alan metinlerin yazıtipi,boyutu,koyu,italik(eğik), altı çizili vb. biçimsel özelliklerini menülere girmeden kısa yoldan değiştirmemizi sağlayan ikonların bulunduğu araç çubuğudur. STANDART ARAÇ ÇUBUĞU: Yeni Dosya açma, klasör açma, kaydetme, yazdırma vb. işlevleri oluşturduğumuz araç çubuğudur. ÇİZİM ARAÇ ÇUBUGU: Çeşitli çizimlerin, metin kutusunun vb. oluşturulduğu oluşturulduğu, oluşturulan çizim ve alanları renklendirip biçimlendiren araçların bulunduğu çubuktur. NOT SAYFASI: Slaytla ilgili notların yazıldığı alandır.

7 Microsoft Word Microsoft Word programı gelişmiş bir kelime işlemcidir. Bu programda doküman, tez, kitap hazırlamak için gerekli tüm işlevleri bulabilirsiniz. Word’de hazırlanan belgeler bilgisayara “doc” uzantısı ile kaydedilirler.

8 İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ


"KELİME İŞLEMCİLER." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları