Hastane Otomasyonu Modülleri PERSONEL İŞLEMLERİ MODÜLÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
PERSONEL DEVAM YÖNETİM, KONTROL PROGRAMI
Advertisements

PDKS SİSTEMİ
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
Restaurant Yönetim Sistemi
Sağlık Bakanı Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile görüşme 25 Şubat 2013-İstanbul Üniversitesi Balta Limanı Tesisleri Prof.Dr.Şükrü Hatun Kocaeli Üniversitesi.
DİĞER YABANCI KAYNAKLAR Dr. Ergün Kaya
BORDRO MODÜLÜ.
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ RADYASYON ONKOLOJİSİ A.D.
1.Veri tabanı haykoop bünyesinde kayıtlı olacak 2.Programa internetin olduğu her yerden girilebilecek 3.Haykoop size özel şifre tanımlayacak 4.Bilgisayar.
İşsizlik Sigortası Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü
KBS MALİ İSTATİSTİK UYGULAMASI
Stok YönetimiMüşteri YönetimiBütçe hazırlama Ödeme takibiMasraf girişTalep Yönetimi Proje yönetimiRaporlamaOtomatik Bilgilendirme.
AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI 15 – 16 KASIM 2011 GRUP 2 İDARİ VE MALİ İŞ VE İŞLEMLER HAKKINDA SORUNLAR.
Erp. Otomatik Uyarı Sistemi Stok Yönetimi Satın AlmaTekstil Üretim Finans & Muhasebe SatışBakım PlanlamaÜretim KaliteMühendislik IKBilgi.
Finansal Planlama Birimi Sorumlusu HOŞGELDİNİZ
OPERASYONEL SÜREÇLER YÖNETİM ve DESTEK SÜREÇLER
Prof. Dr. YUNUS SÖYLET İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
T.C. İZMİR VALİLİĞİ İl Halk Sağlığı Müdürlüğü İDARİ VE MALİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ; Satın Alma Birimi, İdari Büro, Maaş Birimi, Aile Hekimliği.
(Yasal mevzuat incelenerek hazırlanmıştır.)
(Yasal mevzuat incelenerek hazırlanmıştır.)
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ Mali Durumları
PERSONEL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
ÜCRET BORDROSU Brüt Ücret Ödenecek Sosyal Güvenlik Kesintileri
Ege Üniversitesi Yeni Bilgi Sistemi
Ücret Sistemleri ve Verimlilik Dersi Sunumu
ÖDEME EMRİ UYGULAMASI İbrahim ARSLAN
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Eğitim Enformatik Bölümü Ar-Ge Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Alt Yapı & Uygulama Bilgi İşlem Daire Başkanlığı.
EĞİTİM GRUBU MART AYI ÇALIŞMASI Fikri GÖZÜYUKARI Cevahir SALİHOĞLU Hakan DİNÇER Leyla KALELİ Ufuk ÖZKAN.
Prof.Dr.Halit Hami ÖZ Hastane Otomasyonu Modülleri 1.1. AMAÇ VE KAPSAM 1.2. STANDARTLAR Bilgi sistemlerinin temel bileşenleri Sağlık-NET Prof.Dr. Halit.
Prof.Dr. Halit Hami ÖZ Hastane Otomasyonu Modülleri 10. KONTROL VE MUAYENE METODLARI 11. BAKIM ONARIM HİZMETLERİ Prof.Dr. Halit Hami ÖZ Kafkas Üniversitesi.
Prof.Dr. Halit Hami ÖZ Hastane Otomasyonu Modülleri DÖNER SERMAYE, FATURA ve FİNANSMAN İŞLEMLERİ MODÜLÜ Prof.Dr. Halit Hami ÖZ Kafkas Üniversitesi.
Hastane Otomasyonu Modülleri POLİKLİNİK MODÜLÜ
Hastane Otomasyonu Modülleri ECZANE MODÜLÜ
Prof.Dr. Halit Hami ÖZ Hastane Otomasyonu Modülleri HEMŞİRE GÖZLEM ve GİRİŞİM MODÜLÜ AMELİYATHANE MODÜLÜ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MODÜLÜ.
İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Kalite Yönetim Sistemi Eğitim Sistem Mühendisliği …….. Süreci …… Bürosu …… Şubesi Süreç İyileştirme.
TDMS DE SIK KULLANILAN RAPORLAR
DÖNER SERMAYE BÜTÇE, MUHASEBE İŞLEMLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI MEVZUAT BİRİMİ MUSTAFA KARAKAYA.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Görevlileri Akademik Genel Kurulu
657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu
İŞÇİLİK GİDERLERİ ve ÜCRET BORDROSU
Dr. Şuayyip Doğuş DEMİRCİ
KONU:ÜCRET HAZIRLAYANLAR: MEHMET BURAK KARAKUŞ SELİM UĞRAŞ.
Pernet Uzmanlarından Yol Gösteren Deneyimler  Uluslararası bir firmada yakın zamanda Bordrolamada yapılan küçük bir hatanın TL ceza ve İK ekibinin.
Getiri Ltd. Şir. Mayıs 2005 hesap döneminde aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Tek düzen hesap planını ve 7/A Maliyet Hesapları’nı kullanarak bu ticari.
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ MALİ YAPISI 26 Şubat 2016.
TAPU KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAŞRA TEŞKİLATINA YAPILACAK OLAN FAZLA MESAİ PROGRAMI KULLANMA KILAVUZU DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ / İNSAN KAYNAKLARI.
1 Ziraat Hayat ve Emeklilik A.Ş BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNİN TEMEL ÖZELLİKLERİ 18 yaşın üstündeki her gönüllü sisteme dahil olabilir. Katılımcı.
ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDE EK ÖDEME Prof. Dr. Başar SIRMAGÜL Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi Başhekimi 26 Şubat 2016.
ÜCRET VE BORDRO.
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI “Geleceğe… En İyiye…” Nisan 2016 İDARİ DEĞERLENDİRME.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI MİSYONUMUZ :  Üniversitemiz mali hizmetlerinin sunulmasında kaynakların, etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde.
İTÜ Personel Daire Başkanlığı
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Uluslararası İşletmecilik Kısım 3 Bölüm 9 – Ödemeler Dengesi
SOSYAL GÜVENLİK DENETMENİ
KEP-BORDRO HİZMETİ.
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Üniversite Hastanelerinin Finansal Sürdürülebilirliği
Hasta Kayıt Kabul, Taburcu Ve Transfer İşlemleri R-ADT
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ STAJ ESASLARI
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ
2008/2 Sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ
TMS-19 ÇALIŞANLARA SAĞLANAN FAYDALAR
Sunum : Ümit KACAR 13 Aralık 2018, Perşembe
ÜNİVERSİTELER İÇİN WEB TABANLI MAAŞ - BORDRO PROGRAMI
TÜRKİYE İŞ KURUMU.
HARRAN ÜNİVERSİTESİ 2019 YILI PRATİK BİLGİLER
Sunum transkripti:

Hastane Otomasyonu Modülleri 16.11. PERSONEL İŞLEMLERİ MODÜLÜ Prof.Dr. Halit Hami ÖZ Hastane Otomasyonu Modülleri 16.11. PERSONEL İŞLEMLERİ MODÜLÜ Prof.Dr. Halit Hami ÖZ Kafkas Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Bilgisayar Yazılımı Anabilim Dalı Kars, Türkiye Kafkas Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Hastane Otomasyonu I + II Bilgi: Üniversitelerimizde Sağlık Meslek Yüksek Okullarında verilen Hastane Otomasyonu I + II Derslerinde yardımcı öğrenim materyali olarak hazırlanan bu sunum Sağlık Bakanlığı Hastane Otomasyon Çerçeve ilkeleri dokümenından yararlanılarak Ve 6 slayt bir sayfada olmak üzere print edilerek aynı zamanda ders notu olarak da kullanılabileceği göz önüne alınarak toplamda 18 sunum olarak hazırlanmıştır. Diğer sunumlarla ilgili bilgiler bu sunumun sonunda verilmiştir. Prof.Dr. Halit Hami ÖZ Kafkas Üniversitesi

16.11. PERSONEL İŞLEMLERİ MODÜLÜ Personel işlemleri modülünün amacı tüm personel(memur, sözleşmeli, geçici görevli, vb.) işlemlerinin elektronik ortamda yürütülebilmesi ve yönetilebilmesidir. Bu modülle ilgili istatistik, sorgu ve raporların tam listesi ve detayları Sistem ve Uyarlama Gerekleri Analizi aşamasında belirlenmelidir. Prof.Dr. Halit Hami ÖZ Kafkas Üniversitesi

16.11.1. Personel Takip İşlemleri 16.11.1.1. Hastane personeline ilişkin tüm bilgilerin saklanıp, Memur ve sözleşmeli (döner sermaye vb.) personele ilişkin kimlik, sicil, izin ve özlük bilgileri tutulmalıdır. Bu kayıtlar Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nde tutulan kayıtlarla uyumlu olmalıdır. 16.11.1.2. Personel sicil bilgilerine ve işlemlerine ilişkin istatistikler elde edilebilmeli, sorgular yanıtlanabilmeli ve raporların çıktısı alınabilmelidir. Prof.Dr. Halit Hami ÖZ Kafkas Üniversitesi

16.11.1. Personel Takip İşlemleri 16.11.1.3. Tayin, terfi, ceza, izin, rapor, nöbet vb. işlemler yapılabilmeli ve ilgili kayıtlar tutulmalı, Geçici görevde olan personelin takibi yapılabilmelidir. 16.11.1.4. barkodlu) kartlarını okuyup bununla entegre olarak, personelin değişik biyometrik özelliklerini belirlerek (verify) çalışan biyometrik cihazlarla yapılabilmelidir. Bu şekilde belirlenen devam takip işlemleri, inceleme değerlendirme ve istatistik modülünden ayrıntılı olarak yetkili idareciler tarafından incelenebilmelidir. İdare, sistemler arası entegrasyonu sağlamak üzere gerekli düzenlemeleri yapacaktır. Prof.Dr. Halit Hami ÖZ Kafkas Üniversitesi

16.11.2. Zaman Yönetimi 16.11.2.1. Personelin çalışma zamanını görüntülemeli ve veri girişlerini yapmalıdır. 16.11.2.2. Vardiya bilgilerinin bordroya entegrasyonu ve raporlama işlemleri yapılabilmelidir. 16.11.2.3. Fazla mesailer girilebilmeli, raporlanmalı ve gerektiğinde bordroya aktarılmalıdır. 16.11.2.4. Yıllık izin ve/veya rapor girilmeli, raporlanmalı ve bordroya aktarılmalıdır. Prof.Dr. Halit Hami ÖZ Kafkas Üniversitesi

16.11.3. Bordro ve (varsa) S.S.K. İşlemleri 16.11.3.1. Maaş bordrosu, ek fark bordrosu, fazla mesai bordrosu, vb. personel ücret ödemelerine ilişkin tüm bordrolar hazırlanabilmelidir. 16.11.3.2. Emekli Sandığı ve SSK kesintileri, Maliye’ye ait kesintiler, vb. ilişkin işlemler yapılabilmelidir. 16.11.3.3. Kanun, yönetmelik ve yönergelere uygun olarak Döner Sermayeden personele pay dağıtılması işlemleri yapılabilmelidir. 16.11.3.4. Tüm bu işlemlerle ilgili rapor çıktıları alınabilmelidir. Prof.Dr. Halit Hami ÖZ Kafkas Üniversitesi

16.11.3. Bordro ve (varsa) S.S.K. İşlemleri 16.11.3.5. Her türlü ödemeler ve kesintiler hesaplanmalıdır. Buna bağlı olarak; a. Sosyal yardımlar brüt ve/veya net olarak kaydedilebilmelidir. b. Ücretler netten brüte ve brütten nete hesaplanmalıdır. c. Özel sigorta, icra gibi kesintiler kaydedilebilmelidir. d. Diğer kanuni ve özel kesintiler kaydedilebilmelidir. 16.11.3.6. Kıdem, ihbar bordrosu çıkartılmalıdır. Prof.Dr. Halit Hami ÖZ Kafkas Üniversitesi

16.11.3. Bordro ve (varsa) S.S.K. İşlemleri 16.11.3.7. Gerekli görülmesi halinde her türlü yasal raporları hazırlamalıdır. a. SSK İşe Giriş Bildirgesi / Personel bildirgesi b. SSK Aylık Bildirge c. Emekli Aylık Bildirge (SGDP) d. Ek-1 ve Ek- 2 e. SSK 4 Aylık Bildirge f. Vizite Kağıtları (6 aylık ve günlük) g. İşten Ayrılma Bildirgesi (İŞKUR) h. İşyeri Bilgi Formu (İŞKUR) i. İşsizlik Ödeneği Talep Formu j. Çalışma Bakanlığı İşyeri Bildirgesi k. İş Sözleşmesi l. İlgili diğer raporlar. Prof.Dr. Halit Hami ÖZ Kafkas Üniversitesi

16.11.3. Bordro ve (varsa) S.S.K. İşlemleri 16.11.3.8. Özel Gider İndirimi hesaplamalı ve raporlamalıdır. 16.11.3.9. Harcırah hesaplamalı ve raporlamalıdır. 16.11.3.10. Bordro raporlarını hazırlamalıdır. a. Ücret raporu, b. Veriliyorsa avans raporu, c. Muhasebe icmal raporu, d. Personel ödenekleri raporu, e. Personel kesintileri raporu, f. Personelin gelir vergisi matrah raporu, g. Yıllık bordro icmali. Prof.Dr. Halit Hami ÖZ Kafkas Üniversitesi

16.11.3. Bordro ve (varsa) S.S.K. İşlemleri 16.11.3.11. Banka havale dosyasını hazırlamalıdır. 16.11.3.12. Değişen vergi, SKK Prim, matrah oran ve parametreleri tanımlanmalı ve parametreler her ay değişebilir olarak düzenlenmelidir. 16.11.3.13. Toplu ücret artışı ya da düzeltme yapmalıdır. 16.11.3.14. Gerektiğinde fark bordrosu yapmalıdır. Prof.Dr. Halit Hami ÖZ Kafkas Üniversitesi

16.11.4. Eğitim ve Toplantı Yönetimi 16.11.4.1. Eğitim ve toplantıları listesi oluşturulabilmelidir. 16.11.4.2. Eğitim ve toplantılara ön kayıt, kesin kayıt, kayıt silme yapmalıdır. Prof.Dr. Halit Hami ÖZ Kafkas Üniversitesi

16.11.4. Eğitim ve Toplantı Yönetimi 16.11.4.3. Eğitim ve toplantı değerleme ve raporlama yapmalıdır. 16.11.4.4. Eğitim ve toplantı hesaplamaları ve masraf yerlerini yansıtabilmelidir. 16.11.4.5. Eğitim ihtiyacını belirlemeli ve alınan tüm eğitimler görüntülenmelidir. 16.11.4.6. Eğitim talep formu oluşturmalıdır. Prof.Dr. Halit Hami ÖZ Kafkas Üniversitesi

16.11.5. Personel Portalı Personelin kendi şifresini kullanarak herhangi bir yerden girebileceği aşağıda bazı örnekleri verilen kişiye özgü ve genel bilgileri içermelidir. 16.11.5.1. Avans uygulaması varsa ödenen avans ve ay sonu maaşı. 16.11.5.2. Vardiya bilgileri. 16.11.5.3. Aylık toplam çalışma süresi. 16.11.5.4. İzin hakkı. 16.11.5.5. Performans hedefleri ve sonuçları. 16.11.5.6. Personele ilişkin yönetmelikler. 16.11.5.7. Eğitim programları. 16.11.5.8. Sosyal aktiviteler ve diğer duyurular. Prof.Dr. Halit Hami ÖZ Kafkas Üniversitesi

Hastane Otomasyonu ile İlgili sunumlar 1. Prof.Dr. Halit Hami OZ-01-Hastane Otomasyonu-AMAÇ KAPSAM ve STANDARTLAR 2. Prof.Dr. Halit Hami OZ-02-Hastane Otomasyonu-GENEL KOŞULLAR 3. Prof.Dr. Halit Hami OZ-03-Hastane Otomasyonu-YAZILIM ALTYAPISI 4. Prof.Dr. Halit Hami OZ-04-Hastane Otomasyonu-GÜVENLİK VE ERİŞİM ve MALİ KAYITLAR 5. Prof.Dr. Halit Hami OZ-05-Hastane Otomasyonu-VERİ TABANI YÖNETİM SİSTEMİ 6. Prof.Dr. Halit Hami OZ-06-Hastane Otomasyonu-KONTROL VE MUAYENE METODLARI-BAKIM ONARIM 7. Prof.Dr. Halit Hami OZ-07-Hastane Otomasyonu-HBS UYGULAMA YAZILIM GEREKLERİ 8. Prof.Dr. Halit Hami OZ-08-Hastane Otomasyonu-POLİKLİNİK MODÜLÜ 9. Prof.Dr. Halit Hami OZ-09-Hastane Otomasyonu-YATAN HASTA ve VEZNE MODÜLÜ 10. Prof.Dr. Halit Hami OZ-10-Hastane Otomasyonu-ECZANE MODÜLÜ 11. Prof.Dr. Halit Hami OZ-11-Hastane Otomasyonu-LABORATUVAR MODÜLÜ 12. Prof.Dr. Halit Hami OZ-12-Hastane Otomasyonu-RADYOLOJİ MODÜLÜ 13. Prof.Dr. Halit Hami OZ-13-Hastane Otomasyonu-STOK TAKİP, SATINALMA VE DEMİRBAŞ İŞLEMLERİ MODÜLÜ 14. Prof.Dr. Halit Hami OZ-14-Hastane Otomasyonu-DÖNER SERMAYE, FATURA ve FİNANSMAN İŞLEMLERİ MODÜLÜ 15. Prof.Dr. Halit Hami OZ-15-Hastane Otomasyonu-PERSONEL İŞLEMLERİ MODÜLÜ 16. Prof.Dr. Halit Hami OZ-16-Hastane Otomasyonu-BİLGİ YÖNETİM, İSTATİSTİK VE RAPORLAMA İŞLEMLERİ MODÜLÜ 17. Prof.Dr. Halit Hami OZ-17-Hastane Otomasyonu-HEMŞİRE AMELİYATHANE AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI MODÜLÜ 18. Prof.Dr. Halit Hami OZ-18-Hastane Otomasyonu-HEMODİYALİZ,SAĞLIK KURULU,ARŞİV,KAN MERKEZİ,DİYET,CİHAZ TAKİP MODÜL Prof.Dr. Halit Hami ÖZ Kafkas Üniversitesi