Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ortaöğretime Geçişte Yeni Uygulama

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ortaöğretime Geçişte Yeni Uygulama"— Sunum transkripti:

1

2 Ortaöğretime Geçişte Yeni Uygulama
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi yerine liselere geçişte uygulanacak yeni modele ilişkin, “Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi” getirildi. Bu sistemde öğrencimiz adresine en yakın okula yerleştirilecek.

3 Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi
Yeni sistemin temel felsefesi sınava girmek isteğe bağlı olacaktır. Veli çocuğunu bu sınava ister yönlendirir isterse yönlendirmez. Bir liseye yerleşmek için bu sınava girmek zorunlu değildir.

4 Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi
Sınavlı Yerleştirme

5 Sınavsız Mahalli Yerleştirme
Öğrenci adresine en yakın liseye yerleşecek (En İyi Okul, Eve En Yakın Okul). Asıl amaç liselere sınavsız geçişin sağlanması. Sınava girmeyen öğrenciler okul başarı puanı ile yerleştirilecek. Bu yerleştirmeler eğitim bölgeleri dikkate alınarak yapılacak.(Eğitim Bölgeleri Mayıs 2018’de açıklanacak) Öğrencilere 5 tercih hakkı sunulacak. Öğrenciler tercihleri dışında yerleştirilmeyecek.

6 Sınavla Yerleştirme Öğrencilerin bir kısmı Mayıs 2018’de belirlenecek bazı okullara sınavla yerleşeceklerdir. Sınava 8. sınıf öğrencileri katılacaktır. Veli isteğine bağlı olarak yapılacaktır. Sınav yerelde yapılacak ama bütün sorular Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanacaktır.

7 Sınavla Yerleştirme Haziran ayının ilk haftasında yapılacaktır.
Sınav sonuçları haziran ayı içerisinde ilan edilecektir. Sınavda çoktan seçmeli sorular sorulacaktır. Açık uçlu sorular bulunmayacaktır. Sözel ve Sayısal olmak üzere 2 bölüm ve tek oturumdan oluşacaktır. Sınav Müfredatı 8. sınıf ağırlıklı olmak üzere sınıf ders müfredatı ve kazanımlarına yönelik olarak hazırlanacak. Ders kitaplarına uygun şekilde sorulacaktır.

8 Sınavla Yerleştirme Sözel ve Sayısal bölümden toplam 60 soru sorulacak ve öğrencilere 90 dakika süre verilecektir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından örnek sorular yayınlanacak Sınıf müfredatından Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Fen Bilgisi ve Yabancı Dil derslerinden sorular sorulacaktır. Öğrencilere 5 tercih hakkı sunulacak.

9 Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi
Sınava giren veya sınava girmeyen bütün öğrencilerin duyurusu aynı anda yapılacak. Öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmeleri merkezi olarak yapılacaktır.

10


"Ortaöğretime Geçişte Yeni Uygulama" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları