Okulumuz Nallıhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 6 Kasım 1989 tarihinde 2 şube olarak Hemşirelik Bölümü ile eğitim öğretime başlamıştır.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÖZEL İBNİ SİNA ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ’NE
Advertisements

TIBBİ TANITIM PAZARLAMA
BAFRA OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ
HEMŞİRELİK Hemşirelik programında;  toplumun her kesimindeki kişilerin bedenen, ruhen ve sosyal bakımdan sağlığının bozulması halinde,  tıbbın gerektirdiği.
DR. BEKİR SIDDIK MÜFTÜLER ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ
İLK VE ACİL YARDIM BÖLÜMÜ (PARAMEDİC)
YAŞLI BAKIMI DERYA ÖREN.
NEZİHE ÖKSÜZ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
BENİM LİSEM HANGİSİ?.
ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı, özellikle okul öncesi eğitim kurumlarını kapsar.
BERGAMA 70.YIL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Atatürk Diyor Ki: “Eğitimdir ki, bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı yüksek bir toplum olarak yaşatır veya bir milleti köleliğe ve yoksulluğa terk eder”
AYŞE ŞAHİN MESLEK LİSESİNDE EĞİTİM VERİLEN MESLEKİ EĞİTİM ALANLARI.
İLİMİZDE BULUNAN ANADOLU-ANADOLU TEKNİK VE MESLEK LİSELERİ
ABDULKADİR KONUKOĞLU ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ
TOKİ ATAKENT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ORTAÖĞRETİM (LİSE) TÜRLERİ TANITIM SEMİNERİ
YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) ve LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) ile üniversiteye geçiş sistemi iki aşamalı hale getirildi. YGS Mart ayında LYS Haziran.
MEHMET AKİF ERSOY SOSYAL BİLİMLER LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ
Nereye,Nasıl Gidebilirim?
ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi
ATÇA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
70.Yıl Cumhuriyet mesleki ve teknik anadolu lisesi
OKULUMUZA HOŞ GELDİNİZ
ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
PINAR BATAN REHBER ÖĞRETMEN
T.C. MEZİTLİ KAYMAKAMLIĞI DAVULTEPE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 
BAHÇEŞEHİR İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ
T.C. ULUS KAYMAKAMLIĞI Abdipaşa Çok Programlı Lisesi Müdürlüğü
* Okulun amacı; öğrencilerin ilgi, yetenek ve başarılarına göre yüksek öğretim programlarına hazırlanmalarını, yabancı dili, dünyadaki bilimsel ve teknolojik.
Okulunuzun adını aşağıya yazınız
Okulumuz tarihinde Kırıkhan Cumhuriyet Ortaokulunun 3 ve 4. Katında öğretime başladı. Aralık 2013’den itibaren Kırıkhan Anadolu İmam Hatip.
22 Mayıs 2014 Tarih ve resmi gazeteye göre.
MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN SINAVSIZ GEÇİŞ SİSTEMİ
ÇANKIRI GAZİ MESLEKİ VE TEKINİK ANADOLU LİSESİ NOT:Bu sunu sitesinden faydalınarak hazırlanmıştır.
HOŞGELDİNİZ FUNDA KÖROĞLU REHBERLİK SERVİSİ.
Perşembe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hasta ve Yaşlı Bakımı Alanı
FATİH ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ LABORATUVAR BÖLÜMÜ Meslekİ Bilgilendirme ve Tanıtım Sunumu.
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015/2016 BAHAR DÖNEMİ PROGRAMLARI.
Okulumuzda 1 2 Müdür Yardımcısı, 7 Meslek Dersleri Öğretmeni, 4 Kültür Dersleri Öğretmeni, 1 Rehber Öğretmen ve 4 Hizmetli çalışmaktadır.
Klinik hizmetlerinde veteriner hekime yardımcı olan, yetkileri kapsamında veteriner hekim gözetiminde veya gözetim olmaksızın tedavi ve koruyucu tıp.
AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ ALANI
GÜLNAZ İBRAHİM GÜNGÖR TARA KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ.
Hemşirelik ve Bakım Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı.
T.C. BARTIN VALİLİĞİ BARTIN HAYME ANA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
PS İ KOLOJ İ K DANI Ş MAN VE REHBER Ö Ğ RETMEN ZEYNEP KOCAMAN.
ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ.  ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNDE  Türk Milli Eğitiminin genel amaçlarına ve temel ilkelerine bağlı,
SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEK OKULU
HASAN ŞÜKRAN SARUHAN ORTAOKULU
MİSYONUMUZ İNSANİ VE TOPLUMSAL DEĞERLERİ ÖZÜMSEMİŞ, ÖZ GÜVENİ YÜKSEK, SORUMLULUK SAHİBİ, SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERE KATILAN, DONANIMLI ÖĞRENCİLER.
SAĞLIK HİZMETLERİ ALANI Hastanın beslenmesini sağlama, bilgisayar ofis programlarını kullanma, sağlık hizmetlerinde etkili iletişim kurma, insan vücudunun.
FARABİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı, özellikle okul öncesi eğitim kurumlarını kapsar.
YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) ve LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) ile üniversiteye geçiş sistemi iki aşamalı hale getirildi. YGS Mart ayında LYS Haziran.
BİNBAŞI DÜNDAR TAŞER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
2 YILLIK BÖLÜMLERE GİRİŞLERDE YAPILACAK UYGULAMA
ŞEHİT ÖZCAN KAN FEN LİSESİ
GÖLCÜK ADNAN MENDERES ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 2015
Midyat Rehberlik ve Araştırma Merkezi
SINAVSIZ GEÇİŞ PDR FATMA DEKİŞ.
Rıza Ertuğrul Eryılmaz Anadolu Lisesi Tanıtım Semineri
DOĞUBEYAZIT GEVHER NESİBE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ALANIN TANIMI Hasta ve Yaşlı Hizmetleri alanı altında yer alan dalların  yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. ALANIN.
Hazırlayan: Beyşehir rehberlik ve araştırma merkezi müdürlüğü
YENİŞEHİR EVLİYA ÇELEBİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
2017 İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI BURSLULUK SINAVI
SİMAV İBNİ SİNA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Mezunlarımızın İş İmkanları Nelerdir?
ŞEHİT SABRİ ERYELER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ KUMRU-ORDU
Sunum transkripti:

Okulumuz Nallıhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 6 Kasım 1989 tarihinde 2 şube olarak Hemşirelik Bölümü ile eğitim öğretime başlamıştır.

2004 yılında 5450 sayılı kanunla Sağlık Bakanlığından Milli Eğitim Bakanlığına devredilen okulumuz, eğitim öğretim döneminde eski Fatih İlkokulu binasına taşınıp kapasitesi arttırılmış ve 231 kapasiteli kız pansiyonu açılarak eğitime öğretime devam edilmiştir. Okulumuzda etkinliklerimizi gerçekleştirdiğimiz çok amaçlı salonumuz mevcuttur.

PANSIYONUMUZDA 14 PARALı, 157 PARASıZ OLMAK ÜZERE 171 ÖĞRENCI KALMAKTADıR EĞITIM ÖĞRETIM YıLıNDA 46 ÖĞRENCI IÇIN KONTENJANıMıZ VARDıR.

Etüt salonlarımız 20 şer kişilik olup, belletmen gözetiminde etütler yapılmaktadır.

GÜNDE ÜÇ ÖĞÜN 4 YADA 5 ÇEŞIT YEMEK VE HAFTA IÇI 3 GÜN ARA ÖĞÜN VERILMEKTEDIR.

HAFTANIN HER GÜNÜ BANYO YAPMA VE ÇAMAŞIR YIKAMA İMKANI VARDIR.

CUMARTESI VE PAZAR GÜNLERI 14:00- 16:00 ARASı ÖĞRENCILERIN ÇARŞı IZINLERI VARDıR

öğretim yılı itibari ile hemşirelik ve acil tıp teknisyenliği bölümlerinin kapatılması planlanmakta bu bölümlerin yerini hemşire yardımcılığı, ebe yardımcılığı ve hasta bakım teknikerliğinin alması planlanmaktadır. Bu bölümlerin görev yetki ve sorumluluklarına bakacak olursak ;

Hastaların muayene, tetkik ve tedavi için hazırlanmasına, tıbbi işlem öncesinde elbiselerinin değiştirilmesine ve işlem sonrasında giyinmesine yardım eder.Sağlık meslek mensuplarının belirlemiş olduğu günlük yaşam aktivitelerine yönelik plan doğrultusunda hastaya yardım eder.Sağlık meslek mensubu tarafından belirlenen beslenme programına uygun olarak hastanın beslenmesine yardımcı olur. Kullanılan malzemelerin hazırlanmasına, temizliğine, dezenfeksiyonuna ve uygun şekilde saklanmasına yardım eder.

 Üniversitelerin Hemşirelik programında eğitim süresi 4 yıldır. Sağlık meslek liselerinden mezun olan ve hemşirelik bölümü okumak isteyen öğrenciler ek puan olanağı ile üniversite sınava giren diğer öğrencilere göre daha avantajlıdırlar.

Ayrıca 2 yıllık ön lisans bölümlerinden bazılarına sınavsız geçme hakları mevcuttur. 2 yıllık Ön lisansı başarıyla bitirenler 4 yıllık lisansa geçmek için öngörülen koşulları yerine getirdikleri takdirde lisans programının 3. ve 4. yıllarından itibaren üniversite eğitimlerine devam ederek yüksek eğitimlerini tamamlayabilirler.

 Okulumuzdan mezun olan hemşirelik öğrencilerinin İki yıllık sınavsız yerleşebilecekleri Ön Lisans bölümlerine örnekler şu şekildedir: Diyaliz, Elektronörofizyoloji, Engelli bakımı ve Rehabilitasyon, Evde Hasta Bakımı, Fizyoterapi, İlk ve Acil Yardım, iş ve uğraşı terapisi, laboratuvar teknolojisi, laborant ve veteriner sağlık, patoloji laboratuvar teknikleri, perfüzyon teknikleri, sağlık kurumları işletmeciliği, tıbbi laboratuvar Teknikleri, yaşlı bakımı ve tıbbi tanıtım ve pazarlama

 Okulumuzdan mezun olan öğrencilerin ek puanla yerleşebilecekleri 4 yıllık lisans bölümleri ise şunlardır: Hemşirelik, Fizyoterapi, Sosyal Hizmet, Beslenme ve Diyetetik, Sağlık Yönetimi, Ebelik, Çocuk Gelişimi, Afet Yönetimi, Odyoloji, İş Sağlığı, Ergoterapi, Dil ve Konuşma Terapisi ve Gerantoloji

Sağlık Meslek Liselerini bitiren mezunlar Hemşire Yardımcısı, ebe yardımcısı ve hasta bakım teknikeri olarak Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında, yataklı ve yataksız sağlık kuruluşları, Devlet Hastaneleri, Özel Hastaneler, Doğumevleri ve Üniversite Hastanelerinin Servis ve acil servislerinde çalışmaktadırlar.