STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EGE ÜNİVERSİTESİ İzmİr Atatürk SağlIk Yüksekokulu Ebelİk Bölümü ZORUNLU Stajlar HAKKINDA GENEL BİLGİLER.
Advertisements

HAYIR HAYIR HAYIR Staj Yeri Buldun mu? EVET EVET
EKLER (BAŞVURU EVRAKLARI) EK 1 STAJ YAPILACAK KURUMA GÖTÜRÜLECEK BELGE (STAJ YAPILACAK KURUM OKULDAN BÖYLE BİR YAZI İSTİYORSA!)
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ KOMİSYONU STAJ BİLGİLENDİRME.
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ
ADAY ÖĞRENCİ BAŞVURU BELGELERİNİN HAZIRLANMASI Adet Aday Öğrenci Başvuru Formu (Duyurular Bölümündeki linkten indirebilirsiniz) 2- 2 Adet Transkript.
STAJ ESASLARI Yrd. Doç Dr. Tuba Kıyan.
STAJ UYGULAMASININ YAPILABİLECEĞİ İŞLETMELER
STAJ UYGULAMASININ YAPILABİLECEĞİ İŞLETMELER
Staj Bilgilendirme Toplantısı
STAJ İŞLEMLERİ.
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MAKİNE FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ
“Staj ile ilgili bilmek istedikleriniz…”
Erciyes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
Staj öncesinde ve sonrasında yapılacaklar
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Zorunlu Staj (İşyeri Uygulamalı Eğitim)
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ
Staj Bilgilendirme Toplantısı
Staja başlamadan 20 gün Öncesinde Bu slaytta geçenleri tamamlamış olmanız gerekmektedir.
2015 Yılı Yaz Stajı Bilgilendirme!!!
1-STAJ SÜRESİ İşletmelerde beceri eğitimi uygulaması 3308 sayılı “Mesleki ve Teknik Eğitim Kanunu” uyarınca okulların açıldığı tarihte başlamakta ve okulun.
STAJ YAPMAK İÇİN İZLENECEK ADIMLAR
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Staj Bilgilendirme Toplantısı
İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
6. ORTAK SINAVLARA GİRİŞ YERİ a. Olağanüstü haller ve özel durumlar dışında 8 inci sınıfta öğrenim gören her öğrenci kendi okulunda sınava.
ADIM ADIM STAJ Değerli öğrenciler, sizlere okulumuzda ki zorunlu staj da yapacağınız işlemleri sırasıyla açıklamaya çalışacağım. *Her şeyden önce staj.
STAJ YAPACAK ÖĞRENCİLERİMİZ AŞAĞIDA BELİRTİLEN ADIMLARI TAKİP EDEREK STAJ İŞLEMLERİNE BAŞLAYABİLİRLER.
Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ OF TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İŞYERİ EĞİTİMİ SUNUSU.
Staj Rehberi KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ OF TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ
KADİR HAS MYO STAJ BİLGİLENDİRME.
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
D.E.Ü. Bilgisayar Mühendisliği Staj Süreci Öğrencinin Staj Yapacağı Firma ile Görüşmesi ve Kabul Edilmesi (Bazı iş yerleri öğrencilerden okudukları.
Adım 1: Ders Kayıt: Staj yapacak öğrenciler öncelikle Ders kayıt döneminde staj derslerini kodlayarak Endüstri Stajı dersini almış olmaları gerekir (Son.
Staj Bilgilendirme 2016 Lütfen Sitemizde Bulunan Staj Açıklamalarını Dikkatlice Okuyunuz!
YAPI STAJI BİLGİLENDİRME SUNUMU
 Staj süresi, toplam 50 işgünüdür. Bu sürenin 25 işgünü ENT 200 fabrika stajını, 25 işgünü de ENT 300 büro stajını kapsar. Öğrenci, bölümde geçirdiği.
 Staj süresi, toplam 50 işgünüdür. Bu sürenin 25 işgünü ENT 200 fabrika stajını, 25 işgünü de ENT 300 büro stajını kapsar. Öğrenci, bölümde geçirdiği.
 Staj yapacak öğrenci, İnşaat Mühendisliği Bölümü Staj Uygulama Esaslarını internet sayfamızdan ( temin ederek dikkatle.
 Bölümümüzde staj ve iş yeri eğitiminden Doç. Dr. Fatih AKSOY ve Arş. Grv. Muhammed GÜZEL sorumludur.
Staj Rehberi KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ OF TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ
Staj Öncesi ve Sonrası Yapılacaklar
BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Staj Bilgilendirme 2017 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ
STAJ İŞLEMLERİ STAJ YAPACAK ÖĞRENCİLERİMİZ AŞAĞIDA BELİRTİLEN ADIMLARI TAKİP EDEREK STAJ İŞLEMLERİNE BAŞLAYABİLİRLER.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
STAJ NEDİR? Öğrencilere, belli zaman dilimi ve süreler içinde öğrenim gördükleri meslek ile ilgili işyerlerindeki uygulamalarla karşı karşıya gelmelerini.
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
İŞYERİ TESCİLİ VE E-BİLDİRGE ŞİFRE İŞLEMLERİ
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Staj Bilgilendirme 2018 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
2017 Yılı Yaz Stajı Bilgilendirme Toplantısı
STAJ KOMİSYONU Yrd.Doç. Dr. Rabia KÖKLÜ (Komisyon Başkanı)
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ STAJ ESASLARI
ESM Staj Bilgilendirme
T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İŞLEMLERİ
Staj Rehberi KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ OF TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ
İnşaat Mühendisliği Bölümü Staj Duyurusu
STAJ İŞLEMLERİ STAJ YAPACAK ÖĞRENCİLERİMİZ AŞAĞIDA BELİRTİLEN ADIMLARI TAKİP EDEREK STAJ İŞLEMLERİNE BAŞLAYABİLİRLER.
AFYONKARAHİSAR İL HAKEM KURULU
Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
Kadir Has Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Sunum transkripti:

STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Y.T.Ü. İSTATİSTİK BÖLÜMÜ STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Nisan 2015

Staj Başvuru İşlemlerinizin Aksamaması için Yapılması Gerekenler Staja başlamadan en az 10 gün önce sigorta işlemlerinizin bitmiş olması gerekmektedir. Staj başvurusunda gerekli evraklar aşağıdaki gibidir: • SGK Staj Formu (3 adet) • Staj Sicil Formu (1 adet) • Genel Sağlık Sigortası Beyan ve Taahhüt Formu (1 adet) • Nüfus Cüzdan Fotokopisi (2 adet) • Staj Yapılacak Ayları ve Günleri İçeren Takvim (2 adet) • Usis Haftalık Ders Programı Çıktısı (2 adet, eğer akademik dönem içinde veya yaz okulu ile birlikte staj yapılıyorsa gereklidir) • 5 adet fotoğraf • Transkript (1 adet) • Öğrenci Staj Değerlendirme Formu (1 adet) • Staj Defteri • Stajyerin Staj Yaptığı Kurumu Değerlendirme Anket Form (1 adet) • Staj Yapılan Kurumun Stajyeri Değerlendirme Anket formu (1 adet) (Evrakları Bölüm web sayfası  Öğrenci  Staj modülünden indirebilirsiniz.)

Her öğrenci staj öncesinde; Staj Defterinin her sayfasını Bölüm Sekreterliğine mühürletmek zorundadır. Ayrıca Staj Defterinin ilk sayfasını Bölüm Başkanına imzalatmalıdır.

Staja Başlama ve Bitiş Tarihlerinin Belirlenmesi *Resmi tatilleri dikkate alarak belirttiğiniz tarihlerin tam 20 iş günü olmasına dikkat ediniz. *Akademik Dönem içinde staj yapıyorsanız Vize haftası da Resmi Tatiller gibi Staj iş günü olarak sayılamaz. Bu haftayı 20 iş günü hesabından düşmeniz gerekmektedir. *Akademik Dönem içinde staj yapılıyorsa Hafta İçi En Az İki Serbest Tam İş Günü olmalıdır veya Hafta içi 1 Serbest Tam İş Günü olmalı ve Cumartesi Tam Gün çalışmalıdır. Bu durumda firmanın Cumartesi günü tam gün çalıştığına dair resmi yazı, komisyona teslim edilmelidir. * İş Günü Hesabı için yukarıda yazılan kurallar Yaz Okulu için de geçerlidir.

Staj İşlemlerinin Aşamaları

AŞAMA FİRMA ONAYI Öğrenci, (3 adet) SGK Staj Formları üzerine fotoğrafını yapıştıracaktır (veya fotoğraflar dijital ortamda olabilir) Fotoğrafınızı yapıştırdığınız 3 adet SGK Staj Formlarını, Bölüm Sekreterliği tarafından onaylatmanız gereklidir. ( yani forma yapıştırdığınız fotoğrafınızın üzerinde Bölüm mühürü olmalıdır) Fotoğraflı ve Bölüm tarafından onaylanmış 3 adet SGK Formunu, staj yapacağınız firmaya onaylatacaksınız. Firma SGK Staj Belgesini Onaylarken Dikkat Edilmesi Gerekenler: SGK Staj Formunda Staj yapılacak kurumun imzası ve mühürü olmalı, aynı zamanda Firma ile ortak belirlemiş olduğunuz staja başlama ve bitiş tarihleriniz yazılı olmalıdır.

2. AŞAMA STAJ KOMİSYONU ONAYI Firmaya onaylatılan (Resimli-İmzalı-Mühürlü-Tarihli) 3 adet SGK Staj formları Staj Komisyonuna imzalatılacaktır. Fotoğrafınızı yapıştırdığınız, 1 adet Staj Sicil Formu Staj Komisyonuna imzalatılacaktır. 3 adet SGK Staj Formu ve 1 adet Staj Sicil Formu Teslimatı Firma ve Staj Komisyonu onaylı SGK Staj Formlarının • 1’i Muhasebe Birimine (3. Aşamada), • 1’i Staj Komisyonuna (4. Aşamada), • 1’i Firmaya (5. Aşamada) teslim edilecektir. Staj komisyonu onaylı 1 adet Staj Sicil Formu, staja başlanan ilk gün firmaya teslim edilecektir. Stajınızın sonunda firma yetkilisi staj sicil formunuzu dolduracak ve kapalı zarf içinde size teslim edecektir. Kapalı zarftaki sicil belgesini staj bitiminde Staj Komisyonuna teslim edeceksiniz. Bakınız 5. Aşama.

DEKANLIK MUHASEBE BİRİMİ TARAFINDAN SİGORTA GİRİŞ İŞLEMLERİ 3. AŞAMA DEKANLIK MUHASEBE BİRİMİ TARAFINDAN SİGORTA GİRİŞ İŞLEMLERİ Staja başlamadan en az 10 gün önce Dekanlık Muhasebe Birimi tarafından Sigorta Giriş işlemlerinizin yapılmış olması gerekmektedir. Sigorta Giriş İşlemleri için Muhasebe Birimine Teslim Etmeniz Gereken Belgeler: * Firma ve Staj Komisyonu onaylı SGK Staj Formu (1 adet) * Genel Sağlık Sigortası Beyan ve Taahhüt Formu (1 adet) * Nüfus Cüzdan Fotokopisi (1 adet) * Staj Yapılacak Ayları ve Günleri İçeren Takvim (1 adet) * Usis Haftalık Ders Programı Çıktısı (1 adet, eğer akademik dönem veya yaz okulu ile birlikte staj yapılıyorsa gereklidir) Sigorta Giriş İşlemleriniz Yapılınca Muhasebe Tarafından Size Şu Belge Verilecek: * Sosyal Güvenlik Kurumu Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi (2 Adet) 2 adet Sosyal Güvenlik Kurumu Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi’nin Teslimatı • 1’i Staj Komisyonuna (4. Aşamada) • 1’i Firmaya ( 5. Aşamada) teslim edilecektir.

SİGORTA GİRİŞİ SONRASI STAJ KOMİSYONUNA EVRAK TESLİMİ 4. AŞAMA SİGORTA GİRİŞİ SONRASI STAJ KOMİSYONUNA EVRAK TESLİMİ * Firma ve Staj Komisyonu onaylı SGK Staj Formu (1 adet) * Sosyal Güvenlik Kurumu Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi (1 adet) * Nüfus Cüzdan Fotokopisi (1 adet) * Staj Yapılacak Ayları ve Günleri İçeren Takvim (1 adet) * Usis Haftalık Ders Programı Çıktısı (1 adet, eğer akademik dönem veya yaz okulu ile birlikte staj yapılıyorsa gereklidir) * Transkript (1 adet) * Öğrenci Staj Değerlendirme Formu (1 adet) 4. Aşama ile Staj öncesi sigorta ve bölüm komisyon onayı işlemlerinizi tamamlamış oldunuz. Artık staja başlayabilirsiniz, firmaya ilk gün teslim edeceğiniz belgeler ve stajın son günü teslim alacağınız belgeler sonraki aşamalarda açıklanmıştır.

STAJA BAŞLANGIÇ VE FİRMAYA EVRAK TESLİMİ 5. AŞAMA STAJA BAŞLANGIÇ VE FİRMAYA EVRAK TESLİMİ Staja Başladığınız İlk Gün Firmaya Teslim Etmeniz Gereken Belgeler: Firma ve Staj Komisyonu onaylı SGK Staj Formu (1 adet) Sosyal Güvenlik Kurumu Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi (1 adet) Staj Komisyonu onaylı Staj Sicil Formu(1 adet)

STAJ DEFTERİNİN DOLDURULMASI 6. AŞAMA STAJ DEFTERİNİN DOLDURULMASI Staj defterinde öğrenci resmi, Bölüm Başkanı imzasının ve her sayfasında bölüm onayının bulunması gerekmektedir. Staj defteri, kampüs içindeki fotokopicilerden temin edilebilir. Stajlarını tamamlayan öğrenciler, yaptıkları çalışmaları staj defterine temiz, düzenli ve okunaklı bir şekilde yazmalıdırlar. Staj defterindeki tüm kısımlar eksiksiz olarak doldurulmalı ve işyeri amirine onaylatılmalıdır. Staj defterinin sayfaları yetmediği takdirde aynı sayfa büyüklüğünde yazı kâğıdı ilave edilerek sayfa sayısı arttırılabilir veya ikinci bir staj defteri kullanılabilir. Öğrenci staj defterini hazırlarken stajda yaptığı işlerin yanı sıra stajını yaptığı kurumun yeri, organizasyonu (iş, zaman ve yöntem araştırması, satın alma, personel, planlama, muhasebe daireleri vb.) hakkında da bilgi verir.

Staj yapan öğrenciler, gerektiğinde öğretim üyelerince işyerinde kontrol edilebilirler. Staj defterlerinde tarih yazılan bölümlerde değişiklik, silinti/kazıntı olmamalıdır. Staj defteri yazımında kullanılacak dil Türkçe’dir. Öğrencinin stajını yurt dışında yapması durumunda, staj defterini staj genel ilkelerine uymak şartıyla, İngilizce olarak yazabilir. Bu belgelerin gerektiğinde noter tasdikli tercümelerinin sağlanmasından öğrenci sorumludur. Staj defterinin ilk sayfası staj yapılan kurum tarafından kaşelenerek onaylanmalıdır.

STAJ SONUNDA FİRMADAN TESLİM ALINACAK BELGELER 7. AŞAMA STAJ SONUNDA FİRMADAN TESLİM ALINACAK BELGELER Staj sonunda, Staj defterinizin ilk sayfasını firmaya kaşeletmeyi unutmayınız. Stajın ilk günü firmaya teslim ettiğiniz Staj Sicil Formu (1 adet) firma tarafından doldurularak kapalı zarf ile size teslim edilecektir. Staj Yapılan Kurumun Stajyeri Değerlendirme Anket formu (1 adet), firma tarafından doldurularak, mühür/kaşe ile onaylanarak kapalı zarf ile size teslim edilecektir.

STAJ DEFTERİ VE İLGİLİ EVRAKLARIN STAJ KOMİSYONUNA TESLİMİ 8. AŞAMA STAJ DEFTERİ VE İLGİLİ EVRAKLARIN STAJ KOMİSYONUNA TESLİMİ Stajınızın bitim tarihinden itibaren en geç 1 ay içinde imza karşılığında Bölüm Staj Komisyonuna aşağıdaki belgeleri teslim ediniz: • Staj Defteri • Kapalı zarfta “Staj Sicil Belgesi” (1 adet) • Kapalı zarfta “Staj Yapılan Kurumun Stajyeri Değerlendirme Anket formu” (1 adet) • Stajyerin Staj Yaptığı Kurumu Değerlendirme Anket Form (1 adet)

ÖNEMLİ UYARI!! Evrakları en geç 1 ay içinde teslim edilmeyen öğrencilerin stajları geçersiz sayılır ve sigorta hakları yanmış olur. Bu durum mezuniyetinize engel teşkil edeceğinden ötürü yukarıdaki aşamalara ve Bölüm Staj Yönetmeliğinde yazan yönergeleri itina ile takip etmeniz gerekmektedir.

Hepinize en içten başarı dileklerimizle, Y.T.Ü. İSTATİSTİK BÖLÜMÜ STAJ KOMİSYONU