ELLER PPS: Cem Yurtsev Müzik: Ennio Moriconne EMAIL : cyurtsev@yahoo.com.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SLIDEPLAYER.BIZ.TR Size sunuyoruz
Advertisements

Balık Pasaportu Hatice Kütük 2008
‘Bana hayranlıkla baktığının farkındayım…Ama bilmelisin ki,ben hep böyle değildim..Beni çektiğim sıkıntılar bu hale getirdi. Kadın şimdi hayret içindeydi.
Bu sevimli penguen ailesinde çok büyük fedakarlıklar gerektiren bir iş bölümü olduğunu biliyor musunuz?
…Bu sunuda anlatılan olaylar gerçekten yaşanmıştır…
Felsefeye bir pencere açmak...
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
SEVGİ ÖZMEN QATAR - DOHA PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Sevgi Özmen
Ressam -B.R.Eyüboğlu – Oto portre
İlk 100 Hayır!
BENİM EŞSİZ YUVAM Hazırlayan:Turan KAYA.
BENİM EŞŞİZ YUVAM Çevremizdeki canlıların yuvaları nelerdir?
DEDE EFENDİ EVİ SULTANAHMET İSTANBUL
Bana Biraz İstanbul Verin SESİ AÇIN VE TIKLAYIN Bana biraz İstanbul verin arkadaşlar, İstanbul’un en güzel yerlerinden olsun. İçinde çocukluğum olsun;
Genc adam yoğun iş temposundan iyice bunalmıştı. Vakit akşama yaklaşıyordu,ama mesai kavramına çok yabancı oldugu icin evine ne zaman gidecegi belli değildi.
SOĞUKÇEŞME SOKAĞI PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Enstrümantal BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ .
Sevgili günlük, Bugün çok yoruldum. Neden mi bugün hem eğlendik hem öğrendik… Merak mı ediyorsun? Peki anlatayım…
(Rehberlik Danışmanı)
UZUNGÖL PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Enstrümantal
FLORYA ATATÜRK KÖŞKÜ Sunu ve sunudaki fotoğraflar Cem Yurtsev’e aittir. PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev.
POLONEZKÖY (ADAMPOL) Sunu ve sunudaki bana ait olan fotoğrafların benden izinsiz kullanımı telif hakları gereğince yasaktır. © PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar.
Not: Sunudaki fotoğrafların kalitesi düşürülmüştür. PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Barış Akarsu BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR.
…Bu sunuda anlatılan olaylar gerçekten yaşanmıştır…
DONANIM YAZILIM KAVRAMI
Dosya, Klasör ve Sürücüler
Okulun ilk günü, ilk derste profesörümüz, önce kendini tanıttı, sonra 'Bu yıl, yepyeni bir öğrencimiz var. Çok ilginç biri bakalım bulabilecek misiniz'
POWERPOİNT SUNU PROGRAMI DERSİ.
ZAMİR (ADIL).
Bana göndermekte oldu ğ unuz… Çok ho ş uma giden.
Resim Görüntüleme Programları
40 Yaşımda ben….
İBRETLİK BİR HİKAYE.
OKUL BAŞARISINDA AİLENİN ROLÜ
ALTINOLUK KAZ DAĞLARININ KIYISINDAKİ CENNET
Sunu ve sunudaki bana ait olan fotoğrafların benden izinsiz kullanımı telif hakları gereğince yasaktır. © PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik:
PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Barış Akarsu Not: Sunudaki fotoğrafların kalitesi düşürülmüştür. BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR.
PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Internet Şarkı : Pulp Fiction BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ
BU SUNUDAKİ TÜM FOTOĞRAFLAR CEM YURTSEV’E AİTTİR. İZİNSİZ KULLANIMI TELİF HAKLARI GEREĞİNCE YASAKTIR. HER TÜRLÜ BİLGİ VE BAŞVURU İÇİN
AĞVA 2014 FOTOLAR VE PPS CEM YURTSEV
Pierre Loti Tepesi EYÜP Bölüm 1
YEŞİLKÖY - İSTANBUL PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Music : Hava Harp Okulu Marşı Fotoğrafların tamami bana aittir. Kullanımı için Cem.
BİR ZAMANLAR 3 KÜLTÜRÜN DOSTÇA BİR ARADA YAŞADIĞI BAŞKA BİR İSTANBUL SEMTİ Not: Sunudaki fotoğrafların kalitesi, sununun boyutunu büyütmemek için düşürülmüştür.
PPS: Cem Yurtsev Müzik: Europe
SARP SINIR KAPISI ARTVİN
İNTERNETTE DAHA ÖNCE BİR ÇOK KEZ BEBEK VE ÇOCUK RESİMLERİ GELDİ. ŞİMDİ İZLEYECEKLERİNİZ İSE BENİM BULDUKLARIM BAKALIM BEGENECEKMİSİNİZ ? NE YAZIK Kİ DÜNYADA.
DOĞAL MUCİZELER 4 PPS: Cem Yurtsev Music : Grease BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ
Hazırlayan : Cem Yurtsev 1970 – 1990 ARASI TV DE BİR ÇOK DİZİNİN MÜPTELASI OLMUŞTUK. COCUKLUĞUMUZU, GENÇLİĞİMİZİ YAŞADIĞIMIZ DÖNEMDE.
BU SUNUDAKİ TÜM FOTOĞRAFLAR CEM YURTSEV’E AİTTİR. İZİNSİZ KULLANIMI TELİF HAKLARI GEREĞİNCE YASAKTIR. HER TÜRLÜ BİLGİ VE BAŞVURU İÇİN
DOĞAL MUCİZELER 8 PPS: Cem Yurtsev Music : Modern Talking BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ
SWAN LAKE KUĞU GÖLÜ Hazırlayan : Cem Yurtsev.
PPS: Cem Yurtsev Müzik: Adriano Celentano BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ
Cem Yurtsev Yazılar: itiraf.com dan BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ
Her cümlede işi yapan bir varlık ya da varlıklar mutlaka vardır. Cümlede işi yapan bu varlığa denir. özne Özne, cümlenin bazen başında bazen de ortasında.
PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Internet Müzik: Queen Müziğin sesini açmanızı tavsiye ederim. BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ.
İSKENDERUN SAHİL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ.
Kiraz Aldım UYGUN BİR ORTAM MI?.
PPS: Cem Yurtsev Müzik: Cher - Believe
Sunu ve sunudaki fotoğraflar Cem Yurtsev’e aittir. PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Şarkı : Bahar BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR.
PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Internet Müzik :Elissa BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ
BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Internet- Ajans Press.
UYARI : Sunuda görmekten gerçekten üzüntü duyacağınız fotoğraflar da var. Kendinizi iyi hissetmeyecekseniz izlemeyin lütfen… Fotoğraflar : Reuters ve.
SOĞUKÇEŞME SOKAĞI PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Enstrümantal BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ .
AYRILDIK, GÖREMİYORUM GÖZLERİNİ
Pierre Loti Tepesi EYÜP Bölüm 1
Dosya Yönetimi Dosya ve Klasörler.
POSITANO - İTALYA PPS: Cem Yurtsev Müzik: Adriano Celentano
İlgili Kazanım: B.5. Duyduğu ince ve kalın sesleri ayırt eder
HOCA ALİ RIZA BEY HAKAN KOÇ. Üsküdar’da Kar, tuval üzerine yağlıboya, 52/81cm, Özel Koleksiyon.
ÇARŞAMBAYI SEL ALDI. HİKAYE Çar ş amba Ovasında, Ye ş il Irma ğ a kadar uzanan Abdal deresinin kıyısındaki köylerden birinde, yoksul bir ailenin o ğ.
Sunum transkripti:

ELLER PPS: Cem Yurtsev Müzik: Ennio Moriconne EMAIL : cyurtsev@yahoo.com

Eller vardır; öpülesi eller, alnımıza konulası, avucumuzun içinde kaybolan eller, yılların yorgunluğunun izlerini taşıyan eller, ve daha nice eller… Farkında mısınız ellerimiz aslında bizi anlatırlar…Ellerimiz, avuçlarımızdaki çizgiler, parmaklar ve tırnaklar karakterimizin, hedeflerimizin ve kaderimizin ipuçlarıdır.

Şimdi bir an için aşağıdaki resme iyi bakmanızı istiyorum dostlarım. Bu tablo Albrecht Durer’in ünlü “Hands” tablosu. Sonraları dua eden eller olarak anıldı. Ancak öyle bir hikayesi var ki bu tablonun … İşte o hikaye bir sonraki slaytta… Mutlaka zaman ayırıp okumanızı rica ediyorum.

15. yy’ın başlarında, Nürnberg yakınlarında oldukça fakir bir aile yaşardı. 18 çocuklu ailenin reisi oldukça mütevazı kazancını çocuklarına yetirmek için günde on sekiz saate yakın çalışırdı. Gerektiğinde konu komşudan yardım da gelirdi. 18 kardeşten ikisi, Albrecht ve Albert, bu umutsuz durumlarına rağmen, kalplerinde gizliden gizliye bir hayâl’i büyütürlerdi. Her ikisi de usta bir ressam olmak istiyordu; ama babalarının kendilerini şehirdeki sanat akademisine gönderemeyeceğini gayet iyi biliyorlardı. Günler, geceler süren tartışmalardan sonra iki kardeş ortak bir karar aldılar. Yazı tura atmaya karar verdiler. “Yazı - tura” da kaybeden maden ocağında çalışacak, kazandığı ile kazanan kardeşinin sanat akademisindeki masraflarını karşılayacaktı. Sonra da kazanan kardeş, 4 yıl sonra mezun olduğunda, ya resimlerini satarak ya da gerekirse madende çalışarak diğer kardeşi okutacaktı. Bir sabah fısıltılı dualar eşliğinde yazı tura attılar. Yazı - tura’ yı Albrecht kazandı ve Nürnberg’ deki sanat akademisinin yolunu tuttu.

Albert ise maden ocağının yolunu tuttu Albert ise maden ocağının yolunu tuttu. 4 yıl boyunca kardeşine para gönderdi. Albrecht’ in karakalem ve yağlıboya resimleri akademide hemen herkeste hayranlık uyandırmıştı. Öyle ki daha mezun olmadan hatırı sayılır paralar kazandı. Genç sanatçı mezun olup köyüne döndüğünde, kalabalık ailesi evlerinin verandasında yemekteydi. Uzun sohbetlerin ardından, Albrecht ayağa kalktı, kardeşi Albert’ in elinden tutup kendisine yaptığı eşsiz iyiliği anlattı. Albrecht, Albert sayesinde hayallerini gerçekleştirmişti. Sonra sözlerini şöyle tamamladı: “Ve şimdi, benim fedakâr kardeşim Albert, sıra senin. Şimdi Nürnberg’e gidip hayallerini gerçekleştirebilirsin. Masraflarını ben karşılayacağım.” Herkesin gözü Albert’ e döndü. Albert, oldukça solgun yüzünü yıkayan gözyaşlarını gizlemeye gerek görmeden, başını “hayır, hayır!” anlamında sağa sola sallıyordu. Albert, sonunda kalktı ve gözyaşlarını sildi. Kardeşlerinin, anne babasının yüzlerinde gezdirdi gözlerini. İki elini de sağ yanağına yapıştırıp yumuşak bir ses tonuyla konuşmaya başladı:

“Hayır, kardeşim. Nürnberg’ e gidemem. Benim için artık çok geç “Hayır, kardeşim. Nürnberg’ e gidemem. Benim için artık çok geç. Dört yıllık maden işçiliği ellerime neler yapmadı ki! Her parmağım en az bir kere ezilip kırıldı. Son zamanlarda, sağ elimde dayanılmaz romatizma ağrıları da başladı. Bir bardağı bile zor tutuyorum. Nasıl olur da karakalem, yağlıboya çalışırım ki?.. Parmaklarım fırça tutacak inceliği çoktan kaybetti. Hayır, kardeşim, hayır… Benim için artık çok geç.” Bu buruk konuşmanın üzerinden 450 yıldan uzun bir süre geçti. Bugüne kadar Albrecht Durer’ in yüzlerce portresinin yanı sıra karakalem, suluboya, yağlıboya resimleri dünyanın sayılı müzelerinin duvarlarını süsledi. Fakat bunlar içinde hiçbiri Albrecht Durer’ in o günkü yemekten sonra yaptığı karakalem çalışması kadar ünlü olmadı.

Albrecht Durer, kardeşi ‘Albert’ in kendisi için gösterdiği feragati resmetmeye niyetlendi. Kardeşinin maden ocağında çalışmaktan eğri büğrü olmuş parmaklarını ve kırış kırış avuçlarını bütün detaylarıyla çizdi. Resimde Albert’ in ince parmakları göğe doğru yönelmişti. Avuçların içi sanki gökten bir yağmur bekliyormuşçasına açıktı. Durer, bu çalışmasına basitçe “Eller” adını verdi. Fakat insanlar, böylesine açık avuçlara ve göğe yönelmiş parmaklara her kalbin içini ısıtan bir sırrı doldurdular. Bozuk para yere düştüğünde, Albrecht’ in sanatçı olma duası, Albert’ in de bir sanatçının en ünlü eserine model olma duası kabul edilmişti. Durer’ in “Eller” i, böylece, “Dua Eden Eller” olarak anıldı. Ressam Albrecht Madenci Albert

1. Bana ait 246 adet olan süper sunuların tamamı tek bir cd de toplanmıştır. CD den edinmek için bana bunu belirten email göndermeniz yeterli. Detaylı bilgi size verilecektir. Tüm sunular şifresiz ve her bilgisayarda izlenebilecek şekilde olacaktır. 2. Ayrıca Muhteşem bir Karadeniz DVD si a-  1200 den fazla muhteşem fotoğraftan  oluşan baştan başa Karadeniz Şehirlerinin, beldelerinin, müze, yayla ve özelliklerinin sunumları (pps).  30 büyük kapasiteli PPS (toplam 1200 fotograf) b-   Bu şehirlere ait özel video görüntüleri.  22 VIDEO GÖRÜNTÜSÜ c-   Karadeniz'e özgü müzikler.  d-   3 adet süper Karadeniz belgeseli. ( BELGESEL FILM) DIVX FORMATINDA yine dvd yi edinmek için bana email ile ulaşabilirsiniz. cyurtsev@yahoo.com PPS: Cem Yurtsev Müzik: Ennio Moriconne EMAIL : cyurtsev@yahoo.com