GKV ÖZEL OKULLARI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MEB bu sene Orta Öğretim Kurumlarına geçişte yeni bir sistem uygulayacağını, yeni sistemde SBS’nin kaldırılacağı ve yerine yeni bir sınav konmayacağını.
Advertisements

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM.
YENİ ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi EYLÜL 2013.
YENİMAHALLE GAZİ ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ. TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ.
ortaöğretİme geçİş sİstemİ
MEHMET EMİN YURDAKUL ORTAOKULU
TÜRK TELEKOM ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
Osman Hamdi Bey Ortaokulu & İlkokulu Rehberlik Servisi
MUHAMMED YILDIRIM Psikolojik Dan ış man YENİ SINAV SİSTEMİ.
YENİ ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. NEDİR? Millî Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan yeni sistem, SBS’nin kaldırıldığı ve yerine 6 derse yönelik toplam.
8.Sınıf teog neden önemli?
Yıldırım milli eğitim müdürlüğü ortak sınavlar komisyonu
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG) 2014
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Eğitimin doğasında var olan değişim ve gelişime paralel olarak, ortaöğretime geçişe dair yeni uygulamanın işlevsel,
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. MODELİN AMAÇLARI Öğrenci öğretmen ve okul ilişkisini güçlendirmek Sınav kaygısını sürece yayarak azaltmak.
MEB tarafından açıklanan YENİ SINAV SİSTEMİ Eğitim-öğretim yılında,  8.Sınıf öğrencilerine Kasım ve Nisan ayının sonunda, 6 dersten Merkezi.
Yeni Sınav Sistemi, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Sınav hakkında merak ettiğiniz her şey… Tunahan ÇETİN l Psikolojik Danışman ve Rehber.
YENİ ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Sema TÜRKMEN Rehber Öğretmen.
Özgül DEMİRTAŞ.
ORTAK SINAVLAR.
Sistemin temel niteliği, öğrenci başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine yayarak belirlemektir.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Bu sistemin temel niteliği, öğrenci başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine.
Eğitimin doğasında var olan değişim ve gelişime paralel olarak, ortaöğretime geçiş modelinin işlevsel, sürdürülebilir ve esnek bir nitelik göstermesi.
İ MKB SARIÇ İ ÇEK ORTAOKULU Mehmet ÖZAN Mehmet ÖZAN (Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen)
SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ (TEOG)
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG) Süphan İŞNEL Psikolojik Danışman SİLVAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
MERKEZİ SINAV SİSTEMİ 2014 İsabey Atatürk Ortaokulu & İlkokulu.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ
KİLİMLİ CUMHURİYET ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2013 ORTAK SINAV UYGULAMALARI.
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG)
2014 ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI, yeni sınav sistemi modeli adının 'Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli'(TEOG) olduğunu.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİNİ TANIYALIM! YUNUS EMRE ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
SBS SİSTEMİ NASIL OLACAK?????. HANGİ DERSLERDEN SINAVA GİRİLECEK Türkçe Matematik Fen Bilgisi ve Teknoloji Yabancı Dil Din Kültürü ve Ahlak.
MERKEZİ SINAV SİSTEMİ 2014 TEOG
Cacabey Ortaokulu Rehberlik Servisi
TEOG AMACI NEDİR ? Öğrenci,öğretmen okul ilişkisini güçlendirmek
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Aykut Yiğit Ortaokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi KASIM 2014 ? ? ?
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG)
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAV SİSTEMİ TANITIMI
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ MODELİ (TEOG)
ÇAKIR ORTAOKULU Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
MEHMET HİKMET KAŞERCİ ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YUNUS EMRE ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
Saliha SERDAR ---Cüneyt KILIÇ Rehberlik Öğretmeni ve Psi.Danışman
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG)
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (TEOG) 2015 – 2016 Eğitim - öğretim yılından başlayarak altı temel ders için 8. sınıfta öğretmen tarafından.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Adnan Menderes Ortaokulu Rehberlik Servisi Eylül 2013.
“ORTAK SINAVLAR (TEOG) SINAV SİSTEMİ”
e ğ itim - ö ğ retim yılından ba ş layarak 6 temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ 8.SINIF VELİ BİLGİLENDİRME SUNUSU
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile yerleştirileceklerdir.
FEVZİ KUTLU KALKANCI ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
Temel eğİtİmden ortaöğretİme geçİş sInavI
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ TEOG 10 YIL NASIL GEÇTİ ? LİSEYE GEÇİŞ SİSTEMİ TAM 4 KEZ DEĞİŞTİ … 2004’ E KADAR LGS 2005’ E KADAR OKS 2007’ DE SBS.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG) NECİP FAZIL KISAKÜREK İMAM HATİP ORTAOKULU.
TEMEL ÖGRETIMDEN ORTA ÖGRETIME GEÇIS SINAVI Eğitim ve Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi.
SBS 2014 "Bir hayal inşa edin, daha sonra o hayal de sizi inşa eder.”Robert Schuller.
2014 ORTA ÖĞRETİME YERLEŞTİRME SİSTEMİ – 2015 E ğ itim- ö ğ retim yılında altı temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak.
Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG) ORTAK SINAVLAR Rehberlik ve Araştırma Merkezi.
Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sistemi.
Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sistemi.
TAH İ R MERZE İ ORTAOKULU ESRA TEPELİ ESRA TEPELİ (Rehberlik Servisi) TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME (MERKEZİ ORTAK SINAV SİSTEMİ)
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Sunum transkripti:

GKV ÖZEL OKULLARI

(Temel Eğitimdem Ortaöğretime Geçiş Sınavı) Kolej Vakfı Özel Okulları TEOG (Temel Eğitimdem Ortaöğretime Geçiş Sınavı) Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları

TEOG HANGİ DERSLERİ KAPSAMAKTADIR? TÜRKÇE, MATEMATİK, FEN VE TEKNOLOJİ, T.C. İNKILÂP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK, DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ YABANCI DİL derslerinin her iki dönemde yapılan sınavlardan bir tanesi MEB tarafından merkezi yapılacaktır.

Kolej Vakfı Özel Okulları Sınavların yapılacağı 2 gün eğitime ara verilecek olup öğrenciler İLK GÜN TÜRKÇE, MATEMATİK İLE DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ derslerinden İKİNCİ GÜN FEN VE TEKNOLOJİ, T.C. İNKILÂP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK İLE YABANCI DİL derslerinden kendi okullarında sınava gireceklerdir.. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları

Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Modelinin Uygulaması (TEOG) ÖZEL VE DEVLET FEN LİSELERİ ÖZEL VE DEVLET ANADOLU LİSELERİ SOSYAL BİLİMLER VE ANADOLU ÖĞRETMEN LİSELERİ ANADOLU MESLEK LİSELERİ gibi okullara yerleşecekler. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları

Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Modelinin Uygulaması (TEOG) Askeri okullara, polis kolejine sınavla girişler, kendi kurumlarınca belirlenen usul ve esaslara göre yürütülmektedir. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları

Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Modelinin Uygulaması (TEOG) Geçerli bir mazereti sebebiyle ortak sınava giremeyen öğrenciler için önceden belirlenen bir hafta sonunda MAZERET SINAVI yapılacaktır. mazeret sınavı, belirlenen sınav merkezlerinde olacaktır. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları

Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Modelinin Uygulaması (TEOG) Sınavlar her dönem iki okul gününe yayılarak yapılacak, o günlerde okullar tatil edilecek. Her dersten 20 soru sorulacak, 4 seçenekli soru sorulacak, Yanlış cevaplar doğru cevabı götürmeyecek, sadece doğru cevaplar dikkate alınarak 100 puan üzerinden öğrencilerin derslerden aldıkları puanlar hesaplanacaktır. Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Modelinin Uygulaması (TEOG) Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları

Kolej Vakfı Özel Okulları Bu puanlar Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji ile Yabancı Dil için 2. yazılı yerine, diğer 2 ders için ise 1. yazılı yerine geçecektir. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları

ORTAK SINAV UYGULAMA TAKVİMİ Sınıf Dönem Sınav Tarihleri Mazeret Sınavı Tarihleri 8. sınıf I. Dönem 26-27 Kasım 2014 14-15 Aralık 2014 II. Dönem 28-29 Nisan 2015 10-11 Mayıs 2015

ORTAK SINAVLAR 1. GÜN OTURUMLARI DERS ADI BAŞLAMA SAATİ SORU SAYISI SÜRESİ Türkçe 09.00 20 40 DAKİKA Matematik 10.10 Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi 11.20

ORTAK SINAVLAR 2. GÜN OTURUMLARI DERS ADI BAŞLAMA SAATİ SORU SAYISI SÜRESİ Fen ve Teknoloji O9.00 20 40 DAKİKA T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük 10.10 Yabancı Dil 11.20

SONUÇLARIN AÇIKLANMASI 1. DÖNEM OCAK 2015 2. DÖNEM HAZİRAN 2015

BAŞVURU NASIL YAPILACAK? 8 İNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİ ORTAK SINAVLARA GİRMEK İÇİN ÜCRET YATIRMAYACAKLARDIR. E-OKUL SİSTEMİNE KAYITLI 8 İNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİ ORTAK SINAVLARA GİRMEK İÇİN BAŞVURU YAPMAYACAKLARDIR. BAŞVURU NASIL YAPILACAK? Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları

ORTAK SINAVLARA GİRİŞ YERİ Olağanüstü haller ve özel durumlar dışında 8 inci sınıfta öğrenim gören her öğrenci kendi okulunda sınava girecektir. Öğrencinin sınava gireceği sınıf ve sıra bilgisi e-okul ve veli bilgilendirme sistemi üzerinden yayımlanacaktır. Okul yöneticileri e-okul sisteminden, öğrenci velisi ise veli bilgilendirme sistemi üzerinden öğrencinin hangi sınıf ve sırada sınava gireceğini görebilecektir. ORTAK SINAVLARA GİRİŞ YERİ Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları

Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Modelinin Uygulaması (TEOG) ÖĞRENCİLER OLAĞAN ÜSTÜ HALLER DIŞINDA SINAVLARA KENDİ OKULLARINDA GİRECEKLER SINAVDA GÖREVLENDİRİLECEK ÖĞRETMENLER KENDİ OKULLARINDAN FARKLI OKULLARDA GÖREV YAPACAKLAR Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Modelinin Uygulaması (TEOG) Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları

Kolej Vakfı Özel Okulları SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları

YIL SONU BAŞARI PUANININ HESAPLANMASI (YBP) NOT İLE DEĞERLENDİRİLEN TÜM DERSLERİN YIL SONU PUANLARININ, O DERSİN HAFTALIK DERS SAYISI İLE ÇARPIMININ ,HAFTALIK DERS SAATİ TOPLAMINA BÖLÜMÜ İLE ELDE EDİLEN PUANI İFADE EDER. YIL SONU BAŞARI PUANININ HESAPLANMASI (YBP) Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları

Kolej Vakfı Özel Okulları Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları

AĞIRLANDIRIKLANMIŞ ORTAK SINAV PUANI(AOSP) SINAVI GERÇEKLEŞTİRİLEN 6 DERSTEN ALINAN PUANLAR, KENDİ AĞIRLIK KATSAYILARI İLE ÇARPILACAKTIR. ÇARPIMLARIN TOPLAMINDAN ELDE EDİLEN DEĞERİN, KATSAYILARIN TOPLAMINA BÖLÜNMESİYLE AOSP OLUŞACAKTIR. AĞIRLANDIRIKLANMIŞ ORTAK SINAV PUANI(AOSP) Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları

DERSLERİN KATSAYILARI DERS ADI AĞIRLIK KATSAYISI Türkçe 4 Matematik Fen ve Teknoloji Din K. ve Ah. 2 T.C İnkılap Tar.T ve Ata. Yabancı Dil TOPLAM 18

Ortaöğretime Yerleştirmeye Esas Puanın Hesaplanması (YEP) Öğrencilerin; 6, 7 ve 8 inci sınıf yılsonu başarı puanları (YBP) ile 8 inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı(AOSP) toplanacaktır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan(YEP) elde edilecektir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır. Ortaöğretime Yerleştirmeye Esas Puanın Hesaplanması (YEP) Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları

ORTAÖĞRETİMDE ESAS ALINACAK PUAN HESAPLAMASI 6,7,8. sınıf Yıl Sonu Başarı Puanının Aritmetik ortalamasının %30 8. Sınıf Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı %70 Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları

ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ NASIL GERÇEKLEŞECEK Yerleştirmeye esas puan(YEP),öğrencinin bir sonraki eğitim kademesinde devam edeceği okulun belirlenmesinde kullanılacak Öğrencilerin yaptıkları okul tercihleri puan esasına göre değerlendirilecek ve yerleştirme merkezi olarak elektronik ortamda gerçekleştirilecek ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ NASIL GERÇEKLEŞECEK Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları

PUAN EŞİTLİĞİ DURUMUNDA 1. Ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı, 2. Sırasıyla 8, 7 ve 6 ıncı sınıflardaki yılsonu başarı puanı üstünlüğü, 3. Tercih önceliği, Yerleştirmeye esas puanların eşit olması durumunda aşağıdaki öncelik sıralamasına göre yerleştirme yapılacaktır: 4. Okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı. PUAN EŞİTLİĞİ DURUMUNDA Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları

DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM… GKV ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları