MEHMET AKİF ERSOY ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
Advertisements

Ortak Dersler MADDE 7 – Ortak dersler, öğrencilerin okulu bitirinceye kadar almakla yükümlü olduğu derslerdir. Bu dersler, bütün öğrencilere asgarî.
MAHMUT ÇALIK ANADOLU LİSESİ
DERS SEÇİMİ NEVİM DEMİRCİ DANIŞIK.
ALANLARIN BELİRLENMESİ
VKV KOÇ ÖZEL LİSESİ 2010 – SINIFLAR DERS SEÇİM SÜRECİ HAKKINDA
ALAN SEÇİMİ SUNUSU KIRŞEHİR ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ
Ortaöğretim Okulları Haftalık Ders Çizelgelerini Düzenleme Çalışmaları 2011 Talim ve Terbiye Dairesi - Mayıs 2011.
DERS SEÇİMİ DERS SEÇİMİ. DERS SEÇİMİ DERS SEÇİMİ.
DERS SEÇİMİ VE ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
DERS SEÇİMİ Ne Zaman Nasıl.
SEYREK VİLLAKENT ANADOLU LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
MEB HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ
VEZİRKÖPRÜ ANADOLU LİSESİ
HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİ VE SEÇMELİ DERSLER
ORTAÖĞRETİMDE DERS SEÇİMİ.
DERS SEÇİMİ NASIL YAPILIR?
YGS LYS BAŞVURULARI. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Başvuru Tarihleri : 2-15 Ocak 2013 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Tarihi, Saati ve Süresi :
Ortak Dersler MADDE 7 – Ortak dersler, öğrencilerin okulu bitirinceye kadar almakla yükümlü olduğu derslerdir. Bu dersler, bütün öğrencilere asgarî.
ALAN DEĞİŞİKLİĞİ VE DERS SEÇİMİ
HAFTALIK DERS DAĞILIMINIZ
ORTAÖĞRETİMDE ALAN/DAL SEÇİMİ
TEŞEKKÜR BELGESİNİN SINIFLARA DÖRE DAĞILIMI
DERS SEÇİMİ.
DERS SEÇİMİ.
TES-İŞ ADAPAZARI ANADOLU LİSESİ
SINIF GEÇME BAĞCILAR LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ. Not Sistemi Öğrenci başarısının değerlendirilmesinde 5’li not sistemi uygulanır. PUAN NOT DERECE PUAN NOT.
DÖRTYOL GEVHER NESİBE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ NİSAN, 2015
MEHMET AKİF ERSOY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
SINIF GEÇME BİR DERSİN DÖNEM PUANI; a) Sınavlardan alınan puanların,
ORTAOKULA GEÇİŞ.
HANGİ ALAN-HANGİ MESLEK?
DERS SEÇİMİNİ DEĞERLENDİRİYORUM
DERS SEÇİMİNİN YAPILACIĞI GÜN SAATSINIFLAR 16-HAZİRAN-2015 (SALI) A, 9-B, 9-C SINIFLARI A,11-B,11-C SINIFLARI 17 HAZİRAN 2015 (ÇARŞAMBA)
DERS SEÇİMİ GALATASARAY LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
Ders seçimi veli, “öğrenci” tarafından yapılır.
BENER CORDAN İLKÖĞRETİM OKULU
AL İ GÜRAL L İ SES İ REHBERL İ K SERV İ S İ İnsan hayatında, geleceğini etkileyecek karar verme dönemleri vardır. Bu kararlardan biri de “Meslek Seçimi”
ATAKUM ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
9. sınıfı başarısı hangi meslek = uygun dersler istediği üniversite bölümünü puanı kırılmadan Ders seçimi sisteminde öğrenim gören bir öğrencinin alanı.
H.Ahmet Kanatlı Anadolu Lisesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi
Hayat Biçimini Seçmektir
REHBERLİK SERVİSİ Haftalık ders çizelgelerinde ortak dersler, alan/dal dersleri (mesleki ve teknik ortaöğretim okulları) ve seçmeli dersler bölümleri.
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG)
1. İnsan hayatında, geleceğini etkileyecek karar verme dönemleri vardır. Bu kararlardan biri de “Meslek Seçimi” dir. Meslek seçiminden önce önemli bir.
DERS SEÇİMİ VE ÖNEMİ VELİ SUNUMU
SINIF GEÇME VE SINAV YÖNETMELİĞİ. PUAN Ortaöğretimde Sınav, ödev, projeler ve uygulamalar, 100 tam puan üzerinden değerlendirilmektedir. Ortaöğretimde.
HAFTALIK DERS DAĞILIMINIZ
CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ
DERS SEÇ İ M İ. NEDEN NASIL NE ZAMAN  Ders seçimi 9. sınıfın sonunda ders kesiminden itibaren haziran ayının son iş günü mesai bitimine kadar.
30/05/12 Özlem ÇAVUŞOĞLU & Neşe ATASELİM Ali Akkanat Anadolu Lisesi Rehber Öğretmenleri.
SINIF GEÇME VE DERS SEÇİMİ
SINIF GEÇME S İ STEM İ - DE Ğİ ŞEN YÖNETMEL İ KLER Hazırlayan : Özlem ÇAVUŞOĞLU-Neşe ATASELİM Ali Akkanat Anadolu Lisesi Rehberlik Servisi.
Öğrencilere İDEALİNİZ NEDİR? diye sormuşlar.. “Önce şıkları görelim.” DİYE CEVAP VERMİŞLER.
MESLEK SEÇİMİ ve MESLEKLERİ TANITMA
FEN LİSELERİ GENEL TANITIM BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI.
İZMİR ÖZEL SAINT-JOSEPH FRANSIZ LİSESİ
MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI
11. Sınıf Seçmeli Ders Bilgilendirme Sunumu
Sınav Takvimi 9.Sınıf TARİH FİZİK DERS SAATİ
KURŞUNLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ TANITIMI
10. Sınıf Seçmeli Ders Bilgilendirme Sunumu
ALAN – DERS SEÇİMİ.
YENİ SINAV SİSTEMİ.
DERS SEÇİMİ.
9. Sınıf Seçmeli Ders Bilgilendirme Sunumu
GÖZTEPE İHSAN KURŞUNOĞLU ANADOLU LİSESİ
SEÇMELİ DERS SEÇİMİ Ne Zaman ? Nasıl ?.
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS2018). TEMEL YETERLİLİK TESTİ (ZORUNLU) ALAN YETERLİLİK TESTİ.
Sunum transkripti:

MEHMET AKİF ERSOY ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ DERS SEÇİMİ MEHMET AKİF ERSOY ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ Ramazan NAMAL

DERS SEÇİMİ

Ortak Dersler Bütün öğrencilere asgarî ortak genel kültür vermek, toplum sorunlarına duyarlı, yurdun ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunma bilincini ve gücünü kazandırma amacına yöneliktir. Alan/Dal Dersleri Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları, imam-hatip liseleri ile güzel sanatlar ve spor liselerinde öğrenciyi hedeflediği yükseköğretim programları ile mesleğe ve iş alanlarına hazırlayan ve bu yönde ona gelişme imkânı sağlayan derslerdir. Seçmeli Dersler Öğrencileri ilgi ve istekleri doğrultusunda hedefledikleri yükseköğretim programlarına hazırlayan ve kişisel yeteneklerini geliştirebilmelerine imkân sağlayan derslerdir.

ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ ORTAK DERSLER ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ DERSLER 9. SINIF 10. 11. 12. ORTAK DERSLER DİL VE ANLATIM 2 TÜRK EDEBİYATI 3 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 1 TARİH - T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK COĞRAFYA MATEMATİK 6 FİZİK KİMYA BİYOLOJİ SAĞLIK BİLGİSİ FELSEFE BİRİNCİ YABANCI DİL 4 İKİNCİ YABANCI DİL BEDEN EĞİTİMİ GÖRSEL SANATLAR /MÜZİK TRAFİK VE İLK YARDIM ÖĞRETMENLLİK MESLEĞİNE GİRİŞ (1) TÜRK EĞİTİM TARİHİ (1) EĞİTİM PSİKOLOJİSİ (1) EĞİTİM SOSYOLOJİSİ (1) ÖĞRETİM İLKE YÖNTEMLERİ 35 36 22 19

ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ SEÇMELİ DERSLER ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ DERSLER 9. SINIF 10. 11. 12. SEÇMELİ DERSLER DİL VE ANLATIM SEÇMELİ DİL VE ANLATIM (3) - 3 TÜRK EDEBİYATI (3) 2 DİKSİYON VE HİTABET (1) (1) OSMANLI TÜRKÇESİ (3) (2) MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ TEMEL MATEMATİK (3) İLERİ MATEMATİK (3) 6 İLERİ FİZİK (3) 4 İLERİ KİMYA (3) İLERİ BİYOLOJİ (3) ASTRONOMİ VE UZAY BİLİMLERİ (1) (1) (2) SOSYAL BİLİMLER SEÇMELİ TARİH (2) ÇAĞDAŞ TÜRK VE DÜNYA TARİHİ (1) SEÇMELİ COĞRAFYA (3) PSİKOLOJİ (1) SOSYOLOJİ (1) MANTIK (1) BİLGİ KURAMI (1) FELSEFE (1) DEMOKRASİ İNSAN HAKLARI (1)

SEÇMELİ DERSLER ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ 9. DRSLERER 9. SINIF 10. 11. 12. SEÇMELİ DERSLER SOSYAL BİLİMLER İŞLETME (1) (2) EKONOMİ (1) GİRİMCİLİK (1) (1) YÖNETİM BİLİMİ (1) ULUSLARARASI İLİŞKİLER (1) DİN, AHLAK VE DEĞERLER KURAN-I KERİM (3) HZ. MUHAMMED’İN HAYATI (3) TEMEL DİNİ BİLGİLER (2) (1)(2) YABANCI DİLLER VE EDEBİYATI SEÇMELİ BİRİNCİ YABANCI DİL(3) - (2)(8) SEÇMELİ İKİNCİ YABANCI DİL(3) (2)(4) ALMAN EDEBİYATI (1) İNGİLİZ EDEBİYATI (1) FRANSIZ EDEBİYATI (1) SPOR VE SOSYAL ETKİNLİKLER BEDEN EĞİTİMİ (3) SOSYAL ETKİNLİK (1) GÜZEL SANATLAR GÖRSEL SANATLAR (4) MÜZİK (4) SANAT TARİHİ (1) DRAMA (1)

ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ SEÇMELİ DERSLER ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ DERSLER 9. SINIF 10. 11. 12. S BİLİŞİM BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ (1) (1)(2) PROJE HAZIRLAMAM (1) SEÇİLEBİLECEK DERS SAATİ SAYISI 4 3 17 20 REHBERLİK VE YÖNLENDİRME 1 11 TOPLAMA DERS SAATİ SAYISI 40

SEÇMELİ DERSLER Ders Saat Kuran-ı Kerim 2 Temel Dini Bilgiler 1 Toplam 3

SEÇMELİ DERSLER Ders Saat Hz. Muhammed’in Hayatı 2 Temel Dini Bilgiler 1 Toplam 3

SEÇMELİ DERSLER Ders Saat Beden Eğitimi 2 Sosyal Etkinlik 1 Toplam 3

SEÇMELİ DERSLER Ders Saat Müzik 2 Sosyal Etkinlik 1 Toplam 3

SEÇMELİ DERSLER Ders Saat Fransız Edebiyatı 2 Sosyal Etkinlik 1 Toplam 3

SEÇMELİ DERSLER Ders Saat İngiliz Edebiyatı 2 Sosyal Etkinlik 1 Toplam 3

DERS SEÇİMİ MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği Madde:11 Derslerin seçimi ve buna yönelik açıklamalar ders kesininden önce okul müdürlüğünce öğrenciler duyurulur. Ders seçimi veli sınıf rehber öğretmeni ve rehber öğretmenin bilgisi dahilinde öğrenci tarafından ders kesiminden haziran ayının son iş günü mesai saati bitimine kadar e-okul sistemi üzerinden yapılır. Süresi içinde ders seçimi yapmayan öğrencilerin dersleri okul yönetimince belirlenir. Dokuzuncu sınıfa yeni başlayan öğrencilerin ders seçimleri ile seçilen derslerde değişiklik yapılmasına ilişkin işlemler ders yılının ilk haftası içinde yapılır.

DERS SEÇİMİ MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği Madde:11 Seçmeli ders en az 12 öğrencinin talebi doğrultusunda öğretime açılır . Ders yılı içerisinde öğrenci sayısı azalsa biler o dersin okutulmasına devam edilir. Ortak derslerde ise sınıf bütünlüğü esastır. Özel öğretim kurumlarında bu şartlar aranmaz.