DR. Kamil Tarhan Ortaokulu

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ANADOLU LİSELERİ TANITIM SUNUSU OKUL REHBERLİK SERVİSİ
Advertisements

MESLEKİ REHBERLİK SEMİNERİ
MESLEKİ REHBERLİK SEMİNERİ.
ORTAOKUL SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
Patnos RAM PATNOS RAM.
2010 YENİ ÜNİVERSİTE GİRİŞ SİSTEMİ (YGS ve LYS).  Yeni sistem 2010 yılından itibaren uygulanacaktır,  2010 üniversite giriş sınavı 2 aşamalı bir sistem.
GAZİ ORTAOKULU REHBERLİK BİRİMİ
ORTAOKUL SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
İLKÖĞRETİM SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
BENİM LİSEM HANGİSİ?.
Hüseyin AYSÖNDÜ Rehber Öğretmen
LİSE TÜRLERİ.
YGS-LYS 2012 SONUÇLARI HAZIRLAYAN:MUHAMMET YILMAZ.
ORTAÖĞRETİM (LİSE) TÜRLERİ TANITIM SEMİNERİ
YGS / LYS RAHMİ SİNANKILI.
ORTAÖĞRETİM (LİSE) TÜRLERİ TANITIM SEMİNERİ
ORTAÖĞRETİMDE ALAN/DAL SEÇİMİ
İLKÖĞRETİM SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
ORTAÖĞRETİM (LİSE) TÜRLERİ TANITIM SEMİNERİ
MESLEKİ REHBERLİK SEMİNERİ.
DERS SEÇİMİNİ DEĞERLENDİRİYORUM
MESLEKİ REHBERLİK SEMİNERİ.
MEHMET AKİF ERSOY ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ
Hangi Liselere Gidebilirim?
MESLEKİ REHBERLİK SEMİNERİ.
1. D.G.S. nedir? Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, lisans eğitimine devam edebilmeleri için, yılda bir defa ÖSYM tarafından tek oturumda yapılan.
* Okulun amacı; öğrencilerin ilgi, yetenek ve başarılarına göre yüksek öğretim programlarına hazırlanmalarını, yabancı dili, dünyadaki bilimsel ve teknolojik.
OSMAN GAZİ ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ BÜLENT ÇELİK
Hazırlayan: Psikolojik Danışman Ayşegül Coşkun
BEYŞEHİR ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ
SBS YBP SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
TEOG SINAVI VE TERCİH İŞLEMLERİ
Araklı Anadolu Öğretmen Lisesi Rehberlik Servisi.
ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ YGS YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI LYS LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI.
Temel eğitimden ortaöğretime geçiş sistemi ile;  Resmi Fen Liselerine,  Özel Fen Liselerine,  Sosyal Bilimler Liselerine,  Anadolu Liselerine,  Anadolu.
Üniversite Yolunda N asıl Üniversiteli Olurum. LYS.
TOKAT İL MERKEZİNDE BULUNAN ORTAÖĞRETİM KURUMLARI
SINIF GEÇME VE SINAV YÖNETMELİĞİ. PUAN Ortaöğretimde Sınav, ödev, projeler ve uygulamalar, 100 tam puan üzerinden değerlendirilmektedir. Ortaöğretimde.
Temel eğitimden ortaöğretime geçiş sistemi ile;  Resmi Fen Liselerine,  Özel Fen Liselerine,  Sosyal Bilimler Liselerine,  Anadolu Liselerine,  Anadolu.
AYYILDIZ ORTAOKULU Okan GÜÇLÜ. AYYILDIZ ANADOLU LİSESİ TEOG YERLEŞTİRME PUANI:
SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ  Sosyal Bilimler Liseleri 2003 yılında, Edebiyat ve Sosyal Bilimler alanlarında ihtiyaç duyulan üstün nitelikli bilim insanlarının.
Temel eğitimden ortaöğretime geçiş sistemi ile;  Resmi Fen Liselerine,  Özel Fen Liselerine,  Sosyal Bilimler Liselerine,  Anadolu Liselerine,  Anadolu.
Şubat 2016 İstanbul Üniversite Tercih Kursu MTOK Kontenjanları Sunumu Hazırlayanlar: Mesut Sabancı Adem Kalebaşı.
Okula neden devam ediyorsunuz? “Eğitim görmek için.”… Okul bizi hayata hazırlamada laboratuvar görevi görür. Sorunlara uygun çözüm yolları geliştirmemize.
Edebiyat ve sosyal bilimler alanlarındaki ilgi ve yetenekleri üst düzeyde olan öğrencileri bu alanlarda yüksek öğretime hazırlar. Ayrıca öğrencilerin.
TEOG PUANI İLE LİSE TERCİH AŞAMALARI AYSEL ÖZMUTLU 24 KASIM ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
ORTAÖ Ğ RET İ M KURUMLARI BÜ Ş RA ATICI REHBER Ö Ğ RETMEN.
ANADOLU TEKNİK /ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME Ayşegül ENÖN Rehber Öğretmen.
Ortak sınav ile hangi liselere gidebiliriz?  Resmi Fen Liselerine,  Sosyal Bilimler Liselerine,  Anadolu Liselerine,  Anadolu Mesleki ve Teknik Liselere,
PROF. DR. SAİME İNAL SAVİ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ
Sayısal, Eşit Ağırlık, Sözel ve Yabancı Dil Alanlarında Eğitim Almak Mümkündür. Öğrencileri ilgi, yetenek ve başarılarına göre yükseköğretim programlarına.
Sınav Tarihi: Nisan ayının ilk yarısında Testler ve Soru Sayları Türkçe testi: 40 soru Temel Matematik Testi : 40 Soru Sosyal Bilimler Testi : 40 Soru.
REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ OKUL TANITIMLARI. BATMAN SPOR LİSESİ 2.
ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIM SEMİNERİ MELİHA KARANFİL Reh.Öğrt.
ORTAÖĞRETİM (LİSE) TÜRLERİ TANITIM SEMİNERİ
ULUDERBNET SABANCI ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ 2016
FEN LİSELERİ.
HÜDAVEND HATUN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
2016/2017 ÖSYS TERCİH HAZIRLIK SUNUMU
KANUNİ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ
REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
Midyat Rehberlik ve Araştırma Merkezi
YENİ SINAV SİSTEMİ.
BATMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi Bilim İnsanı Yetiştirme (BİY)
TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi Bilim İnsanı Yetiştirme (BİY)
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI(YKS)
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
Sunum transkripti:

DR. Kamil Tarhan Ortaokulu MESLEKİ REHBERLİK SEMİNERİ DR. Kamil Tarhan Ortaokulu Neslihan SUBAŞI Psikolojik Danışman

Hangi Liselere Gidebilirim?

TEOG SINAVI ile; Resmi Fen Liselerine, Özel Fen Liselerine, Anadolu Liselerine, Sosyal Bilimler Liselerine, Anadolu Teknik Liselerine, Anadolu Meslek Liselerine, Anadolu İmam-Hatip Liselerine, Anadolu Sağlık Meslek Lisesine,

FEN LİSELERİ Okulun amaçları; zeka düzeyleri ile fen ve matematik alanlarındaki yetenekleri yüksek olan öğrencileri bu alanda yüksek öğrenime hazırlamak ve yeni teknolojileri kullanabilen, yeni bilgiler üretebilen ve projeler hazırlayabilen bireyler yetiştirmektir. Fen liselerinde bir sınıfta en çok 24 öğrenci bulunur.

FEN LİSELERİ Fen liselerinde matematik ve fen derslerinin ağırlığı %60’dan az olamaz, alan/bölüm olarak sadece “Fen Bilimleri” vardır. ÖSS’de başarısızlık sözkonusu değildir.Mezunların üniversite sınavını kazanamamak gibi endişeleri yoktur. Mezun olan 96 öğrencinin %10’u Temel Bilimlere(matematik, fizik, kimya, biyoloji..) %10’u Tıp, %80’i de Mühendislik öğrenimine giderler.

İLİMİZDE; YENİŞEHİR ,EYÜP AYGAR FEN LİSESİ 2014 TEOG YERLEŞTİRME PUANI 486.570 KONTENJAN 150 YENİŞEHİR ,YAHYA AKEL FEN LİSESİ 2014 TEOG YERLEŞTİRME PUANI 481.890 AKDENİZ ,75.YIL FEN LİSESİ FEN LİSESİ 2014 TEOG YERLEŞTİRME PUANI 466.340

SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ Okulun amaçları;Sosyal Bilimler ve Edebiyat alanında ihtiyaç duyulan nitelikli bilim adamlarını yetiştirmek, zekâ düzeyleri ile edebiyat ve sosyal bilimler alanlarındaki ilgi ve yetenekleri üst düzeyde olan öğrencileri bu alanda yükseköğretime hazırlamak yer almaktadır. Ayrıca amaçlarından biri de siyaset ve bürokrasiye kültürlü; devleti ve demokrasiyi iyi tanıyan, ona işlerlik kazandıracak elemanları yetiştirmektir.

SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ Bir sınıftaki öğrenci sayısı ile 24’ü geçemez. Bu okullarda öğretim süresi 1 yılı hazırlık olmak üzere 5 yıldır. İLİMİZDE ; YENİŞEHİR ,MEHMET AKİF ERSOY SOSYAL BİLİMLER LİSESİ 2014 TEOG YERLEŞTİRME PUANI 397.270 KONTENJAN 120

ANADOLU LİSELERİ Okulun amaçları; öğrencilerin ilgi, yetenek ve başarılarına göre yüksek öğretim programlarına hazırlanmalarını,yabancı dili, dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izleyebilecek düzeyde öğrenmelerini sağlamaktır. Öğrenim süreleri 4 yıldır.

İLİMİZDE; AKDENİZ,TEVFİK SIRRI GÜR ANADOLU LİSESİ 2014 TEOG YERLEŞTİRME PUANI 367.670 AKDENİZ ,SALİM YILMAZ ANADOLU LİSESİ 2014 TEOG YERLEŞTİRME PUANI 353.630 AKDENİZ,GAZİ ANADOLU LİSESİ 2014 TEOG YERLEŞTİRME PUANI 343.690 AKDENİZ ,ATATÜRK ANADOLU LİSESİ 2014 TEOG YERLEŞTİRME PUANI 277.280

MEZİTLİ,YUSUF KALKAVAN ANADOLU LİSESİ 2014 TEOG YERLEŞTİRME PUANI 450.130 MEZİTLİ, İÇEL ANADOLU LİSESİ 2014 TEOG YERLEŞTİRME PUANI 464.085 MEZİTLİ ,PAKİZE KOKULU ANADOLU LİSESİ 2014 TEOG YERLEŞTİRME PUANI 316.215 YENİŞEHİR ,MERSİN ANADOLU LİSESİ 2014 TEOG YERLEŞTİRME PUANI 394.890

YENİŞEHİR ,HACI SABANCI ANADOLU LİSESİ 2014 TEOG YERLEŞTİRME PUANI 426.470 YENİŞEHİR ,M.ADNAN ÖZÇELİK ANADOLU LİSESİ 2014 TEOG YERLEŞTİRME PUANI 441.540 YENİŞEHİR ,HACI ZARİFE ÇELEBİ ANADOLU LİSESİ 2014 TEOG YERLEŞTİRME PUANI 422.340 YENİŞEHİR ,MAHMUT ASLAN ANADOLU LİSESİ 2014 TEOG YERLEŞTİRME PUANI 434.060

YENİŞEHİR,ŞEVKET POCU ANADOLU LİSESİ 2014 YERLEŞTİRME PUANI 296.430 TOROSLAR ,MEHMET SERTAŞ ANADOLU LİSESİ 2014 YERLEŞTİRME PUANI 385.030 TOROSLAR ,EYÜP AYGAR ANADOLU LİSESİ 2014 YERLEŞTİRME PUANI 379.080 TOROSLAR,MERSİN TİCARET SANAYİ ODASI ANADOLU LİSESİ 2014 YERLEŞTİRME PUANI 411.340

TOROSLAR,HÜSEYİN OKAN MERZECİ ANADOLU LİSESİ 2014 YERLEŞTİRME PUANI 338.730 TOROSLAR,19 MAYIS ANADOLU LİSESİ 2014 YERLEŞTİRME PUANI 400.650 TOROSLAR ,ÇAĞDAŞKENT ANADOLU LİSESİ 2014 YERLEŞTİRME PUANI 360.630 TOROSLAR ANADOLU LİSESİ 2014 YERLEŞTİRME PUANI 312.930 TOROSLAR, HASAN AKEL ANADOLU LİSESİ 2014 YERLEŞTİRME PUANI 306.680

Doğru Tercih İyi Bir Yaşamın Başlangıcıdır.