KNN ALGORİTMASI TABANLI MOBİL DEVAM TAKİP YAZILIMI -Mehmet BİLEN -Ali Hakan IŞIK -Tuncay YİĞİT.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Musicpedia Müzik Ansiklopedisi Programı (Dünya’nın En Büyük Mobil Müzik Ansiklopedisi) KADİR GÜLAĞIZ (Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Müh.)
Advertisements

Kurumsal Talep Yönetim Sistemi İstemci Uygulaması
Diferansiyel Sürüş Sistemi E-posta:
Mobit Bilişim Elektronik ve Kontrol Sistemleri Dış Tic. A.Ş.
Windows Intune ile Modern Cihaz Yönetimi
Enformasyon Teknolojileri Birimi 2014 Projeleri
Bilişim Teknolojileri ve Yönetim Dersi (IYO 713) Sunumu
HAZIRLAYAN HÜLYA ZOBU TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ İ.Ö
Azrael Online Hasta Takip Programı
YENİ MOBİL YAZICILAR. Mobil Yaşam Gittikçe Büyüyor • çeyrekte toplam akıllı telefon kullanımı 1 milyar cihaza ulaştı. • 2015 yılında bu rakamın.
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
Mobil Kütüphane Uygulamaları ve Özellikleri
CWIZ Dialer Operasyon Verimliliğinde Akıllı Seçim.
Asansör Simülatörünün Ürettiği Sonuçlar Üzerinde Yapılan K-means++ Kümeleme Çalışması ile Trafik Türünün Tahmini M. Fatih ADAK Bilgisayar Mühendisliği.
ANDROID işletim sistemi
ONLINE ELEKTRİK SAYAÇ OKUMA UYGULAMASI
SOME-Bus Mimarisi Üzerinde Mesaj Geçişi Protokolünün Başarımını Artırmaya Yönelik Bir Algoritma Çiğdem İNAN, M. Fatih AKAY Çukurova Üniversitesi Bilgisayar.
MART 2013 İŞLETİM SİSTEMLERİ.
Sunum Akışı EBA Tanıtımı Modüller ve Yenilikler Mobil Uygulamalar
KÜBRA AYAN & DİLEK DEMİRAL
YAZILIM.
Rakam Tanıma İçin KNN ve LDA Algoritmalarının Karşılaştırılması
Chapter 5. Ağ Protokolleri
KATALOGLAMA VE BİLGİ PAKETLERİNDE TEKNİK OKUMA. BİLGİ PAKETİ Çeşitli konularda ya da belirli bir konuda bilgilerin bir araya toplandığı kaynaklar Dergiler.
WEB 2.0 NEDİR? BİRNUR EKİZ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ ÖRGÜN ÖĞRETİM 2. SINIF.
İŞLETİM SİSTEMİ.
Şahin BAYZAN Kocaeli Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi
ELDER Ar-Ge Çalıştayı 27 Nisan 2015
 ADI SOYADI :AYCAN ERKAYA  NUMARASI:  ÖDEV KONUSU: TURİZMDE MOBİL UYGULAMALAR.
BIL MOBiL PROGRAMLAMA TEKNiKLERi
BIL MOBiL PROGRAMLAMA TEKNiKLERi
Mobil Uygulama Geliştirme
Veritabanı Yönetim Sistemleri
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
Üniversiteler İçin Öğrenci Topluluk Yönetim Bilgi Sistemi
Üniversiteler İçin Proje Yönetim Bilgi Sistemi
Kurumsal Ağlarda Uzak ve Merkezi İşlem Birimlerinin Sanallaştırılması: Bir Uygulama Emrah ÇOLAK, SGK Aydın ÇETİN, Gazi Üniversitesi ŞUBAT 2016.
Mobil Uygulamalar ve Çözümler. ©2010 Sürat Teknoloji Gündem  Hakkında 2.
ANDROİD TABANLI MOBİL UYGULAMA İLE ARAÇ KARBON SALINIM HESABI İsmet Faruk YAKA* Abdülkadir KOÇER** Afşin GÜNGÖR* *Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi,
ÖMER ÜNALDI EDUROAM.
XML ve XML WEB SERVİSLERİ Volkan ALTINTAŞ. XML Bağımsız bir kuruluş olan W3C tarafından tasarlanmıştır. Herhangi bir kurumun tekelinde değildir. Kişilerin.
SANAL SINIF UYGULAMASI
Türkiye Bankalar Birliği Eğitim Merkezi İktisadi İşletmesi Seminerleri
Üniversiteler Ortamında Açık Kaynak Kodlu Bulut Bilişim Kullanımı
Esra Söğüt O. Ayhan Erdem GAZİ ÜNİVERSİTESİ
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Asp.Net Veritabanı İşlemleri
haZIRLAYAN: ELİF KARAOĞLU
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitim Alanında Teknolojik Gelişmeler
7th International Congress of Research in Education
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
MALTEPE ÜNİVERSİTESİ Paralel Hesaplama MATLAB ve Paralel Hesaplama
Bilgi Sistemleri ve Güvenliği Dersi Proje Raporu
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Mobil uygulama geliştirme pelin yıldırım Fatma bozyiğit
T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ
Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Müh.
Elektronik Hasta Kayıt Sistemlerinin Web Servisleri İle Desteklenmesi
Ontoloji Tabanlı Bir Kitap Sorgulama Sistemi Gerçekleştirimi
Türkiye Bankalar Birliği Eğitim Merkezi İktisadi İşletmesi Eğitimleri
Yrd. Doç. Dr. Abdullah BAYKAL Konuşmacı : Cengiz Coşkun
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ
Mustafa COŞAR- Murat DOĞAN- İsmail ARIK Hitit Üniversitesi
Android Adım Sayar Uygulaması
Web Servisi Aracılığıyla Android Cihazlardan Sıcaklık Kontrolü
102 - Çoklu Algoritma Desteğine Dayalı E-İmza Uygulaması (E-Signat)
Elektronik-Ticaret’te Arama Motoru Optimizasyonu ve Sosyal Medya
İOS PLATFORMUNDA MOBİL TRAFİK CEZA BİLDİRİM UYGULAMASI
DENGE GÜÇLÜĞÜ ÇEKEN BİREYLER İÇİN AKTİVİTE TESPİTİ
Sunum transkripti:

KNN ALGORİTMASI TABANLI MOBİL DEVAM TAKİP YAZILIMI -Mehmet BİLEN -Ali Hakan IŞIK -Tuncay YİĞİT

Sunum Başlıkları  Çalışmanın Amacı  Geliştirilen Sistemin Özellikleri  Tartışma  Sonuç

Çalışmanın Amacı  2010 yılında dünya çapında 305 milyon akıllı mobil cihaz satılmıştır.  2011 yılında %62’lik bir artışla 494 milyon adet satış rakamına ulaşılmıştır.  Aynı verilere göre 2015 yılında 1 milyar mobil cihazın satılacağı ön görülmektedir

Çalışmanın Amacı  Mobil cihazların özellikle veriye erişimi kolaylaştırması bakımından kullanım alanlarından biri de eğitim ve öğretimdir.  Google Play Store ve Apple Store ‘da eğitim kategorisi altında binlerce uygulama olmasına rağmen bir çok eğitim öğretim faaliyetinde kullanılmak üzere uygun yazılım geliştirilmesi beklenmektedir.

Çalışmanın Amacı  Eğitim öğretim için ayrılan sürenin daha verimli kullanılması,  Öğretim elemanlarının üzerindeki iş yükünün azaltılması,  Devam takibi verilerinin analiz edilmesinin kolaylaştırılması,  Kağıt tüketiminin azaltılması. Mobil devam takip yazılımı geliştirilerek;

Geliştirilen Sistemin Özellikleri Geliştirilen sistemin yapısı

Mobil Uygulama  Mac-OSX işletim sistemi üzerinde XCode editörü ile Objective-C dili kullanarak geliştirilmiştir.  IOS işletim sistemine sahip tüm telefon ve tabletlerde çalışabilmektedir.  Uygulama sayesinde sisteme kayıtlı öğrenciler ders konumunda ve saatinde yoklama işlemlerini gerçekleştirebilmektedir.

Geliştirilen Mobil Uygulamanın Akış Diyagramı

Öğrenci Kayıt Ekranı

Yoklama İşlemleri

Web Arayüzü  C# dili kullanılarak Visual Studio içerisinde ASP.Net web projesi şeklinde geliştirilmiştir.  Veri yönetimi için XML dosya formatı kullanılmaktadır.  Mobil uygulama ile web arayüzü arasındaki veri alışverişi SOAP web servisleri ile gerçekleştirilmektedir.

Web Arayüzü Yönetim Paneli Verilerin XML Dosyaları Üzerinde Tutulması

KNN ile Konum Doğrulanması  Uygulama cihazın elde ettiği konum bilgisini (GPS) kullanılarak öğrencinin hangi bina içerisinde olduğu hesaplamaya çalışmaktadır.  Web arayüzünden daha önce girilmiş bina konumları ve daha önce yoklama işlemi gerçekleştirmişi öğrencilerin konumları dikkate alınarak öğrencinin hangi sınıfta bulunduğu tespit edilmeye çalışılmaktadır.  Bu hesaplama için KNN (K en yakın komşular) algoritması kullanılmaktadır.

Uzaklık hesaplaması (Öklid bağıntısı) x - konumu doğrulanmak istenen örneğin öznitelikleri ( Longitude ve Latitude) y – daha önceden konumu doğrulanmış örneklerin öznitelikleri (Longtitude ve Latitude) d – uzaklık j – öznitelik sayısı

Tartışma  Türkiye’deki verilere baktığımızda genç nüfusun %50’yi aşan bir kısmının mobil cihazları kullandığı görülmektedir  Barker ve Asmundson’ın 2013 yılında yayınladığı rapora göre Türkiye’de mobil cihazların internete bağlanma oranı %91’dir  Bu oran geliştirilen uygulamanın kullanılma ihtimalini artırmaktadır.  Bunun yanında mobil cihaz kullanmayan öğrenciler için sınıf ortamında web arayüzünden devamsızlık kontorlü yapılabilmektedir

Sonuç  Sonuç olarak devamsızlık kontrolünün etkileşimli ve gerçek zamanlı olarak sağlanabilmesi için web ara yüzü ve mobil uygulamaya sahip kullanışlı ve etkili bir sistem geliştirilmiştir.  Mobil uygulama öğrenciler tarafından rahatlıkla kullanıbilecek kullanımı kolay ve basit bir şekilde tasarlanmıştır.

Sonuç  Öğrencilerin MAC adresleri, Gsm numaraları ve bulundukları konum bilgileri yoklamanın doğrulunu sağlamak için sistem içerisinde kullanılmıştır.  KNN gibi basit ama etkili bir algoritmanın yardımıyla bu doğruluğun artırılması sağlanmıştır.

Sonuç  Devamsızlık takibinin ders için ayrılan süre içerisinde yapılmasından dolayı kaybolan sürenin hazırlanan sistem ile en aza indirilmesi sağlanarak eğitim ve öğretim faaliyetleri için daha fazla zaman yaratılmıştır.  Eğiticilerin iş yüklerinin ve devamsızlık kontrolü için kullanılan kâğıt miktarının azaltılması da sistemin çıktıları arasındadır

Sonuç  Geliştirilen sistem bu alanda yapılan ilk çalışmalardan biridir.  Sistemin pilot uygulaması yapıldıktan sonra geliştirilip diğer mobil platformlar içinde uygun hale getirilecektir.

Dinlediğiniz için Teşekkürler…

Kaynaklar [1] Bicen, H., and Kocakoyun, S., "The Evaluation Of The Most Used Mobile Devices Applications By Students." Procedia - Social and Behavioral Sciences, 89: (2013) [2] IDC. Worldwide Smartphone Forecast Update. (erişim ). (2012) [3] Kutluk, F., A., and Gülmez, M., "A research about mobile learning perspectives of university students who have accounting lessons." Procedia - Social and Behavioral Sciences, 116: (2014) [4] Karaburun, A., “GPS ile Elektronik Uzaklık Ölçeklerinin Karşılaştırılması” İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, (1998). [5] Miitchell, T., Machine Learning. McGraw Hill, New York (1997). [6] Karimifard, S., Ahmadian,A., Khosnevisan, M., and Nambakhs, M., S., "Morphological heart arrhytmia detection using Hermitian basis functions and KNN classifier." 28th IEEE EMBS Annual International Conference. New York, (2006) [7] Barker, J, Asmundson, P., State of Global Mobile Consumer: Connectivity is core. (erişim ). (2013) [8] Şendere, O., Türkiye'nin Son Üç Yıldaki Akıllı Telefon Kullanım Raporu (erişim 11.15, 2014). (2013)