YÜKSEK SICAKLIK + NEM   Sıcak-nemli hava, sıcak-kuru havadan daha fazla rahatsız edicidir. Çünkü havadaki yüksek nem vücuttan terin buharlaşmasını yavaşlatır.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MADDENİN HALLERİ VE ISI
Advertisements

MADDENİN ISI ETKİSİ İLE DEĞİŞİMİ
Bulut ve Yağış Oluşumu Su buharı atmosferde yükselirken soğuk hava ile karşılaşır ve su buharı soğuduğunda ise tekrar sıvı hale geçer.Bu olaya yoğuşma.
İKLİMLENDİRME ESASLARI
NEMLİLİK VE YAĞIŞ.
Canlı nedir?Cansız nedir?
YAĞMURUN KARIN OLUŞUMU YERYÜZÜNDE SUYUN UĞRADIĞI DEĞİŞİKLİKLER
SU HALDEN HALE GİRER.
MADDENİN ISI ETKİSİYLE DEĞİŞİMİ
MADDENİN TANECİKLİ YAPISI VE ISI
5. Sınıf Fen Ve Teknoloji Dersi
KONU:ISI MADDELERİ NASIL ETKİLER
Baraj Rüzgâr Akarsu Dalgalar Jeotermal Petrol Su Güneş Doğal gaz Kömür
METEOROLOJİ DERSİ NEM Prof.Dr. Belgin ÇAKMAK.
6.Ünİte Madde ve IsI.
Maddelere verilen ısı, sıcaklığı artırırken maddelerin boyutlarında da değişime neden olur. Isının etkisiyle maddelerin boyutlarındaki bu değişime genleşme.
SUYUN SERÜVENİ.
Maddenin Tanecikli Yapısı VE Isı
Termal Konfor Şartları ve Ölçümleri
KURAKLIK?? Genellikle herhangi bir mevsim veya zaman diliminde yağış miktarındaki azalmadan dolayı meydana gelen doğa olayına denir..
MADDE VE ISI MADDE VE ISI 1. Maddenin Tanecikli Yapısı ve Isı
SU HALDEN HALE GİRER.
Radyasyon Gelen radyasyon Giden radyasyon Kısa dalga radyasyonu Uzun dalga radyasyonu.
Doç. Dr. Derya Burcu ÖZKAN Yıldız Teknik Üniversitesi
YOĞUNLAŞMA BUHARLAŞMA KAYNAMA hızlı olur tersidir.
BİYOİSTATİSTİK TANIMLAR Dr.A.Tevfik SÜNTER
MADDE VE ISI.
ISI MADDELERİ ETKİLER.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
ISI VE SICAKLIK.
1)KARA MELTEMI Güneş battığı anda karadan denize doğru esen kuvvetli bir rüzgardır. Bir tarafta geceleri açık hava da hızla soğuyan kara diğer tarafta.
1. Sonsuza (I) dek yaşayacak (II) olan sanatçıların (III) arzuladıkları şey doğanın (IV) tablosunun güzelliklerle boyalı (V) olmasıdır. Bu cümlede numaralanmış.
SAĞLIKLI BİR HAYAT İÇİN GENEL ÖNERİLER
METEOROLOJİ Prof. Dr. F. Kemal SÖNMEZ 8 EKİM 2009.
METEOROLOJİ DERSİ NEM Prof.Dr. Ahmet ÖZTÜRK.
ISI MADDELERİ ETKİLER.
MADDE DÖNGÜLERİ.
ISI MADDELERİ ETKİLER.
2- Adveksiyon Sisi: Adveksiyon sisi, soğuk yer yüzeyinin üzerinde sıcak ve nemli hava kütlesinin yerleşmesi ile oluşur. Soğuk yer yüzeyine sıcak.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
Isı maddeleri etkiler.
Bardaklara aynı sıcaklıkta çay koymamıza rağmen,bir süre sonra bardaklardaki çayların sıcaklıklarının aynı olmadığını fark ediyoruz. Çünkü bazı bardaklar.
ISI MADDELERİ ETKİLER.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
Isı Yalıtımı Bütün maddelerin ısı iletkenlikleri farklıdır. Isının bir maddedeki yayılma hızı o maddenin iletken mi yoksa yalıtkan mı olduğunu belirtir.
DERİ VE ALGILAMA İŞLEMİ
ÇEVRE FAKTÖRLERİNİN İŞ YAŞAMINA ETKİSİ 1-İklim 2-Gürültü 3-Mekanik Titreşimler 4-Aydınlatma 5-zararlı Maddeler 1.
MADDELERİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ
1 Suyun Doğal Dolanımı 2  Yeryüzündeki sularda, güneş enerjisinin etkisiyle sürekli buharlaşma olur.
TERMAL KONFOR.
Mustafa Kemal Paşa Ortaokulu Şubat Karbon monoksit gazı; doğal gaz, gaz yağı, benzin, tüp gazı, kömür ve odun gibi yapısında Karbon bulunan yakıtların.
ENERJİ KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ. Enerji kaynağımız güneş Güneş, merkezinde meydana gelen patlamalar sonucunda büyük miktarlarda enerji üretir. Ürettiği enerjinin.
Özhan ÇALIŞ Bilgi İletişim ve Teknolojileri. Özhan ÇALIŞ Bilgi İletişim ve Teknolojileri MADDENİN TANECİKLİ YAPISI VE ISI Atom ve molekül tanecikleri.
HAVALANDIRMA  Havalandırma;çalışma ortamının ısısını düşürerek,çalışma ortam havasında bulunan ve çalışanların solumak durumunda kaldıkları hava kirletici.
Yeryüzü Suları Durgun sular Okyanus Deniz Göl BuzullarAkarsular Nehir Irmak Çay Dere.
BÖLÜM-4: ISINMA,SOĞUMA ,DİNLENME
HASAN EROL BAĞCILAR E.M.L. KOMBİ KULLANIMI. HASAN EROL BAĞCILAR E.M.L. GECELERİ KOMBİ KULLANIMI Binanın dış hacminin soğumaması için, geceleri en düşük.
..
MUTLAK NEM: 1m³ havada bulunan nemin gram cinsinden ağırlığına denir.(Su+Isınma) Kıyılardan iç kesimlere gidildikçe azalır. En fazla Doğu Karadeniz ve.
HİPOTERMİ (HYPOTHERMIA).
ISININ YAYILMA YOLLARI
İKLİMLENDİRME ESASLARI
BİTKİSEL LİFLER.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
5. Sınıf Fen Ve Teknoloji Dersi
FİZİKSEL MUAYENE BULGULARININ YORUMLANMASI
GENEL HAVALANDIRMA VE İKLİMLENDİRME
GÜNEŞ SİSTEMİ VE GEZEGENLER
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Mikroskobik canlılar Zararlı Mikroskobik Canlılar.
Sunum transkripti:

YÜKSEK SICAKLIK + NEM   Sıcak-nemli hava, sıcak-kuru havadan daha fazla rahatsız edicidir. Çünkü havadaki yüksek nem vücuttan terin buharlaşmasını yavaşlatır. Terin buharlaşması canlılar için doğal bir soğuma mekanizmasıdır. Sıcak, nemli hava sadece bunaltıcı değil aynı zamanda insan sağlığı için tehlikelidir. Isı ve nem bileşimi ölümlere de sebep olabilir.

Yüksek sıcaklıklarla birlikte havadaki nem miktarının fazla olması, insanları bunaltır ve bazı sağlık problemlerini ortaya çıkar. Böyle günlerde medya aracılığı ile halka ulaştırılan hava durumuna ilave olarak insanların nemden dolayı gerçekte hissedeceği sıcaklıkların da bildirilmesinde fayda vardır. Örneğin, DMİ'den İstanbul'da bir gün sonraki günün en yüksek sıcaklığının 32C ve öğleden sonra saat 3:00 civarında bağıl nemin % 70 olacağı bilgisini aldığınızda Tablo 1'deki sıcaklık kolonundan 32C'nin bulunduğu satırı bulun, bu satırda sağa doğru % 70 nem değerinin bulunduğu kolona gelin. Böylece insanların bir gün sonra hissedeceği sıcaklığın 41C olduğunu bulabilirsiniz. Tablo 2'den de bu sıcaklıkta dışarıda fiziksel bir etkinlikte bulunmanın ne kadar "tehlikeli" olduğuna ait bilgiler elde edebilir.

Sıcaklıkla ilgili diğer bilgiler I - Isı veya Güneş Çarpması, Termal şok an meselesi II - Güneş çarpması, ısı krampları veya ısı bitkinliği. Fiziksel etkinlik ve bu şartlarda etkilenme süresine bağlı olarak şiddetli termal stres ile birlikte ısı çarpması III - Fiziksel etkinlik ve bu şartlarda etkilenme süresine bağlı olarak kuvvetli termal stres ile birlikte ısı çarpması ısı krampları ve ısı yorgunlukları muhtemeldir IV - Fiziksel etkinlik ve bu şartlarda etkilenme süresine bağlı olarak oluşan termal stresten dolayı halsizlik, sinirlilik, dolaşım ve solunum sisteminde bir çok rahatsızlık meydana gelebilir

Sıcaklıkla ilgili diğer bilgiler

Sıcaklıkla ilgili diğer bilgiler