ORTAOKULA GEÇİŞ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TEOG 2 1. Ortak Sınavlar, ülke genelinde olağanüstü haller ve özel durumlar dışında öğrencilerin öğrenim gördükleri okullarla, yurt dışında; KKTC ve Bakanlığımıza.
Advertisements

HOŞGELDİNİZ GÜNYÜZÜ ORTAOKULU.
ortaöğretİme geçİş sİstemİ
MEHMET EMİN YURDAKUL ORTAOKULU
ÇAPA ATATÜRK ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
TÜRK TELEKOM ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG) 2014
ALAN DEĞİŞİKLİĞİ VE DERS SEÇİMİ
Yılı Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. MODELİN AMAÇLARI Öğrenci öğretmen ve okul ilişkisini güçlendirmek Sınav kaygısını sürece yayarak azaltmak.
(SBS) SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ (SBS)
Yeni Sınav Sistemi, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Sınav hakkında merak ettiğiniz her şey… Tunahan ÇETİN l Psikolojik Danışman ve Rehber.
YENİ ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Sema TÜRKMEN Rehber Öğretmen.
ŞEHİT FERHAN HASOVALI ORTAOKULU
SBS 2013 Erenler Rehberlik Araştırma Merkezi. Ortaöğretime Geçiş Sisteminde Tek Sınavlı Yeni Sistem  Milli Eğitim Bakanlığı 3 yıla yayılan SBS uygulamasını.
DERS SEÇİMİNİ DEĞERLENDİRİYORUM
MEHMET AKİF ERSOY ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ
BENER CORDAN İLKÖĞRETİM OKULU
MERKEZİ SINAV SİSTEMİ 2014 İsabey Atatürk Ortaokulu & İlkokulu.
2014 ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI, yeni sınav sistemi modeli adının 'Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli'(TEOG) olduğunu.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİNİ TANIYALIM! YUNUS EMRE ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
SBS SİSTEMİ NASIL OLACAK?????. HANGİ DERSLERDEN SINAVA GİRİLECEK Türkçe Matematik Fen Bilgisi ve Teknoloji Yabancı Dil Din Kültürü ve Ahlak.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES) YEŞİLGİRESUN İLKÖĞRETİM OKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ Psikolojik Danışman FİDAN YILDIZ.
MERKEZİ SINAV SİSTEMİ 2014 TEOG
Fen ve Teknoloji Yazılısı Matematik Yazılısı Türkçe Yazılısı Yabancı Dil Yazılısı Din Kültürü ve Ahlak.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıf öğrencileri, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
ÇAKIR ORTAOKULU Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
REHBERLİK SERVİSİ Haftalık ders çizelgelerinde ortak dersler, alan/dal dersleri (mesleki ve teknik ortaöğretim okulları) ve seçmeli dersler bölümleri.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YUNUS EMRE ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ 8.SINIF VELİ BİLGİLENDİRME SUNUSU
GAZ İ PA Ş A ORTAOKULU.  Milli Eğitim Bakanlığının Tebliğler Dergisinde yayınladığı genelgeye göre Yeni SBS Sistemiyle sadece 8. sınıflar sınava girecek.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıfta olacak öğrenciler, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
FEVZİ KUTLU KALKANCI ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
Temel eğİtİmden ortaöğretİme geçİş sInavI
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG) NECİP FAZIL KISAKÜREK İMAM HATİP ORTAOKULU.
DERS SEÇ İ M İ. NEDEN NASIL NE ZAMAN  Ders seçimi 9. sınıfın sonunda ders kesiminden itibaren haziran ayının son iş günü mesai bitimine kadar.
eğitim - öğretim yılından başlayarak 6 temel ders için 8. sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi ortak.
SBS 2014 "Bir hayal inşa edin, daha sonra o hayal de sizi inşa eder.”Robert Schuller.
İLÇELER NET VE ORTALAMA KARŞILAŞTIRMALARI
NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM.
MILLETIN GÖZ BEBEĞI TÜRKIYE’NIN AYDıNLıK GELECEĞI YUNUS EMRE İMAM HATİP ORTAOKULU.
11. Sınıf Seçmeli Ders Bilgilendirme Sunumu
YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SUNUMU
GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU
8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
9. Sınıf Seçmeli Ders Bilgilendirme Sunumu
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile yerleştirileceklerdir.
YENİ SINAV SİSTEMİ YAMAN DEDE İMAM HATİP ORTA OKULU REHBERLİK SERVİSİ
Cemal Artüz İmam Hatip Ortaokulu
LKS (Liselere Kayıt Sistemi)
ORTAOKULA GEÇİŞ.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM
Ortaöğretime Geçişte Yeni Uygulama
SINAVA GİRMEK ZORUNLU MU?
Müfitcan ÖZKÖYLÜ CUMHURİYET İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
LİSELERE GEÇİŞTE YENİ UYGULAMA
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
MERKEZİ SINAV.
SULTANGAZİ EĞİTİME DESTEK AKADEMİSİ Başarıya Sessiz SEDA’sız Kalmayın
Sunum transkripti:

ORTAOKULA GEÇİŞ

Değişime hazır mısınız?

Ergenlik döneminde fiziksel, zihinsel ve duygusal gelişimler yaşarsınız. Ergenlik döneminin ilk yıllarında bedeninizdeki hızlı gelişmelere alışmanız zaman alabilir.

Büyüme ve gelişmedeki farklılıklar her çocuğu ve genci ‘biricik’ yapar Büyüme ve gelişmedeki farklılıklar her çocuğu ve genci ‘biricik’ yapar. Erken ya da geç büyüme, az ya da çok gelişkin olma sizleri ‘iyi’ ya da ‘kötü’ yapmaz sadece farklı kılar.

Kendinizde ve arkadaşlarınızdaki değişiklikleri merak edebilirsiniz.

Boyunuz ve kilonuz artmaya başlayacak. Büyüme ve gelişmenin çok hızlı olduğu ergenlik döneminde beslenmeye elden geldiğince dikkat etmek, spor yapmak ve gerektiği kadar da dinlenmek ; değişimi ve gelişimi olumlu yönde etkileyecek ve kolaylaştıracaktır.

Uyumlu ve güzel bir ergenlik için; değişimleri kabul edin ve olağan karşılayın, arkadaşlarınızın her yaptığı söylediği doğru olmayabilir , anne babanın ne kadar değerli olduğunu unutmayın.

Bundan sonra her ders için ilgili branş öğretmenleri derslerinize girecek.

FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENİ MATEMATİK ÖĞRETMENİ TÜRKÇE ÖĞRETMENİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENİ MÜZİK ÖĞRETMENİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENİ RESİM ÖĞRETMENİ

HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ Ders saatleri ilkokulda 6 saat ortaokulda 7 saat olarak işlenmektedir. HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA 1-2-3-4. SINIF 6 DERS 5-6-7-8. SINIF 7 DERS

5. Sınıfta Dersler DERS ADI Haftalık Ders Saati Türkçe 6 Matematik 5 Fen Bilimleri 4 Sosyal Bilgiler 3 Yabancı Dil Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2 Görsel Sanatlar 1 Müzik Beden Eğitimi ve Spor Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Seçmeli Ders 1 Seçmeli Ders 2 Seçmeli Ders 3 Toplam 35

İmam Hatip Ortaokulu Normal ortaokul müfredatına ek olarak dini ve ahlaki eğitim veren okullardır. Diğer ortaokullardaki derslerle birlikte Kuran’ı Kerim, Arapça, Hz. Muhammed’in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler dersleri verilmektedir. Haftada 36 ders saati vardır. İmam Hatip Liselerine ya da diğer liselere geçiş mevcuttur.

İmam Hatip Ortaokulundaki Dersler DERS ADI Haftalık Ders Saati Türkçe 6 Matematik 5 Fen Bilimleri 4 Sosyal Bilgiler 3 Yabancı Dil Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1 Görsel Sanatlar Müzik Beden Eğitimi ve Spor Bilişim Teknolojileri ve Yazılım 2 Kur'an-ı Kerim Arapça Hz. Muhammed'in Hayatı Temel Dini Bilgiler Seçmeli Ders Toplam 36

Liseye Geçiş Liseye geçişte kullanacağınız Ortaöğretim Yerleştirme Puanı için bazı ortak sınavlara girmeniz gerekecek.

8. sınıfta; Türkçe Matematik Fen Bilimleri Sosyal Bilgiler (8. Sınıfta T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük) Yabancı Dil Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin her dönem bir sınavı Türkiye genelinde ortak olarak gerçekleştirilecek.

Yazarlık ve Yazma Becerileri Matematik Uygulamaları Spor ve Fiziki Etkinlikler Drama Zeka Oyunları Halk Kültürü Hukuk ve Adalet Kur’an-ı Kerim Hz. Muhammed’in Hayatı Temel Dini Bilgiler Okuma Becerileri Yazarlık ve Yazma Becerileri Bilim Uygulamaları

SEÇMELİ DERSLER

Kur’an-ı Kerim Sunumda yer alan «Seçmeli Dersler Videoları’na» http://www.eba.gov.tr/secmeliders adresinden ulaşabilirsiniz! Kur’an-ı Kerim

Hz. Muhammed’in Hayatı

Temel Dini Bilgiler

Okuma Becerileri

Yazarlık ve Yazma Becerileri

Bilim Uygulamaları

Matematik Uygulamaları

Spor ve Fiziki Etkinlikler

Drama

Zeka Oyunları

Halk Kültürü

Hukuk ve Adalet

Başarılar Dileriz…