1. Sınıf 86 nolu kazanım etkinliği

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MESLEK SEÇİMİ SEMİNERİ
Advertisements

KENDİNİ TANIMAK NEDİR ACABA?
BORÇLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI SÜRECİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ.
SAĞLIK ÇALIŞANLARININ KALİTE ÇALIŞMALARI İLE İLGİLİ MEMNUNİYETİ DURUMU
STRES YÖNETİMİ.
ÇAĞDAŞ İNSANIN EN ÖNEMLİ KARARI
MESLEKİ REHBERLİK PDR SERVİSİ «Büyüyünce Ne Olacaksın»
OKUL YÖNETİMİNDE PERSONEL EĞİTİM VE İŞLETMECİLİKLE İLGİLİ İŞLER
Yenilik ve Değişikliklere karşı Direnişler ve Giderilmesi
MESLEĞE YÖNELTME SEMİNERİ
MESLEĞE YÖNELTME SEMİNERİ
ÇAĞDAŞ İNSANIN EN ÖNEMLİ KARARI: MESLEK SEÇİMİ
Faruk GÜNEŞ Psikolojik Danışman
PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK HİZMET ÇEŞİTLERİ
Öğretim İlke ve Yöntemleri Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık
TEOG VE TERCİH DANIŞMANLIĞI
OKUL REHBERLİĞİNDE MESLEK DANIŞMANLIĞI
E Ğİ T İ M PS İ KOLOJ İ S İ. GİRİŞ: EN KÜÇÜĞÜNDEN EN BÜYÜĞÜNE KADAR BÜTÜN İŞYERLERİ BELİRLİ BİR ÖRGÜTLENME İLE MEYDANA GELİP ÇALIŞMAKTADIR. BU ÖRGÜTLENMENİN.
BAŞARI Kazanım: Başarı ve başarısızlığa neden olan etmenleri belirler.
ÇALIŞAN MEMNUNİYETİ VE MOTİVASYON
EĞİTSEL ALANLAR Kazanım: Eğitsel alanlardaki güçlü ve zayıf yönlerini değerlendirir. 9. Sınıf 8 nolu kazanım etkinliği.
HACI LÜTFİYE REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ
EĞİTİCİ OYUNCAKLAR.
NE İŞ OLSA YAPAR MIYIM? Kazanım: Ortaöğretim sonrasında kendisine uygun olacak iş imkânlarını belirler. 12. Sınıf 104 nolu kazanım etkinliği.
ALAN SEÇİMİMİMİZİ NELER ETKİLER?
KENDİMİ TANIYORUM Kazanım: Kendini tanımanın ders seçimindeki önemini fark eder. 9. Sınıf 74 nolu kazanım etkinliği.
DEĞERLERİM VE MESLEĞİM
ÇOCUĞUMA NASIL YARDIMCI OLURUM?.
Öğrenme -Öğretme Modelleri
KÜLTÜREL BİRİKİM Kazanım: Kültürel birikimin kişiliğine ve kariyerine katkılarını belirtir. 12. Sınıf 27 nolu kazanım etkinliği.
MESLEK NEDİR Meslek, kişilerin belli bir eğitimle edindikleri ve hayatlarını kazanmak için sürdürdükleri düzenli ve kurallı faaliyetler bütünüdür.
ÖLÇME TÜRLERİ Feyza DEREKÖY. Ölçme doğa bilimlerinde çok eskiden beri yapılmakta, fakat sosyal bilimlerde bu oldukça yenidir Ölçme doğa bilimlerinde çok.
ÇOCUĞUN OKULA UYUM BAŞARISINI ARTTIRMAK İÇİN VELİYE DÜŞEN GÖREVLER
1 M ESLEK S EÇIMI H. HÜSNÜ TEKIŞIK REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ.
MESLEK NEDİR ? Meslek ,bir kimsenin hayatını kazanmak için yaptığı,kuralları toplum tarafından belirlenmiş ve belli bir eğitimle kazanılan bilgi ve becerilere.
BAŞARIYA BİR ADIM PROJESİ Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
TERCİHLERİM BANA UYGUN MU?
YURTDIŞI İŞ PİYASASINDA MESLEKLER
Recep KILIÇARSLAN PSİKOLOJİK DANIŞMAN. Bologna Süreci nedir? Pek çok uluslararası kuruluşun işbirliği ile Türkiye’nin de dahil olduğu 47 üye ülke tarafından.
Mesleki Bilgi Sistemi, yaşam boyu sürecek öğrenme ve gelişim yolculuğunda size rehberlik etmeyi amaçlamaktadır.
ALAN TERCİHLERİ VE MESLEK SEÇİMİ
 Meslek seçimi neden hayatınızın dönüm noktalarından biridir?  Mesleğin insan yaşamındaki yeri  Mesleğe yönelme  Meslek seçme döneminde gençleri etkileyen.
Meslek Seçimi.
Tekirda ğ - Kapaklı Anadolu Lisesi. Kişilerin belli bir e ğ itimle edindikleri ve hayatlarını kazanmak için sürdürdükleri düzenli ve kurallı faaliyetler.
Karlıova YBO Rehberlik Servisi
TAN I M LAR Ergonomi İnsan, araç - gereç, çevre
ARCS Modeli.
SEVGİLİ GENÇLER; İLKÖĞRETİM 8. SINIF ÖĞRENCİSİ OLARAK HAZİRAN AYINDA BİR KARAR VERECEKSİNİZ. BEN OKULU BİTİRİNCE NE YAPACAĞIM? OKUYACAK MIYIM? OKUMAYACAK.
Alan-Ders Seçimi Seminerine HOŞGELDİNİZ
Bireysel Kariyer Planı Oluşturma
MESLEK TERCİHİNDE AİLE Dr.M.Zeki İLGAR Biruni Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dr.M.Zeki İLGAR.
İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ. Meslek Nedir? Meslek, kişilerin belli bir eğitimle edindikleri ve hayatlarını kazanmak için sürdürdükleri düzenli.
ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI. ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU REHBERLİK HİZMETLERİ.
1 Psikososyal Etmenler. 2 İş Yerinde Görülen Psikososyal Etmenler 1.Çalışanlar arasındaki ilişkileri içermekte 2.Çalışanın, ruhsal ve sosyal iyilik durumunu.
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ DERSİ KAPSAMINDA
ALAN TERCİHLERİ VE MESLEK SEÇİMİ
MOTİVASYON ÇOCUKLARIMIZ NE İSTER?.
Tatmin edilmemiş işgücü, tatmin edilmemiş müşterinin anahtarıdır
MESLEĞE YÖNELTME SEMİNERİ KAL PDR SERVİSİ
ULUSAL MESLEKİ BİLGİ SİSTEMİ Hayat Boyu Rehberlik
İç Geçerlik Varılan bir nedensel ilişkide sonucun deney değişkenleri ile açıklanma düzeyi ile ilgilidir. Deneyde kontrol iç geçerliği arttırmak için yapılır.
HAZIRLAYAN: CANAN MAÇAN BALİBEY İLKÖĞRETİM OKULU
Öğretimin Planlanması
OKULDE BİREYLER SAA.
ULUSAL MESLEKİ BİLGİ SİSTEMİ
Spor hareketleri dönemi
TEOG VE TERCİH DANIŞMANLIĞI
TEOG VE TERCİH DANIŞMANLIĞI
MESLEK NEDİR? Meslek , ‘bir kişinin hayatını kazanmak geçimini sağlamak için yaptığı iş’ olarak tanımlanmaktadır. Belli bir eğitimi gerektiren bilgi,
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI. PLAN Bir düşünceyi, bir işi ve tasarıyı sonuçlandırmak için önceden belirtilen hususların çizgi resim ve ya yazıyla gösterilmesidir.
Sunum transkripti:

1. Sınıf 86 nolu kazanım etkinliği MESLEKİ DOYUM Kazanım: Mesleki doyum ile mesleki değer, ilgi, yetenek ve kişilik özellikleri arasındaki ilişkiyi fark eder. 1. Sınıf 86 nolu kazanım etkinliği

MESLEKİ DOYUM “Meslek doyumu, meslekte başarı ve kararlılık ile kişinin ilgi, yetenek, değer ve kişilik özellikleri arasındaki tutarlılıktır. Kişinin beklentileri ile mesleğin ve işin sağladığı olanakların uygun olması halinde iş veya meslek doyumunun gerçekleştiği söylenebilir” (Kuzgun 2000) Bir kişinin mesleğinde doyuma ulaşabilmesi için ilgi, yetenek, değer ve kişilik özellikleri dışında daha başka neler etkili olabilir?

mesleki doyumu etkileyen diğer etmenler  Meslek faaliyetlerinin birey için ilgi çekici olması,  Çalışma ortamının fiziksel durumunun uygun olması,  Çalışma ortamında insan ilişkilerinin iyi olması,  Sağlanan kazanç düzeyi,  Ödül ve takdir,  Sağlanan güvence,  İlerleme olanağı,  Verilen yetki ve sorumluluk,  Günlük çalışma süresi,  Yarışma ve kendini gösterme olanağı,  İş bulabilme olanağıdır. Bu ve buna benzer diğer hususların bir işyerinde azlığı veya çokluğunun başlı başına doyuma veya doyumsuzluğa yol açmaz, mesleki doyum kişinin bu faktörlere verdiği öneme bağlıdır. Siz yandaki faktörlere ne ölçüde önem veriyorsunuz?

Gelecekte yapacağınız mesleğe olan ilginiz, meslekle ilgili yetenekleriniz ve meslekle ilgili değerleriniz meslekten alacağınız mesleki doyumun yüksek seviye de olmasını sağlayacaktır. Kendinizi tanıyarak ve mesleğin gerektirdiği özellikleri bilerek derslerinizi, alanınızı ve dolayısıyla mesleğinizi seçmeniz dileğiyle…